Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Gabenka

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezek szerint lehet, hogy a kifizetés januárra csúszik???:mad:
December folyamán meg kell kapnod! :)

Köszönöm Gabenka, kicsit megnyugtattál. :dr_24: A táppénzes papíromat leadtam rögtön munkába állásom 1. napján, bár az 15-e után volt már. Talán ezért nem írták jóvá a táppénz összegét... Azért bízom benne, hogy az ünnepek előtt még megkapom. :cool:
Vajon a munkáltatód el is küldte rögtön?
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Angiemay

Állandó Tag
Állandó Tag
En pont igy jartam. De! Nekem nem a tappenzt vontak le, hanem hibas koddal az oszi szunet szabadsagat. Annyit tehetsz, hogy irsz a MAK-nek nyilatkozatot, hogy hozzajarulsz ahhoz, hogy a kovetkezo havi munkaberrel egyutt utaljak, nem hokozikent, mert akkor sosem kapod. Valami olyasmi van, hogy az uj rendszer nem tudja egyszerre kezelni a szabadsagot es a tappenzt, igy a jovoben rendszeresk lesznek az ilyen esetek....a hibakodot pEdig nem tudjak javitani...
Neeeeee!!! A KIRA-tájékoztatóban (fecsike tette fel :) ) a hóközi kifizetést írták. Karácsony nem januárban lesz...:(

Vajon a munkáltatód el is küldte rögtön?
Hát ez jó kérdés...:o De marlenlilander hsz-a most kissé megingatott a hóközi kifizetést illetően...:( Hétfőn utána járok!
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

tanci46

Állandó Tag
Állandó Tag
Miért van az, hogy pont az intézmény delegáltak pontozzák le a minősülő pedagógust?? A szakértőktől félnek, és a szakértők a legnagyobb jóindulattal vannak a ped. felé, a saját munkatársa meg ott tesz keresztbe neki, ahol tud. És ha véletlenül nincs meg a minősítése, akkor "Mert azok a köcsög szakértők..."vélekedéssel keltik a rossz hírünket.
Nektek van hasonló észrevételetek?
Van, bizony! Háromszor is jártam úgy, hogy az intézményi delegált kevesebb pontot adott, ebből kétszer úgy, hogy sokkal kevesebbet. Az egyik nem is sikeredett... :( Aztán lehet a szakértőt utálni :(
 

marlenlilander

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát ez jó kérdés...:o De marlenlilander hsz-a most kissé megingatott a hóközi kifizetést illetően...:( Hétfőn utána járok!
figyelj, mi direkt kertuk a kovetkezo fizuval, mert a hokoz teljesen bizonytalan. raadasul 15-ig dolgoznak a KLikben, igy hiaba utal a MAK, senki sem fogja tovabbkuldeni a penzt. Borzaszto igy az unnepek elott, meg nem tudjuk hogyan fogjuk megoldani a karacsonyt, a rokonokhoz utazast.
 

kros

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, nagyon köszönöm, ezt én is megtaláltam. Mivel ez a bizonyos látogatást megelőző 14. nap péntek volt, és semmi infót nem kaptam, hétfőn (11 nappal előtte) kérdeztem rá (miközben táppénzen voltam), hogy lesz vagy nem lesz látogatás. Erre az intézményvezetés - 10 nappal előtte - írt egy e-mail-t a vezető szakértőnek, aki türelmet kért azzal az indokkal, hogy most állítják össze a forgatókönyvet. Majd 7 nappal a látogatás előtt (pénteken) küldte azt a levelet, amelyben a forgatókönyv még mindig nem szerepelt, csak a korábban idézett lista arról, hogy mi mindent kér. Vagyis 4 nappal a látogatás előtt (hétfő) még semmilyen forgatókönyv-egyeztetés nem volt, sőt igazából azt sem tudom, melyik óráimra jönnek be. Ennyi. :(
A vezető tanfelügyelő a látogatás előtt 2 nappal küldi el a végleges forgatókönyvet.
Addig viszont érdemes lenne jelezni az intézménynek, hogy a pedagógus hol és milyen órákat (foglalkozásokat) tart.
A tanfelügyelőnek az idősáv a lényeg (pl. 1-2. órák) Neked meg az, hogy ez melyik osztályban és melyik tantárgyból lesz. Ezt kell előtte megszervezni helyben.
Azért érdekes dolgok lehetnek, pl. rövidített órák esetén a vezetőnek olyan spéci órarendet kell kialakítania, amelyben a látogatott osztály(ok)ban rendes időtartam van.
 

marlenlilander

Állandó Tag
Állandó Tag
Megvannak esetleg valamelyikotoknek az interju kerdesei szerkesztheto, word dokumentumban? Mert az, hogy kinyomtattam, kezzel beirogatttam a valaszaimat, nem sokkal viszi elore a dolgot....
 

