Szijjártótól azt kérték Brüsszelben, mutassa már meg a Soros-tervet, mert sehol sem találják

A miniszter kínos magyarázkodásba kezdett, és persze nem került elő a terv.

Csütörtökön az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságában (LIBE) vitatták meg azt a készülő különjelentést, amely egyebek közt kimondja: Magyarországon egyértelműen fennáll az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata, ezért indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti jogállamisági eljárás megindítása.

Az ülésen több képviselő is élesen bírálta a magyarországi helyzetet. Judith Sargentini zöldpárti jelentéstevő a tervezetet bemutatva hangsúlyozta: mindenekelőtt azt vizsgálják, hogyan érvényesülnek magyarok alapjogai, az állam hogyan bánik a polgáraival, s ezt látva, az EU-nak kötelessége cselekedni.

Roberta Metsola néppárti árnyékelőadó egyebek mellett a külföldről támogatott civil szervezetekre vonatkozó magyar törvényről beszélt, mely szerinte aránytalanul súlyosan érinti az NGO-k működését és ellentétes az unió értékeivel.

Ezek aztán az érvek!

szijjarto2_libe.jpg



Fotó: MTI

A vitán többek között Szijjártó Péter is szólt, aki – az Index beszámolója szerint – alaposan beleszállt a kormányt kritizálókba: szerinte a választásokon a magyarok kijelölték Magyarország számára a megfelelő irányt, ezért

„Felszólítom önöket, hogy ne kérdőjelezzék meg és ne minősítgessék az egyértelmű népakaratot”.

A külgazdasági és külügyminiszter a már idehaza is ismert szöveget mantrázta: a szerinte bevándorláspárti hazai ellenzéket külföldről támogatják, és nálunk csak a magyar emberek dönthetnek arról, hogy kivel akarnak együtt élni.

"Minősített hazugságok gyűjteményének" nevezte a Magyarországról szóló különjelentés tervezetét Szijjártó Péter, és kijelentette, hogy annak összeállításakor nem vették figyelembe a tényeket és a valóságot – ezt már az MTI írja a brüsszeli vitáról. A távirati iroda megjegyzi: felszólalásában a külgazdasági és külügyminiszter úgy vélekedett, hogy a tervezet "egy koncepciós eljárás dokumentumának is elmenne". Kijelentette: azért bírálják Magyarországot, mert az ország útjában áll "a szélsőséges bevándorláspárti terveknek".

Hol van a terv?

Szijjártó Péter az ülést követően sajtótájékoztatót is tartott, ahol ott folytatta, ahol nem sokkal előtte abbahagyta. Szerinte a jövőben is fenn fog maradni a vita a magyar kormány és az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) között. Azt is elmondta, hogy a magyar kormány nem fogja hagyni a Soros-terv végrehajtását, és ez nyilvánvalóan kényelmetlen a szakbizottságban ülő képviselők egy részének.

Arról már nincs szó a Magyar Távirati Iroda rövid beszámolójában, hogy Szijjártót arra kérte egy holland újságíró, hogy mutassa már meg neki a Soros-tervet, mert ő sehol sem találta. A miniszter gyakorlatilag beismerte, hogy nincs olyan dokumentum, amely tényleg Soros György tervét írná le oly formában, ahogy a Fidesz és a magyar kormány erre rendre hivatkozik. Az Index tudósítása szerint Szijjártó azt tudta tanácsolni az újságírónak, hogy keresgéljen az interneten, ahol minden bizonnyal talál majd olyan dokumentumokat, amelyekben Soros György beszél arról, hogy több százezer migránst kellene beengedni az EU-ba évente. „Olvassa el az interjúkat, amelyeket vele készítettek, amikor arról beszél, hogy hogyan áll a nemzetállamokhoz.” Ezen kívül nézze meg a stratégiai dokumentumait azoknak a civil szervezeteknek, amelyeket Soros György támogat. „Akkor azt hiszem meg fogja érteni, hogy mindez együtt tervnek minősül” – idézi a minisztert az Index.
 
Áll a bál Brüsszelben: Magyarország megfúrta az Európa-Afrika megállapodást, ennyire még nem háborodott fel az EU


Jövő szerdán tartják a marokkói Marrákesben azt a konferenciát, amelyen az EU és számos afrikai ország vezetői tárgyalnak. Az együttműködés fő célja, hogy az EU pénzt ad az afrikaiaknak, és ők cserébe igyekeznek gátolni a migrációt. Ezt az alkut segélyprogramok, vagy éppen az embercsempészek elleni rendőri együttműködések szegélyezik. Benne van az a program is, amin keresztül pénzt kapnak a hazatérésre azok a Líbiában várakozó emberek, akik hajlandóak lemondani arról, hogy illegálisan Európába hajózzanak – írja a 444.

Az együttműködések folytatásáról közös nyilatkozatot fogadtak volna el az EU és az afrikai országok kormányai, az egész csúcs előkészítése már egy éve tartott.

Ebben a helyzetben közölte a magyar kormány, hogy megvétózza, hogy az EU nevében alá lehessen írni a dokumentumot.

A nyilatkozat végső változatából ki kellett húzni az összes olyan utalást, ami arra vonatkozik, hogy az „EU" ezt vagy azt vállal, akar. Ez lényegesen gyengíti a megállapodások súlyát. Az EU helyett az EU külügyi főbiztosa és a migrációért felelős biztos, mint személyek kerülnek a szövegbe az afrikai kormányok partnereiként.

A magyar kormánynak az volt a baja a megállapodással, hogy abban nem ítélik el elég hangsúlyosan a migrációt, illetve a magyarok szerint nem tettek elég éles különbséget a menekültpolitika és a bevándorláspolitika közé. Ezt annak ellenére is kifogásolta Budapest, hogy

egyébként az egész folyamat egyik fő célja az illegális bevándorlás mérséklése volna.

A vitában a belga, a portugál és az olasz kormány képviselői felháborodottan utasították vissza, hogy az egy éve előkészítés alatt álló szövegen az utolsó héten módosításokat követelnek a magyarok, majd a spanyol, a francia, az osztrák és a finn kormány nagykövetei is kiálltak a korábban háborgók mellett. A magyar vétó aláássa az EU tekintélyét a tárgyalásokon – érveltek sorra a diplomaták.

A portugál követ emlékeztetett, hogy a megállapodás éppen a migrációs nyomás csökkentését okozhatta volna, ezért különösen érthetetlen a magyar viselkedés. Ezt a belga diplomata is megerősítette, mondván a magyar törekvések szembe mennek az EU külső határvédelmének erősítésével, és a kitoloncolások hatékonyságának növelésével.

A magyar kormány vétója az, ami az illegális migrációt valójában segíti

– mondták.

Németország és Franciaország nagykövetei ezután egymás után szólaltak fel, hogy általában is ostorozzák a magyar kormány politikáját, amiért rendszeresen aláássák a közös fellépés lehetőségét kiemelten fontos ügyekben.

A német, a francia és a ciprusi kormány képviselői egyenesen azt követelték, hogy szenteljenek külön vitát annak, hogy a magyar viselkedést elemezzék. Az olasz, a holland és a finn nagykövet erre azt mondta, hogy Magyarország viselkedése kárt okozhat az EU nemzetközi tekintélyének, majd ezzel egyetértett a német és a ciprusi nagykövet is. Utóbbi egyenesen az EU döntésképességének tudatos rombolásával vádolta meg a magyar kormányt.

A magyar nagykövet, Várhelyi Olivér csak azt tudta ismételgetni, hogy kormánya álláspontja szerint túl puha a szöveg.

Brüsszeli beszámolók szerint még soha nem volt olyan éles a magyarok és a többiek szembenállása, mint most. A magyarokra mostanra belső ellenségként tekint a nyugati kormányok nagy része, de a keletiek is egyre bizalmatlanabbul nézik az ámokfutást. a 444 diplomáciai forrása szerint

„a magyaroknak nincs már igazi szövetségese".
 
Hogyan is allitsuk a menekulteket meg ha ugy csereli a velemenyet Mo mint az alsogatyajat?
Megvetozuk hogy ne segitsunk helybe afrikai menulteknek , hogy otthon maradjanak. Belfogadni nem fogadjuk oket.
NEm fognak felszivodni az urbe.
Csak azt nem ertem hogy miert kell hulyenek nezni mindenkit?
 
-

Én megértem Szijjártót, hogy nem akarja, a népek összekeveredését de
akkor legyen következetes, rendelje haza az összes magyar állampolgárt.
-
Azután majd meglátjuk, mennyien állnak a kormány mellett. :(
 
Utoljára módosítva:
Magyarország egyedüliként szavazott le egy javaslatot az EU-ban, ami segítené az illegális migráció megakadályozását
1f914.png
 
-

Én megértem Szijjártót, hogy nem akarja, a népek összekeveredését de
akkor legyen következetes, rendelje haza az összes magyar állampolgárt.
-
Azután majd meglátjuk, mennyien állnak a kormány mellett. :(
Már akik megtartják a magyar állampolgárságukat, azoknak esetleg könyöröghetne, hogy jöjjenek haza.
Ózdiak, miskolciak dolgoznak évek óta Angliában, sorra kérik az angol állampolgárságot. Olyanok voltak itthon akik már megkapták, egy srác jött a szüleiért, vitte őket magával, azt mondta kimeri jelenteni, hogy az életben nem jön többet Magyarországra! Lánytestvérek német állampolgárok lettek, jöttek és vitték az anyjukat magukhoz! Svéd állampolgársággal jött a testvéréért! Egy házaspár volt itthon Amerikából, vitték a szülőket magukkal. Már angol állampolgár házaspár a srác nővérét, a felesége az anyját költöztette kifelé!
És ezek csak az én ismeretségi körömből!
 
Szerintem kérdezd meg magukat a zsidókat, hogy van-e antiszemita felhangja Orbán politikájának. A Soros-bíráló Netanjahu tárt karokkal várja Orbánt. Mellesleg épp Merkel politikájának van, még csak nem is antiszemita felhangja, hanem egyenesen KÖVETKEZMÉNYE.

Magyarul Orbán márciusi beszéde:
"Olyan ellenséggel kell harcolnunk amely másmilyen, mint mi vagyunk. Nem nyíltsisakos, hanem rejtőzködő, nem egyenes, hanem fortélyos, nem becsületes, hanem alantas, nem nemzeti, hanem nemzetközi, nem a munkában hisz, hanem pénzzel spekulál, nincs saját hazája, mert úgy érzi, övé az egész világ."

Németül ha valaki egy dejavuet szeretne átélni.
"Wir kämpfen gegen einen Feind, der anders ist als wir. Nicht offen, aber versteckt, nicht geradlinig, aber schlau, nicht ehrenhaft, aber unehrenhaft, nicht national, sondern international, der nicht an Arbeit glaubt, sondern mit Geld spekuliert, der kein eigenes Heimatland hat, aber so tut, als ob er die ganze Welt besitzt."

Mindha elmondta volna már valaki ezt a beszédet szinte szorol szora a 30-as években Németországban. :(
 
Hat igen veszteni tudni kell! Eppen ugy mint a 100 meteres futasban, van elso es van utolso, Ernoe, mutatta ott fent a tablan!
A politikaban ugyan az a jatek szabaly es ha nem jo 4-evmulva csere, itt ugyan az van ha a Trudo nem lesz jo, jovore mast valasztunk
ideje lenne ott is igy gondolni es nem gyulolkodni egymas irnt.
 
A legnagyobb problémát a felszólaló stílusában látom.Szíjártó arckifejezése és mondanivalója egyaránt támadó, haragos. A diplomáciának arról kellene szólni, hogy simulékonyan, kedvesen, megnyerően fogadtassuk el az ellenvéleményünket másokkal.Ha nem így történik, az nem diplomácia, hanem veszekedés. Nem értem, az EU-ban miért nincsenek igazi diplomaták, akik az ilyen stílust elhallgatással semmisítenék meg. Vagy megszünt a diplomata képzés világszerte?
 
A legnagyobb problémát a felszólaló stílusában látom.Szíjártó arckifejezése és mondanivalója egyaránt támadó, haragos. A diplomáciának arról kellene szólni, hogy simulékonyan, kedvesen, megnyerően fogadtassuk el az ellenvéleményünket másokkal.Ha nem így történik, az nem diplomácia, hanem veszekedés. Nem értem, az EU-ban miért nincsenek igazi diplomaták, akik az ilyen stílust elhallgatással semmisítenék meg. Vagy megszünt a diplomata képzés világszerte?
Az a baj meg azt se vette eszre mikor ketszer is helyre tettek valtoztason a stilusan. Gyerekszobaja az biztos nem volt,ha volt akkor lehet lo nezett be rajta.
Raadasul mindenben handabandazott, ez egy jelentes volt amit kello alapossaggal osszeallitottak ossze , az RTL clubra hiaba hivatkozik mert keresedelmi tv es nem koztv. Minden mondatat cafolni lehet es itt barmelyikunk meg tudna tenni. Nem egy adu asz a pali.
 
Lenne egy javaslatom... Egy negyedik gombot is be kellene vezetni, valami olyan felirattal, hogy "egyetértek", esetleg "megfontolandó".. Ugyanis nyomtam pár tetszik gombot, de be kell vallanom egyáltalán nem teszik, hogy menekülnek az emberek Magyarországról.. Nem teszik, hogy football-barátok uralják a magyar diplomáciát karrier diplomaták helyett... Érdemes lenne azoknak is ezt átgondolni, akik nem tesznek itt semmi mást mint csúsztatással, mellébeszéléssel elterelik a beszélgetést ... Szánalmas arra hivatkozni, hogy az ellenzék nincs tisztában a demokráciával, mert a Fidesz magasan nyerte a választásokat.. De ezt kamu jelszavakkal, közpénzből, megbundázott pályázatokkal szerzett vagyonból vásárolt média lehengerlő közreműködésével.... Fel kéne ébredni Magyarország nem gazdasági nagyhatalom.. A legvonzóbb magyar munkahely (a Mercedes kecskeméti gyára) is német... A világ második legnagyobb magyar városa London.... Minden harmadik magyar gyermek 2017-ben nem Magyarországon született.... Az a 2,5 millió nem a lopás folytatására, a családi vagyon növelésére, az uniós pénzek elsíbolására, az EU-ból kilépésre, a világgal szembemenetelre adott felhatalmazást... Vagy talán igen? Mert az ezt firtató kérdésemre sosem kapok választ a mundér becsületét harciasan védelmezőktől... Csak a háborgás, hogy itt csak a kormányt szapulják.. De kérem tisztelettel mi is az amiért dicsérni lehetne, ezt a kiváló békeidőben is állandó harcban álló gárdát?
Mert szavazatokat lehet pénzért venni, de barátokat nem.. S nem szabadna elveszíteni sem Őket...
 
szóval a választásokon résztvett vagy 40 párt ... 39 összesen képvisel annyi embert mint 1.
Most akkor ez a 39 hangocskát hogyan kövessük, lehet a leghallkabb amelyik be se jutott a parlamentbe tartja magát a legfontosabbnak ... ezt a 39 pártból álló egyveleget nem nevezném többségnek.

Talán nem így kellene felfogni...
Hanem az egyetlen képviselő mögött is több tízezer választópolgár véleménye áll..
S éppen a Fidesz volt a leghangosabb annak kijelentésében hogy nekik minden ember véleménye egyformán fontos...
De ez csak a választásokig volt így? Bayer Zsolt nem kifejezetten a saját véleményét tárja a nyilvánosság elé..
Akkor még mindig hazudnak?
 
szóval a választásokon résztvett vagy 40 párt ... 39 összesen képvisel annyi embert mint 1.
Most akkor ez a 39 hangocskát hogyan kövessük, lehet a leghallkabb amelyik be se jutott a parlamentbe tartja magát a legfontosabbnak ... ezt a 39 pártból álló egyveleget nem nevezném többségnek.

Látszik, hogy diktaturában nevelkedtél fel és ehez van vonzalmad.
-
Magyarországon több mind 9 millio ember él, és reméljük, hogy a választások után sem lesz megdecimálva a létszámuk csak azért mert nem fideszre szavaztak.
-
Bizony a nem fideszre szavazok száma több mind az ország fele.
Aki ugy tesz, hogy ma nállunk a diktatura holnap nállatok ha nyertek az rossz lora tesz.
-

Még valami.
A külföldi állampolgárok azért választottak fideszt mert ajándékot kaptak "Orbántol"
Csakhogy ügye ezt nem a Fidesz hanem az államkasszábol, tehát mindenki pénzéböl vették el.
-
A cigányoknak adott juttatások is közpénzböl származnak nem fidesz kasszábol, privát juttatás.
-
A kormány feladata az ország összetartása és nem a megosztása kéne, hogy legyen.
 
A választok többsége nem a Fideszre szavazott. 49,27% még csak a fele sem a szavazatoknak
Nem tudom, miért kell még mindig ezen rugózni. A magyar választási törvény értelmében a Fidesz-KDNP megnyerte a választást. Megfelelő összefogással az ellenzék is ugyanilyen - vagy még elsöprőbb - győzelmet aratott volna.
 
Nem tudom, miért kell még mindig ezen rugózni. A magyar választási törvény értelmében a Fidesz-KDNP megnyerte a választást. Megfelelő összefogással az ellenzék is ugyanilyen - vagy még elsöprőbb - győzelmet aratott volna.

Senki sem tagadja, hogy a Fidesz megnyerte a választást.
Ezen az sem változtat, hogy a pártoknak nem volt egyenlö esélye, ezt korábban kelett volna reklamálni.
-
A probléma ott van, hogy a fidesz azt képzeli, egy telhatalmat ruháztak rá.
Ismétlem, demokratikus választás volt nem "diktátor" választas.
-
A választási eredmény felhatalmazza a Fideszt a kormányügyek vezetésére,
A miniszterek "államszolgák" nem kiskirályok.
A kormánynak kötelessége magát az alkotmányos törvényekhez tartani.
A hatalmát nem arra használni, hogy lehetetlenné tegye egy kormány leválasztását.
Es nem szabad kihuzni magát az ügyviteleinek az ellenörzése alol az oppositio, független szervek által.
-
Az ellenzék azért fogott össze, hogy a kormánypárt ne érje el a 2/3-os többséget, ne tudjon az ellenzék kizárásával akár milyen törvényt hozni. Hitler is abszolut többséggel került hatalomra.
-
Ha kétségeid vannak a kormány visszaéléseivel akkor ajánlom kapcsolj be egy közmédiát és meglátod, a népet meglopja a kormány, az ö pénzükböl csinál a fidesznek szocsövet. De a legegyszerübb ha megnézel egy Bayer Show-t.
En nem szeretném ha a magyar szellemi élet ennek a müsornak a szinvonalára sülyedne.
-
Elkelett volna küldeni az EU Bizottság számára néhány Bayer Sowt
ahogy az egyik miniszter a másik után váltja nálla a kilincset, ahogy tegezödik a maffia,
és megmutatni mit ért "Szijjarto demokratia" alatt.
-
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,841
Tagok
615,338
Legújabb tagunk
Jo Maya
Oldal tetejére