Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet III.

Gagamail

Állandó Tag
Állandó Tag
A szülők jelentős része napokon belül elveszíti a munkáját.
Nem bocsáthatnak el senkit erre hivatkozva, mert a kormány rendelt el veszélyhelyzetet, s nem sérülhet a szülők gondoskodáshoz való joga, s a gyerekjogok sem. Ezért néztem hüledezve a pedagógusok fizetésnélkülire küldéséről szóló híreket - ha a munkáltató nem tud munkát adni, mert pl. nem érkezik meg az építőanyag, illetve a munkavállaló nem tehet róla, hogy nem tud munkát végezni, akkor semmilyen jogcím nincs hozzá, hogy a munkáltató döntéséért ő feleljen, akár anyagilag is. Ezt hívták régen "esőnapnak", amikor a munkavállaló rajta kívülálló okból nem tud dolgozni - ilyenkor távolléti díj jár.

Ezért remélem, követi további intézkedés az elsőt, és biztosítják központi keretből a túléléshez szükséges összegeket - tetszik vagy sem. Alapos érvágás a gazdaságnak, hiszen pl. kártalanítani kell a étkeztető cégeket is - nincs gyerek, nincs kire főzni. A saját dolgozóival ugyanúgy nem keménykedhet ebben az esetben, bár biztosan lesz erre is példa.

A szülők is megoszthatják a feladatot - 3-4 gyereket össze lehet vonni egy otthonmaradóhoz, aztán fordítva - én valahogy így szervezném 2-3 nap betegállománnyal esetenként - ezt talán a körzetik és a gyerekorvosok is megértik. Aztán következő héten másik szülő vállal táppénzt és felügyeletet.
 
Utoljára módosítva:

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez így igaz! A felelősségteljes szülő helyt fog állni, hisz eddig is segítette a gyerekét. Itt azokkal a szülőkkel lesz gond, akik eddig is úgy gondolták, hogy azzal, hogy megszülték, etetik és ruházzák a gyerekeket véget is ér a szülői felelősségük.
Az még a jobbik eset, ha etetik és ruházzák. Főleg az etetéssel vannak gondok. :(
 

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
A gyerekek vigasztalhatatlanok lesznek. Bánatukban a játszótereken, parkokban, utcán, egymásnál, akárhol igyekeznek legalább a közösségépítést és a kommunikációs képességeiket fejleszteni. A nagy részük csak azzal a hardver+szoftver kombinációval rendelkezik, amelyiknek a vírusirtója azonnal letiltja a tananyag-gyanús tartalmakat. A "Hétfőtől bezárnak az iskolák" számukra egyébként is tételmondat.
 

kros

Állandó Tag
Állandó Tag
Lehet még szakértői munka, nem zár be minden terület.
Szerintem igen, hiszen március 16-ától nincs személyes kapcsolat (azaz pl. óra).
a) a digitális munkarend olyan módon kerül meghatározásra, hogy annak keretében
ba) a tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók online vagy más, személyes találkozást nem igénylő kapcsolatában történik. 1102/2020. (III. 14.) Korm. határozat.
Ezt még nem követték le más rendelettel.
Mint ahogy azt sem, hogy mi lesz a szakmai gyakorlattal.
 

Radványa

Állandó Tag
Állandó Tag
Kérdésem hogy folyamatban van a tanfelügyeleti látogatás. ha bezár az óvoda és esetleg törlik a napot. mi várható a továbbiakban? Tudja valaki? másik időpontot adnak. vagy esetleg lelehet papirozni ..??
 
Oldal tetejére