Több mint száz év után árulnak alkoholt a városban

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2013 Május 5.

Melitta - 2013 Május 5, 19:37
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  canadai wisky.jpg

  Egy Saskatchewan nevű kanadai tartományban szavazást tartott a Hepburnben élő kis közösség. Az eredmény az lett, hogy most már itt is lehet vásárolni alkoholt, több mint száz évnyi “szárazság” után.  Az 562 lakót számláló Hepburnben egyébként nincs olyan hivatalos törvény, mely tiltaná az alkoholt, de a helyet a mennoniták – egy anabaptista keresztény felekezet tagjai – alapították, akik nem isznak alkoholt – számolt be a hírről – pénteken – a CBC News.


  A városban egyetlen üzlet sem árult italt, évtizedek óta. Azonban ezen a héten Hepburn lakosai megszavazták, hogy lehessen szeszesitalt értékesíteni.
  A kisváros egy kérelmet fog benyújtani a Saskatchewan Ital- és Szerencsejáték Hatósághoz, hogy az engedélyezze a helyi szövetkezeti boltnak az alkohol árusítását.


  A 81 éves Verna Paetkau elmondta, hogy a tervezet ellen szavazott, de képes lesz élni a számára kevésbé preferált eredménnyel is. Az idős hölgy így nyilatkozott: “Vannak, akik azt mondják, hogy nem fogok bemenni a boltba, ha azt árulják ott, de nem így érzem. Továbbra is be fogok menni.”
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2013 Május 5.

Megosztás