Talpmasszázs

Bogyo79 témája a 'Alternatív gyógymódok' fórumban , 2010 Szeptember 3.

 1. rekuci123

  rekuci123 Állandó Tag

  Kedves Kalin!

  Bár talpmasszőr is vagyok, de ebben az esetben a talpmasszázs csupán kiegészítő legyen, mindenképpen fontos a masszázson kívül a beteg aktív mozgása is. Milyen a beteg mozgásállapota? Jár önállóan? Stroke-ja volt?
  Fontos, hogy a sérült oldal be legyen vonva minden tevékenységbe, pl. étkezésnél, öltözködésnél is.. Lehet különféle ügyességi gyakorlatokat végeztetni vele , illetve ajánlom a Fitt Ballt (a nagy gimnasztikai labdát is).
  Ha van kérdésed írj bátran!
   
  Kalin kedveli ezt.
 2. micifekete

  micifekete Állandó Tag

  Sziasztok,

  már egy ideje érdekel a reflexológia, és több könyvet is beszereztem a témával kapcsolatban. Ami nagyon furcsa és egyben félrevezető is számomra az az, hogy az egyes könyvekben leírt módszerek nagyon különböznek egymástól (pl. egyesek a bélrendszer párhuzamos vonalakban történő masszírozását ajánlják belülről kifele, mások a vastagbél elfordított "L" irányú masszírozását), és a térképek sokszor távolról sem fedik egymást (ami egyik térképen szívpont, az a másikon pajzsmirigy, a vese helye is nagyon térképfüggő, ugyanúgy a gyomoré vagy a nemi szerveké is stb.). El tudná magyarázni valaki, hogy miből adódnak ezek a különbségek? Ki milyen térképet tart helyesebbnek/elfogadottabbnak és miért?

  Válaszotokat előre is köszönöm!

  Andrea
   
 3. Kis Sarkcsillag

  Kis Sarkcsillag Állandó Tag

  Szia!

  Ugyanezzel a problémával néztem szembe! De megoldást még nem találtam...a vizsgákhoz is megadják a szakirodalmat, de még azokban is található eltérés!

  Így én szívesen várom a "nagyok" hozzászólását!Akik régebb óta foglalkoznak vele, csak tudnak valami ötletet adni....

  Üdv:
  Kis Sarkcsillag

   
 4. posti

  posti Állandó Tag

  Térkép

  Szia Andi,és kis sarkcsillag!

  Mondjuk ennyire durva eltérés nincs,mint amit írtál:D ,szerintem itt a kiegészítő zónák körül lehet a félreértés.Mindazonáltal kisebb eltérések mutatkozhatnak.Lassan 20-éve használom a reflexológiát.A kéz és a láb területeit.Sokkal szélesebb skálán alkalmazom a tükörterületek használatát, mint ahogy az bárki alkalmazta ezidáig.Minden valamirevaló könyvet beszereztem /kb-15/ amit e témába kiadtak.Én nem találtam tul nagy különbségeket.Én a reflexológiát a legjobb öngyógyításnak tartom.Hangsúlyozom-öngyógyításnak;).Természetesen mindenkinek segítek aki ezt igényli,de inkább arra törekszem,hogy megtanulja a beteg,és beépítse a mindennapi életébe,mert akkor normális esetben elfelejtheti az orvosokat,és a gyógyszertálrakat.És ezt nagyon komolyan mondom.A reflextérképek csak fontos segítségek a területek megtalálásában.Maga a fájdalomkeltés az igazi útbaigazító.Az sohase csap be.A reflexológia mint eszköz egy idő után szinte intuitívvá,spirituális eszközé is válik.Szellemi vezetők egész sora vezeti a kezet és az erőket,és vezérli a segítő szeretet teret ahhoz a ponthoz ahova kell;).Mindazon által sok okoskodás,üzlet,és önző magatartás is van benne.Sokan úgy vélik hogy ők tudják a tutit.De semmi sem lehet annál nagyobb öröm, ha helyreállítom saját egészségem,és egyensúlyom,és ezt a sikeres tapasztalatot utána másoknak is megtanítom.Ekkor sose tévedek.
  skypen szívesen segítek ha megkerestek,és itt is,de szóba sokkal hatásosabb.Ne feledjétek a néma gyereknek az anya se érti a szavát.Mert aki keresi a segítő erőket azoknak az szívesen megjelenik.:DEgy igazi szabály van,azt a zónát ami fáj,masszírozni kell;).Egy két tabu azért akad,pl a szív,amivel óvatosan kell bánni.De a reflexológia semmi más,mint egy nagyon hatásos párbeszéd a szervezet gyógyító erőivel

  Van egy jó térkép az életerő magazin legutóbbi számába.Most küldtem el nemrég ide

  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
  Ezen a honlapon egyéb magazinokat is megtaláltok,amiket én köldök ide

  Sok szertettel:posti

  privát adat
   
 5. Nanako

  Nanako Állandó Tag

  Sziasztok!
  Köszönöm Rekucinak, és Mostnak a válaszokat, bocsánat, hogy csak most értem vissza ide, közben kértem másoktól is segítséget. A nővéremnek utána 1-2 héten belül beállt a vérnyomása, úgyhogy már minden rendben van.
  Mondjuk én semmit nem masszíroztam erővel, pláne nem a nővéremnél. Neki idén járt le az öt éve a kemoterápia után, úgyhogy az első talpmasszázsát még véletlenül sem szántam erősre.
  Azt még meg kell jegyeznem, hogy sokat dolgozunk magunkon meditációban, így a nővérkémről nem igazán elmondható az, hogy másra hagyná a problémái megoldását. Bár az tény, hogy minden betegség lelki eredetű, és akár lehetett ideiglenes megzuhanása is. :)
   
 6. vali1

  vali1 Állandó Tag

  Sziasztok! Szeretnék kavicsokból készíteni egy talpmasszírozót, esetleg van ötlete valakinek, hogy miből csináljam? A kavics már adva van.
  Volt nekem egy kemény műanyagból, kavicsformákból álló lapom, de már annyit használtam, hogy szétrepedt, ha tudja valaki, hol lehet ilyet kapni írjon nekem egy üzenetet.

  Köszi!
   
 7. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag


  Szia Vali!
  Én egy használaton kívüli tepsibe tettem bele az apró kavicsokat ,lapos és a szekrényem alatt elfér.
   
 8. Enababa87

  Enababa87 Állandó Tag

  A talpmasszázs a legszebb érintés művészete :)
   
 9. posti

  posti Állandó Tag

  Láz

  Szia!

  A szervezet tudja mit csinál.És mivel a reflexológia tulajdonképpen egy párbeszéd a szervezet gyógyító erőivel,ezért én megcsinálom lázas állapotba is a kezelést.A láz maga is egy jelzés ami a belső orvos jelenlétére és munkája utal:D
   
  most és Kis Sarkcsillag kedveli ezt.
 10. posti

  posti Állandó Tag

  Ann Gilldares-A Reflexológia-Teljes Módszertana

  Ann Gilldares-A Reflexológia-Teljes Módszertana

  A reflexológia teljes módszertana

  A reflexológia teljes módszertana egyedülálló kalauz; szakszerű, átfogó és alapos ismereteket tartalmaz a reflexológia elméletéről és gyakorlatáról. Az olvasó több évszázados múlttal rendelkező, holisztikus gyógymódot ismerhet meg, s lépésről lépésre sajátíthatja el a reflexológiai kezeléshez szükséges ismereteket. A színes fotókkal, részletes láb-és kéztérképekkel ellátott mű nemcsak a kezdő, hanem a gyakorlott reflexológusnak is nagyszerű szakmai segítséget nyújt.A könyvből többek között megismerhetjük:A reflexológia eredetét, működésétAz egyes szervrendszerek anatómiáját és fiziológiáját, az adott szervhez tartozó reflexpontok kezelésétSzámos gyakori betegség gyógyításának eljárásaitAzokat a részletes esettanulmányokat, amelyek praktikus tanácsokkal látják el a kezdő relflexológusokatA reflexológiai kezelés teljes folyamatát bemutató képsorozatot. A kézreflexológiai alapjait.

  Sajnos nagyméretű a Fájl.Aki kéri annak elküldöm ezt a kitűnő,monumentális ,és szép könyvet.Én elvböl nem teszem fel semmilyen külső tárhelyre.Ha valaki ezt megtenné,és feltöltené azt megköszönném.kiss
   
 11. Nori62

  Nori62 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Találkoztam a talpmasszázs egy nagyon hatékony módszerével, a Vargha-metodikával. A kezelés a szervek idegvégződéseinek pontingerlésével zajlik. Ahol fájdalmat érez a páciens, ott van a baj és a fájdalom ingerrel gyógyítanak (persze ha nagyon leegyszerúsítjük a dolgot). Ismerőseim közül sokaknak nagyon szépen segített a gyógyulásban, komoly betegségek esetén is. Szeretném kérdezni, hogy tud-e valaki erről a módszerről többet? Jó lenne pontosan ismerni a ponttérképet a talpon és a lábfejen. Én találtam egy anyagot a Neten, de az nagyon szűkszavú. Köszönöm a segítségeteket.
   
  carna kedveli ezt.
 12. aryes

  aryes Állandó Tag

  Ann Gilldares-A Reflexológia-Teljes Módszertana


  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
 13. posti

  posti Állandó Tag

  Vargha-metodika

  Szia!

  Szia Nóri!

  Közel 20-éve foglalkozom Természetgyógyászati módszerekkel.Ez a módszer nem talp és kéz masszázs ugyan, de reflexológa.Ugyan úgy a test energiarendszerét mobilizálja,és készteti arra hogy önmagát meggyógyítsa és rendbe tegye .Még akkor is így van ha a gyógyító azt hangoztatja, hogy az ő módszerében nem így van:D.A talp és a kéz csak a fokozottan igénybe vet végtagokra egyszerűsít.A reflexpontok a test minden milliméterét átszövik,behálózzák.Mindegy hogy akupresszúrás,akupunktúrás pont,vagy idegévvégződés a neve.Sajnos manapság nagy divat lett az,hogy anyagi okokból,vagy a fontosság kényszer képzetéből sokan túlbonyolítsák a dolgokat.Pedig nagyon egyszerű az egész.Kiváló öngyógyító módszer.Nem kel hozzá más csak egy kis anatómiai ismeret,és behatároló képesség,amit önmagunkon begyakorolhatunk.Így elkerülhető a függőség kialakulása a gyógyító és a gyógyított között.Csak hogy ez az öngyógyítás teret venne el a hagyományos orvoslástól.Nem is beszélve a "gyógyszermaffiáról" meg azokról a gyógyítókról akik anyagi megélhetésre használják fel.A reflexológia/talp és kézmasszázsász/untig elég.Csak sajnos nem használják fel öngyógyításra.Pont azért ,mer sokan bonyolultnak tüntetik fel.És ezzel elbizonytalanítanak.Pedig a képlet igen egyszerű.A a reflexpont ami fáj azt nyomni kell.Majdnem mindegy hogyan.A finomságok a idővel kialakulnak.Ha fáj a nagylábujj,keres fájó pontokat a hüvelykujjadon:D.Ha térded fáj masszírozd a könyököd .Szinte biztos a siker.Ne kel félni,csak át kell látni az anatómiát.Amiben idővel az intuíciód,és a szellemi segítőid is megtámogatnak.Az egységtudat,harmonizálni kezd az univerzummal.És minden a helyére kerül

  Én például hiába adok ilyen és ehhez hasonlatos tanácsokat,sajnos nem nagyon fogadják meg az emberek.Sokszor felajánlottam már hogy szívesen segítek./email-skype-hatásos az élőszó/De az emberek mindig az új,bonyolult,főleg tekintélyelvű módszerek után kajtatnak.Pedig a reflexológiánál nincs jobb módszer.Persze csak öngyógyításként.Mellesleg hallottam a szóban forgó gyógyítóról:confused: aki beszedett egy két kemény betegséget.Sajnos a gyógyító és a gyógyított közti energiaáramlás veszélyeket rejt.Persze mindenki azt gondol amit akar:D.Kicsit elszomorít hogy az "egy-szerüség",és az "egész-ség"helyett,a bonyolultság,és a sokság-szétszórtság felé mozdulnak el legtöbben.
  Továbbra is szívesen segítek bárkinek aki keres:D

  Posti
   
 14. Nori62

  Nori62 Állandó Tag


  Kedves Posti!

  Köszönöm, hogy mindezt leírtad! Én is összevetettem az általam a Neten megtalált Vargha pontokat a könyvekben fellelhető reflexzónákkal. Nyilván sok az egybeesés - hiszen valóban mindennek az alapja az anatómia. És döbbenetes a test leképezése a talpon, fülön, stb. Ezek nagyszerű lehetőséget rejtenek az ÖNGYÓGYULÁSI folyamatokhoz. Én is megtapasztalatam saját magamon is és közeli hozzátartozóimon is. Viszont azt szerintem mindenkiben tudatosítani kellene, hogy a csoda nem egy pillanat alatt következik be. Kell hozzá kitartás és elszántság. Nagyon rendes Tőled, hogy ebben önzetlen segítséget ajánlasz. Én megpróbálok "rád keresni" skypon.
  Viszont érdekes megtapasztalásom a Vargha módszerrel, hogy például, ha rosszul alszol, akkor az általuk jelölt epifízis pont nagyon érzékennyé válik, ha jól alszol, akkor ez nem érzékelhető. Tehát ebben is lehet valami. Az ismerősöm, aki végig csinálta, nagyon hatékonynak tartotta a módszert - de rengeteg pénzt ott hagyott a gyógyulásért. Én megértem, hogy meg kell fizetni a "szellemi terméket és tudást", de ebből adódóan sokak elől elzáródik a gyógyulásnak egy lehetősége, és ez számomra nem elfogadható. A szerencse, hogy vannak egyéb módszerek is, ahogy Te is írtad.
  Én csak most kezdek némi-nemű tapasztalatot szerezni ebben, főleg magamon és a családtagjaimon, de nagyon pozitívvá tesz az eredmény. Remélem sokakhoz eljutnak ezek az információk és sokan megpróbálják, kipróbálják, hogy számukra mi a leghasznosabb.

  Üdv: Nóri
   
 15. Kalin

  Kalin Állandó Tag

  Kedves Posti,
  szerintem mindenki örülne annak, ha az idézett mondataidban tett állításaidat kicsit bővebben is kifejtenéd itt, mert így valahogy olyan riogatásos-hiányosságnak tűnik - legalábbis az én számomra - az pedig Rád nem jellemző.
  Ha már megemlítetted ezt a témát, én nagyon örülnék annak, ha elmondanád nekünk is, amit tudsz és ami elmondható.
   
 16. posti

  posti Állandó Tag

  Öngyógyulás!

  Ha a Gyógyító kőkemény üzletet csinál a gyógyításból.Akkor a betegségek átvétele lesz a "büntetése".Nem büntetik,hanem önmagát bünteti.A Keleti alternatív gyógyításba sok-minden beletartozik

  Üdv:posti
   
 17. posti

  posti Állandó Tag

  Riogatás


  Ez nem riogatás kedves kalin:D Csak néz körül meddig maradnak a szakmába azok a Gyógyítók,akik közvetlenül érintkeznek az emberekkel.Egyébként is azt vallom,-még akkor is ha sokan nem értenek vele egyet-hogy anyagi ellenszolgáltatásért nem szabad gyógyítani.Minden eszköz rendelkezésünkre áll,hogy önmagunkat meggyógyítsuk.De azt most ne kívánd hogy ezeket a dolgokat papírra vessem.Mert arról könyveket lehetne írni:D.Leírni sajnos mindig nehéz-látod alig kezem bele és máris kritizálsz;).Vegye a fáradságot mindenki és keressen meg skypen.Ennél többet nem tudok felajánlani.Az írás sokszor félreérthető,és kétértelmű.Sokszor és sok tanácsot és segítséget felajánlottam márd e az a tapasztalatom,nem igen fogadják meg.Persze ki is vagyok én;):D.-...

  Sok szeretettel:posti

  Sajna csak egy postás:D
   
 18. posti

  posti Állandó Tag

  konkrét

  Persze egy két konkrét kérdés azért jöhet:D
   
 19. Nori62

  Nori62 Állandó Tag


  Kedves Posti!

  Úgy érted, hogy akinek a haszonszerzés a lényeg és nem a gyógyítás, az belebetegszik? Ez nagyon komoly következmény!
  Én olyanról már hallottam, hogy a kapzsisága miatt tönkrement egy gyógyító, mert elkoptak a betegek. Ez rendjén is van.
  Viszont azzal is egyet értek, hogy egy gyógyító az évekig gyűjtött tudásért, tapasztalatért, vagy a kapott képességért illetve a gyógyításra fordított időért tisztességes díjat kérjen, ha azzal tényleg segít valakinek. Én ezt, mint "igénybevevő" gondolom így. Csak hát vannak sokan, akik nem így használják a képességeiket - ebben egyet értek Posti veled.
   
 20. Nori62

  Nori62 Állandó Tag

  Posti!

  Biztos vagy abban, hogy mindenki meg tudja öngyógyítani magát? Én már megtapasztaltam a talpmasszázs jótékony hatását, de azért érdekelne: vajon van-e olyan stádiuma a betegségeknek, amikor már jó, ha egy másik emberen keresztül is áramlik felénk gyógyító energia a kezelések alatt? Múlhat-e ezen a gyógyulás?
   

Megosztás