Szerelmi mágia

Mindaleth

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha megengeditek, bemásolnám ide egy régebbi cikkemet, amit abban az időkben írtam, mikor rengeteg tinédzser lánnyal futottam össze, akik örvendezve üdvözölték a mágia ezen oldalát - szóval a hangnemért előre is bocsánat, de nagyon dühös voltam, mikor ezt írtam. Ez amúgy egy "Tévhitek a mágiáról" című cikksorozatom egy töredéke. =)

5. A szerelmi kötés voltaképp egy nagyon is jó dolog, hiszen mindkét fél boldog és elégedett.

(Avagy: Jöjjön a szájbarágós szöveg, amit nehezen értenek meg a tinicsajok)

Ha valakitől ezt, vagy ehhez hasonló szöveget hallasz, soha többet - SOHA TÖBBET - ne vedd fel vele a kapcsolatot, mert vagy kifejezetten ártani akar valakinek, vagy eszméletlenül hülye. Voltaképp csak ötpercnyi gondolkozás kell hozzá, hogy rájöjj te is - a szerelmi kötés (tévesen - vagy inkább kozmetikázva: szerelmi mágia) a legfehérebbnek, és legüdvözítőbbnek tűnő, mégis legrombolóbb és legkegyetlenebb fekete mágia, amit ember agya valaha kiötlött. Elmagyarázom miért:

Egyrészt, ezt egy kezdő nagyon nehezen tudja véghezvinni, vagy ha sikerül is, gyenge lesz a hatás, instabil a varázslat, ezáltal kiszámíthatatlanná válik a célszemély reakciója. Ha valaha is próbáltál valakit magadhoz kötni, kérj meg egy BIZONYÍTOTTAN tapasztalt mágust/boszorkányt (sok a csaló, légy résen!), hogy oldja fel azt. Ha szereted ezt a valakit, megteszed. Jobb, ha jobban belemegyünk ebbe a témába, mert a 11-15 éves (női) érdeklődők, akik komolyan ekkora tévképzeteket táplálnak, nem akarnak meghátrálni akkor sem, ha ötven fórumozó magyarázza neki az ellenérveket (legalább ötvenedszerre); ki anyázik, ki megértő. Voltaképp mindegyik jogos. Próbálok a lehető legrészletesebb lenni, hogy végre felfogjátok, milyen is ez valójában.

Mikor mágiához kezdünk, először legalább egy napig azon rágódunk, biztos nem teszünk-e kárt senkiben. Itt a szerelmi kötések már meg is buknak a vizsgán. De azért tegyük fel a kérdést együtt: magamhoz kötök valakit. Miért akarom ezt tenni? Milyen hatással lesz ez rá, rám, és miért? Mi történik velünk hosszabb idő múlva? Vissza tudom-e vonni, vagy valamiképp meggátolni, ha rájövök, hogy mégsincs rá szükségem?

Miért akarom ezt tenni: legyünk őszinték. Most először piszokul őszinték, mert más életéről (is) van szó. Miért akarod ezt tenni? Mert nem kellesz neki, és nem akarod elfogadni. Vagy mert félsz kimutatni az érzéseidet, mert tartasz az elutasítástól. Mi sem egyszerűbb? Majd jól magadhoz kötöd! NEM! Ha tényleg szereted ezt a valakit, nincs szíved ezt tenni vele. Ugyanis jönnek a következő kérdéseid: a hatások.

Ő szeretni fog téged (ha sikeres vagy), és totálisan odáig lesz érted. Vagy mégsem? Mielőtt nekiállsz mágiázni, piszoksul meg kell ismerned a mágia természetét. Akárhányszor kötöd is meg a fiút/lány SOHA ismétlem SOHA nem fog téged szeretni! A cselekvéseit, a szavait, az érzelmeit mind mágikus folyamatok irányítják, méghozzá olyanra, amilyenre te akartad. De biztos, hogy te EZT akartad? Nem inkább azt, hogy szeressen? Mert szerintem de. Viszont így ő nem szeret, és a legszörnyűbb benne, hogy a lelke mélyén érzi is ezt. Minden csók és ölelés közben elfogja egy fájdalmas érzés, mintha valaki kényszerítené a tetteire (ami igaz is) és egyszerűen nem érti, miért is van ő most veled. És akkor a kedves szerelmi kötés valódi arca (MOST FIGYELJ JÓL!):

Az egyén lelkének gátolása (szerelem valaki olyan iránt, aki iránt eredetileg nincs vonzódás), a szabad akarattól való gátlástalan megfosztás, a lehetőségektől való megfosztás (nem szerethet mást, akit eredetileg szeretne, mellesleg rengeteg élménytől esik el, amit át kellene élnie a szellemi fejlődéshez), gátolás, kiszolgáltatottá tétel, gyakorlatilag kínzás.

Nos, nem tudom milyen a te erkölcsöd és felfogásod, de az enyém ezek közül egyiket sem engedi meg. Én lennék az első, aki a torkának ugrana annak, aki ilyet merne tenni (vagy csak akarna tenni!) azzal, akit én szeretek (legyen szó szerelemről, vagy barátságról, egyre megy). Ha te ezzel nem így vagy, nem vagy szerelmes. Mert ez jelenti azt, hogy szeretsz valakit. Tudom, hogy ez kezd átcsapni filozófiába, és az emberek döntő többsége nem foglalkozik ezzel, de vagy olyan peches, hogy jelen sorok írója igazán érdeklődik iránta. Már pedig itt igencsak fontos kérdésekről van szó, ami nem csak gondolat marad, de rossz esetben tett követi!

Ha jól megfigyeled a hatásokat (gátolás, megfosztás, kiszolgáltatottá tétel, stb.) rá kell döbbenünk: ezek mind negatív szavak. MIND. Én nem tudom, te hogy vagy vele, de ha én szeretek valakit, akkor boldognak akarom látni. Azt akarom, hogy helyettem is legyen boldog, és soha nem akarom sírni, vagy szenvedni látni, mert akkor bennem is meghal valami. Akkor miért tenném ezt azzal, aki ennyire kedves nekem? És még csak az érzései sem valódiak! Hisz nem önmaga! Viszont te őt akarod nem? Vagy csak egy bábot? Ez az, amit el kell döntened, és az, akarod-e, hogy szenvedjen az, akit úgy szeretsz.

Ha hosszabb ideig tart a dolog: Tegyük fel hogy vagy annyira csökkentagyú barom kegyetlen, hogy mégis elköveted a mágiát, és már huzamosabb ideig tart. Egyrészt ez gyengülni kezd (az elméje lassan kezdi legyőzni a manipulációt, és a valódi érzelmei kezdenek felszínre törni). De ami a legszörnyűbb, az mégiscsak az, hogy te előtted ott az élet, és lehet hogy beleszeretsz valaki másba! Mi lesz akkor vele? Tudom, hogy ha szerelmes vagy abban a hiszemben élsz, hogy ez örökre tart, de legyünk felnőttek egy pillanatra: a lányoknál sokkal gyakrabban váltják magukat a szerelmek, mint a fiúknál, márpedig a szerelmi mágiát a lányok választják gyakrabban (a fiúk általában vannak annyira higgadtak és objektívek, hogy rájönnek, hogy amit tennének, azzal csak ártanak, és talán mégis csak a mozi a jobb megoldás - és milyen igazuk van! Míg a szerelmi kötés képtelen igazi szerelmet előidézni, addig a sima udvarlás, stb. mint eddig is - igazi érzéseket vált ki a másikból).

A célszemélyed már nemcsak a saját önellentétével fog küzdeni, és az elnyomott valójával, hanem még azzal is, hogy akihez odaláncolták, elhagyja. És akkor felmerül a kérdés: tudsz-e tenni szegényért valamit?

Tudsz?

Kitalálom: nem.

A bajt előidézni mindig a legkönnyebb feladat, és elég egy-két egy az egyben lemásolt gportálos oldalacska az előidézéséhez, de kötéslevételt (főleg működőt) sehol nem fogsz találni. Na, edd meg amit főztél, te szívtelen dög.

Itt jön el az a pillanat, hogy karácsonyra pénzt kérsz a bicaj helyett, és szépen elmész róla levetetni az átkodat valakivel (Arisa, Frabato mind híres, és garantáltan megbízható személyek ez ügyben, csak Frabato szemtelenül drága xD Ja és vigyázz, Arisa nevét - ami az igazi keresztneve egyébként - rengeteg tini használja manapság, mert egy létező, japán női név is egyben! Nehogy velük fuss össze!).

Remélem mindenkinek elég intelligencia hányadosa áll rendelkezésére a fenti sorok értelmezéséhez (nem olyan nehéz...), és innentől kezdve elvből sem tesz ilyen borzalmas dolgot senkivel. Egyébként még Frabato-ról és Arisáról: Arisánál csak akkor köthetsz magadhoz valakit, ha az illető is beleegyezett. Ez azért van, mert gyakran előfordulnak párok, akiknél valamiért kihunyt az a bizonyos láng, és ezt szeretnék visszaállítani (ha előzőleg már volt szerelmi érzés a két fél közt, és ők - mind a ketten! - jelenleg is érezni akarják egymás iránt, a szerelmi kötés megszűnik feketének lenni, mert mindkét fél érdekében áll, és nincs negatív következménye, de ismétlem: csak is akkor, ha mind a ketten tudnak róla, és akarják is!). Más esetben Arisa elküld melegebb éghajlatra, és bizony megérdemled. Frabato már - állítólag! - más eset, őt nem ismerem személyesen. Úgy hallottam ő is közli veled a fent leírtakat, de ha te ezek ellenére is cselekedni akarsz, ő vállalja - de számolnod kell mind az anyagi (azt rebesgetik 100. 000 körül kezdődnek az árai... A tudás hatalom, gyerekek... A boldogságnak ára van...), mind az egyéb következményeivel (mint amit a háromszor visszaszálló átokról meséltem, na ez itt is fent áll). Na, akarod még?

(Hozzátoldott rész):

Amit a cikk megírásakor még nem vettem figyelembe, az egy másik tényező. Mivel sokszor hallottam az egyoldalú kötésekről, ezért inkább azokat emeltem ki (mivel ezek a gyengébbek, ezek fordulnak elő gyakrabban. Hogy miért? Erős mágiát csak fejlett tudással, megfelelő elmélyültséggel rendelkező személy tud létrehozni, ők viszont már simán átlátnak a kötések valódi természetéig, és nem választják ezt az utat. Mellesleg, én a fiatalabb lányoknak írtam a cikket, és rájuk a legjellemzőbb a gyengén sikerült, összecsapott mágiázás).

Tehát, a kihagyott elem az igazi, rendesen sikerült kötés. Ez már sokkal tovább tart, és sokkal erősebb, akár a célszemély élete végéig is, ugyanolyan intenzitással. Ámde, azzal vigyázni kell, hogy az igazi kötések nem egyoldalúak, hanem kétfelé hatnak: oda, és vissza is! Nem csak őt kötöd magadhoz, hanem magadat is hozzá. Egy ilyen végzetes hibából már nem sokan tudnak megmenteni utólag, mert valószínűleg már te sem fogod tudni, hol érnek véget a koholt érzelmek, és hol kezdődnek az igaziak. Vígasztaljon a tény, hogy a bűnöddel egyidejűleg törleszted az ADÓSSÁGOT, ugyanis a karma azonnal hatni fog, hisz lehetősége nyílik rá. Rugdossuk azokat az öngólokat, na. :mad:
 

sztamas

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Mindaleth!

Egyetértek veled. Azonban én egy kicsit szigorúbb vagyok. Miért? Mert szerintem a szerelmi mágia akkor sem fehéredik ki, ha mindketten akarják. Szerintem nem lehet fehér az, ami valakinek a szabadságát elveszi. Erre egy nagyon érdekes példa. Magától a mágustól hallottam, akit az érintett pár megkeresett. Nem írom le a mágus nevét, mert tisztelem a személyiségi jogait.

Szóval megkereste őt egy fiatal pár, hogy kösse őket össze szerelmi mágiával. A mágus erre nem volt hajlandó. Semmilyen feltétellel. Egy fél év múlva találkozott velük. A beszélgetés során kiderült, hogy már az esküvőre készülnek. A találkozás előtt éppen ügyvédnél voltak, hogy házassági szerződést kössenek.:confused: Vagyis biztosítsák annak feltételeit, hogy szükség esetén gyorsan és vita nélkül tudjanak egymástól elválni. Már egy fél év múlva másképpen gondolták? Szabad lett volna akkor őket összekötni? NEM!

Amúgy a mai világban legelterjedtebben használt szerelmi mágia maga a házasság. Az is egy kötés. Csak miután a mai papok, vagy az anyakönyv vezetők nem mágusok, ennek leginkább csak anyagi következményei vannak. De a maga nemében ez is fekete mágia.

Szóval, ahogy Te is, én is mindenkit lebeszélek a szerelmi mágiáról. Ha szeretsz valakit, szeresd feltétel nélkül, ne akard birtokolni. És ne félj őt elveszíteni. Sokkal fájdalmasabb valakit úgy elveszíteni, hogy ott marad melletted. :(

Szeretettel:
Tamás.
 

Dyte

Állandó Tag
Állandó Tag
Majdnem mindent elmondtatok ami kötés ellen szól. Mindössze annyival egészíteném ki, hogy a kötés nem csak arra az életre szól amikor készül, hanem a továbbiakra is, amíg le nem dolgozza a karmát az aki a kötést CSINÁLTA. Tehát nemcsak az vesz magára karmát aki ezért fizet egy mágusnak, hanem maga a mágus is.
Van egy ismerősöm aki rálát az előző életeire és tudja, hogy a mostani rossz házassága azért van, mert egy régebbi életében mágiával magához kötötte a férjét és nem tud tőle szabadulni. Ki tudja hány elviselhetetlen párkapcsolat gyökere található ilyen mélyen?
 

efranky

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem ha igazán szeretsz valakit akkor semmiképpen nem gondolhatsz ilyesmire. A szeretet nem birtokolhat, nem építhet börtönt. Akkor mi maradna a gyűlöletnek? A szerelem két egyenrangú ember döntése. Ha szereted, akkor a döntését is tisztelned kell, ha veled akar lenni akkor is és ha nem akkor is. Egyértelmű, hogy más ember szabad akaratába beleavatkozni feketemágia. Bár ez a kifejezés nem jó, mert a mágia az nem fekete vagy fehér. Késsel is lehet kenyeret szelni és hátbaszúrni is.
 

demonn

Állandó Tag
Állandó Tag
Milyen igaz! A mágia se nem fekete, se nem fehér. Minden attól függ, mire használjuk. Mert lehet "fehér" mágiával ártani is. Mellesleg rosszat tesz a karmánknak, ha szerelmi bűbájokkal próbáljuk meg befolyásolni a nekünk tetszőt.
Na nem mintha, nem lenne nagy a kísértés. :D
 

Lucrezia Borgia

Állandó Tag
Állandó Tag
Úgy látom, én vagyok itt az egyetlen, akinek a fejét nem önti el a vörös köd, ha a szerelmi varázslásról hall. És NEM azért, mert helyeselném. Éppen ellenkezőleg.
Én ugyanis TUDOM, miért akar valaki szerelmi kötést csinálni. Tudom, mert én voltam egy azok közül, akik megcsinálták. Akkor még nem tudtam, hogy ez is fekete mágia - soha nem hallottam még addig a szabad akaratról.

Hatalmas hiba volt, több, mint 3 évembe tellett, mire úgy-ahogy megszűntettem. És rohadtul nehéz volt. (Bocs a szóért, de még ez is kevés...)

Szóval: ha valaki szerelmi kötésre "vetemedik", akkor vagy nagyon-nagyon bizonytalan - általában önmagában, néha a partnerében, vagy inkább mindkettőben, és/vagy nagyon kétségbeesett, ill. elkeseredett, ill. nagyon fél. Fél pl.attól, hogy ha ezt a férfit /ritkábban nőt nem tudja megszerezni ill. megtartani, akkor neki már nem lesz senkije. Legtöbbször nem tudja ezt tudatosan, de nem tartja magát méltónak rá.

Én olyan emberre raktam ezt a kötést, kb. 10 évvel ezelőtt, akinek nagyon tetszettem ugyan, ám nem volt biztos abban, hogy engem úgy igazán akar. Én meg nagyon szerelmes voltam, és nagyon kétségbeesett, mert nem volt semmi önbizalmam. És minden létező hibát elkövettem, amit csak nő elkövethet - többször is. És akinek semmi önbizalma, aki nem hiszi el önmagáról, hogy szerethető, csak úgy, önmagáért, csak azért, mert van, attól ne várd el az igazi szeretetet, mert KÉPTELEN rá! Nem is tudja, mi az! Persze ezt nem tudja önmagáról. Az ilyen ember azt hiszi, hogy ő valóban és föltételek nélkül szereti a másikat. Soha nem fogod tudni meggyőzni ennek az ellentétéről! Ő nagyon szerelmes,és ennek az érzésnek szolgáltatta ki magát, mert nincs semmi más a tarsolyában, amibe kapaszkodhatna. Én is ilyen voltam. Ezért ha valaki mondott is volna olyat, hogy ezt azért nem kéne (nekem nem mondta akkor senki), mert ez nem igazi szeretet, ami gúzsba akarja kötni a másikat, biztos, hogy semmit nem ért volna el vele. Legföljebb azt, hogy még jobban elkeseredem, még jobban kétségbe esem, mert azt éreztem volna, hogy a legszebb érzésemet próbálod befeketíteni. És én akkor tényleg elhittem, hogy a srácnak is jót teszek.

Mielőtt bárki azt hinné, hogy én nyakra-főre szerelmi praktikákat és mágiákat űzök halomra, elárulom, hogy én is mindenkit lebeszélek, aki csak beszél olyanról, hogy erre készül. De én nem könyvből tanultam, mitől rossz.
Az összes tinivel és idősebb (általában) hölggyel, akik tőlem, mint "boszitól", jósnőtől ilyesmit szeretnének, ill. "csak" tanácsot kérnek, megbeszélem, mi az oka annak, hogy ilyet szeretne. És a dolog többi része a pszichológia és a varázslás határterülete: Valahogy el kell érni a "páciensnél", hogy elhiggye, van ő olyan értékes, hogy mágia nélkül is meglegyen ill. működjön a kapcsolata. És ez az igazi művészet, nem némi szerelmi kötés! És szerintem az sem, amikor ódákat regélek a másiknak az igazi szeretetről.
 
I

ionon

Vendég
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CUser%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Szerelmi kötés lenne nem tudom de mesélem a történetem. Ismerősöm ismerősével történt vagyis a fiával az események az apa pont akkor jött oda el amikor ott voltam. Meséli a fia öngyilkos akar lenni mert a szerelme elhagyta nagyon elvolt keseredve az apa a fia miatt ki mit tud ilyenkor mondani egy apának amikor az egyetlen fia ilyeneket mond hát misem tudtunk nagyon jó tanácsokat mondani. Azokban a napokban többször találkoztam az apával és egyre elkeseredettebb volt az események pörögtek. Gondoltam segítek a magam módján agykontroll szubjektív módszerével már másokon sikerült segítenem most is ezt tettem álomban felébredtem és mondtam a lánynak pozitív szavakban oldja meg ezt a helyzetet valahogyan szépen és jól amiben vannak. Miket mondtam még nem emlékszem csak ennyire. Telt az idő és kibékültek a fiatalok apa meséli szent a béke. Félévre vagy később a lány olyan eseményekben volt benne ami neki és a fiú kapcsolatának a végét jelentette. A lényeges most már a fiú nem akart öngyilkos lenni. Békésen azt nem mondhatom de elváltak útjaik. Helyesen vagy helytelenül cselekedtem ki, ki döntse el saját maga.
 

Lucrezia Borgia

Állandó Tag
Állandó Tag
Ionon, nekem tetszik a megoldásod, még ha nem is nevezném szerelmi mágiának.
Ahogy én tanultam, leegyszerűsítve 2 dolgot kell mindenképpen észben tartani: egyrészt, hogy ne okozzunk kárt, tehát pl. ne is kívánjunk rosszat másoknak. A másik: maximálisan tartsuk tiszteletben a többiek jogát a szabad akaratukhoz. Így nekem már az "egyszerű" érzelmi zsarolás is bőven kimeríti a nem helyes cselekedet (ezt elmekegtem! ;-) ) fogalmát, tehát a "ha szeretsz megteszed (vagy nem teszed meg) ezt és ezt" típusú mondatok pont nem segítik elő a szabad akaratom gyakorlását...

De ha szubjektív kommunikációban azt üzenem valakinek, hogy neki miért lesz jó, ha így vagy úgy tesz, akkor az illető eldönti, hogy elég érv-e ez neki, hogy megtegye. De dönthet úgy is, hogy nem teszi meg, amit kértem. És akkor marad minden a régiben.
 
I

ionon

Vendég
De ha szubjektív kommunikációban azt üzenem valakinek, hogy neki miért lesz jó, ha így vagy úgy tesz, akkor az illető eldönti, hogy elég érv-e ez neki, hogy megtegye. De dönthet úgy is, hogy nem teszi meg, amit kértem. És akkor marad minden a régiben.
<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CUser%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Lucrezia Borga a szubjektív kommunikációban nincs így vagy úgy ott egy féle dolog van szépen pozitívan beszélsz olyanokat nem mondtam csak egyet oldja meg a lány a dolgot amiben vannak neked ez zsarolás. Beteg valaki akkor is a szép szavakat mondok neki itt és nem a mikéntjét azt neki kell eldöntenie mit mér tesz ebbe neked nincs bele szólásod )én nem tettem még hogy mondjam mit tegyenek(. Így nem értem a felvetéseidet nem tudom értelmezni a szavaidat itt nem használatosak a szubjektív kommunikációban?
 

Lucrezia Borgia

Állandó Tag
Állandó Tag
Ionon, én úgy tudom, mivel a szubjektív kommunikációban gyakorlatilag meg akarjuk győzni a másikat, hogy azt tegye, amit mi szeretnénk, ezért, hogy sikeres legyen az üzenetküldés, azt érdemes elmondani, NEKI miért jó, ha azt teszi, amit én kérek tőle. Tehát, ha pl. azt akarom, hogy egy ilyen szitut oldjon meg, nem érdemes azzal fárasztani sem magadat, sem őt, hogy mi lenne jó a fiúnak, hanem azt elmondani, hogy miért jó a lánynak, ha segít megoldani a kapcsolati válságot, ahelyett, hogy elhagyná a srácot. (pl. a fiú úgy megijedt, hogy most aztán tényleg a tenyerén fogja hordozni, ha visszamegy hozzá.)
 
I

ionon

Vendég
Ionon, én úgy tudom, mivel a szubjektív kommunikációban gyakorlatilag meg akarjuk győzni a másikat, hogy azt tegye, amit mi szeretnénk, ezért, hogy sikeres legyen az üzenetküldés, azt érdemes elmondani, NEKI miért jó, ha azt teszi, amit én kérek tőle. Tehát, ha pl. azt akarom, hogy egy ilyen szitut oldjon meg, nem érdemes azzal fárasztani sem magadat, sem őt, hogy mi lenne jó a fiúnak, hanem azt elmondani, hogy miért jó a lánynak, ha segít megoldani a kapcsolati válságot, ahelyett, hogy elhagyná a srácot. (pl. a fiú úgy megijedt, hogy most aztán tényleg a tenyerén fogja hordozni, ha visszamegy hozzá.)
Azt nem tudom hogy hogyan használod de semmi olyant nem mondtam mint feltételezel itt nincs győzködés. MÉG EGYSZER MONDOM SZÉP SZAVAKAT MONDASZ KEDVESEKET ENNYI. Akkor ha nem sikerült volna a program a szívednek jobb lett volna ha a fiú meghal és bánatában az apja is és ott marad az anyja egyedül mert szerinted nem szabad segíteni senkin mert ezt mondod nekem. Itt nem volt tenyér hordozás csak remény a fiú részéről. A jelen megnősült gyermeke született azt hiszem idén a fiúnak remélem jobb élete van és lesz (mint a lánynak). Azt tudom mondani neked soha ne tudjak meg dolgokat ami rossz vagy valakivel nem jó történik mert úgyis mindent megteszek hogy az a dolog ne folytatódjék minden tudásomat latba vetem. Szerinted rosszul cselekedtem legyen. Gyakorlatilag nem győzünk meg senkit a kommunikációban a történést említeni sem szabad miért mondod neki a szép szavakat és pozitívakat érted említésre sem szabad a gondolataidban sem. Érted nálam ez van azt hogy mások hogyan és miként az ő dolguk.kiss
 

Evcsi87

Állandó Tag
Állandó Tag
Én hiszek a sorsba, hogy majd az útamba sodorja az igazit, csak az nagy feladat, hogy felismerjük a nagy Ő-t. De lehet nem így van, de én akarok hinni benne. :)
 
I

ionon

Vendég
Én hiszek a sorsba, hogy majd az útamba sodorja az igazit, csak az nagy feladat, hogy felismerjük a nagy Ő-t. De lehet nem így van, de én akarok hinni benne. :)
Igen reménykedj benne igaz is.

Itt most a reménytelenségről volt szó ne legyen tragédia sikerült elhárítani remélem az idő ezt mondatja nekem. kiss
 

Lucrezia Borgia

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt nem tudom hogy hogyan használod de semmi olyant nem mondtam mint feltételezel itt nincs győzködés. MÉG EGYSZER MONDOM SZÉP SZAVAKAT MONDASZ KEDVESEKET ENNYI. Akkor ha nem sikerült volna a program a szívednek jobb lett volna ha a fiú meghal és bánatában az apja is és ott marad az anyja egyedül mert szerinted nem szabad segíteni senkin mert ezt mondod nekem. Itt nem volt tenyér hordozás csak remény a fiú részéről. A jelen megnősült gyermeke született azt hiszem idén a fiúnak remélem jobb élete van és lesz (mint a lánynak). Azt tudom mondani neked soha ne tudjak meg dolgokat ami rossz vagy valakivel nem jó történik mert úgyis mindent megteszek hogy az a dolog ne folytatódjék minden tudásomat latba vetem. Szerinted rosszul cselekedtem legyen. Gyakorlatilag nem győzünk meg senkit a kommunikációban a történést említeni sem szabad miért mondod neki a szép szavakat és pozitívakat érted említésre sem szabad a gondolataidban sem. Érted nálam ez van azt hogy mások hogyan és miként az ő dolguk.kiss


Kedves, én egy szóval se mondtam, hogy nem szabad segíteni senkin. Én csak azt mondtam el, hogy én mit tanultam a szubjektív kommunikációról. És az a tenyéren hordozás csak egy kitalált példa volt, hiszen nem ismerem azokat, akikről írtál - amúgy lehet, hogy teljesen más okot mondtam vola a lányról, pl. a lelkiismeretéről, vagy nem tudom.

Amúgy ha úgy látom/érzem, hogy valahol nehéz szituáció van, mint pl. igen nehéz volt ez is, amiről Te írtál, én is igyekszem segíteni, lehetőleg úgy, hogy az mindkét félnek jó legyen. Csak sajnos vannak olyan emberek és szituációk, amikor valaki egyszerűen nem fogadja el a segítséget. Szerintem ilyenkor az ember próbálkozik még egy darabig, és ha nem megy, akkor a világ egyik legnehezebb dolga hagyni a másikat segítség nélkül küzdeni magával. De ennél nehezebb dolog valóban kevés van a világon.

Csak én már annyiszor próbáltam mindenkinek segíteni, hogy sok év alatt egyszerűen kénytelen voltam megtanulni: nem tudok mindenkinek. És akkor kénytelen voltam belátni: az ő élete a sajátja. Ha nem kér a segítségemből, nem tukmálhatom rá erőszakkal. Valaki úgy fogalmazott: senkit nem tehetsz boldoggá az akarata ellenére.
 
O

oliyboty

Vendég
Sziasztok!

Szeretnék tanácsot, segítséget kérni tőletek. Mit csináljak, nagy bajt csináltam-e, visszafordítható vagy sem?

Szóval a történet úgy kezdődött, hogy kb. 2-3 hónappal ezelőtt megnéztem a Titok című filmet, rá 1 napra készítettem én is magamnak egy kívánság táblát, amire egy srác fényképét is kitettem és írtam oda olyan vágyakat, amiket szerettem volna, hogy teljesüljenek, pontosabban egy örökké tartó párkapcsolatról írtam ( a sráccal régebb óta ismerjük egymást, kicsit bonyolult a kapcsolatunk, de mivel állandóan marjuk egymást, sokat vitatkozunk, nagy az ellentét köztünk, de néha meg vannak olyan napok, amikor kijövünk, minden stimmel, stb...), hogy mire vágyom vele kapcsolatban és hogy szeretném, hogy együtt legyünk, boldogok legyünk Örökre, csak Ő és ÉN. Utána kerestem neten egy képet, ahol egy házaspár van együtt és ahhoz is írtam szép dolgokat, amit egy szerelmes ember kívánhat a társának, írtam családról, egészségről, ilyen általános dolgokról, és próbáltam az univerzum felé úgy tudatosítani, hogy a képen látható férfi főlé írtam az Ő teljes nevét, a nő főlé pedig az Én teljes nevemet. Ő erről akkor nem tudott (ma próbáltam neki elmagyarázni, hogy mit csináltam, de szerintem dilisnek nézett:confused: bár odáig nem jutottam el, hogy elmondjam, szerelmi kötést tettem rá véletlen, nem nagyon érdekli szerintem és hülyeségnek is tartja).Gondoltam, hogy ha érzelmileg és gondolatilag összhangban vagyok, akkor biztos, hogy fog teljesülni. Ezzel csak annyi volt eleinte a gond, hogy nem mindig voltam ám magammal összhangban, egyszer ezt máskor azt gondoltam. Telt múlt az idő, voltak néha kisebb változások jó értelemben, de lényegesebbek nem történtek (volt köztünk 1 hónap mosolyszünet is), aztán ebben a hónapban kezdtem felfigyelni arra, hogy találkozunk, megint visszahív telefonon, múlt héten nála is aludtam kétszer, kezd kedves, normális lenni néha, eljönne velem ilyen-olyan kiállításra, a tibeti szerzetesekhez is megismerni a kulturájukat, vallásukat (Ő nem hisz ezekben a spirituális dolgokban), szóval kezdődnek változások, amiken meglepődöm és nem tudok hova tenni, de mind ezt figyelembe véve, mennek a viták ugyanúgy. Néha örülök neki, hogy kezdem érezni rajta kicsit a változásokat, de máskor meg elegem van belőle, hogy "szarok az egész világra" dolgaiból. Most meg azt vettem észre magamon, hogy néha kezdek féltékenykedni és zavar az, ha másokkal beszélget, vagy ír nekik msnen, fórumon, stb... Szóval nem tudom, hogy mit csináljak. Ugye nem tettem rá véletlenül sem szerelmi kötést?:confused: Vagy igen? Igen esetében, akkor mit tudok csinálni, hogy visszafordítható legyen? Vagy semmit nem lehet tenni ellene? Honnan lehet érezni, hogy hatással van RÁ/Kettőnkre ez a valami? Bevallom őszintén, hogy én sem nagyon hiszek ebben a fekete mágiában, Ő meg aztán pláne nem. De mivel sokan írtátok, hogy létező dolog, így elhiszem (amúgy is hiszek a spirituális dolgokban és nyitott vagyok teljesen). Szóval szerintetek most mit csináljak? Nincsen olyan értelemben kivétel ez alól, hogy nem tudtam, hogy a Vonzás törvénye alkalmazása során ilyet nem szabad csinálni? Fogalmam sem volt róla, hogy ez már fekete mágiának számít. :(

Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm!
 

Bazsej

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok, ez a fórum érdekes, de mondjátok, ha egy varázslat bejött, honnan ismeritek ilyen jól a többit, ha már nem is volt rájuk szükség. vagy ez olyan mint a körímél, amiben már benne van, hogy továbbküldtem és tényleg megcsöörent a telefon, pedig a gépelés idejében még nem is tudhatta?
én hiszek a varázslatokban, de a szerelmikben, illetve más emberek döntéseitől függőekben nem.
 

Lucrezia Borgia

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok, ez a fórum érdekes, de mondjátok, ha egy varázslat bejött, honnan ismeritek ilyen jól a többit, ha már nem is volt rájuk szükség. vagy ez olyan mint a körímél, amiben már benne van, hogy továbbküldtem és tényleg megcsöörent a telefon, pedig a gépelés idejében még nem is tudhatta?
én hiszek a varázslatokban, de a szerelmikben, illetve más emberek döntéseitől függőekben nem.


Én csak azt tudom, hogy amikor kb. 10 évvel ezelőtt kipróbáltam a szerelmi mágiát, igazából nem tudtam még semmit az egész spiritualitásról. Csak elolvastam egy könyvet, ami a vuduról szólt, és tartalmazott egy-két ábrát. És úgy gondoltam, ha a srác velem lesz, ő is boldog lesz, hiszen majd én boldoggá teszem... Én meg nagyon szerelmes és nagyon kétségbeesett voltam.

Sajnos működött, csak nem úgy, ahogy én elképzeltem: tényleg belémzúgott, egyszersmind meg is gyűlölt; szerintem érezte, hogy valami nyomás alatt áll.

Utána több, mint 3 évembe tellett levenni ezt a kötést, hiszen már engem is kötött, és hiába akartam én ezalól szabadulni, az akaratom erején sokat csorbított, hogy össze voltunk kötözve energetikailag.
 
O

oliyboty

Vendég
Lenne egy kérdésem (érdekel, kíváncsi vagyok). Úgy néz ki, hogy félig meddig szerelmi kötést tettem valakire, de azért mert a Vonzás törvényét akartam alkalmazni (csak a filmben elfelejtenek néhány aprócska, de lényeges dolgot közölni, szerintem) szóval én ezt nem nevezném szándékos szerelmi kötésnek, vagy vudunak, meg fekete mágiának, attól függetlenül, hogy az lett belőle, mivel NEM tudtam róla. Viszont, ha valaki rendes vudu könyvből próbál meg szerelmi kötést tenni, és ha pl. változtat pár dolgon, máshogyan írja le és fogalmazza meg amit akar, pl. beleteszi azt is, hogy ha úgy hozza a sors, akkor le is lehessen szedni a kötést, amikor úgy akarja, vagy ezt a kötést úgy teszi RÁ részben, hogy hozzáteszi, hogy szabad akaratából szeresse és ne sérüljön közben, stb..., akkor ilyen értelemben működik a mágia? Tehát megtudom pl. úgy fogalmazni, hogy ne kössem életem végig magamat össze vele, ha netán elmúlik ez az erős vágyakozás a másik iránt, továbbá el lehet azt kerülni, hogy akire feltettük ezt a kötést, az ne utáljon meg? Nem tudom érthető-e mit szeretnék kérdezni.:rolleyes::p Kell legyenek kiskapuk a szerelmi kötés alkalmazása során nem? Tehát hogy ne süljön el rosszul, csak úgy, ahogyan szeretnénk és közben ne sérüljön az sem, akire tennénk fel, és közben mi se sérüljünk, stb... Tényleg csak kíváncsiságból kérdezem. ;)
 
Oldal tetejére