Társasjátékok

Erőleves témája a 'Gyerekeknek' fórumban , 2009 Február 7.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  Firgyláda

  Sziasztok!

  Úgy látszik catan témában nincs további érdeklődés, pedig sok mindent össze lehetne hozni közös erővel. Na akkor lapozzunk. Aki szereti Carcassone játékot, annak ez a játék nagyon be fog jönni. Mi nagyon-nagyon szeretjük a Carcassonnet a sok-sok kiegészítőjével együtt. Ez nem saját szkennelés. Találtam, miközben catan után kutattam. Köszönet az eredeti feltöltőnek, meg Thaurnak a játékszabály fordításáért. Ha duplázok szóljatok és törlöm. Kereső nem adta ki.

  Kedves letöltők!
  Nem akarom a témát tovább ragozni, ha megnyomod, hogy köszönöm, az mindenkinek jól esik, köztük nekem is;). Ha mással nem is, de ezzel hozzá tudsz járulni a fórum épüléséhez, ami neked is jó! Ahogy gabcsanya írta adni és kapni kiss.

  Szép napot és jó játékot!

  Duplaeva
   

  Csatolt fájlok:

 2. Nanokereszt

  Nanokereszt Állandó Tag

  Catan Paper & Pencil

  Sziasztok!

  Meghoztam a Catan Paper & Pencil gyorsfordítását. Igyekeztem csak azt leírni, ami másabb, mint az eredeti változat. Ha valami nem érthető, szóljatok. Fogalmazásban nem vagyok túj jó.
  A kép melletti összefoglaló:
  Ez a változat előrenyomott táblából áll, amit színes ceruzákkal lehet játszani. Szükség van hozzá játékosonként egy-egy színes ceruzára (piros, zöld, kék, fekete) és két dobókockára.
  A földterületek és a belőle kapható nyersanyagok ugyanazok, mint az eredeti változatban.
  A két megadott településsel és úttal kezdjük a játékot. A két település egyből két gyűzelmi pontot ér.
  Aki elsőként éri el a 7 pontot, az győz.
  A győzelmi pontokhoz utakat és településeket, valamint városokat kell építeni. Egy város két pontot ér. Ezekhez nyersanyagok szükségesek. A győzelmi pontot pipával jelöljük a táblán. A várost természetesen két pipával.
  Nyersanyagokhoz jutás ugyanaz. Dobbással történik.
  Az építéshez a nyersanyagok és a jelzésük a tábla sarkába van rajzolva (út - vonal, település - kör, város - kör kereszttel).
  Csere ugyanaz, kikötők jelölve.
  Egymással való csere ugyanaz.
  Két útnyi távolságra lehet építeni egy másik településtől települést, ez is ua.

  Egyéb:
  A játék négyfajta táblát tartalmaz (A, B, C, D) előrenyomott kezdőhelyekkel. 100 nyersanyagkártya, rablófigura (két részől áll). valamint szükséges hozzá 4 ceruza (ajánlott a piros, kék, zöld, fekete), valamint két dobókocka.
  Első játéknál az A tábla használata ajánlott. 3 játékos esetén egy színt egyszerűen ki kell hagyni, az utak, települések és a rabló változatlanok. Kezdéskor minden játékos egy agyag, egy érc és egy gyapjú nyersanyagkártyát kap.

  Különbségek:
  Nincs viszont kezdés szerinti nyersanyag (helyette megadott van). Ill. nincsenek plusz pontok, pl. leghosszabb út vagy fejlesztések.
  Rablónál vannak még változások: 7-es dobásnál mozog, és akinek 7-nél több nyersanyagkártyája van, annak feleződik. Amikor a rablót egy mezőre rárakja a hetet dobó játékor, akkor aki(k) annál a mezőnél áll(nak), azttól (azoktól) húz egy-egy kártyát, és a kezébe veszi. Ezután viszont, amikor azt a számot dobják, amelyik mezőn a rabló áll nem kapnak nyersanyagot. Ezt követően viszont rögtön visszakerül a rabló a sivatagba, nem blokkolja tovább a mezőt. A rabló csak hetes dobáskor mozog, akkor viszont kötelező mozgatni.

  Nanó
   
 3. Nanokereszt

  Nanokereszt Állandó Tag

  Carcassone

  A Carcassone-hoz korábban ezeket találtam. Szintén a játék kiadójának honlapján található meg.
  Egy kártyalista, amiről csak azért nem lehet közvetlenül kinyomtatni a játékot, mert mindegyik kártyából csak egy van, s alá írták, mennyi ilyen kártya van a játékban. De nem csak az alapkártyák vannak benne, hanem kiegészítők is. Valamint két pontozólap.


  Kártyalista
  Pontozólap
  Körszámláló
   
 4. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  tengeri utazó

  Sziasztok!

  Kis késéssel akkor hajóra fel :D! A tájegységmezők közül csak az újat töltöm fel, hiszen a többi megtalálható az alapjátékban! Ez a tengeri utazó kiegészítő a régebbi kiadású, amit már sajnos nem lehet kapni régebbi hozzászólásomba megtaláljátok a képet, hogy konkrétan melyikről is van szó. Ha valakinek van kérdése nyugodtan tegye fel. Folyt. köv.

  Duplaeva
   

  Csatolt fájlok:

 5. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  Tengeri utazó

  Sziasztok!

  És íme itt a folytatás. Kedves Zaubermaus és Gil-galad van pici német (ha aktuális lesz szólok), de az oroszlánrész inkább angol lenne, meg szerkesztés, photoshop ilyesmi. Egyedül nem vállalom (sajnos voltam olyan balga és bekukkantottam abba a fránya statisztikába:sad:), nekem ez több napos munka lenne. 1-2 százalék, igen ilyen is van. Tényleg csak ennyit ér a munkánk, hogy pár százalék mondja azt vittem, köszönöm (sokakról van szó és nem csak ezen a fórumon!!!)? Ígérem többet nem hozom fel ezt a témát. A mostani feltöltésemet nem úgy készítettem el, ahogy eredetileg terveztem:(, inkább Ticket to ride:wink: a családommal! Tudjátok adni és kapni, hogy épüljön a fórum! Na részemről tényleg lezárva ez a téma. Zaubermaus és Gil-galad és Gabcsanya nagyon örültem nektek, ti ösztönöztetek, hogy igen csináld, mi örülünk neki. Ha valami nem világos, akkor kérdezzétek! hdina80, 4xmami köszönjük sokak nevében, hogy felhoztátok a témát, remélem jártok erre és ti is örültök, hogy lassan halad a catan téma, eltüntetek - hiányoztok!

  Jó játékélményt mindenkinek!

  Szép estét!

  Duplaeva
   

  Csatolt fájlok:

 6. hdina80

  hdina80 Állandó Tag

  Egy kérdés,kedves fórumozók...
  Tudna valaki a Citadellához Bónusz Karakterkártyákat /Varázsló,boszorkány.../?Valahol itt találkoztam vele,de ezek hiányoztak belőle,és a kereső nem dob rá találatot.

  Köszi :)

  7-8.oldalon:
   

  Csatolt fájlok:

  vinczeedit, rknzs, barbie43 és 1 másik tag kedveli ezt.
 7. nikido

  nikido Állandó Tag

  80 nap alatt a Föld körül

  A kereső nem adta ki, remélem nem ismétlek. (és sikerül a feltöltés)
   

  Csatolt fájlok:

 8. nikido

  nikido Állandó Tag

  80 nap alatt Föld körül

  Folytatás
   

  Csatolt fájlok:

 9. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  kereskedők és barbárok

  Sziasztok!

  Először is nagy köszönet Zaubermaus és Gil-galad! Felrakom ami van, bánjon vele mindenki belátása szerint! Látni fogjátok, hogy azért van mit csinálni. Ha valaki esetleg megszerkeszt belőle valamit felrakhatná a közösbe. A kereskedők és barbárok több kiegészítőnek a gyűjteménye. Én a régebbi kiadáshoz próbáltam meg összegyűjteni az anyagot. Az egyes játékleírásokat variációknak nevezik. A következő variációk vannak:
  - barátságos rabló
  - catan eseményei
  - a kikötőmester
  - kétszemélyes catan
  - catan halászai
  - catan folyói
  - karavánutak
  - a barbárok támadása
  - kereskedők és barbárok

  A következő dolgokat tartalmazza:

  24 lovag (6darab/szín)
  12 híd (6 darab/szín)
  4 szekér (1 darab/szín)
  36 bronz színű barbár
  22 bronz teve
  40 darab pénz vagy arany
  3 formázott karton lemezke (hülyén hangzik,de csak így tudtam lefordítani, fogalmam sincs, hogy ez mit takarhat a játékszabályból sem derült ki számomra Gil-galad van tipped?)
  1 színes kocka
  120 darab kártya

  Első körben felrakom a sok apróságot, hogy hogyan néz ki, hátha valakinek a segítségére lesz.
   

  Csatolt fájlok:

 10. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  kereskedők és barbárok

  Folytatás!

  Barátságos rabló: nincs szükség semmi extra kiegészítőre. Csak játékszabályt kell elolvasni :). Ez a legegyszerűbb és legkönnyebben kivitelezhető variáció.
  Catan eseményei: 38 kártya. Ehhez hozzájuttok a 2474. hozzászólásban említett linken, eseménykártyák címszó alatt.
  Kikötőmester: a kikötőmestert megtaláljátok dborult 1727. hozzászólásában.
  Kétszemélyes catan: 20 kereskedő zseton! Csatolom a képet róla.
  Catan halászai: 6 halászhely számokkal ellátva, 29 halkártya (11 x 1darabos, 10 x 2 darabos, 8 x 3 darabos), 1 cipő kártya,1 tó tájegység számokkal ellátva
  Szabályáttekintés
  - ezt kellene angolról magyarra lefordítani és magyarosítani a feltöltés címe catan halászai.

  Majd később folytatom!

  Szép napot!

  Duplaeva
   

  Csatolt fájlok:

 11. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  kereskedők és barbárok

  Íme a folytatás:

  Catan folyói: 2 folyó, az egyik 3, a másik 4 tájegységgel, 12 híd, 1 leggazdagabb telepes kártya, 4 legszegényebb telepes kártya, pénz
  Karavánutak: 1 oázis tájegység, 22 teve
  A barbárok támadása: Barbárok, 24 lovag, 26 fejlesztéskártya ( fordítást megtaláljátok Zaubermaus jóvoltából 2585. hozzászólásban. a neten találtam azt az infót, hogy 14 darab kell a lovagszentelésből a többi háromból pedig 4 darab), 1 vármező tájegység , 1 színes dobókocka, pénz
  Kereskedők és barbárok: 36 árukártya (3 féle előlap és 4 féle hátoldal úgy gondolom: előlap egy épületből kell 12 darab, hátlap szerint meg ezt a 12 darabot hátoldalanként 3), 4 szekér, 3 barbár, 20 szekérkártya (4 féle szín, 5 darab kártya - a csatolt képen mindegyik hátlapból, színből és szintből van egy darab tehát itt is van némi szerkesztés, hogy elkészüljön a 20 darab, a meglévő anyagól meg lehet csinálni), pénz, 3 tájegység (1x vár, 1x márványbánya, 1x üveghutra), 26 fejlesztéskártya (fordítást megtaláljátok 2585. hozzászólásban, azt hogy miből mennyi kell megtaláljátok Gil-galad 2543. hozzászólásában)

  Itt van a nyersanyag! remélem valakinek a segítségére lesz! hdina80 most látod, hogy mit lehet szerkeszteni.Én szeretném elkészíteni, mert ez a régebbi kiadású ami kompatibilis az én alapjátékommal és úgy mint az előző két kiegészítő már ez sem kapható. Én csak rendszereztem és gyűjtöttem. Ezúton köszönöm az eredeti feltöltőknek. Ha valaki tud vele valamit szerkesztés téren kezdeni, kérem tegye be a közösbe. Ha sikerülne ezt összehozni, akkor léphetnénk egy következő kiegészítő felé, már gyűjtök. Nem kell sokat szerkeszteni szerintem egyenlőre úgy néz ki, hogy nagyon jól megvan amit eddig találtam. Viszont játékszabályt kellene fordítani. Több oldalról van szó. Két nyelven találtam az egyikkel tudok mit kezdeni, de az angollal sajnos semmit.

  Szép napot!

  Duplaeva
   

  Csatolt fájlok:

  cfthn, cirike2, 4xmami és 1 másik tag kedveli ezt.
 12. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  Kereskedők és barbárok

  Sziasztok!

  Kicsit még keresgéltem az éjjel, hátha ezek jobban megfelelnek.

  Szép napot!

  Duplaeva
   

  Csatolt fájlok:

 13. Gil-galad

  Gil-galad Állandó Tag

  Kereskedők és barbárok kiegészítő a Catanhoz

  Sziasztok!

  Összeszedtem, hogy melyik jelenethez mi is kell pontosan. Ahol csak pár szabály módosul, azt is odaírtam.

  Barátságos rabló - csak szabálymódosítás
  7-es dobás vagy lovagkártya kijátszása esetén nem kerülhet a rabló olyan tájegységre, ahol olyan játékos települése van, akinek max. 2 pontja van. Ha nincs hely, ahová tehetnénk, akkor a sivatagba kerül. Ha itt van ott olyan játékos, akinek max. 2 pontja van, tőle nem lehet kártyát húzni.

  Catan eseményei - kocka helyett 38 db kártya
  A kártya mondja meg, a számot, és követni kell a kártyán leírtakat.

  A kikötőmester - kikötőmester pluszpontkártya
  Aki először eléri a 3 kikötőpontot, megkapja a kártyát. Kikötőben falu: 1kikötőp., város: 2kikötőp.
  A továbbiakban mindig a legtöbb kikötőponttal rendelkező játékosé a kártya.

  Kétszemélyes Catan - 20 db kereskedőzseton

  Catan halászai
  6 db halászhely, számokkal
  29 db halkártya (11db 1hal, 10db 2hal, 8db 3hal)
  1 db régi cipő kártya
  1 db tó tájegység

  Catan folyói
  2 db folyó (3 és 4 tájegységgel)
  12 db híd (színenként 3 db)
  1 db leggazdagabb telepes kártya
  4 db legszegényebb telepes kártya
  arany

  Karavánutak
  1 db oázis tájegység
  tevék
  karavánutak

  Barbárok támadása
  barbárok
  24 (4x6) db lovag
  26 db fejlesztéskártya
  1 db vár tájegység
  1 db színes dobókocka
  arany

  Jó játékot!
   
 14. AndiC

  AndiC Kormányos Fórumvezető Kormányos

  evakatona és edwood kedveli ezt.
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás