Társasjátékok

Erőleves témája a 'Gyerekeknek' fórumban , 2009 Február 7.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. 4xmami

  4xmami Állandó Tag

  Harry Potter Cluedo nyomtatható

  Sötét erők a Roxfortban. Egy diáktársad eltűnt a híres Boszorkány- és varázslóképző Szakiskolából - és Neked kell megoldanod a rejtélyes esetet. Harry, Ron, Hermione, Ginny, Luna vagy Neville bőrébe bújva próbáld meg kitalálni, hogy KI, MILYEN varázsigével vagy eszközzel és HOL támadta meg a tanulót. Esetleg Draco Malfoy tette egy Altatóitallal a Bagolyházban? Járd körbe Roxfortot és gyanúsítsd meg a lehetséges elkövetőket. De vigyázz, mivel a kastélyban rejtett bejáratok és mozgó lépcsők találhatók. A játéktáblán lévő kerekek folyamatosan mozognak - titkos átjárók nyílhatnak, vagy megjelenhet a Sötét Jegy! Akárhányszor feltűnik a Sötét Jegy, vigyázz, - mert ha egyszer láthatóvá válik, bizonyos, hogy Sötét Erők munkálkodnak. Vegyél fel Mentő Kártyákat, melyeken varázsigék, szövetségesek és eszközök szerepelnek, ezek megvédenek a Sötét Erőktől és megóvnak attól, hogy házpontokat veszíts. Ha elveszted az összes házpontodat, kizárnak a játékból! Ha biztos vagy az esetet illetően, menj Dumbledore Irodájába, emelj vádat és nyerd meg a játékot!

  Tartozékok: 1 játéktábla, 6 tanuló kártya, 6 bábu, 33 mentő kártya, 33 sötét kártya, 21 rejtély kártya, 1 jegyzetfüzet, 40 házpont zseton, 6 gyanúsított zseton, 6 eszköz zseton, 1 boríték, 2 dobókocka, 1 Roxfort dobókocka, 1 matrica ív és játékszabály
  [​IMG]

  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
  Néhány gyakorlati tanács:
  -A tábla és a kerekek pdf-ben vannak,darabolva.Mindegyikben 1cm-es átlapolások vannak az illesztéseknél.
  -A kártyák sorrendje fontos,mert minden előlapos oldal után a hátoldala következik.2 oldalas nyomtatáshoz csináltam,az egyetlen fontos dolog,h a második oldal nyomtatásakor is ugyanaz a vége legyen elöl mint az első oldal nyomtatásakor,esetleg meg lehet jelölni.
  -Találtam egy elég rossz felbontású képet a dobókockára ragasztható matricákról, a méretezésével nem vacakoltam,mert az dobókocka-függő.
  -Mivel a kártyákat átméreteztem,új borítékot csináltam az eredeti mintával,remélem jó lett a mérete.
  -Bábukat még nem csináltam hozzá,de tervezem.;)

  Ha valaki megcsinálja,mesélje el hogyan sikerült!
  Kimaradt a jegyzetfüzet:
  http://data.hu/get/4926792/jegyzet.jpg
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2015 Április 22
 2. spongyabandi

  spongyabandi Állandó Tag

  Mäusse carussell

  Egérkörhinta.
  Én arra gondoltam színes papírral bevont papírtörlős gurigából és a 100g-os joghurtitalos flakonból csinálom meg, méretre össze illenek. A sajt meg vagy színes műanyagkupak, vagy építő kocka lenne
   

  Csatolt fájlok:

 3. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  Dínós ötletek  Szia!

  Pár ötletet találtam az interneten, hátha segítségedre lesz a dínós társas elkészítésében!

  Kíváncsi vagyok, hogy mit sikerül összehoznod. Nagyon drukkolok, hogy jól sikerüljön!

  Szép estét!

  Évi
   

  Csatolt fájlok:

 4. spongyabandi

  spongyabandi Állandó Tag

  Kabaleo

  Kabaleo
   

  Csatolt fájlok:

 5. umárku

  umárku Állandó Tag

  Mixx

  Sziasztok!

  A bggn találtam a Mixx nevű játékot. A lényege, hogy a 8 féle formából 8 féle szín van. Vízszintesen, vagy függőlegesen lehet rakni, de csak úgy, hogy se színben, se formában nem lehet egyforma. Sajna nem volt fönn mind a 64 kártyáról kép. Van valakinek ötlete, hogy a meglévő formákat milyen programmal tudnám átszínezni, hogy kipótoljam a hiányzó kártyákat? Gondoltam, ha ez megoldható, akkor nem kéne házilag legyártani a 64 kártyát, csak a hiányzókat kipótolni.
   

  Csatolt fájlok:

  evakatona, gcsilla, Puma5 és 1 másik tag kedveli ezt.
 6. spongyabandi

  spongyabandi Állandó Tag

  Fel a formákkal!

  Fel a formákkal!
  A játéktáblából 4 kell , a dodókocka oldalai 2 nagy háromszög 2 kis háromszög 1 kocka és 1 kéz
   

  Csatolt fájlok:

 7. umárku

  umárku Állandó Tag

  Xe Queo!

  Bgg-ről. Szerintem jó kis játék lehet. Sajnos a tábláról csak elég kis felbontású képet találtam, bár kartonból könnyen kivitelezhető. A tábla mérete 50 X 50 cm.
   

  Csatolt fájlok:

 8. Erőleves

  Erőleves Állandó Tag

  Élve fogd el- kérésre

  Az Élve fogd el! egy állatos társasjáték. A célja, hogy minél több pontot gyűjtsünk különböző állatok befogásával, megszerzésével. A játék nem bonyolult, csak lépegetni kell a játéktáblán lólépésben.

  A játékosok egymás után lépnek, mindenki egyet léphet és ha olyan mezőre lép, ahol egy állat képe látható, megkapja érte az adott állatot ábrázoló kártyalapot. Azonban van pár olyan mező , amelyikre nem lehet lépni, például vízesés, szakadék, vagy esetleg homokvihar.

  A játéktábla tulajdonképpen a Földet szimbolizálja, a tábla sorai a földgömb szélességi fokainak feleltethetőek meg, így a tábla felső soraiban találhatjuk meg a jegesmedvét, a középső sorokban a tigrist, a vízilovat vagy az afrikai elefántot és legalul akadhatunk rá például a kengurura.

  Az állatok különböző pontokat érnek, az oroszlánért 1000 pont jár, míg a fácánért csak 100. Összesen 80 állat (mindegyikből egy) képe szerepel a játéktáblán és minden állatból csak egy kártya van, tehát ha egy játékos megszerzett egy kártyát akkor a többi játékos hiába lép az adott mezőre, lapot már nem fog érte kapni. Összesen 8 csoportba sorolhatóak a játékban szereplő állatok:
  - zöld (100 pont) például a marabu, a krokodil,
  - narancssárga ( 200 pont ) például a zerge vagy a vidra,
  - piros (300 pont) például a strucc vagy a varacskos disznó
  - kék (400 pont) például a kenguru vagy a kafferbivaly
  - lila (500 pont) ide tartozik a víziló és a gorilla,
  - barna (600 pont) például a jegesmedve vagy a grizzly
  - szürke (800 pont) például a tigris vagy az afrikai elefánt
  - és az oroszlán 1000 pont (szintén piros).

  A játék addig tart, amíg minden állatkártya nem talál gazdára. Ezután jön a pontok összeszámolása és az a nyertes természetesen aki a legtöbb pontot gyűjtötte.
  Köszönet az eredeti feltöltőnek.

  ATTACH]850302[/ATTACH] élve fogd el.jpg

  élve fogd elpic441533.jpg

  Sajnos a 80 kártyalap és a figurák hiányoznak.
   

  Csatolt fájlok:

 9. gdani3

  gdani3 Állandó Tag

  Élve fogd el!

  Nem tudom, hogy mindegyik kártya meg van e, de amit találtam azt feltöltöttem...
   

  Csatolt fájlok:

 10. Naglaci

  Naglaci Állandó Tag

  6-8 éveseknek "előnyadósok"

  Úgy tűnik, szívesen fogadtátok a korábbiakat...
  Tán ezeket is érdekes lesz elkészíteni.
  :)
   

  Csatolt fájlok:

 11. umárku

  umárku Állandó Tag

  Logan Stones

  Az absztrakt stratégiai játékok kedvelőinek: a nagysikerű Hive tervezőjének új társasjátéka is hatszögletű „kövekkel” játszható, amelyeknek mindkét oldalán háromféle ábra szerepelhet: kő, papír, olló. A cél négy egyforma szimbólumból álló sor létrehozása, de ugyanazokkal a kövekkel játszik mindkét játékos: fel-le fordítgatják a köveket, hogy azoknak mindig másik oldala legyen látható. Vagyis kis szerencse, sok taktika és memória szükséges a sikerhez.

  Nyomtatásra optimalizált lapkák a pdf-ben. Persze ez "kövek" helyett lapos lesz :)Tintakímélés céljából a háttér fehér. Magyar szabállyal.

  Kiegészítés: 18 kétoldalas lapkát tartalmaz a játék, a pdf-ben mindkét oldal szerepel. Német ismertető oldal szerint néhánynak más a hátoldala, a többi egyforma. Ezért úgy kell összeragasztani őket, hogy mindhárom alakzatnál legyen 4 azonos elejű és hátú lapka, illetve egy egy olyan lapka, ami a másik két mintázat egyikét tartalmazza. Pl: kő esetén 4 olyan lapka, amin elöl hátul kő van, 1 olyan lapka, amin elöl kő, hátul papír van, 1 olyan lapka, amin elöl kő, hátul olló van. Papír és olló esetén hasonlóan ragasztani.
   

  Csatolt fájlok:

 12. umárku

  umárku Állandó Tag

  Triovision

  E logikai társasjáték célja minél több feladatkártyát szerezni. Minden kártya a figurák valamilyen elrendezését mutatja és minden helyzetben ki kell találni, hogy melyik kártya állását lehet egy lépésből megvalósítani. A játék résztvevői egyszerre játszanak, és aki lát egy megoldást, azt mondja, "stop", rögtön lép egyet és elveszi a megfelelő kártyát, ha a meglátása helyes.

  A tábla könnyen elkészíthető kartonból. A pdf a kártyák sablonját tartalmazza, csak színezni kell őket. Magyar szabállyal.
   

  Csatolt fájlok:

 13. umárku

  umárku Állandó Tag

  Unikato

  A játék célja
  A játék során a játékosok megpróbálják az összes Unikato lapkájukat szabályosan kijátszani – két kijátszott, szomszédos lapka csak egyetlen tulajdonság tekintetében térhet el egymástól, és a letett lapkáknak egy összefüggő mezőt kell alkotniuk. A játékot az nyeri, akinek először sikerül letennie az összes lapkáját. Magyar a szabály.

  A lapkák kivitelezhetők kartonból. A szabály leírja, hogy milyen lapkák vannak. Összesen 81 db. 3 féle forma, 3 méretben, 3 színben és 3 féle háttérrel. Húsvét után én is elkészítem. Úgy fogom csinálni, hogy a lila narancs és kék színes papírból kivágom a 3 formát a 3 méretben, aztán a fekete, fehér és szürke kartonból kivágott négyzetekre ragasztom őket, majd a kártyák színoldalát bevonom átlátszó öntapadós matricával. Az egyoldalas kartonok háta szürke, így azzal nem fog kelleni foglalkozni. Mindkét oldalon színes karton esetében szükséges egy más színű kartonra ragasztani őket, mert az ellenfél nem láthatja a másik lapkáit. A lapkatartó is elkészíthető kartonból.

  [​IMG]
   

  Csatolt fájlok:

 14. umárku

  umárku Állandó Tag

  Kérésre Make'n break

  Anno én is innen szedtem le, köszönet az eredeti feltöltőnek.
   

  Csatolt fájlok:

 15. gabcsanya

  gabcsanya Állandó Tag

  Catan-téma

  Sziasztok,
  letöltöttem a Catan lovagok és városok szabályait.
  Találtam egy 2011-es kiadást, ami csak az eddig megjelent olyan Catan Telepesei kiadással kompatibilis, mely műanyagfigurákat tartalmaz. Abban ez a tartalom van:
  3 Stancolt kartontábla a következőkkel:
  4 városépítési tábla
  4 x 15 kiépítés jelző
  1 karton a barbár flotta mezőivel
  4 építési költségek kártya
  1 Kártyakészlet a következő kártyákkal:
  3 x 12 kereskedelmi áru
  6 pontértékű
  3 x 18 fejlesztés
  4 figurakészlet a következőkkel:
  6 lovag
  6 sisak
  3 városfal
  3 nagyváros jelző
  További figurák:
  1 kereskedő
  1 piros számkocka
  1 szimbólumkocka
  1 barbárflotta
  Játékleírás

  Illetve egy másik tartalom-leírás, ami nem teljesen egyezik az előzővel, ezért gondolom (de nem tudom), hogy a régebbi variáció tartalmáé:
  1 barbár sereg
  36 árucikk kártya
  54 fejlődés kártya
  6 győzelmi pont kártya
  4 fejlődési táblázat
  12 városfal (4 színben)
  24 lovag (4 színben)
  2 lap lovagi cím
  3 nagyváros
  1 barbár csatahajó
  1 kereskedő
  1 szabálykönyv
  1 kocka
  1 eseménykocka

  Dborult töltött fel ide Catan lovagok és városok kiterjesztést, ha működne a kereső (nekem már tegnap sem és ma sem ment), meg lehetne nézni!

  Remélem segítettem, üdv mindenkinek!
   

  Csatolt fájlok:

 16. hdina80

  hdina80 Állandó Tag

  Szia,tényleg sajnálom,túlreagáltam.Ha túlléphetünk ezen,én bocsánatot kérek nem szoktam így reagálni.Szeretem ezt a fórumot,és tényleg csak rossz napom volt,rosszkor voltam rossz helyen,csak a jóindulatodra tudok hagyatkozni,hogy elnézed ezt nekem.

  Kérdés:ami neked van kiegészítő,abban ilyenek vannak?
  -építési kalendárium /kék,zöld,sárga/
  -fejlesztési kártyák/tudományos,politika,kereskedelem
  -catan megmentője,kis lovag korong 3x2 db,és egy metropolisz korong

  Csak azért kérdezem,mert én is innen töltöttem le,és hiányoznak a kereskedelmi áru kártyák,meg még egy két dolog
  Ilyen játékszabályt találtam,a szerint próbálom összeszedni a dolgokat:
  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
 17. 4xmami

  4xmami Állandó Tag

  Meg lehet keresni rajta a társasjátékokat,ott megtalálhatók az eddigi kiadások,és a galériában képek-sokszor nagy felbontásúak az "alkatrészekről",és a 'File" részlegben is sokszor lehet találni letölthető hasznos dolgokat a játékból.
  Idetöltögetek pár dolgot ami nincs benne az innen letölthetőben,ill ami szebb mint az innen letölthető.
  Van ami több verzióban van.:)
  És ha valaki átbogarássza,és összeszedi ezekből a teljes játékot,én szívesen megcsinálom a nyomtatásra optimalizált készterméket.:)
   

  Csatolt fájlok:

 18. dborult

  dborult Állandó Tag

  sziasztok, a catan temaban talaltam boviteseket: boszorkanyok,varazslok es sarkanyok , illetve egyhaz,hit es reformacio neven
  nem az en munkam, talaltam a halon
  BVS_01.jpg

  BVS_02.jpg

  BVS_03.jpg

  BVS_04.jpg

  BVS_05.jpg
   

  Csatolt fájlok:

 19. dborult

  dborult Állandó Tag

  folytatas
   

  Csatolt fájlok:

 20. dborult

  dborult Állandó Tag

  folyt.
   

  Csatolt fájlok:

Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás