Hírek "Szavak sincsenek arra, hogy leírjam, amit láttunk" – sokkoló dokumentumfilm készült a Hamász támadásáról

Felkavaró dokumentumfilm készült a Hamász által október 7-én, és azóta is folyamatosan elkövetett rémtetteiről. Sheryl Sandberg „Sikolyok a csend előtt” című 50 perces alkotásában több túlélő is megszólal, felfedve az elmondhatatlan borzalmakat, amiken keresztülmentek. Az IDF információ szerint jelenleg 128 izraeli túszt, köztük 16 nőt tartanak fogva a terroristák Gázában.

Sheryl Sandberg azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az egész világgal megismerteti a Hamász terroristái által elkövetett borzalmakat. A küldetéséről ő maga úgy fogalmazott: „A nemi erőszak soha nem elfogadható, de október 7-e óta úgy érzem, elkezdtünk visszacsúszni egy olyan helyzetbe, ahol elfogadhatónak tűnik az elfogadhatatlan. Ezt pedig nem engedhetem”. Mint mondta, egész életében eltökélten küzdött a nők jogaiért, ez a film pedig élete legfontosabb alkotása.
A világnak tudnia kell az igazat
A világnak eddig gyakorlatilag semmilyen információja nem volt arról, hogy mit művelnek a Hamász terroristái az elrabolt izraeli túszokkal, különösen a nőkkel. Az azóta kiszabadult túszok elbeszélései és a folyamatos helyszíni vizsgálatok eredményeképp azonban egyre inkább kirajzolódik a rettenetes valóság: az elrabolt nők ugyanis nem csak fizikai és mentális, de rengetegszer szexuális erőszak áldozataivá is váltak. Ezt több szemtanú, önkéntes és nyomozó is megerősíti. A film ezen nőket szólaltatta meg, hogy ne vesszen feledésbe mindaz a borzalom, amit át kellett élniük.

„Azután döntöttem úgy, hogy beszélnem kell arról, ami történt, miután meghallottam, hogy többen is azt állítják, ezekből a történtekből semmi nem igaz. Akkor úgy döntöttem, hogy beszélnem kell, a nők érdekében, mert soha nem bocsátanám meg magamnak, ha szó nélkül hagynám, hogy emberek azt mondják, semmi nem történt, amikor én tudom, hogy de” – fogalmazott a Nova zenei fesztiválon történt mészárlás egyik túlélője, Tali Binner.

Amit Soussana maga is nemi erőszak áldozata lett az alatt az 55 nap alatt, amit a Hamász fogságában töltött. A nő így idézi fel történteket: „Muhammadnak hívták. Mindig velem szemben ült az ágyon a rövidnadrágjában, én pedig igyekeztem kerülni a tekintetét, nagyon kényelmetlenül éreztem magam. Először csak azt kérdezgette, hogy szeretem-e a szexet, én pedig igyekeztem kerülni a témát, de tudtam, éreztem, hogy készül valamire. Egy nap eloldozott, és kivezetett a konyhába, azt mondta, hogy mosakodjak meg”. A nő elmondása szerint, amikor felpillantott, meglátta a férfit, amint eltorzult arccal szögezi rá a fegyverét.

„Elkezdett velem kiabálni, kitépte a törülközőt a kezemből és beráncigált a hálószobába, hiába ellenkeztem. Én pedig arra gondoltam közben: amitől tartottál, most tényleg megtörténik. Azt mondogattam magamnak, túléled, túl kell élned, mert otthon az édesanyád és a családod vár”
– fogalmazott. Mint mondta, azért döntött úgy, hogy megosztja a történetét az egész világgal, mert szeretne segíteni azokon a nőkön, akik még most is a terroristák fogságában vannak.


Tali Binner arról számolt be, a terroristák támadása után még órákat töltött a helyszínen a barátaival együtt, rejtőzködve. Egy ponton velőtrázó, kétségbeesett női sikolyokra lett figyelmes; mint mondta, ezen a ponton fogta fel, hogy mit is művelnek a terroristák a nőkkel. Ekkor az futott át az agyán: mégis mi jobb? Ha lelövik, ha meggyilkolják vagy ha megerőszakolják? Egy másik túlélő, Raz Cohen szemtanúja is volt a nemi erőszaknak: mint mondta, az egyik terrorista még azután sem szállt le az áldozatáról, hogy a nő már halott volt.

Hasonlóan írja le a helyzetet, mint Tali Binner: nem lehet eltéveszteni, ha nemi erőszak szem- vagy fültanúja vagy.
A helyszínre érkező önkénteseket sokkolta a látvány

A helyszínre érkező önkénteseket is rettenetes látvány fogadta. „Arra vagyunk kiképezve, hogy összegyűjtsük a holttesteket. Az egész világon jelen vagyunk, több száz holtesttel volt már dolgom. Mégis, szavaim sincsenek arra, hogy leírjam, amivel akkor szembesültünk” – idézte fel Simcha Greiniman, a ZAKA egyik önkéntese. Eran Masas, az IDF tagja a mészárlás képeit látva önként indult a helyszínre október 7-én. Mint mondta, egy idő után teljesen egyértelművé vált, hogy a terroristák szisztematikusan becsetlenítették meg az áldozataikat. Felidézett egy jelenetet: letolt nadrággal talált egy férfit, a meztelen ölében, a nemi szervén pedig egy női fej volt.


Egy másik önkéntes Rami Davidian úgy fogalmazott: élete végéig nem fogja elfelejteni a képet, ami a helyszínen elé tárult. A látvány annyira leírhatatlan volt, hogy azonnal úgy döntött, a kollégái érdekében elkezdi eltüntetni a csonkolások bizonyítékait. „Nem akartam, hogy bárki más is lássa, amit én láttam” – mondta.

Shari Mendes, az IDF tartalékosa úgy fogalmazott: „a Hamász terroristái a háború fegyvereként használták a szexuális erőszakot. Nem tudom elképzelni, hogy mi oka lenne valakinek a mellén vagy a nemi szervén meglőni egy nőt”. Prof. Ruth-Halperin Kaddari, a CEDAW, vagyis a Nők elleni diszkrimináció felszámolásával foglalkozó bizottság egykori alelnöke pedig azt mondta: „a háború eszközeként használni a szexuális erőszakot sajnos az emberiség történtével egyidős. Mert amikor a nő testét meggyalázzák, az az egész nemzet ellen elkövetett rémtettet szimbolizálja.”

A Hamász rémtettei egyedülállók a történelemben


A dokumentumfilm budapesti vetítésén Jakov Hadas-Handelsman és az IDF szóvivője is részt vett. „Hallani azt, hogy mi történt, egyik háborúhoz sem hasonlítható. A civil házakba történő betörések és mindaz, amit nők és gyerekek testével tettek... ez valami olyasmi, ami még sosem fordult elő sehol a történelemben” – fogalmazott a szóvivő, aki munkatársunk kérdésére azt is elárulta, a nemi erőszak áldozatai között több férfi is van.

„Ezeket a szörnyűségeket nem csak nők ellen követték el, de sokkal több olyan történetről tudunk, ahol speciálisan nők ellen irányult az erőszak” – mondta.
Az izraeli nagykövet pedig az ATV Híradójának nyilatkozva úgy fogalmazott: abszurdnak tartja, hogy Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel szemben a Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze elfogatóparancsot kért. A nagykövet leszögezte, az országnak független és erős igazságügyi rendszere van, és jogos önvédelmi háborút folytatnak az az elmondhatatlan szörnyűségekkel szemben.forrás:

Atv

1716404986917.jpeg
 
Az a baj, hogy az emebriség mindenben is döntögeti a csúcsokat. Voltak ennél is kegyetlenebb gyilkosságok vallási faji, stb. alapon a történelemben (Szent Bertalan éj a franciáknál, ami ilyen rövid ideig tartott pl.), valószínűleg lesznek is.
Mindkét félnek vannak jogos sérelmei amelyek elengedése helyett inkább felkorbácsolják az indulatokat. A Hamasz deklarált célja Izrael teljes elpusztítása, de az Ábrahám terv miatt számos arab ország ismerte el Izraelt az elmúlt években. Kvázi ez a mészárlás volt a Hamasz részéről a "kiút" abból, hogy magára maradjon a harcában, a saját veszteségek meg nem számítanak a vezetőiknek. Nem is az egyszerű tagokkal van a nagy gond, akiket megvezetnek, hanem azzal a pár vezetővel akinek semmi sem drága, hogy pozícióikban maradjanak és más halálán élnek gazdagságban. Ha nincs külső ellenség még a népük észreveszi mennyire korruptak és mennyi mindent sikkasztottak el.
 
azt azért érdekesnek tartom eléggé hogy az izraelli titkosszolgálatnak halvány fingja se volt a hamasz tervéről úgyhogy kb konkrét támadást hajtottak végre izrael ellen, ez nagyon de nagyon sántít, inkább szemet hunytak, még hozzá Benjamin Netanjahu miatt, mert ez egy kapóra jövő alkalom volt arra hogy bevonulhasson Gázába és fikrcnyit sem számított az az ezerpárszáz ártatlan ember élete, mint ahogy még a szövetséges USA is elítéli a Palesztin civilek tömeges mészárlását, meg több millió ember szándékos éheztetését. Benjamin Netanjahu -ra is nyugodtan mehetne az elfogatóparancs.

+ szerintem erőszak erőszakot fog szülni, azok a Palesztin gyerekek akiknek szüleit lelőtték az izrelli katonák vagy azok a palesztin szülők akiknek gyerekeit lebombázták az izraelli vadászgépek kétlem hogy borzasztóan megbékélnének az izraelliekkel, sőt még az eddiginél is jobban gyűlölik az izraellieket.
 
Nem szeretném látni ezt a filmet sem... Tisztában vagyok vele, mit művelhettek velük. Az biztos, hogy én levettem a kezem Gázáról! Felőlem csinálhatnak vele amit akarnak.

A megértést nekem nagyban segíti, az az értékelés, hogy a palesztinok is az arab világ mumusaí, mondhatni az alja. A többi arab ország is csak akkor áll mellettük, ha az fáj Izraelnek. Ez nem annyira szép dolog, de elég helytálló.
 
„Hallani azt, hogy mi történt, egyik háborúhoz sem hasonlítható. A civil házakba történő betörések és mindaz, amit nők és gyerekek testével tettek... ez valami olyasmi, ami még sosem fordult elő sehol a történelemben” – fogalmazott a szóvivő, aki munkatársunk kérdésére azt is elárulta, a nemi erőszak áldozatai között több férfi is van.

Sajnos a háborúk nagyon így néznek ki. Nincs jobb és rosszabb csak borzalom és vér.
 
+ szerintem erőszak erőszakot fog szülni, azok a Palesztin gyerekek akiknek szüleit lelőtték az izrelli katonák vagy azok a palesztin szülők akiknek gyerekeit lebombázták az izraelli vadászgépek kétlem hogy borzasztóan megbékélnének az izraelliekkel, sőt még az eddiginél is jobban gyűlölik az izraellieket.
Izrael inkább ágyúzik, és mindig van figyelmeztető lövés, hogy tudják a közelben lakók, hogy evakuálni kell. A civil áldozatok többsége abból következik, hogy az állanság kizárólag olyan helyeken bújkál, akor a sok szerencsétlent használhatja pajzsnak...
De bizonyára azok az izraeliek, akiknek a családtagjait a buszon ülve lőtték le vagy robbantották fel az elmúlt cirka 85 évben, szintén nem kéne hogy megbékéljenek. És aztán mégis. A második VH után volt vagy 10 békeajánlat. Különböző területi és társadalmi konstrukciókkal. De minden elutasították kompromisszum nélkül.
A jó hír, hogy azért vannak ám ott szép számmal vegyesházasságok.
 
+ szerintem erőszak erőszakot fog szülni, azok a Palesztin gyerekek akiknek szüleit lelőtték az izrelli katonák vagy azok a palesztin szülők akiknek gyerekeit lebombázták az izraelli vadászgépek kétlem hogy borzasztóan megbékélnének az izraelliekkel, sőt még az eddiginél is jobban gyűlölik az izraellieket.
Ebben csak az nem új ez megy évszázadok(évezredek) óta.
Minden sérelmet erőszakkal toroltak meg de az utód emlékszik.A gyűlöletet ez tartja fenn.
Ezért még sose sikerült a megbékélés
A jelenség ismert a magyaroknál is nemzetiségi kérdésekben és a meghódított területeken történő vérengzések szülte soha nem feledjük gyűlölet fennmaradásában
Megjelent ez a jelenség délvidéken Erdélyben is
Megjelent ez az oroszok érkezésekor is.
Na de ez csak gyűlölet gyűlöletet szül(erőszak erőszakot fog szülni)
Dologban hasonló
Maga Gázai úgy még mélyebb még kilátástalanabb.
Mert az egész tágabb környezet arab és ellenséges az izraelitákkal szemben
 
Utoljára módosítva:
Izrael inkább ágyúzik, és mindig van figyelmeztető lövés, hogy tudják a közelben lakók, hogy evakuálni kell.
ezt minden nemzetkozi megfigyelo videokkal is igazolja.

Borzalmas ez a haboru. Nincs jo megoldas. ezrevel kuldik Gazabol a raketakat , nincs mit csinalni mint azonnal ahonan a loves jott oda visszalonek. A problema meg nagyobb mert iskolakba ovodakba korhazakba gyerekszobabol lovik a raketakat igy a visszalott raketa ott pusztit ahonan kilottek a raketakat. A leggaladabb modszer ilyen helyekrol lovoldozni es a sajat gyerekeiket kitenni ilyen haborus tuzharcba,
 
Palesztina nincs Hamas nélkül. A Hamas nem békét akar, hanem Irán és más arab országok támogatásával elakarja pusztítani Izraelt. Sakk-matt.
 
A viszontválaszok során kb. 25:1 vagy lassan talán már 50:1 pusztítási arány alakult ki az évek (évtizedek) hosszú során.
Megoldást nem tudok, de biztos, hogy nem ez.
A figyelmeztetésre a terrorista menekül el, legfeljebb a többnyire tévesen feltételezett terrorista infrastruktúra semmisül meg.
A minden esetben figyelmeztetés mese, pont ennek a hiánya a nem éppen új stratégia egyik fő eleme.
Jól példázza a körültekintő megoldást, amikor az izraeli buszmegállóban lövöldöző terroristákkal egyedül szembeszálló hőst lelőtték mint egy kutyát.
Saját területen a saját állampolgárokkal sincs figyelmeztetés vagy halovány kísérlet a helyzet valódi tisztázására.
A figyelmeztetés már amikor valóban van, annyit ér mint a "háromszor állj vagy lövök" mondat, vagyis gyenge kísérlet az önigazolásra.
 
Palesztina nincs Hamas nélkül. A Hamas nem békét akar, hanem Irán és más arab országok támogatásával elakarja pusztítani Izraelt. Sakk-matt.
Jól írtad de a vége egy patt.Vagyis örök háborúskodás
a hamas után meg jön egy másik, a nevük változhat.De újrateremélődik.
Mert a múltban gyökeredzik minden sérelem.
 
ezrevel kuldik Gazabol a raketakat , nincs mit csinalni mint azonnal ahonan a loves jott oda visszalonek.
Ez ha mint harcászat nézem igazad van.
De nem harcászati kérdés.A helyzet rendezése.
Bár arra tett esküt most Izrael hogy harcászatilag rendezi az ügyet.
Abban én biztos vagyok hogy győzni fog mert erős a hadserege.
De azzal se lesz megoldva.
 
Súlyos csapást mért Izrael egy humanitárius zónára Rafahban

Több tucat palesztin halt és sebesült meg egy izraeli támadásban Rafahban, a Gázai övezet déli csücskén vasárnap este – idézi palesztin orvosi források jelentését az MTI. A kitelepítettek sátortáborát, a humanitárius zónát ért csapásokban, Rafah északnyugati részén palesztinok tucatjai haltak és sérültek meg. A támadást az ENSZ palesztin segélyszervezetének, az UNRWA-nak az épülete melletti ház ellen irányozták. Az iszlamista Hamász terrorszervezet ellenőrzése alatt álló gázai kommunikációs minisztérium szerint legalább harmincan haltak meg a Tel al-Szultan sátortábort sújtó támadásban, ahol tűz ütött ki. Az Al-Dzsazíra katari hírcsatorna beszámolója szerint huszonnyolc palesztin vesztette életét. A Tel al-Szultan negyed egy olyan terület, ahová több százan menekültek Rafah központjából, amikor Izrael támadást indított a városban. Az izraeli hadsereg bejelentette, hogy kivizsgálják a történteket.​
 
Rafah északnyugati részén palesztinok tucatjai haltak és sérültek meg.
Ez ez?
Mint ismert, az ENSZ bírósága pénteken arra kötelezte Izraelt, hogy a civil lakosság védelme érdekében szakítsa meg a rafahi offenzívát. Az izraeli kormány már a döntés előtt közölte, hogy erre nem hajlandó.
 
" Izrael inkább ágyúzik, és mindig van figyelmeztető lövés, +

ezt az esti mesét honnan sikerült szedni valami izraeli propagandából esetleg? mert ennek köze nincs a valósághoz most is humanitárius központot lőttek szét az izraeliek több tucat halottat hagytak maguk után ja és civileket. Izrael konkrétan már népírtást csinál. 1400 izraeli és közel 40 000 palesztin halott érdekes arány és még a földig rombolt városokról nem is beszéltünk + több száz ezer éhező emberről sem, már több tucat gyerek halt éhen azóta hogy az izraeliek megkezdték az offenzívát.

+ a Hamasz-nak soha nem volt semmilyen esélye Izrael -lel szemben.
 
" Izrael inkább ágyúzik, és mindig van figyelmeztető lövés, +

ezt az esti mesét honnan sikerült szedni valami izraeli propagandából esetleg? mert ennek köze nincs a valósághoz most is humanitárius központot lőttek szét az izraeliek több tucat halottat hagytak maguk után ja és civileket. Izrael konkrétan már népírtást csinál. 1400 izraeli és közel 40 000 palesztin halott érdekes arány és még a földig rombolt városokról nem is beszéltünk + több száz ezer éhező emberről sem, már több tucat gyerek halt éhen azóta hogy az izraeliek megkezdték az offenzívát.

+ a Hamasz-nak soha nem volt semmilyen esélye Izrael -lel szemben.
Érdekes felfogás. A tenoristák 80 éve folyamatosan ölik a civileket, de az nem népirtás. Mikor gyáván a saját civiljeik közé bújnak, és ezért igen magas a járulékos veszteség, akkor bezzeg megy a népirtásozás. 80 év, 10 béketárgyalás. Sokmilliárd dolláros segély. A hamasznak akkor nem lett volna esélye, ha ők is egyenruhát viselve, hadsergként harcolnak. Így azonban a saját népüket áldozzák fel az idők végézetééig.
 
A hamasznak akkor nem lett volna esélye, ha ők is egyenruhát viselve, hadsergként harcolnak
Ez képtelenség a gerilla és a terrorista harcmodort alkalmazók csoport soha nem lenne esélyes eredményt elérni reguláris páncélozott eszközöket és légierőt is felvonultató reguláris alakulat ellen
Az izraeliek a 6 napos háború során 4 arab állam hadseregét is legyőzték
Egyiptom Szíria Jordánia Irak
Miként harcolhat hát egy irreguláris városi hadviselés?
Maga az ellenállásuk értelmetlen,de hát a bosszú nagy úr
Maga a terrorista harc eredményessége kétséges bárhol.
Épp csak azt a zsidó állam is alkalmazta az angolok ellen.Irgun terrorszervezet
és riválisa a Hagana a Haganából lett a radikálisabb irgun majd eből egy még terroristább Lehi a stern csoport

A Lehi és az Irgun közösen követték el a Deir Jaszin-i mészárlást.
A Déir Jászin-i mészárlás egy 1948-ban cionista zsidó fegyveres csoportok (Irgun, Lehi, Pálmách) által a palesztinai Déir Jászin falu lakosai ellen elkövetett tömegmészárlás. A mészárlás 1948. április 9. és 11. közt zajlott, a Palesztin Mandátum területén, egy hónappal Izrael állam megalapításának és függetlenségének kikiáltása előtt.

a Lehi nem volt hajlandó békésen feloszlani és árulónak tekintette a Dávid Ben-Gúriónhoz és Golda Meirhez hasonló mérsékelteket, amiért realista politikát folytattak és nem törekedtek a bibliai területű Izrael létrehozására.

Jichák Sámír, a Lehi szervezet egyik volt vezetője 1983-ban az ország miniszterelnöke lett.
Mindezek után nyitott a kérdés
A terrorista harcmodort miért alkalmazzák még ma is azok akik nem államként működnek nem elég erősek nem elég gazdagok hogy győzzenek?
Politikai világ figyelmét oda irányító eszközként maradt meg gondolom.
Győzni nem tud hadsereg ellen.
 
Utoljára módosítva:
" Mikor gyáván a saját civiljeik közé bújnak, "

ezek az izraeli esti mesék, talán az óperenciás tengeren is túl még hihetőek is lennének csak a valóságtól állnak messze.
 
" Mikor gyáván a saját civiljeik közé bújnak, "

ezek az izraeli esti mesék, talán az óperenciás tengeren is túl még hihetőek is lennének csak a valóságtól állnak messze.
Nem nincsen igazad
Ez mindig is a gerilla hadviselés része volt főleg az araboknál
(de a II vh.-ban is alkalmazott volt a vöröskereszt jele alá bújás)
Álcázó és politikai fegyver
Paalesztiniai Arafat már akkor alkalmazott ilyeneket
6 napos háború kínos arab veresége után csak a Fatah harcolt tovább elszántan Izrael ellen, amivel elnyerte az arab világ csodálatát. A Fatah a PFSZ tagja lett, s hamar vezető szerepet szerzett. 1969-tõl már Arafat irányította mindkét csoportosulást.
Bejrúti állandó harcoknál többször mutatott a TV és beszéltek már akkor erről
Chrudinák Alajosra sokan emlékezünk
Már 82 éves volt de 2020-ban meghalt
23-25 percnél már ott a Palesztinai diákok-izraeli hadsereg közötti harc
Ami még nem terrorszervezet de mondják a filmben az izraeli katonák ölik az embereket
80 évek palesztinai riportjai most pedig 2024 van ugyanaz az izraeli hozzáállás.

Gázában már akkor is terror volt
Jichák Rabin mindent tagad még az ENSZ határozatot is tagadja.
Nem én mondom Ő mondja a mikrofonba.
Egy megdöbbentő mellék információt halottam a filmben Acél György cionista volt.
És tényleg, somér cionista.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on dreaming58's profile.
Szia!
Sajnos elírtam a jelszót.Helyesen: DKKTi (a végén kis " I "
Sziasztok! Üdv mindenkinek! Nagyon örülök, hogy a kolléganőm megmutatta ezt az oldalt. Remélem innen sok jó olvasmányt tudok letölteni és elolvasni. Ha csak tehetem, akkor olvasok. A fantázia nagyon fontos számomra. Immár túl vagyok egy könyvtárra való könyv kiolvasásán. De ez az, amiből sohasem lehet elég. Szinte minden műfajt szeretek olvasni. Talán az önéletrajzot nem. Régen sok könyvem volt, ma már nem igazán.
gyurcyka wrote on Aronfy's profile.
szia! annó feltöltöttem a dicsekvő béka-t.eltünt a gépemről sok mással együtt.ha még meg lenne, átdobnád? köszi!
Adatbázis hibát jelez a gép, minden olvasatlan üzenetre kattintásnál....

Statisztikák

Témák
38,269
Üzenet
4,827,458
Tagok
617,018
Legújabb tagunk
norii92
Oldal tetejére