Tanács a 20 hozzászólás könnyű megszerzéséhez - új tagoknak.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Az anyaméhben fejlődő baba a magzatvízből fejlődésétől függően napi 200-760 millilitert megiszik, és sokféle ízzel megismerkedik abból, amit édesanyja terhessége alatt eszik.
 
A savanyú ízt összeszorító ajkú, tiltakozó arckifejezés fogadja, az édes íz viszont elégedettség jelzésével jár, amit a kutatók azzal magyaráznak, hogy már a magzat már születése előtt, fejlődéstanilag tudja, hogy a szénhidrátok energia bevitelét jelzik, és nem mérgezők. A keserű zamat ezzel szemben valamilyen veszélyre utal.
 
Az ízek értékelésének megtanulása a születés után az anyatejjel folytatódik tovább. Mérések szerint az anya által fogyasztott jellegzetes ízek - mint például a vanília - evés után egy-két órával megjelennek a tejben. Ezeket az ízeket a baba igen hamar megtanulja.
 
Amerikai kutatók kimutatták, ha egy várandós nő terhessége során rendszeresen sárgarépalevet ivott és ezt szülés után is folytatta, a kisgyerek sokkal jobban vonzódott a sárgarépával ízesített ételek iránt, mint azok a babák, akiknek édesanyja nem sárgarépalével csillapította szomját terhessége alatt.
 
Hasonló tapasztalatokat nyertek a vaníliával ízesített gyermektáp adása után is: ezek a gyerekek tizenéves korukban is jobban szerették a vaníliás édességeket, mint azok, akik ezzel az ízzel korai életkorban nem találkoztak.
 
3 dolog, amit soha ne mondj a pasid anyjáról

- A főztje nem az igazi
- Lenne miből fogynia, na és a ruhái...
- Nagyobb kupleráj még egy gyerekszobában sincs

:D
 

orsur

Állandó Tag
Állandó Tag
Két cowboy meg egy kutya pókerezik. Az asztalnál sokan kibicelnek. Egy elragadtatott bámészŹkodó így szól a szomszédjához:
- Mit szól ehhez a kutyához? Hát nem csodálatos?
A szomszéd megvetően mondja:
- Sose lesz belőle jó játékos. Ahányszor jó lapja van, mindjárt elkezdi csóválni a farkát.
 

orsur

Állandó Tag
Állandó Tag
A tenyeres-talpas, százhúsz kilós Kovácsné nagy nehezen belenyugszik, hogy fogyókúráznia kell. Orvosi tanácsra, életében először tornával kezdi a napot. Lazításként előbb dübörögve körül-szaladja az asztalt, majd dobbant néhányat, és terpeszbe ugrik. Ebben a pillanatban megcsörren a telefon, s jelentkezik a szoba alatt lakó agglegény:
- Drága asszonyom! - kezdi könyörgő hangon. - Nem tudná valahol másutt idomítani az
elefántját?
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére