Több milliárdot szórnak ismét oda és arra, amire nem kellene...

Georgina Bojana témája a 'Országászat' fórumban , 2016 Március 21.

 1. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Kedves CasaLoma. Azé' nem volt ám ez felesleges. Már, mint - itt saját magam idézem - szintén ebben az Országászatban, de a Pénzről szól a világ c. topikban írtam le, no ide is felvésem. Alábbiakban olvashatod, hogy nekik megérte. Az, hogy ez nekünk mennyire nem, ez őket kevésbé, ill. egyáltalán nem érdekli. Arról viszont u.ott - alább - olvashatsz, hogy nem érezhetik magukat olyan nagy örömködésben, mert vizslatják ám az UNIO-s pénzeket, hogyan és mennyire, mire költötték. Itt vannak, s őket nem lehet ám megvezetni. Pénzügyi szakemberek,Brüsszelből. Érdemes, azt az írást is elolvasnod. Köszönném.
  G.B.

  "238 millió forintot kaptak - lengőkaros hirdetésekért
  Garancsi István cége, az ország 8. legbefolyásosabb embere, O.V. barátja, az ESMA a menekültek ellen hangoló kormányzati kampányra szánt pénzből, 238 millió forintot kapott. - Tudta meg az RTL Híradó. Garancsi cége, az ESMA villanyoszlopokra szerelhető, úgynevezett lengőkaros hirdetéseket adott el, összesen 5100 darabot.
  Az ilyen típusú hirdetéseket 2015-ig jogszabály tiltotta, mert elterelték a figyelmet az utakon, balesetet okozhattak. Az ESMA Zrt.-be Garancsi István egyébként 2015-ben szállt be.

  A kormányzati tájékoztatás szerint szó sincs arról, hogy közeli jóbarátok között osztanák ki a kampányra szánt pénzt, hiszen a kormánynak nem médiafelületeket árusító cégekkel van szerződése, hanem médiaügynökségekkel, ők választották ki Garancsi cégét.

  [​IMG]
  *
  Óh, de jó, hogy erről a köznépet felhomályosították. Ennek a sornak már soha nem lesz vége, akik a pénzcsap elé járulnak, hogy megtöltsék a táskájukat?"
  *
   
 2. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Kvóta szavazás eredménye - 20h 23'-kor az alábbi:

  A szavazatok 66 százalékának összeszámlálása után így áll a helyzet: 38,78% az érvényes szavazatok aránya, vagyis a tényleges részvétel valami ilyesmi lehet. Ez bőven az érvényességhez kellő 50% + 1 szavazat alatt van.
  Az érvényesen választók közül 98,23% szavazott nem-mel
  és
  1,77% szavazott igennel.
  Az érvénytelen szavazatok aránya 5,93%.
   
  CasaLoma kedveli ezt.
 3. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Eredménytelen és érvénytelen lett a kvóta referendum,

  a népszavazás jelenlegi törvényi szabályozása szerint. Az eredménytelen szót, nem használta tegnapi, késő esti beszédében a magyar miniszterelnök. Pedig ez lett volna az igaz szó a 43,8 százalékos részvételre.
  A jelenlegi kormány biztos volt a győzelmében, hogy már a tűzijátékot is megrendelték a népszavazás lezárásához. A miniszterelnök nyilatkozata szerint, ha már megvették, akkor ünnepelni is kell. Szerinte. Ezért aztán, vasárnap, este 10 óra tájban fel is lőtték a Lánchíd mellett lehorgonyzott és rendőrségi hajókkal védett uszályról a tűzijáték rakétákat. Több budapesti kerületben és vidéki városban is történt tűzijáték. Ami eléggé érthetetlen…
  A Magyar Helsinki Bizottság véleménye szerint a népszavazáson győzött az emberség, a józanság, a gyűlölet és a félelem felett. A jogvédő szervezet szerint a kormány hosszú hónapok óta mindent a kényszernépszavazásnak és az azt kísérő példátlan gyűlöletkampánynak rendelt alá. A végtelenségig azonban nem lehet az egészségügy, az oktatás, a korrupció, a szegénység és az elvándorlás kezelése helyett állandóan a migránsokkal riogatni – állítják. A kormány mintegy 12 milliárdnyi adóforintot költött propagandára, ezt tetézi a népszavazás ötmilliárdos szervezési költsége. Ehhez képest most már a kormányfő is arról beszél, hogy mindegy – figyelmeztetnek a jogvédők –, érvényes-e a népszavazás vagy sem, az általuk bevezetni kívánt törvényeket mindenképpen meghozzák.
  Most a választók előtt kell elszámolnia a kormánynak, miért is kellett értelmetlenül 17 milliárdot – százezer állampolgár átlagos havi bérét – elherdálnia a semmiért – emelik ki a civilek.
  A hazudozással megszerzett voksokat úgy próbálja felhasználni a kormány, hogy azokkal sikeresnek állítsa be majd a referendum eredményét. Ennél csak az az elképesztőbb, hogy a sok millió távolmaradó nem létező voksait is magának tulajdonítja a kabinet annak érdekében, hogy az elbukott kezdeményezését utólag igazolja.
  Ez azonban éppúgy hazugság, mint amilyen hazugság lenne az ellenkezője, mert a nem szavazókról soha nem tudhatjuk meg, hogy mi volt az álláspontjuk.

  Az érvénytelen szavazatokból egy csokor:

  [​IMG]
  forrás: Facebook


  [​IMG]
  "Üzenem a kormánynak" megoldás
  forrás: Facebook

  [​IMG]
  Ez egy nyúl portréja
  forrás: Facebook

  [​IMG]
  Malacok profilja
  forrás: Facebook

  [​IMG]
  "Félelmetes"?? :rohog:
  forrás: Facebook

  [​IMG]
  forrás: Facebook
  *
  Zárkóképünk a tűzijáték, de mit is "kellene" ünnepelnünk? Hja, mer' megrendelték, kifizették...
  [​IMG]
   
 4. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Spórolni tudni kell!
  S, lám, a Fidesz megmutatta a hogyanját, a mikéntjét


  Egyetlen tévécsatorna sem tudta/tudja előre, hogy mennyit kell majd fizetniük azért az áramért, amit felhasználtak. Ezek szerint a tájékoztatást a Fidesz nem ingyért mérte. A felhasznált az áramért, a Fidesz majd utólag küldi a számlát.
  A Bálnában a Fidesz népszavazási eredményváró rendezvénye után a kábeleiket az áramelosztóból kihúzogató tévéstábok, hangosan méltatlankodtak. Ami jogos, hiszen a 14 milliárdba kerülő népszavazás után, a Fidesz velük fizetteti ki, az eredményváró tudósításához felhasznált áramnak a díját.
  A kormánypárti eredményváró abszolút fapados volt: a hasonló eseményeken azért minimumnak számító ásványvizet sem biztosították. A vízért, kávéért valamit a harapnivalóért is fizetni kellett az újságíróknak. Az árakról tájékoztatásul: egy kávé 500, egy limonádé és almás pite kompót 1.400 forintért adtak.
  No igen’ a mosdót ingyen használhatták a stáb tagjai.

  [​IMG]
   

Megosztás