Társasjátékok II

AndiC témája a 'Gyerekeknek' fórumban , 2012 Április 28.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. xact

  xact Állandó Tag

  Image00001.jpg Image00002.jpg Image00003.jpg Image00004.jpg Image00006.jpg Image00009.jpg
   

  Csatolt fájlok:

 2. xact

  xact Állandó Tag

  De itt van a teljes játék pdf-ben!
   

  Csatolt fájlok:

 3. Bzsomb

  Bzsomb Állandó Tag

  Szia pbrigi!
  Kérlek "szórakozz a szerkesztéssel"! :)
  Én nagyon örülnék neki! Főleg, ha magyar szabályt is tudnál hozzá szerezni! :)))
  Köszi! :)
   
 4. Bzsomb

  Bzsomb Állandó Tag

  Sziasztok!
  Nincs meg valakinek a Páros játszma - Ismerkedj okosan c. játék? Nagyon, nagyon szeretném!
  Köszönöm
   

  Csatolt fájlok:

  evakatona kedveli ezt.
 5. m-o-n

  m-o-n Állandó Tag

  Azse kedveli ezt.
 6. pbrigi

  pbrigi Állandó Tag


  Óhajod parancs! Éppen ma csináltam meg a lapkákat.
  Yokai no mori
  Két verzióm van, az egyikben egész alakosak a figurák a kicsi lapkákon is (az enyém ilyen lett), de kicsit vérszegénynek találtam, túl finomak a képek hozzá, úgyhogy van egy feljavított változat, amiben a kis lapkákon csak a fejek vannak rajta, ahogy az eredeti játékban. Felteszem mindkettőt, hátha valakinek mégis az egész alakos jön be. Magyar szabállyal egyelőre nem szolgálhatok, sőt az angol is az oroszlános kiadáshoz van meg, de azért úgy is értelmezhető.
  A táblát én A4-re nyomtattam. A pdf-ben a kis lapkák 3 cm-es alapra vannak tervezve és az eredeti matricás verzióhoz hasonlóan a képek maguk kicsit kisebbek a lapkánál, a nagyok meg 4,5 cm-esnek készültek. Na, remélem ezt érthetően írtam le.... :)
  Ha valaki talál benne hibát, akkor szóljon és javítom.
   

  Csatolt fájlok:

 7. pbrigi

  pbrigi Állandó Tag

  Yokai no mori : tábla és szabály
  plateau YNM.jpg
   

  Csatolt fájlok:

  Annie Raggedy és cfthn kedveli ezt.
 8. csilla311

  csilla311 Állandó Tag

  Korábban hiányolta valaki, hogy kevés a kártyák száma, de rendben van így, csak duplán van mindegyik. Egyébként nem igazán jó, hogy le lett kicsinyítve a tábla, mert így a kis kártyákat nem lehet az ablakokba tenni, vagy azokat is igazítani kellett volna ahhoz a mérethez. A tábla nagyobb, mint A4-es, emiatt nem is tudtam rendesen szkennelni. Ha valaki a rendes méretben Scan-110506-0001.jpg Scan-110506-0002.jpg Scan-110506-0003.jpg Scan-110506-0004.jpg Scan-110506-0005.jpg Scan-110506-0006.jpg Scan-110506-0007.jpg Scan-110506-0009.jpg Scan-110506-0010.jpg Scan-110506-0011.jpg Scan-110506-0013.jpg Scan-110506-0014.jpg Scan-110506-0015.jpg Scan-110506-0016.jpg Scan-110506-0017.jpg Scan-110506-0018.jpg Scan-110506-0019.jpg szeretné elkészíteni, annak felrakom az eredeti szkennelt Grimassimix játékot
   
 9. cfthn

  cfthn Állandó Tag

 10. cfthn

  cfthn Állandó Tag

  Ez a Teszvesz város - mondjuk egy Teszvesz város könyvel együtt biztos jó ajándék lesz. :)
  Nagyító jelölő helyett valami kis karika - tömítés, fém függönykarika, mondjuk pirosra festve? De hogy csinálod meg a táblát, hogy puzzle-ként összerakható legyen? Eredetileg 4 darabból áll, gondolom azok összeillesztve mehetnek egy kartonra. Vékonyabb kartonra ragasztod, hogy az íves részt kivágd? Nekem olyan vastag van csak, amiből ilyen alakot nem tudnék csinálni.

  Tegnap nekiláttam a csibeszámlálósnak - igaz, nem nyomtatva, hanem "átíratban". Szeretek barkácsoni. :) Csináltam negyven kiscsibét gyapjúból, mind olyan mint egy-egy kis pompom. Olyan cukik! Filc tyúkunk, kakasunk van hozzá, a táblát majd megfestem, csak a tyúkólat kell még kitalálnom. No meg a pörgettyű-mutatót.

  Ti hogy szoktatok pörgettyűt csinálni? Láttam sima kartonból, gémkapocsból hajtott tartóval, ill. CD tokból. Utóbbit nagy kerek állványból meg kicsi szögletes műanyagból is, amibe cserélhetők lennének a lapok. Praktikus, de hol lehet ilyen mutatós részt szerezni?
  http://www.differentiatedkindergarten.com/2014/04/a-new-spin-on-differentiated-instruction.html
  A kerek állványban is cserélhető a lap, arra viszont ötletem sincs, hogy szereljek mutatót.
   
 11. pbrigi

  pbrigi Állandó Tag

  A pörgettyű nekem is gondot okoz. A gyerekek már régóta rágják a fülem a HP cluedo miatt, de nem tudom, hogy ezt a részt hogy oldjam meg. Bár most ott tartok, hogy megcsinálom lapkákon, és húzni lehet közülük, aztán a húzás után visszakeverni mindent, újra lehet bármelyiket választani... Nem annyira buli, de a játékmechanizmus ugyanaz....
   
 12. pbrigi

  pbrigi Állandó Tag

  A pörgettyű nekem is gondot okoz. A gyerekek már régóta rágják a fülem a HP cluedo miatt, de nem tudom, hogy ezt a részt hogy oldjam meg. Bár most ott tartok, hogy megcsinálom lapkákon, és húzni lehet közülük, aztán a húzás után visszakeverni mindent, újra lehet bármelyiket választani... Nem annyira buli, de a játékmechanizmus ugyanaz....
   
 13. zsuzsi77

  zsuzsi77 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Én a pörgettyűt úgy készítettem, hogy lelaminálom a pörgettyűt és a nyilat, majd egy sajtos dobozra ráragasztom, a nyilat pedig egy szöggel illesztem a közepébe, persze kicsi szöggel, ami nem ér le a doboz aljára, így vígan tud pörögni. Remélem tudtam segíteni, ha nem elég világos ahogy leírtam, le is tudom fotózni a miénket!
  Legyen szép napotok!
  Zsuzsi
   
  Veronikah és pbrigi kedveli ezt.
 14. cfthn

  cfthn Állandó Tag

  Tényleg jónak néz ki, csak a ciril betűk... Rákerestem, a kiadó honlapján fent van ugyanez angol - német - francia - olasz nyelven, kártyástul. :)

  Itt a link, az összes játékszabályuk is fent van. Talán jobb felbontású is, nekem legalábbis élesebbnek tűnt.

  http://www.zoch-verlag.com/fileadmi...eln/Mimikri/mimikri-Anleitung-dt-en-fr-it.pdf
   

  Csatolt fájlok:

  Annie Raggedy és levendi9 kedveli ezt.
 15. bobebababa

  bobebababa Állandó Tag


  De jó! Köszönjük szépen!Tudod mióta kerestem ezt a játékot?Hű már vagy 3-4 éve?S most lám!Köszi!Köszi!Köszi!
   
  xact kedveli ezt.
 16. bobebababa

  bobebababa Állandó Tag

  Sziasztok!Valaki le tudná nekem fordítani ezt a játékszabályt?
  Köszönöm!
   

  Csatolt fájlok:

 17. Kilap

  Kilap Állandó Tag  Szia! Mi cd hengerből (a tartó részéből) csináltuk, abból, amibe kb 10 db fér bele. Olyan műanyagból, aminek tartása van, lehet rá mutatót vágni. És azon simán lehet lapokat cserélni, vagyis egyszer kell megcsinálni, és több játékhoz is használható
   
  bobebababa és cfthn kedveli ezt.
 18. cfthn

  cfthn Állandó Tag

  Köszi! Ezt a CD hengert kipróbálom. Kutattam, van üres itthon, amiben még átlátszó CD is van, s gondolom, ha az alá teszem a lapot, azon jobban csúszik. Majd keresek valami műanyagot is mutatónak.

  Addig megmutatom, mi készült el a csibeszámlálós játékból. Csak futtában fotóztam, de azért látszik, milyen lesz. Tyúkanyó, kakas filc, csibék gyapjúcsomó. Tábla kartonra festve - az alakok rajta filcből kivágva, filctollal rajzolva. Így áthelyezhetők, illetve a tábla is jó lesz más lépkedős játékhoz. Tyúkól még nincs, lehet, egy fonott kosár lesz, hogy ne kelljen csinálni, vagy valami fadoboz, ami élére állítva ól, a talpára meg tároló a csibéknek. A pörgettyű under construction. :)

  Csibeszámláló.jpg Csibeszámláló figurák 2.jpg
   
  duplaeva, bobebababa és dormond kedveli ezt.
 19. Bzsomb

  Bzsomb Állandó Tag

  Nagyon köszönöm! Már alig várom, hogy megcsinálhassam! :)
   
 20. Syncmaster

  Syncmaster Állandó Tag

  Kedves Mindenki!

  Már egy korábbi hozzászólásban kérték, hátha azóta valaki találkozott vele, vagy valakinek megvan odahaza, csak nem olvasta a kérést, amely a Bumeráng-sziget nevű társasjátékhoz kapcsolódott. Ez egy magyar kiadású Rizikó-klón volt a '80-as években Magyarországon. Speciális, a hagyományos Rizikóban nem alkalmazott szabályokkal volt izgalmasabbá téve. Aki tudja kérem, hogy osszon meg róla bármilyen jó minőségű fotót, vagy szkent (sajnos a Boardgamegeek-en sincs igazi jó kép a játéktábláról).
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás