Több ezer liter tejet öntenek ki Kanadában

Az ontarioi tejtermelők szövetsége múlt héten több gazdát is felszólított, hogy öntsék ki a felesleges tejüket – írja a CBC. A lépés mögött a lecsökkent tejfogyasztás áll, a szervezet az elmúlt 55 évben csak egyszer kényszerült hasonló döntés meghozatalára. Egy termelő 12 ezer liter tejet öntött ki a múlt héten.

Két hete a fogyasztók megrohamozták a boltokat, mert féltek, hogy elfogy a tej. Ennek az lett az eredménye, hogy valóban elfogyott a tej. Sok bolt korlátozást vezetett be, és egy vásárló csak egy vagy két zacskó tejet vehet egyszerre. Az otthoni tejfogyasztás a kétszeresére nőtt az elmúlt hetekben, de a korlátozások miatt a boltok nem a tervezett mennyiségben veszik a tejet a termelőktől.

Ez párosul azzal, hogy az úgynevezett ipari oldalról 90 százalékkal zuhant a kereslet. Bezártak az iskolák, hotelek, kávézók, így ők már nem veszik meg azt a tejmennyiséget, amire a gazdák készültek.

Melinda Foster-Marshall, egy helyi termelő elmondta, hogy általában 10 hónappal előre terveznek. Ezek a tervek most füstbe mentek, és a gazdák kénytelenek a mezőre, trágyagödrökbe vagy szennyvízelvezetőkbe folyatni a tejet.


A tejszövetség múlt hét pénteken még arra ösztönözte a termelőket, hogy növeljék a termelésüket, hogy a boltok pótolni tudják a pánikvásárlásban megcsappant készleteket. Pénteken azonban jött a hívás, hogy a teherautó mégse jön a tejért.

A gazdáknak nem egyedül kell szembenézniük a veszteségekkel. A különböző iparok űzői szervezeteket alkotnak, így nemcsak az árakat tudják stabilan tartani, de a kanadai keresletre is könnyebben tudnak reagálni. Ennek az az eredménye, hogy a kiesett bevétel is megoszlik a termelők között.

Világi Máté

32408779_db51624bff730e716200db367d05c554_wm.jpg
 
Azt elhiszem, hogy könnyű vele dolgozni, és nem esik össze másnapra sem, csak olyan szörnyű íze ne volna! Tehetnek bele bármennyi cukrot, azt a műízt az sem nyomja el, sajnos.
Mintha épp jó nem tudna lenni ha nem hulala.
Azok a receptek fizetett hirdetések.
Legalábbis aki tud, az tud jobb ízű tejszínből is.
Tejszínes csirkemell, spenót.
Nem szükséges hozzá a hulala még ha egy recept a neten így kezdődik is.Gesztenye pürének meg kimondottan műíz mentes kell.Mi Sissy-t használunk.És nem verjük hanem patronos a püréhez
habcikkkep.jpg
 
Utoljára módosítva:
A következő 55 évben csak sikerül kitalálni, hogy mit kezdjenek a felesleggel. Felhasználás is sikerüljön .Ne kelljen kiönteni.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,636
Tagok
615,328
Legújabb tagunk
KissViktória12
Oldal tetejére