Krémusz

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kollégák!
Őszintén bevallom, hogy nagyon tartok a tanfelügyelettől. Arra kérlek benneteket, hogy segítsetek, dolgozzunk össze, mert minél többet foglalkozok vele, annál nagyobb zűrzavar támad a fejemben.
Megpróbáltam összeállítani egy anyagot, ami nem önálló munka! Sok-sok ember segítségét vettem igénybe, köztük van Csirep 58, bejuma, hajvecia stb.
Mi az, amit javítani kellene, hol lehetne egyszerűsíteni, van-e jó ötletetek?
Köszönöm szépen!
Ez aztán a Mikulás ajándék! Nagyon köszönöm kedves Csipike! :) :dr_175:
 

Kacagóbab

Állandó Tag
Állandó Tag
Nálunk is ugyanez a helyzet ! Szerintem a program egyszerűen nem emelte át a KIR-ből az "önéletrajzot". E-mailben kértük a z intézményvezetőtől a következőket: az intézmény PP-je, elvárások pedagógusokra vonatkoztatva a PP alapján, kértük volna a kérdőívezés eredményét, de ezt nem összesítették, így a két pedagógus önértékelő kérdőívét kértük legalább, és most kövezzetek meg, de : bizony kértük ( és nem utasítottuk !!!), hogy ha egy mód van rá, és a dupla tanfelügyelet gyorsítása érdekében, akkor a hétvégén ( dec 8.-án kedden lesz a tanfelügyelet), küldjék át nekünk a 2-2 tevékenység tervezetét és a tematikus tervet ( igen TEMATIKUST, mert óvoda és a pedagógusok PP program alapján NEM éves tanmenet ill, éves terv alapján terveznek, hanem tematikus időszakokra ! ). Természetesen a tervezet változhat bármi miatt, de akkor azt majd lereflektálja a tevékenységmegbeszélésen a pedagógus. Még a kompetenciáját is "erősíti" vele . Viszont NEM KÉRTÜK: az interjúkérdésekre senkitől sem várunk írásos, előzetes választ. A kérdések közül mi válogatunk ( azokat teszük majd fel, amikre előzetesen a dok. elemzésből, vagy az óramegbeszélésen nem kapunk majd választ. ( erről a helyszínen, az interjúzás előtt 5-10 percben négyszemközt egyeztetünk majd a tanfelügy társsal )
Nem tudom, de felénk éppen hogy éves terve van inkább mindenkinek, mert a tematikus viszonylag új dolog. Én csak foglalkozásvázlatokat kértem, mert a többi látható a naplóból. Az interjúkérdéseken még gondolkozom.
 

kros

Állandó Tag
Állandó Tag
De nem en tanfelugyelek, hanem engem. Nekem csak pdf-kezikonyvem van:(
Készítsd el írásban, nyilván azt, ami Rád vonatkozik.
A vezetőnek add át, ami az övé, s kérd meg ugyanerre.
Ha megteheted, készítsd/készíttesd ezt el fájlban is, és lődd el a tanfelügyelőknek.
Lesz kézcsók és magázás - vagy amit akarsz.
Imádni fognak.
 

Csatolások

  • TF_jkv-k_ures.doc
    3.5 MB · Olvasás: 258
Kedves CH-s szakértők!

Intézményünkben az önértékelést a vezető egy legyintéssel kezeli,a tanfelügyelő aki 8 -ra jön ,már szólt ,hogy 11-kor távozik,mert nem vacakol ezzel.Rajtam jókat derülnek,ha igyekszem bármit segíteni.Az elmúlt tavaszi minősítések során a szakértő hölgy (aki egyébként azóta vezető nem messze tőlünk),ja és tanácsokkal is szolgál más ped.szakértős oldalakon a minősítés után megküldte emailben az iagazgatónak az eredményt,de számos más eljárásrendi hibát is vétett.Saját igazgatóm a minősítendő kollégával íratja meg a portfólihoz a kérdéseket.Jót nevet az egészen és közli egy hülyeség ez,minek gürizek!

Na szóval ezt mind azért írtam le,mert én a személyemet és a hitelességemet adom minden minősítés alkalmával.Ezt ahová megyek el is ismerik.Mindig a jót igyekszem látni másokban!DE úgy gondolom ,ha ezek (fentiek)nem változnak,mert gondolom máshol is van ilyen,akkor ez az egész amiért ennyit dolgoztunk hiteltelenné válik. Bocsánat,de múszáj volt kiadnom mindezt magamból!
 

pepeneje

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudom, de felénk éppen hogy éves terve van inkább mindenkinek, mert a tematikus viszonylag új dolog. Én csak foglalkozásvázlatokat kértem, mert a többi látható a naplóból. Az interjúkérdéseken még gondolkozom.
Kedves Tanfelügyelők! EGY KIS OVI!
Az óvodák éves anyagkigyűjtést végeznek az alábbi tevékenységformák alapján (külső világ tevékeny megismerése, verselés, mesélés;
ének, zene, énekes játék, gyermektánc; rajzolás, festés, mintázás, kézimunka; mozgás), évszakonként vagy a PP-jukban meghatározottak alapján pl. Projekt tervekbe ágyazva; komplex tervek stb. Az Útmutatók találták ki az úgynevezett TEMATIKUS terveket, ami az óvodai gyakorlattól, holisztikus szemléletünktől teljesen idegen és elrugaszkodott. Az óvodapedagógusok többsége heti, kétheti ill. havi tématerveket, projekt-terveket ír. Ez attól függ milyen az egy csoportban dolgozók munkaidő beosztása. A délelőttös kolléga folyamatosan konzultál a délutánossal a betervezettek (témák, feladatok, fejlesztések...) hogyan valósultak meg és a délutános ez alapján tervezi meg a következő délelőttös hetét, vagy két hetét, hónapját stb. A tematikus tervek megírása teljesen felesleges, újabb adminisztrációs terhet rótt a pedagógusokra, ami természetesen nem kötelező, mert egy törvény, kormányrendelet... sem írja elő, csakúgy mint a tevékenységvázlatokat. Egyébként a Tanfelügyeleti kézikönyvben nem szerepel a tematikus terv dokumentum elemzése és bekérése.
 

Csipike2014

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Tanfelügyelők! EGY KIS OVI!
Az óvodák éves anyagkigyűjtést végeznek az alábbi tevékenységformák alapján (külső világ tevékeny megismerése, verselés, mesélés;
ének, zene, énekes játék, gyermektánc; rajzolás, festés, mintázás, kézimunka; mozgás), évszakonként vagy a PP-jukban meghatározottak alapján pl. Projekt tervekbe ágyazva; komplex tervek stb. Az Útmutatók találták ki az úgynevezett TEMATIKUS terveket, ami az óvodai gyakorlattól, holisztikus szemléletünktől teljesen idegen és elrugaszkodott. Az óvodapedagógusok többsége heti, kétheti ill. havi tématerveket, projekt-terveket ír. Ez attól függ milyen az egy csoportban dolgozók munkaidő beosztása. A délelőttös kolléga folyamatosan konzultál a délutánossal a betervezettek (témák, feladatok, fejlesztések...) hogyan valósultak meg és a délutános ez alapján tervezi meg a következő délelőttös hetét, vagy két hetét, hónapját stb. A tematikus tervek megírása teljesen felesleges, újabb adminisztrációs terhet rótt a pedagógusokra, ami természetesen nem kötelező, mert egy törvény, kormányrendelet... sem írja elő, csakúgy mint a tevékenységvázlatokat. Egyébként a Tanfelügyeleti kézikönyvben nem szerepel a tematikus terv dokumentum elemzése és bekérése.

A tanfelügyelet során szerintem ezt minden értelmes ember tudja, mert utána néz, érdeklődik, és a helyzetet rugalmasan kezeli. Az óvoda a pedagógia egy speciális területe, a gyerekek életkorából adódóan.
Bevallom, hogy én is írtam a tanfelügyeleti levelemben, hogy készítsék elő a tanmenetet/tematikus tervet. Én iskolába megyek, és nagyon sok helyen - többek között az én iskolámban is - már nem tanmenetet készítenek a kollégák, hanem tematikus terveket. Sokkal élet-közelibb, rugalmasabb, mint egy éves terv. Egy-egy osztály/csoport annyira eltérő módon, "sebességgel" tanítható, hogy azt az éves terv nem tudja követni, de a témákra bontott terv igen.
Bízom benne, hogy aki óvodába megy tanfelügyelni, az tisztában van a sajátos helyzettel! Ha nem, akkor a vezető határozottan figyelmeztesse, tájékoztassa a helyi sajátosságokról! A vezető egyik legfontosabb feladata az intézmény és az ott dolgozók képviselete!
 

Verőce

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves CH-s szakértők!

Intézményünkben az önértékelést a vezető egy legyintéssel kezeli,a tanfelügyelő aki 8 -ra jön ,már szólt ,hogy 11-kor távozik,mert nem vacakol ezzel.Rajtam jókat derülnek,ha igyekszem bármit segíteni.Az elmúlt tavaszi minősítések során a szakértő hölgy (aki egyébként azóta vezető nem messze tőlünk),ja és tanácsokkal is szolgál más ped.szakértős oldalakon a minősítés után megküldte emailben az iagazgatónak az eredményt,de számos más eljárásrendi hibát is vétett.Saját igazgatóm a minősítendő kollégával íratja meg a portfólihoz a kérdéseket.Jót nevet az egészen és közli egy hülyeség ez,minek gürizek!

Na szóval ezt mind azért írtam le,mert én a személyemet és a hitelességemet adom minden minősítés alkalmával.Ezt ahová megyek el is ismerik.Mindig a jót igyekszem látni másokban!DE úgy gondolom ,ha ezek (fentiek)nem változnak,mert gondolom máshol is van ilyen,akkor ez az egész amiért ennyit dolgoztunk hiteltelenné válik. Bocsánat,de múszáj volt kiadnom mindezt magamból!
Köszi, hogy megosztottad. Ha valaki szakértőnek áll, be kell tartani bizonyos játékszabályokat.
 

manypenny

Állandó Tag
Állandó Tag
A tanfelügyelet során szerintem ezt minden értelmes ember tudja, mert utána néz, érdeklődik, és a helyzetet rugalmasan kezeli. Az óvoda a pedagógia egy speciális területe, a gyerekek életkorából adódóan.
Bevallom, hogy én is írtam a tanfelügyeleti levelemben, hogy készítsék elő a tanmenetet/tematikus tervet. Én iskolába megyek, és nagyon sok helyen - többek között az én iskolámban is - már nem tanmenetet készítenek a kollégák, hanem tematikus terveket. Sokkal élet-közelibb, rugalmasabb, mint egy éves terv. Egy-egy osztály/csoport annyira eltérő módon, "sebességgel" tanítható, hogy azt az éves terv nem tudja követni, de a témákra bontott terv igen.
Bízom benne, hogy aki óvodába megy tanfelügyelni, az tisztában van a sajátos helyzettel! Ha nem, akkor a vezető határozottan figyelmeztesse, tájékoztassa a helyi sajátosságokról! A vezető egyik legfontosabb feladata az intézmény és az ott dolgozók képviselete!
Ó, az utolsó mondatodat kőbe kéne vésni! Sok helyen fordítva gondolják a vezetők: nem azt képviseli ami a gyakorlatuk hanem meg akarja feleltetni a pedagógust arra az egy látogatásra mindenféle felesleges dokumentumok gyártásával! :(
 

moniska

Állandó Tag
Állandó Tag
Miért van az, hogy pont az intézmény delegáltak pontozzák le a minősülő pedagógust?? A szakértőktől félnek, és a szakértők a legnagyobb jóindulattal vannak a ped. felé, a saját munkatársa meg ott tesz keresztbe neki, ahol tud. És ha véletlenül nincs meg a minősítése, akkor "Mert azok a köcsög szakértők..."vélekedéssel keltik a rossz hírünket.
Nektek van hasonló észrevételetek?
Én most éppen úgy vagyok, hogy a 90%-os os eredményemet az int. delegált (vezető) a tantestületnek úgy adta elő (azt sugallta), hogy a szakértők jóindulata okán lett ilyen - MERT NEM LEHET TUDNI , HOGY SIKERÜLT VOLNA, HA NEM ILYEN A HOZZÁÁLLÁSUK. JÓL ESETT. Most már gyanítom, hogy nagyon jó voltam, ha lehúzott valaki, az ő volt - az eredményemről a tantestületet nem tájékoztatta konkrétan - nem is gratulált senki. Ez nagyon ösztönző egyébként. A kollégák még mindig teljes sötétségben élnek minősítés ügyben, gondolom a rám vonatkozó finom kis megjegyzések célja az, hogy a nagytudású, sokéves gyakorlattal rendelkező ( NA DE ÉN AZTÁN NEM FOGOK PORTFÓLIÓT ÍRNI) kollégák sikertelensége, vagy gyenge eredménye esetén majd azt lehet mondani, hogy rosszindulatú volt a szakértő .......... ÉN MEG MILYEN MÁZLISTA VOLTAM, HOGY AZ 2 ÉV GYAKORLAT UTÁNI TELJESÍTMÉNYEM ILYENRE SIKERÜLT. PERSZE AMIT DOLGOZTAM ÉRTE AZ CSAK MESE ÉS KÉPZELGÉS VOLT A RÉSZEMRŐL.
 

pepeneje

Állandó Tag
Állandó Tag
A tanfelügyelet során szerintem ezt minden értelmes ember tudja, mert utána néz, érdeklődik, és a helyzetet rugalmasan kezeli. Az óvoda a pedagógia egy speciális területe, a gyerekek életkorából adódóan.
Bevallom, hogy én is írtam a tanfelügyeleti levelemben, hogy készítsék elő a tanmenetet/tematikus tervet. Én iskolába megyek, és nagyon sok helyen - többek között az én iskolámban is - már nem tanmenetet készítenek a kollégák, hanem tematikus terveket. Sokkal élet-közelibb, rugalmasabb, mint egy éves terv. Egy-egy osztály/csoport annyira eltérő módon, "sebességgel" tanítható, hogy azt az éves terv nem tudja követni, de a témákra bontott terv igen.
Bízom benne, hogy aki óvodába megy tanfelügyelni, az tisztában van a sajátos helyzettel! Ha nem, akkor a vezető határozottan figyelmeztesse, tájékoztassa a helyi sajátosságokról! A vezető egyik legfontosabb feladata az intézmény és az ott dolgozók képviselete!
Én is vezető vagyok és bízom benne! Az utolsó mondatokkal pedig maximálisan egyetértek. Remélem sok ilyen felfogású tanfelügyelővel fogok találkozni, mert a minősítő szakértők közül akadt egy-két kőbe zárt szellem.
 

bejuma

Állandó Tag
Állandó Tag
Az intézményen kívül még érdekes lehet a "volt kolléga viszony". Mennyire tudsz nem elfogult lenni, illetve milyen érzést válthat ki belőle.
Az emeltszintű érettségi szóbeli jut eszembe, ahol volt diákom (korábbi évekről) értékeléséből kimaradok.
A volt kolléga megkért, hogy csak, ahogy szoktam, igazságtalan, rosszindulatú legyek vele.
Kedves erakuckó és kros!
Nagyon szépen köszönjük! Most minden segítség nagyon jól jön!
Van egy ehhez hasonló anyagom; a megfigyelési szempontokhoz rendeltem indikátorokat-elvárásokat.
 

Csatolások

  • Összesített indikátorlista.doc
    113.5 KB · Olvasás: 307

Verőce

Állandó Tag
Állandó Tag
Moniska! A százalékod nem publikus, csak Te döntesz róla, hogy kikkel osztod meg. A kollégáid közül fogják ezt még páran irigyelni.

A volt kolléga megkért, hogy csak, ahogy szoktam, igazságtalan, rosszindulatú legyek vele.

Van egy ehhez hasonló anyagom; a megfigyelési szempontokhoz rendeltem indikátorokat-elvárásokat.
Ügyes vagy!
Mit jelentenek a piros szövegek és a számok?
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére