Többen meghaltak egy gleccserjáró autóbusz balesetében Kanadában

A tragédia az egyik legnépszerűbb nyugat-kanadai turistacélpontnál történt.

Három ember meghalt, többen súlyosan megsérültek, amikor egy gleccserjáró autóbusz megcsúszott és felfordult a kanadai Alberta tartományban a Sziklás-hegységben. A gleccserjárásra kialakított, nagy kerekű speciális jármű egyelőre ismeretlen okból fordult fel helyi idő szerint szombat délután az albertai Jasper nemzeti parkban található Columbia gleccser közelében - közölte a CBC kanadai közszolgálati televízió.

A szemtanúk által készített és a közösségi portálokon közzétett felvételeken a jármű a tetejével lefelé áll a sziklák között egy lejtőn. A balesetet szenvedett jármű a Pursuit cégé, amely terepjárókon szállít turistákat az Athabasca gleccserhez - jelentette a CBS. A szövetségi rendőrség közlése szerint a buszon tartózkodó 27 utasból hárman életüket veszítették, a súlyos sérültek pontos száma nem ismert.

A baleset az egyik legnépszerűbb nyugat-kanadai turistacélpontnál történt.

N

 
Sajnos Magyarország fizető turistáinak szinte esélye sincs,hogy szemtől szemben valóban egy gleccser -el találkozzanak. Azt hiszem,hogy be is szart volna a nagy részük a találkozás alkalmával....:D
 
Oldal tetejére