Hírek Szexuális zaklatás, ha egy férfit kopasznak neveznek, állapította meg egy brit munkaügyi bíróság

Szexuális zaklatásnak minősül, ha egy férfit a kopaszsága miatt piszkálnak a munkahelyén – állapította meg nemrég egy brit munkaügyi bíróság, írja a Guardian.

Tony Finn közel 24 éven át dolgozott villanyszerelőként a Nyugat-Yorkshire-i székhelyű British Bung Company vállalatnál, amikor tavaly májusban elbocsátották. Finn ezután munkaügyi bírósághoz fordult, arra panaszkodott, hogy szexuális zaklatás áldozata lett a hajhiányára tett megjegyzések miatt, amiért most kártérítést követel a cégtől.
Azt állította, hogy az egyik gyárfelügyelővel, Jamie Kinggel volt egy kis incidense. Egy 2019-es munkahelyi veszekedés során King „kopasz picsának” nevezte őt, amit nagyon zokon vett. A kopasz jelzőt. A bíróság meghallgatta Finn panaszát, és Jonathan Brain bíró vezetésével mérlegelték, hogy a kopaszságára tett megjegyzés egyszerűen sértésnek vagy ténylegesen zaklatásnak minősül-e.

„Nincs kétségünk afelől, hogy az, hogy ilyen pejoratív módon hivatkoztak rá, nemkívánatos volt Finn számára” – állapította meg a bíróság. „Bár az ilyen nyelvhasználat mindennapos volt ebben a gyárban, megítélésünk szerint King úr átlépte a határt azzal, hogy a felperesre személyeskedő megjegyzéseket tett a külsejével kapcsolatban” – mondta a bíró.

A hajhullás sokkal elterjedtebb a férfiak körében, mint a nőknél, így ha valakit így jellemeznek, az a diszkrimináció egyik formája – állapította meg a bíróság. Érvelésük szerint egy férfi kopaszságára tett munkahelyi megjegyzés egyenértékű azzal, mintha egy nő melleinek méretére tennének megjegyzést – áll a döntés indoklásában. A kártérítés mértékét egy későbbi időpontban határozzák meg.

kopaszferfi-unsplash.jpg
 
HEHEHEHEH HEHEHHEHE HEHEHHEHEHE HEHEHEHEH HEHEHHEH na akkor én mint erösen kopaszodó mit szóljak?bár fura hogy a tag csak a kopaszságra tett megjegyzést kritizálta míg a picsa megjegyzést nem........HEHEHHEHE HEHHHEHEHEH HEHEHHEHEHEHEH EZ AZ ÉV VICCE SZERINTEM.......
 
A bíróság meghallgatta Finn panaszát, és Jonathan Brain bíró vezetésével mérlegelték, hogy a kopaszságára tett megjegyzés egyszerűen sértésnek vagy ténylegesen zaklatásnak minősül-e.
drágáim minden sértés zaklatás is attól függ. milyen gyakran mondják
sasszemnek nevezni is lehet sértés
És ha percenként mondják zaklatás.
goyot goyonak nevezni is lehet sértés és zaklatás
De, hiba-bejelentésekkel bombázni egyértelmű zaklatás
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,701
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére