Több csecsemő halálát okozhatta Márki-Zay Péter és feleségének közös bábapraxisa

Márki-Zayné Vincze Felícia "A Te Szülésed" nevű bábapraxis szülésznőjeként otthonszülések tucatjait vezette le. Márky-Zay feleségét még 2019 nyarán hallgatták meg tanúként, miután kiderült, hogy bár az újszülötteknek a vérzékenység megelőzésére kötelezően K-vitamint kell kapniuk, Márki-Zayné Vincze Felícia nyolc éven át úgy vezetett le otthonszüléseket, hogy nem ismerte ezeket az irányelveket, ráadásul olyan áltudományos összeesküvés-elméletekben hitt, melyek szerint a K-vitamin leukémiát okozhat, ezért nem adta be, csak külön a szülő kérésére.

Mindez hozzájárult ahhoz, hogy az ő gondatlansága miatt életét vesztette egy alig két hónapos csecsemő. Mindezt úgy, hogy az otthonszülést lebonyolító cégük ügyvezetője férje, Márki-Zay Péter volt, aki most elindul a baloldali előválasztási színjátékban.

Márki-Zayné Vincze Felícia "A Te Szülésed" nevű 2012-ben indított bábapraxisában szülésznőként otthonszülések tucatjait vezette le. A cég, a Te Szülésed Kft. ügyvezetője pedig ebben az időszakban a jelenlegi hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter volt. Mint kiderült, Márki-Zay felesége éveken át vezethetett le úgy otthonszüléseket, hogy arra nem lett volna joga: nem volt érvényes működési engedélye, ÁNTSZ-engedélye, és a felsőfokú szakirányú végzettségét igazoló okiratot is csak később honosíttatta, különbözeti vizsgával.
Márki-Zayné szülésznői tevékenysége két olyan csecsemő kapcsán került fókuszba, akik súlyos emberi mulasztások miatt haltak meg.

Egyikük, Endre agyvérzés miatt bekövetkezett halálakor mindössze hét éves volt. Az agyvérzés legfőbb oka az volt, hogy a kicsi nem kapta meg születése után a kötelezően előírt, korai vérzékenységet megelőző K-vitamint. Márki-Zayné Vincze Felícia maga is elismerte, hogy csak akkor ad K-vitamint az újszülöttnek, ha a szülő beszerzi azt valahonnan, és kéri, ő ugyanis állítása szerint nem jut hozzá, azt csak orvos írhatja fel. Ráadásul azt is állította, hogy szerinte a K-vitamin leukémiát okozhat, ami pedig teljesen valótlan feltevés és súlyos ismereti hiányosságokra utal.

Márki-Zayné felelőssége az ügyben nem csak azért merült fel, mert nem adott K-vitamint az újszülöttnek, hanem azért is, mert szakmai felügyelet nélkül vezette le a szülést, és meghamisíthatta az otthonszülés dokumentációját. A papírokon feltüntették a BSC-típusú szülésznői végzettséggel rendelkező orvos nevét, mintha részt vett volna a szülés levezetésében.

Egy másik eset 2015-ben lett országos hír, amikor is a Márki-Zayné által levezetett szülést követően egy baba meghalt. Akkor egy hódmezővásárhelyi lakásban vezetett le egy otthonszülést. Végig hallották a szívhangot, az anya érezte a magzat mozgását is. Ahogy azonban a baba megszületett, nem vett levegőt. A bába és társa nem tudta újraéleszteni. A mentőket csak ezután riasztották, de már ők sem tudtak segíteni.

Szintén érdemes megemlíteni Benjámin esetét, aki mindössze 19 hónapot élt. Őt halálra éheztették másként gondolkodó, "fényevő" szülei. Benjámin nem kapott oltásokat, kóros súlyvesztését a gyermekorvos is végignézte anélkül, hogy bármit tett volna. Mile Gabriellát, aki mellesleg az eőbb említett Endre nevű kisbaba háziorvosa is volt, 2016-ban foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetésért két év börtönre ítélték, egy évre felfüggesztve.

Az ő születését is Márki-Zayné Vincze Felícia segítette volna, azonban nem ért oda időben, hiszen a helyszíntől 245 kilométerre lakott, de ennek ellenére mégis elvállalta.
Márki-Zaynét ráadásul a tárgyalás során a bírónak kellett felvilágosítani arról is, arról, hogyan segíti a köldökzsinór elvágása a véralvadást. Szintén kiderült, hogy kis Endre még akkor is megmenthető lett volna, amikor már a kórházban küzdöttek az életéért az orvosai. Előlük azonban eltitkolták, hogy a csecsemő nem kapta meg az előírt K-vitamint.

Origo

baba.jpg
 
A jogi ismertetés azért kellett mert nem tudtad kinek a dolga ott is közrendet tartani
Most már tudod A belügyminisztérium feladatköre
A járulékos feltétel megteremtés pedig kormányzati feladat.
De minden meg van már hozzá alkotva!!
Épp csak béna és mással foglalkozó kormány nem képes rá.
Hogy működtesse az országot
Elveszik a Brüsszeli szócsatában
Harcol és harcban áll mindenütt épp csak az Örs vezér téren nem tesz sokat
A hajléktalanokat piszkálgatja a rendőr.Mert az szúrja a gazdagok szemét
Mert arra figyeltet a kormány, a lényeg meg nem működik
A kormánynak nem hiszem hogy egy ilyen szabálysértési ügyben kellene fellépni ha meg már fellép akkor ott helyben vannak a problémák.
Kértek több rendőrt...megjelentek és a hajléktalanok eltüntek...Csak miért kellet ehhez egy médium??
Ez is azt mutatja hogy az ellenzék teljesen tehetetlen.
Mivel a hivatalok létszáma az kormánytámogató így vagy kirúgnak mindenkit vagy kínlódnak velük.
Nem a gazdagokat mentesítik a zaklatástól hanem engem téged és más polgártársunkat!!!!
De, teljesen leragadtál a kormány és ellenzék között.
 
A kormánynak nem hiszem hogy egy ilyen szabálysértési ügyben kellene fellépni ha meg már fellép akkor ott helyben vannak a problémák.
Kértek több rendőrt...megjelentek és a hajléktalanok eltüntek...Csak miért kellet ehhez egy médium??
Ez is azt mutatja hogy az ellenzék teljesen tehetetlen.
Mivel a hivatalok létszáma az kormánytámogató így vagy kirúgnak mindenkit vagy kínlódnak velük.
Nem a gazdagokat mentesítik a zaklatástól hanem engem téged és más polgártársunkat!!!!
De, teljesen leragadtál a kormány és ellenzék között.

"Horváth Csaba elmondta: az önkormányzat a zuglói fennhatóságú Gomba és környékén, valamint az Ikea és a Sugár menti területeken lehetőségihez mérten igyekszik mindent megtenni a rend fenntartása érdekében, azonban az Örs vezér terén garázdálkodó csoport felszámolása rendőrségi hatáskörbe tartozik. A rendőrség viszont jelentős létszámhiánnyal küzd, így nincs elegendő járőr a közterületeken. Ennek a következménye, hogy az Örs vezér terén is megtelepedhetett egy randalírozó utcai banda, amely zaklatta és félelemben tartotta a közlekedőket.

Horváth Csaba arról is beszélt, hogy a kerület önkormányzata az Örs vezér tere közbiztonságának erősítése érdekében az elmúlt években a zuglói oldalon közel húsz térfigyelő kamerát telepített. A kamerainformációk alapján a Zuglói Önkormányzati Rendészet, illetve a kerületi rendőrkapitányság a nap bármely szakában képes intézkedni, azonban a reagáló egység nem pótolja az egyenruhások állandó ottlétét. Az Önkormányzati Rendészet munkatársai ugyan jelen vannak a zuglói oldalon, azonban illetékességük és hatáskörük korlátozott, bűncselekmény esetén csak riaszthatnak, de nem intézkedhetnek.
Horváth Csaba azt is elmondta: a további rendbontások megelőzésére előkészítés alatt van az Örs vezér terén működő italmérő helyek nyitva tartásának az újraszabályozása."
 

"Horváth Csaba elmondta: az önkormányzat a zuglói fennhatóságú Gomba és környékén, valamint az Ikea és a Sugár menti területeken lehetőségihez mérten igyekszik mindent megtenni a rend fenntartása érdekében, azonban az Örs vezér terén garázdálkodó csoport felszámolása rendőrségi hatáskörbe tartozik. A rendőrség viszont jelentős létszámhiánnyal küzd, így nincs elegendő járőr a közterületeken. Ennek a következménye, hogy az Örs vezér terén is megtelepedhetett egy randalírozó utcai banda, amely zaklatta és félelemben tartotta a közlekedőket."
Csak nem azt akarod mondani, hogy az ellenzék miatt kevés a rendőr? Ráadásul még igaz is lehet, hiszen a belügyminiszter egy töketlen ellenzéki!
 
Summa-summarum tegyetek össze kezeitek
és rebegjetek imaitokat ,hogy nehogy ez a figura közelébe jusson
a miniszterelnöki széknek
 
Drága Beka!
Hogy jött ez ki? :)
Hát az úgy jött ki, a setni azt írta - Ez is azt mutatja hogy az ellenzék teljesen tehetetlen.
No, már most, ha a rendőrség a belügyhöz tartozik, és az ellenzék az oka annak hogy kevés a rendőr és emiatt nem tudják megvédeni az állampógároknak jogait, akkor ebből adódóan a belügyminiszter egy töketlen ellenzéki!

remélem tantó néni jó a levezetésem, számtanból kicsinykét gyengécske vagyok. :D
 
Hát az úgy jött ki, a setni azt írta - Ez is azt mutatja hogy az ellenzék teljesen tehetetlen.
No, már most, ha a rendőrség a belügyhöz tartozik, és az ellenzék az oka annak hogy kevés a rendőr és emiatt nem tudják megvédeni az állampógároknak jogait, akkor ebből adódóan a belügyminiszter egy töketlen ellenzéki!

remélem tantó néni jó a levezetésem, számtanból kicsinykét gyengécske vagyok. :D
Igen, az ellenzék hiába kért (nem tudom kért-e) segítséget nem kapott csak akkor mikor média felhajtás született a dologból és akkor megjelentek a rendőrök és íme rend lett.(köszönjük kormány...)
(ez azt sugallja hogy töketlen a kerület ellenzéki vezetése és kénytelen az állam közbe lépni...)
 
akkor az a legnagyobb és megvalósult cél
De színjátéknak nevezni félelmet fejez ki!!
Már bocsáss meg, ami a mi választókerületünkben zajlik, még csak színjátéknak sem nevezném, mert arra sem méltó!
Tragikomédia!

Egy olyan választókerületben, ahol 4 évvel ezelőtt az egyébként nagy népszerűségnek örvendő és nagy tiszteletben álló, és mindenki által jól ismert volt megyei főállatorvos kevés szavazattal ugyan, de lemaradt a fidesz jelöltjével szemben, ott most elindított az "összefogás" 3 jelöltet:
1. DK megyei pártkatonája, középkorú, középvégzettségű, a választókerületben, ahol indul, teljességgel ismeretlen nő

2. Jobbik jelöltje, falusi polgármester, exkocsmáros, nem mellesleg büszkélkedhet saját mulatós zenei albummal, a falujában biztos népszerű, de 20 km-rel arrébb, ami még szintén a választókerülete lenne, teljességgel ismeretlen

3. MSZP jelöltje, kisvárosi polgármester, pedagógusi diplomával

U.i: értem az "egyezkedés" lényeges üzenetét: NESZTEK VIDÉKI BUNKÓ PARASZTOK, NEKTEK EZ IS JÓ LESZ!

A fidesz jelöltje, bárki is legyen az, ezzel a felállással az ellenzéki oldalon nagy valószínűséggel elsöprő győzelmet fog aratni.
 
U.i: értem az "egyezkedés" lényeges üzenetét: NESZTEK VIDÉKI BUNKÓ PARASZTOK, NEKTEK EZ IS JÓ LESZ!
MIndenki indulhat, a te kivalosztadnak is szabad a palya. Hogy magatol nem tud gyozni kell a partok tamogatasa, sajnalatos, mert akkor azokra a felmeresek utan dontenek amik rendelkezesre allnak.
Akit nem ismernek a kovetkezo faluba ami a valaszto keruletje azt eleg nehez elhinni mert odaig csak el tud menni bemutatkozni es korteskedni. A DK a legtobb helyre elmeno part az orszagba, raadasul Dobrev Klara mellett Gyurcsany is jarja az orszagot a Dk nepszerusitesere.
Ilyen stilusba egy ellenzeki part se gondolkozik mint amit irtal.
 
MIndenki indulhat, a te kivalosztadnak is szabad a palya. Hogy magatol nem tud gyozni kell a partok tamogatasa, sajnalatos, mert akkor azokra a felmeresek utan dontenek amik rendelkezesre allnak.
Akit nem ismernek a kovetkezo faluba ami a valaszto keruletje azt eleg nehez elhinni mert odaig csak el tud menni bemutatkozni es korteskedni. A DK a legtobb helyre elmeno part az orszagba, raadasul Dobrev Klara mellett Gyurcsany is jarja az orszagot a Dk nepszerusitesere.
Ilyen stilusba egy ellenzeki part se gondolkozik mint amit irtal.
Feltételezem, nem ennyi jelölt volt, ez lett az egyezkedés eredménye.
Félreértettél, nincs általam kiválasztott vagy favorizált személy. Annyi az elvárásom viszont van, hogy választókörzeten belüli lakos legyen, mert arról tudom leginkább elképzelni, hogy a helyi lakosok érdekeit is képviseli, nem csak távolról a sajátját és/vagy a pártját.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,730
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére