Társasjátékok

Erőleves témája a 'Gyerekeknek' fórumban , 2009 Február 7.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Erőleves

  Erőleves Állandó Tag

  Kedves Olvasók!

  Köszönöm a különböző fórumokon közzétett kincseiteket! Szeretném én is viszonozni :smile:

  Remélem szívesen fogadjátok és tovább gazdagítjátok ezt a topicot is, s örömét leli benne minden játékos ember.


  Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

  A Canadahun nem nem járul hozzá bemutatni - vagy a megtaláláshoz iranymutatást adni - olyan tartalmú anyagot ami a copyright (szerzői jog) által védett, csak akkor ha van szükséges legális engedély van rá.
   
 2. Erőleves

  Erőleves Állandó Tag

  Csatolás megtekintése 255059

  Csatolás megtekintése 255057

  „Logi” három dimenziós logikai játék

  A játék tartozékai:
  4 db. egymás felett elhelyezett műanyag lap
  60 db. három színű, színenként 20 db. műanyag korong
  1 db. dobókocka

  Játékszabály:
  A játékot 2 illetve 3 játékos vagy ugyanannyi csoport játszhatja. A játék tehát egyéni vagy csoportos.2-3 játékos egyénileg játszik.4-6 játékos részvétele esetén egy-egy csoport alakul.
  A játékosok a játék megkezdése előtt dobókockával döntik el, hogy milyen színű koronggal játszanak. Aki a legnagyobb számot dobja, nemcsak színt, hanem játékhelyet is választ, majd a dobás értéke szerint foglalnak helyet a játékosok.
  A játék célja , hogy a játékos 4 db. korongja akár vízszintes, függőleges vagy átlós irányba
  rakva egyenes vonalba kerüljön. Átlós irányban síkban és térben is érvényes a kialakított vonal.
  A játékosok tetszés szerinti helyre tehetik korongjukat,de utána azt csak akkor mozdíthatják el,ha elfogyott a korongjuk és ez esetben bármelyik koronggal tetszés szerinti üres helyre léphetnek. A korongok felrakása vagy a korong helyének megváltoztatása mindaddig folytatódik, míg valamelyik játékos vagy csoport ki nem alakította négyes vonalát- és így nyert.
  Akár egyéni , akár csoportos játéknál a játékos a játék végéig a választott színű koronggal játszanak. Csoportos játéknál a játékosok megbeszélhetik a csoporttársukkal a helyes lépést.

  Hasznos iránymutatás:
  Igyekezzék a játékos megakadályozni, az ellenfél négyes vonalra való törekvését. Tervezze meg minden irányban , síkban vagy térben a saját négyes vonalát. Irányítsa a játékos a szintek közép része felé a játékot, mert ez a terület az ellenfél részéről kevésbé áttekinthető. Játsszon többet , mert a gyakorlat fokozza az eredményességet, csiszolja , tökéletesíti az elméletet.
   
 3. Helma

  Helma Állandó Tag

  Szia Erőleves!
  Jó sok játékot raktál fel. Szerintem sokan örülnek majd neki.
  Pár év múlva én is talán használt veszem.
  Hogyan rakod fel a táblák képeit?
  Bescanneled?
   
  vic78 és Toncsy10 kedveli ezt.
 4. csipkebogyo

  csipkebogyo Állandó Tag

  Malacod van !

  Társasjáték

  A neten találtam ezt is...:p

  " A játék lényege a következő:
  A játékosok dobnak az állatfigurás kockákkal, melyeken különböző állatok első, vagy hátsó fele látható. Ha a játékos a kidobott kockákból össze tud valamilyen állatot illeszteni, magához veheti az összeállított állat(ok) karton figuráját. A játékot az a játékos nyeri, aki a játék végéig a legtöbb állatot gyűjti össze. Részletesebb játékszabályát a képek után olvashatjátok. Az állatfigurák kétoldalasak, ezért mindkét oldalukat beszkenneltem. <st1><st1:city w:st="on">Minden</st1:city></st1> állatból 2 db kell a játékhoz. A félbevágott állatokat a dobókockákról másoltam le. Az eredeti dobókockák fából készültek és egy-egy oldaluk 2,5X2,5 cm-esek. A következőképpen vannak a képek elhelyezve rajtuk:
  1.dobókocka:2xkakas hátulja,kutya hátulja,malac eleje,birka hátulja,tehén hátulja
  2.dobókocka:kutya eleje,birka eleje,tehén hátulja,kakas eleje,2x malac hátulja
  3.dobókocka:kakas eleje,kutya hátulja,2x birka hátulja,tehén eleje,malac eleje
  4.dobókocka:kutya hátulja,kakas eleje,kutya eleje,tehén hátulja,malac eleje,birka eleje
  5.dobókocka:birka eleje,2x tehén eleje,malac hátulja,kutya eleje,kakas hátulja"
  <o>
  </o>
   
 5. Erőleves

  Erőleves Állandó Tag

  Szervusz kedves Helma!

  Te vagy az első ,aki ide találtál és hozzá is szóltál. Úgy megörültem, mert már azt hittem manapság senkit sem érdekelnek a társasjátékok.

  Én pedig többnek sokallom az árát -azért amit tartalmaz néha egy doboz . Mostanában nem is vettünk már játékokat. Inkább a régi játékainkat módosítottuk- a szabályait vagy a bábuit.
  Ezért gondoltam rá, hogy bescannelem, hátha más hasznát látja, kinyomtatja és készít hozzá bábut.

  Néhány játék tábláját lefotóztam, de ez nem lett jó, mert fénylik. Ezért a scannernél maradok.
  Most keresek kisebbeknek valókat is, gyere újra el :)
   
 6. Helma

  Helma Állandó Tag

  Szia!
  Feltétlen benézek máskor is.
  Nekem régi novoplastos játékaim vannak + gazdálkodj okasan. Azoknak akkora a táblájuk, hogy nem is lehet bescannelni (na meg nem is tudom hol, max. ha vissza megyek dolgozni a munkahelyemen), meg elég sok a tartozékuk. Amúgy még ez off, de a mesék titka társasjátékot szeretném megszerezni. De mint Te is írtad írdatlan összegekért lehet hozzá jutni néhány játékhoz. Főleg az olyanokhoz mint a fent említett is, arról nem is beszélve, hogy hozzá jutni pedig igen nehéz. Nem nagyon adja el senki. (Mégegyszer bocs, az offért, de ezt nem hagyhatom ki :oops: , szóval ha valakinek van egy felesleges eladó példány íron nekem. Köszi)
   
 7. Erőleves

  Erőleves Állandó Tag

  Örülök, hogy benéztél. Hétvégén megpróbálom a nagy társasokat- hátha sikerül beolvasni.
  Ha valakinek van valamilyen ötlete erre vonatkozóan, szívesen fogadom.
  Szép napot mindenkinek :)
   
 8. denandi

  denandi Állandó Tag

  könyvkukac

  Kedves Erőleves!

  Igazi kincseket halmoztál fel, minden kisgyerekes anyuka leülhet ha ezt meglátja. Jövök én is feltöltögetni. Jó ötlet, hogy fajátékok is kerültek fel, hozok én is csak legyen egy kis időm.

  Most más játékra szeretnélek benneteket meghívni. ELjutott hozzám is a könyvkukacos játék. EZt 0-6 éves korig gyerekeknek indították óvónők, akiknek fontos, hogy a gyerekek könyvszeretetét növeljék. A játékban egy könyvet adsz fel postán egy kisgyereknek, és a te gyerkőcödet felvéve a névsorba keresel további tettrekész szülőket, akik megadják gyerekeiknek a könyv az olvasás örömét, és azt az érzést, mikor a gyerkük postán saját névre kap csomagot. Nekem is kétségeim voltak, de akitől kaptam, és több netes ismerős is kézzelfoghatóan mutattak fel kapott könyveket.Még van pár meghívóm a játékra, ha érdekel valakit jelentkezen.

  Ha esetleg rossz fórumra írtam, bocs, de én ezt találtam a ehhez a legjobbanak.

  További szép játszó perceket!
   
 9. Erőleves

  Erőleves Állandó Tag

  Kedves csipkebogyo és denandi!

  Remek játékot és ötletet tettetek közzé, mindannyiunk nevében köszönöm :)

  Kíváncsi lennék, hogy ez a könyvküldés az általános iskola alsó tagozatán is eredményes lenne-e (persze a tanítók bevonásával) Izgalmas próba lenne :)

  Mindenkinek szép napot!
   
  bujkandras kedveli ezt.
 10. denandi

  denandi Állandó Tag

  Kedves Erőleves!

  Még egyenlőre tapogatózunk, hogy ennél a korosztálynál működik-e. Talán a pici gyerekeknek egyszerűbb könyvet választani,és aki nem akar nagy beruházást, kisebb összegű könyvet is talál. Mivel a levél tartalmazza, hogy akinek küldöd hány hónapos, éves, tényleg neki illőkönyvet kap. A nagyobbak már válogatnak, ez tetszik, ez nem, de egy kicsi egyformán örül mindennek.

  Még van szabad meghívóm, várom a lelkes anyukák jelentkezését.

  Szép napot
   
 11. denandi

  denandi Állandó Tag

  Egy fa puzzle-t én is küldök mindenkinek. A kicsik szeretik.

  Már egészen kicsinek is játszható társ. MEllékelem a leírást is, de az német nyelvű. Mindenki értelemszerűen kedve szerint játszhatja, nem nehéz rá kitalálni játékszabályt, ha nem tudod elolvasni.
   
 12. soosati

  soosati Állandó Tag

  Mi az oviban azt találtuk ki, hogy "ki nevet a végén"-t játszunk, ahol a mezők székekből, padokkbó, zsámolyokból vannak és a gyerekek a bábuk. Sok nevetés - jó szórakozás.
   
  enikohogye és vic78 kedveli ezt.
 13. Erőleves

  Erőleves Állandó Tag

  Kedves denandi és soosati !

  Mindenki nevében köszönjük a szép játékot és a remek ötletet. A magam részéről ki fogom próbálni az akadálypályát is a kicsikkel :)
   
 14. Erőleves

  Erőleves Állandó Tag

 15. csipkebogyo

  csipkebogyo Állandó Tag

  Szivárvány kártya 1.
  Mibe illik?

  "A kártya vizuálisan megfogalmazott képekből áll, így a legkisebbek részére is könnyű játékokra ad lehetőséget. (Egyetlen figura, nincs háttér, nincsenek kiegészítő figurák.) A térbeli viszonyok egyik elhanyagolt relációjára irányítja a gyerekek figyelmét: a tárgyak nem csak egymás alá, fölé, mellé, stb., ... kerülhetnek, hanem előfordul, hogy azokat egymásba illesztjük, méghozzá nagyon is meghatározott, hogy mi mibe illik bele, s ezek a dolgok általában nem is cserélhetőek fel!"
   

  Csatolt fájlok:

 16. csipkebogyo

  csipkebogyo Állandó Tag

  Szivárvány kártya 2.
  Mennyi?

  "A játékok során több szempontból kell felismerni a számosságokat 0-10-ig. Kiemelt szerepet kap a pár és a semmi fogalma, a gyerek játék közben szerez ezekről is tapasztalatokat."
   

  Csatolt fájlok:

 17. csipkebogyo

  csipkebogyo Állandó Tag

  Szivárvány kártya 3.
  Ellentét párosító


  "Az előző két paklihoz képest bonyolultabb, kidolgozottabb képeket tartalmaz, háttér és mozgás jelenik meg egyes lapjain. A párok kiválasztásánál szándékunk az volt, hogy a gyerekek több gondolkodás árán találjanak rá az összetartozó párokra, így nem véletlen, hogy több esetben tévedésre is alkalmat adtunk, amelyek aztán természetesen az egész játék áttekintésével helyre hozhatóak!"
   

  Csatolt fájlok:

 18. csipkebogyo

  csipkebogyo Állandó Tag

  Szivárvány kártya 4.
  Családi forgolódós

  "A lapokról egy család tekint ránk: apa, anya és a gyerekek - egy fiú és egy lány. Nincs két egyforma kártya: minden figura nézhet jobbra, balra vagy előre, a jobb vagy bal kezében tart valamit (táskát, kosarat, babát, labdát), vagy üres a keze, illetve más-más színű az alsó és a felső ruhája (ebből szintén nincs a paklin belül két egyforma kombináció!). A kisebbek a színekkel ismerkedhetnek a játék során, a nagyobbak a többi szempont figyelembe vételével, az irányokkal is."
   

  Csatolt fájlok:

 19. csipkebogyo

  csipkebogyo Állandó Tag

  Szivárvány kártya 5.
  Körforgások


  "A térben, időben és a természetben rengeteg olyan folyamat zajlik, melyek ciklikusan, körforgásszerűen ismétlődnek. Nincs igazán kezdetük és végük, hanem - folyamatosan megújulva és változva bár - állandóságot képviselnek az életben. Ezek közül emeltünk ki kilencet, igyekezvén sok szempontból körüljárni ezt a kérdést. A kártyajáték célzatosan utal arra, hogy ezek a folyamatok nemcsak újra és újra ismétlődnek, de tulajdonképpen nincs is bennük meghatározható ELSŐ mozzanat! Vajon a tavasz az első, vagy az ősz? A tyúk volt előbb, vagy a tojás?"
   

  Csatolt fájlok:

Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás