Találmányok-Felfedezések

elke témája a 'Tudomány,Technika' fórumban , 2010 Február 5.

 1. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  [​IMG]
  -
  Ahogy Teszla nem lett gazdag, ugyan ugy várat magára a szerencse az amerikai William Holmes nevü feltalálo számára is. Nem a tüz hanem a mérgezö gázok ölik meg többnyire a kigyulladt épületek lakoit. A büzelzáro gátak megakadályozzák, hogy a lefolyocsövekbe bekerüljenek ezek a gázok, akár hol ég a tüz. A feltalálo szerint egy slag elég a friss levegöhöz valo jutáshoz. Ha az illat zavarna valakit akkor közbeiktathato egy illatelszivo szürö.
  -
  Floridai szabadalmi hivatalban van egy csomo szabadalmaztatott eljárás a "reinkarnatiora", a feltalálonak biztositott joga van szabadalmi-költséget kaszirozni minden ujraszületett amerikaitol.
   
  miragem kedveli ezt.
 2. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Kirkegaard szerint két módon tehetnek bolonddá. Az egyik, hogy elhitetik veled a hazugságot, a másik, hogy visszautasítod az igazságot... :dr_9:
   
  miragem és Csillagözön kedveli ezt.
 3. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Egy másik topikba volt ez a videó, csak azért hívnám fel rá a figyelmedet, mert bizony elég messzemenő következtetést lehet levonni a mainstream tudomány piramis-fóbiájából. :)

  Elég ha csak az 52:30 és 54:08 perc közti időt megnézed. A csalásért nem mennek a szomszédba ők sem...

   
  Gilgames2011 és miragem kedveli ezt.
 4. prominor

  prominor Állandó Tag

  Bocsánat de nem pontosan értem, mire is kellene fókuszálnom..
  Tíz percen belül a 45' és 56' között 9, igen komoly tévedést úgy ad elő, mintha az tény lenne....
  Talán ha a következtetést megosztanád...
   
  miragem kedveli ezt.
 5. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Nem tény az, hogy megváltoztatták egy régészeti lelet formáját és méreteit ... ?

  Visszakérdezek: Te mire tudnál következtetni ebből? Milyen fontos érdek fűződhet ahhoz, hogy fáradságos munkával hozzálássanak egy ilyen súlyos tárgy alakjának megváltoztatásához?
   
  miragem kedveli ezt.
 6. prominor

  prominor Állandó Tag

  Nem tény...
  Ajánlom a következő ábrát
  Comparison_of_pyramids.svg.png

  Valamint érdemes elolvasni Stadelmann leírását és belekukkantani az alábbi oldalba.

  www.ancient-egypt.org

  Bocsánat, de a mire következtetek ebből ? lemaradt..
  Régészeknek nevezett kalandorok és gazdag műgyűjtők hada fosztotta ki a Közel-Kelet és Egyiptom örökségét.... Pedig ezek a műtárgyak leletek az ott/itt élő embereket illetik meg. S manapság egyszerűen a pénzükön vásárolt politikai nyomásgyakorlással próbálják elérni, hogy folytathassák a "szabad rablást",- s ehhez a média teljes fegyvertárát is felhasználva,- miközben a helyi tudósokat, kutatókat diletantizmussal vádolják...(pedig többségük a leghíresebb egyetemeken szerezte tudományos fokozatait, azok munkatársikként akik az Ő révükön válhattak a szakma "nagyjaivá"... Hányadik "főrégésznél" is tart Egyiptom az utóbbi másfél évben?
   
  Utoljára módosítva: 2013 Július 15
  miragem kedveli ezt.
 7. xellhu

  xellhu Tag

 8. xellhu

  xellhu Tag

 9. miragem

  miragem Állandó Tag

  Ötletes kreálmányok

  Az anyatermészet olykor, kreativitásra késztet és az emberek ilyenkor a jelentéktelen tárgyakból is életmentő dolgokat tudnak kreálni. Ez a Thaiföldi árvíz esetében sincs másként, hiszen a thai emberek például az eldobott ásványvizes palackokból is egy, remek csónakot alkotnak.

  [​IMG]

  [​IMG]

  A hírekből észre sem vettük, de tavaly nyár közepétől csaknem fél évig tartott a thaiföldi árvíz, amely hetekre, sok helyen hónapokra elborította az ország jelentős részét.
  Az emberek nem tudtak mit tenni a víz ellen, ezért inkább alkalmazkodtak hozzá.
  A tragikus esemény mögött megbúvó emberi leleményesség megmutatja a helyzet humoros oldalát, az ember minden túlélő akaratát.
  Hogy lehet élni, túlélni, ha a világ körülötted víz alatt áll?
  Hogy élnek, dolgoznak, utaznak az emberek?
  Hogy játszanak a gyerekek?

  [​IMG]

  Készült egy/több oldal, ahol meglehet nézni, milyen jópofa járműveket és egyéb építményeket csináltak Thaiföldön. Az élet és a kereskedelem nem állhat meg, így a thai emberek mondhatjuk, hogy könnyedén vették fel a harcot a nagy árvíz ellen.
  Itt meg nézhetünk pár nagyon ötletes kreálmányt:

  http://thai-flood-hacks.tumblr.com/
  http://toochee.postr.hu/a-thaifoldi-arviz-tragikomikus-arca/

  A fotók sok mindent elárulnak.

  [​IMG]
   
  Utoljára módosítva: 2013 Szeptember 10
  Kyra_ kedveli ezt.
 10. A feltalálók sorsa nagyon nehéz. Mindig is az volt. Napjainkban inkább az eltulajdonítás dominál , mint a megbecsülés. Magam is évtizedek óta köszködöm. Szabadalmaztatásra pénzem nincs. Állami támogatás, opályázat, megbecsülés elérése szinte lehetetlen.
  Kérem tekintsék meg:
  http://www.somogytv.hu/videok/unikum/94203/
  http://www.barcsmedia.hu/index_tv.php?vid=Y35/cQ==
  https://www.facebook.com/#!/karoly.varay.7/photos
  http://mek.oszk.hu/html/vgi/kereses/keresesujgy.phtml?tip=gyors
  Enyi munkával, szinte számkivetett vagyok. Én csak adni szeretnék.

  Üdv. Váray Károly

  Egyéb: https://www.facebook.com/#!/karoly.varay.7/photos
   
  atapata és miragem kedveli ezt.
 11. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Marhaság, mert igenis tény!Ami meg Közel-kelet és Egyiptom örökségét illeti: még ma is a homokban eltemetve lennének, ha az európaiak épp nem arra járnak és ássák ki.
  Azok a kincsek, amelyek Londonban vagy Németországban vannak és nem Irakban, legalább a bombázást megúszták. Nem is beszélve azokról a szobrokról, amit a helyiek saját maguk lőttek szét, mert a vallási nézeteikkel nem egyezett, amit szimbolizáltak.
   
 12. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves Váray ur
  -
  Megprobáltam utánanézni milyen találmányai vannak amiket nem sikerül eladnia?
  -
  A könyvek között szépirodalmat, szerelmes verseket, regényeket és erös hazaszeretetet tükrözö irományokat találtam ami csak bizonyos klientélt vonz. Az ilyesmi szezonfüggö, nem könyü öket eladni.
  -
  En dicsérendönek tartom a kitarto munkáját, a szorgalom önmagában egy érték, de mi az amivel mgtudná hökkenteni a tudományos világot?
  -
  Továbbá érdekelne, hogy a vallás menyiben áll a tudományos munkásságának az utjába? Ha jol tudom magyarországon az elmult évtizedekben az egyházak hatalmas vagyont kaptak vissza, miért nem probálkozik töllük egy kis támogatást hozni?
  -
  En is probálkoztam már ujitásokkal. Az elektromos cigarettához hasonloan elektromos tömjénezöt fejlesztettem ki: egy környezetkimélö NiCd akkumlátor fütené a tömjént amit a pap a stola alatt elrejtett mikrokapcsoloval, vagy a templomszolga a sekrestyéböl WLAN segitségével kapcsolna ki-be (miraculi effektus).
  -
  Az inspiratiot egy spanyolországi élmény adta, elzarándokoltam a "Santiago de Compostela Cathedral"-hoz" ahol a füstölöböl, (smoke expeller), a himbálás közben kiesett néhány izzo faszén, pont az aranyhimzésü szönyegre. Rögtön megjelent egy templomszolga egy cirok-seprüvel és megprobálta apro tologatásokkal leseperni a parazsat a köves padlora. A szönyeg nagy volt, a faszén egyre jobban szétkenödött, mire a föpap kikapta a seprüt a kezéböl és heves lengetés közben, mind egy golf-ütövel probálta a dionyi faszéndarabokat partra toszogatni. Ahogy lenni szokott, a fizika nem hagyta magát, a legyezéstöl levegöt kapott parázs lángra kapott, már nemcsak a szönyeg szenvedett alatta hanem a cirok-seprü is égett. A föpap mérgében felcserélte a liturgia nyelvét közönséges kárumkodásra - legalábbis a feleségem szerint. Ebböl is látszik milyen drága lehetett a szönyeg és milyen veszélyes a tüzzel játszani, milyen értékes lenne egy elektromos-tömjénszoro.
  -
  A tréfás történet ellenére a kérdésem komoly.
   
 13. miragem

  miragem Állandó Tag

  Ernő !

  Nem tudom, mióta élsz az "új Hazádban", de ahogy elnézem, nem igazán vagy tájékozott az "Ó Hazáddal" kapcsolatos dolgokkal sem, és alapjában véve arról sem, ami Amerikán kívül van.
  Bocsáss meg a /talán elhamarkodott/spontán / véleményemért, de Te tökéletes példája vagy az amerikai agymosásos hülyeségeket népszerűsítő emberkéknek.
  No, nem mindenben, de ....:D

  Rengeteg érdekes film van arról, hogy mi történik azokkal, akik olyanokon dolgoznak, hogy pár szem gyógyszer elég lenne egy betegség végleges megszüntetésére, ami ugye a multiknak nagyon nem tetszene !

  Energia! Lenne rá megoldás, de akkor nem lehetne játszadozni az olaj alapú termékekkel, illetve az árak
  össze-vissza variálásával. !
  Ez vajon kiknek az érdeke ?
  Világszerte gyártják a kőolaj alapú szemetek tömkelegét, amire nem lenne szükség, csupán néhány
  szuper hatalom érdekét szolgálja.

  Akik ezt megpróbálják kiküszöbölni, menetrend szerint hülyének nézik, vagy egyszerűen eltüntetik a palettáról.
   
  Utoljára módosítva: 2013 Szeptember 20
  Kyra_ kedveli ezt.
 14. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Ernő! Te teljesen megőrültél ott az Északi tengeren! Nem tett jót neked a hideg! :D

  Váray Karcsit jól ismerem (biztos nem haragudna rám a "Karcsi" miatt) köztiszteletben áll, mindenki értékeli a munkáját és találmányait is, de az anyagi segítséget nem mi tudjuk előteremteni a számára, sajnos. Ez a feltalálók sorsa, találmányai hasznát a jövő fogja learatni. Ő igazán nem érdemelte ki a gúnyolódásaidat, hacsak nem a te sajátos fóbiáddal a keresztény vallások iránt. Ez viszont mindenkinek a saját belső ügye. Ez nem a vallási fórum.:confused:
   
 15. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves miragem
  -
  Azt állitod, hogy a nyugati világ csak pénzéhes, csak nyereségre specializált és ezért akadályozza az egyszerüen elöállithato, mindent gyogyito tabletták és olcso energia használatát.
  -
  Ebben a kijelentésedben egy nagy ellentmondás van.
  -
  A nyereséget ugy lehet a legjobban növelni ha az elöállitási ár alacsony. A betegek és az energiafelhasználok száma az nagy és változatlan.
  -
  Ki az a bolond aki többszáz méter mélyröl, tengerek fenekéröl hozzná az energiahordozot amit magas áron finomitani, komplikált modon a vevöhöz juttatni kell, hogy végre nyereség legyen belölle, holott egy egyszerübb beszerzés is lehetséges lenne?
  -
  Ha lenne egy ilyen mindent gyogyito, olcson elöállithato gyogyszer akkor nem kéne az orvosoknak operálni, éjjel nappal ügyelni a betegre hanem laza kézmozdulattal kiosztanák a tablettákat és bekasziroznának vele egy csomo pénzt munka nélkül. Erted?
  -
  Energiára mindig szüksége lesz az embereknek. Mutass nekem egy feltalálot aki olcson tud energát szabaddá tenni szállithato formában és rögtön összehozlak milliardossal aki megveszi a találmányt. Te csak sajnáltatod magadat. (Jol látszik a hiénák harapdálta magyar cimerböl)
  -
  A Handy épp most lett 30 esztendös. Soha nem volt még az emberiség történetében egy produkt ami ilyen gyorsan elterjedt volna a világon.
  Miért? Mert kifizetödö.
  -
  Természetesen vannak találmányok amik jobbak mind a meglevö, az elterjedésük azonban nem megy elöre.
  Ennek az az oka, hogy a régit elkéne dobni, a használaton kivül helyezés, az uj installálása pedig magas költségekkel jár.
  -
  Ha az elektroauto valoban a non plus ultra lenne, akkor miért nem ad a magyar állam minden polgárának egy ilyet ingyen, a benzinauto okozta környezet-szenyezödés ennél többe kerül az országnak nemde? Azért mert a régi autok leselejtezése, az uj infrastruktura kiépitése még többe kerülne, még több szenyet okozna.
  -
  Egy uj portéka létrehozatala az egy dolog, a nagyméretü elterjesztésük egy másik.
  -
  Betegséget nem lehet egy tablettával gyogyitani, talán csak az okozoját elpusztitani, a testet támogatni a meggyogyulásnál. Az élölények maguktol gyogyulnak vagy nem. (A tabletta szétoszlik az egész testedben holott a probléma többnyire sejtre, szövetre egy behatárolhato testrészre korlátozott.)
   
 16. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves Kyra_
  -
  En nem gunyolodom senkivel különösen nem azzal akit nem ismerek. Valoban szerettem volna tudni melyik találmányához szeretne anyagi támogatást. Erre föl linkeket betenni aminek a fele nem müködik, a többi pedig csak azt mutatja, hogy hány könyvet irt (több mind a fele szépirodalom) az szükös. Nem tudom mit jelentenek a magyar koronát rágo hiénák de remélem nem önsajnálkozást és sovinizmust. Az nem visz bennünket elöre.
  -
  Valoban tiszteletremélto a gyerekeknek egy muzeumba bemutatni a Geiger-Müller számlálot, de hol van a "know how" amit elakar adni?
  -
   
 17. miragem

  miragem Állandó Tag

  Van egy olyan sandám, hogy a jó öreg Teszlára sokkal többet ráruháztak, mint ami valójában volt.
  Bár a maga nemében, idejében kiemelkedő elme lehetett, ezért is tulajdonítanak neki sok olyan dolgot, aminek a technológiája valójában "máshonnan" érkezett!!
   
 18. miragem

  miragem Állandó Tag

  Nem csak a "nyugati világ", hanem minden olyan "hatalom", aminek pénzesek állnak a hátterében.
  Gátlástalanok, harácsolók pénzéhesek és ez a világunk rákfenéje.
  Ne akard nekem bemagyarázni, hogy nem a multik tesznek keresztbe minden olyan ötletnek, találmánynak, ami kevés pénzzel hosszútávú eredményeket produkálna.
  A multi gyógyszergyártónak nem érdeke, hogy a kedves beteg egy hét alatt meggyógyuljon (mint a régebbi szép időnkben!)
  Többet hoz a konyhára a tüneti kezelést szolgáló katyvaszok tömkelege, ami ugyan semmire se jó, de a beteg átmenetileg jól érzi magát, ha élete végéig kapkodja a bogyóikat.
  És ami hab a tortán, hogy hogy olyan káros mellékhatások kivédésére további szart etetnek a beteggel, ami további káros mellékhatással jár.
  Ha szerencséje van a delikvensnek, néhány évvel túl éli azt a kort, aminek a dupláját is megélhette volna, ha óvakodik a "csodaszerektől", amiket a multik reklámoznak, és amiket a dokiknak kötelező felírnia, a normális gyógyszerek helyett.

  Az energiával hasonló a dolog.
  Amíg van ország, mi rendelkezik kiaknázatlan kőolaj forrással, addig semmi más nem jöhet szóba !
  És még sorolhatnám a sok szenny-gyártást, amikre nem lenne szükség, ha néhány csoport luxus életvitelét nem szolgálná.

  Egy kis érdekes sztori /a sok közül !/
  http://feol.hu/tudomany/nem-sikerult-elfogadtatnia-az-erelmeszesedes-elleni-oltoanyagot-1543535
   
  Utoljára módosítva: 2013 Szeptember 23
 19. Kedves Érdeklődők !
  Azért linket adok meg,mert hála Istennek ,azért van mit adni. Ha kattintásra nem nyílik meg ,akkor próbáljuk a keresőbe bemásolással megnyitni. MInden magadott linkem funkcionál,élő.
  Kis érdekességképpen: http://mek.oszk.hu/05800/05807

  Üdv. Váray Károly
   
  atapata és miragem kedveli ezt.

Megosztás