Tanácsok ingatlanvásárlóknak

Madartej

Állandó Tag
Állandó Tag
A Technocasa ingatlanközvetítővel vigyázzatok, akár eladni akár venni akartok. Szemérmetlenül magas jutalékkal dolgozik és mindkét felet - eladót és vevőt egyaránt - lehúzza.
 

garibaldi

Állandó Tag
Állandó Tag
Na most szépen megkérnék mindenkit, hogy ne itt pocskondiázzuk az ingatlanosokat. Mondjuk a franchise-okat még nem bánom, de amúgy globálisan ne pont itt szidjátok az ingatlanközvetítőket. Annyira rossz olvasni. Biztos vannak rossz tapasztalatok is, biztosan igaz egy-egy kiragadott eset, de ugyanígy lehetne jó példákat is találni, ebben biztos vagyok.
 

huncutka5

Állandó Tag
Állandó Tag
Amiket leírtatok az 100-ból 1 ingatlanosra vonatkozik

Tényleg szörnyű amikrt leírtatok az ingatlanosokról.Mintha valami szörnyek,elvetemült erőszakos bűnözők lennének.
Azt mintha nem akarná senki tudomásul venni,hogy ez egy szakma,ugyanolyan,mint mondjuk egy lakatos.

Elhívod,vagy keresel hirdetés útján egy lakatost,hogy csináljon neked egy rácsot mondjuk az ablakodra.
Megállapodsz vele egy bizonyos összegben,hogy mennyiért hajlandó megcsinálni.Ha magasnak találod az összeget,nem vele készítteted el,hanem keresel másikat.De,ha akarod egyedül is megcsinálhatod,így olcsóbb lesz.De lehet,hogy soha nem készül el,mert nem értesz hozzá és sok minden kell a szerencsén kívül is a kivitelezéshez.
Ha megcsinálta akkor örülsz,és amikor fizetni kell érte vakarózol,hogy nem lehetne kevesebb mert 3 nap alatt megcsinálta és ennyit keresni 3 nap alatt?

Valahogy másképp van az ingatlanosoknál.Máshogyan kezelik őket.

A szakmát tanulták legtöbben.belefektettek,használják az autójukat,fizetik a hirdetéseket,fenntartanak irodát,eszközöket,mobiltelefonon állandóan elérhetők,ugranak a hívásokra(értsd a párom pl.5 perc alatt akárhova elmegy ha hívják),adót és SZTK-t fizetnek stb.
A jutalékból általában csak egy részét kapják meg amiből az előbbieket fizetik ki.
És mindezt megelőlegezik habókra az összes hirdetőnek,mondjuk legyen 100 eladó.És a 100 ingatlanból évente kb.15-20 amit eladnak

Ezeknek a hirdetéseit mind anyagilag finanszírozzák,minddel kapcsolatot tartanak telefonon,mindhez viszik az érdeklődőket(azért náluk érdeklődnek,mert sok munkával és befektetéssel hatékonyabbak a hirdetéseik,és már meglévő ügyfélkörrel rendelkeznek,akiknek több lakást is megmutatnak,amely őket érdekli)akkor amikor azok akarnak,hétvégén is dolgoznak,mert csak akkor keresnek,ha teljesítenek.

Nem úgy mint azok,akik valamilyen cégnél dolgoznak,nem rizikózzák a pénzüket a semmiért,leteszik du. a lantot és gondtalanul elmennek a Balatonra hétvégeken,vagy éppen 1 hónapra nyaralni,mert fizetett szabadságuk van.
Tőlük miért nem sajnálja a cégük a fizetésüket,mondjuk szabadságuk idején,amikor semmit nem tettek le az asztalra,vagy
nem hozták a tervet,de mégis kapnak fizut?

Az ingatlanos egy elvégzett feladat után kap egy előre megállapodott összeget,amit lehet,hogy 2 nap alatt teljesít,lehet hogy soha(akkor nem jár neki,pedig anyagilag belefektetett nem keveset és időben is,pláne,ha hosszabb ideig nem tudják eladni,mert túlárazott az ingatlan),vagy pár hónap esetleg év alatt.

Mindenki megpróbálhatja eladni ingatlanát,akkor ingyen van.
Amikor már nem megy és sürgős lenne ,akkor fordulnak az ingatlanosokhoz kényszerből.

És ha az ingatlanosnak sikerül eladnia a lakásukat,akkor fröcsögnek,hogy mennyi a jutalék,és nem lehetne e kevesebb.
huncutka5
:(

http://ingatlanportal-zuglo.hu/
 

Hettike21

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Mi Kaposváron szeretnénk eladni családi házat, ha esetleg valakinek a valakije keres.... ingatlanközvetítők nem érdekelnek....:)
 

modimoo

Állandó Tag
Állandó Tag
Na most szépen megkérnék mindenkit, hogy ne itt pocskondiázzuk az ingatlanosokat. Mondjuk a franchise-okat még nem bánom, de amúgy globálisan ne pont itt szidjátok az ingatlanközvetítőket. Annyira rossz olvasni. Biztos vannak rossz tapasztalatok is, biztosan igaz egy-egy kiragadott eset, de ugyanígy lehetne jó példákat is találni, ebben biztos vagyok.
Az eladóknak szóló összefoglalót nagyon jó volt olvasni, készül esetleg a vevőknek hasznos összefoglaló is a közeljövőben? :)
 

Zoli Úr

Állandó Tag
Állandó Tag
10. Állandó készültség
Ezt az 1-3, esetleg még több hónapot rá kell szánnunk az eladásra.
Mit jelent ez? Hogy bármikor fogadó készek legyünk és ez a hétvégékre sajnos fokozottan érvényes. Ne utazzunk el napokra-hetekre, ne menjünk el nyaralni, ne vegyünk színházjegyet, ne hívjunk vendégeket. Ha ez nem megoldható, akkor egy ráérős rokont-barátot-szomszédot kell megbízni ezzel, vagy a közvetítőnek kulcsot adni a lakáshoz.
A vevők a leglehetetlenebb időpontokban akarnak jönni. Erről nem a közvetítő tehet, neki ugyanúgy készenlétben kell élnie, csak ráadásul folyamatosan. :(

11. Megvan a vevő?
Ez már kezd izgalmas lenni. Többször visszatér ugyanaz a vevő, méricskél, hozza a gyerekeket is, az anyóst, az építész ismerősét... na ez már jó jel.
Alku, ehhez nem tudok hozzászólni, ezt az eladó dönti el, hogy mennyit enged. Ha a vevő hitelre akar vásárolni, ettől még nem kell kétségbeesni, ugyan nem olyan gyorsan kapjuk meg a teljes összeget, de teljes biztonságban van a pénzünk. Ha az árban megegyeztünk, akkor szerződést kell kötnünk. Magyarországon adásvételi szerződést kötelező ügyvédnél ill. közjegyzőnél kötni.

12. Szerződéskötés
Ha az ajánlat kedvező számunkra, akkor ne húzzuk az időt. Sürgessük a dolgot, kérjünk min. 10 % foglalót, ha ennél többet is tud fizetni a vevő, akkor 15 % foglalót, ha még fizetne, akkor a többi vételárelőleg. Az ügyvéd legtöbbször a vevő ügyvédje (ő is fizeti a szerződéskötést), ezért kérjünk tőle előzetesen egy szerződéstervezetet, melyet meg tudunk mutatni a saját ügyvédünknek, még jobb, ha elkísér minket. Ennél részletesebben én nem foglalkozom ezzel, mert ahány eset, annyi féle. De ne bízzunk magunkban, hogy mi ehhez is értünk!!! Ne sajnáljuk megfizetni a mi érdekeinket védő ügyvédet. Mindent magyaráztassunk el és csak akkor írjuk alá, ha minden világos és akaratunkkal pontosan megegyező. Minden legyen leírva, szóbeli kiegészítéseket, ígéreteket ne fogadjunk el. Ugyanakkor ne sértődjünk meg, ha a vevő hasonlóan óvatos, ha meglehetősen gyanakvónak tűnik, mindent leellenőriztet és kiderült, hogy a szomszédoknál, közös képviselőnél is érdeklődött már utánunk. A legtöbb ingatlanközvetítő szerződése úgy szól, hogy ekkor, az első pénzmozgáskor kéri a jutalékát az eladótól. Ez teljesen jogos, mert ő megtette, amivel meg lett bízva. Ugyanis, amennyiben a szerződés mégis meghiúsulna az eladói oldal hibájából, akkor vessünk magunkra (ilyenkor a foglalót is duplán fizethetjük vissza), de ha a vevő hibájából, akkor a foglalót megtarthatjuk, így kár nem ér minket.
És még ez is fontos, amikor ebből a vevőinktől kapott pénzből tovább foglalózunk, gondoljunk erre az eshetőségre is, számoljunk és saját pénzünket lehetőleg ne reszkírozzuk! Amit nyugodtan felajánlhatunk foglalónak az a kapott foglaló közvetítői jutalék levonása utáni maradéka.

Folyt. köv. a vevői oldalról, ha még nem unjátok :rolleyes:


Szia Garibaldi!

Átnyálaztam a témát, lehet figyelmetlen voltam, de nem találtam a vevő oldali tippeket sajnos. Tudnál segíteni??
 
Könnyűszerkezetes házak hátrányairól esetleg valaki tudna mesélni?
Most épp egy ilyet készülünk vásárolni.
Nekem a legnagyobb problémám, hogy vékonyak a falak, nem lehet csk úgy eszetlenül fúrni akárhol.
Pl. nem tudom elképzelni, hogy mondjuk egy nehezebb fali polcot, vagy konyhaszekrény felső részt hogy lehet ilyen falra biztonságosn rögzíteni...
Valakinek van ebben tapasztalata?
 

included

Új tag
Sziasztok, nagyon érdekes a topic. Mivel most készülünk lakást venni, és már pár nézelődési körön túl vagyunk, leírnám a tapasztalatainkat (ez néhol ellent fog mondani a ti álláspontotoknak, de azt hiszem, az ingatlanossal végre valaki őszintén beszélget, aki meg venni akar, annak hasznos lehet).

Első lakás, ingatlanos kedves, időre jön, cseveg, jó benyomást tesz. A lakás gáz. Valamennyire hasonlít a képekre, de piszkos, rendetlen, élhetetlen méretű terekkel (inkább csak odúcskák), az család félkész ebédje a tűzhelyen vár, kibelezve úszkál valami mosogatólében... a lépcsőház meg a lift egyenesen undorító, a 10 percre a metrótól talán helikopterrel jönne össze. Irányár: 11.6, 11.5-ért gondolják hogy eladják... mosolygok, mit mondjak rá. Tanulság: ha nem akarsz engedni, írd oda. Ha valakinek kell a lakásod, annál nem azon a pár százezren fog múlni semmi, és senki nem érzi magát átverve. Ingatlanos érzi, hogy ebből nem lesz semmi, de azért kedves. Jó fej csaj, sajnálom.

Második lakás; öreg téglaház, de az éppen még visítva vállalható állapotban. Bent a lakás tűrhető, a lakók viszonylag szimpatikusak, eljutunk odáig, hogy árakról is beszélgessünk. Leengedik oda, ahol mi is gondoltuk, hogy esetleg ennyiért már megvennénk. És itt cseszerinti el az egészet az ingatlanos. :D Az addig jófej mandró átmegy cséphadaróba, mennyi pénzünk van, mikor akarjuk, hogy akarjuk. Mondom én bankhitelből finanszíroztatnám 100%-ban. Hát azt nem lehet. Mondom hogyne lehetne, a bankkal már leegyeztettem. De hát az eladónak az sem jó. Fenét nem jó, ha valakinek, neki aztán teljesen mindegy, akinek ez nem jó, az te vagy. Na és melyik banknál vennénk fel hitelt? Bemondom a bank nevét. Ááááá, az nem jó, az OTP rugalmas. Mondom én a másiktól kaptam kedvezőbb ajánlatot. De az OTP, az rugalmas, és egyébként az ügyintézőn múlik (hogyne, a bankszabályzat meg a hitelintézeti törvény, az wcpapír helyettesítőnek van), de van nekik bankfüggetlen tanácsadásuk, majd ott megtalálják a legjobb konstrukciót. Én ott nem voltam ott, de az a pali is csak az otp-t mantrázta, a többi bank (most figyelj!) hazudik, csakazótépéééé, neki ott ismerőse van, az tutibiztos. Mondom ismerősöm az nekem is van, nem véletlen, hogy szóba sem kerültek. (Egyébként valami fájdalmasan rossz ajánlatot adott, cca. 40 ezerrel volt több a havi részlet, mint a másik banknál)
Ennél a pontnál már nagyon kezdtem nem érteni, mégis milyen alapon turkál bele ennyire az egészbe a jóember, meg hogy mi az édesanyjadrágajóistenéért nem akarja felfogni, hogy ő itt csak egy közvetítő... de használjuk az ő ügyvédjüket, az nagyon jó, az átvett pénz (figyelj megint!) FELÉRŐL még számlát is ad, és az nekünk mennyire jó lesz. Van költöztetőjük is, elintéznek mindent. Kezdett idegesíteni, de ráhagytam, elismételtem még egyszer csendesen, hogy nemótépé, magamban hozzátettem, hogy magasról teszek rá, hogy őket is lehúzod-e jutalékkal.... erre másnap kapok egy sms-t, hogy ugye jövő hét elején megyünk együtt pénzt felvenni az ótépébe. Ennél a pontnál döntöttem el, hogy messziről elkerülni, az irodát is.

Mellesleg egy millióval akarta lefoglalóztatni, amit én nem akartam kifizetni neki. Neten ugyan azt írják, hogy 5-10% között, viszont minden bank azt mondta (zótépé is), hogy 2-500 ezer, és azt is átutalással, hogy bizonyítani lehessen. Szóval mondjon az ingatlanos amit akar, ennyi bőven elég rá, ha az eladó is azt mondja, hogy rendben. Az eladó meg azt fogja mondani, ha csak valamiért nem kell neki nagyon a pénz, ugyanis ő eladni akar, nem az ingatlanost boldogítani. Az ért hozzá, hogy segítsen magán, ahogy a fentiek is mutatják, csak néha a fejére szakad a saját kapzsisága.

Harmadik lakás: közepes állapotúnak hirdetik, képek alapján úgy számoljuk, másfél milliából talán élhetővé lehetne tenni. Tulaj nincs ott, ingatlanosnak kulcsa van, bemegyünk... hát ez penészedik. Ingatlanos kicsit egzaktált hölgyszerűség, enyhén nyúzott is, de a másfél kiló festék nagyjából összetartja. Kérdezem, ez micsoda? Penész, de el lehet tüntetni egy festéssel. (a fentiek után vártam, hogy javasolja a saját lakásfelújítójukat, de nem, csak nézett morcosan). Mondom penészről nem volt szó, liftről meg igen, de az nincs. Csaj kirobban, hát nem mondhatja azt, hogy egy vacak romhalmaz az egész, azért kerül ennyibe... de így is alig akarja valaki megnézni. Mit mondjak, nem vettük meg. Itt nincs nagyon sok tanulság, talán hogy ingatlanossal mindenképpen zsákbamacskát fogsz.

A saját magam számára ott tartok az egésszel, hogy ha lehet, tulajdonostól veszem... ha nem lehet, akkor úgy kezdem, hogy bank van, ügyvéd van, minden van, és sétáljon egyet valahol máshol, amíg a tulajdonossal tárgyalunk. Ha nem hajlandó rá, másnap visszamegyek megdumálni nélküle, és puffogjon nyugodtan. Meg köszönje meg a pénzszagtól vérszemet kapó kollégáinak.
 

included

Új tag
A Technocasa ingatlanközvetítővel vigyázzatok, akár eladni akár venni akartok. Szemérmetlenül magas jutalékkal dolgozik és mindkét felet - eladót és vevőt egyaránt - lehúzza.
Köszönöm. Engem érdekelnek az ilyen tippek, pontosan ez az, ami tájékozódáskor óvatosságra int... ha az ingatlanos normális szakma lenne, ők maguk hívnák fel a figyelmet arra, hogy ez itt kókler, kerüld el.
 

brampton

Új tag
Bocs de nem tudom hogyan kell uj topicot nyitni es igy csak ide kattintottam
Mezőcsát kisváros hangulatos, jó területi elhelyezkedésű és tiszta utcájában eladó egy 100 m2-es családi ház. A következő városok, melyek kocsival nagyon könnyen 25 perctől egy, másfél órán belül megközelíthetők. Tiszaújváros, Miskolc, Mezőkövesd, Eger, Szilvásvárad, Debrecen, Nyíregyháza. Budapest...... Ezen helyekre közvetlen buszjárat is van. Mezőcsát kisváros hangulatos, jó területi elhelyezkedésű és tiszta utcájában eladó egy 100 m2-es családi ház. A következő városok, melyek kocsival nagyon könnyen 25 perctől egy, másfél órán belül megközelíthetők. Tiszaújváros, Miskolc, Mezőkövesd, Eger, Szilvásvárad, Debrecen, Nyíregyháza. Budapest...... Ezen helyekre közvetlen buszjárat is van.

A ház néhány jellemzői:

5 km-re az autópályától
gyógyfürdő a városban
akár bútorozottan, berendezve
garázs a ház alatt
Kertben örökzöld növények és kerti lak
Korszerűen közművesített (telefon, víz, gáz, villany, csatornarendszer)
Gáz központi fűtés, vegyes tüzelésű kazán is lehetséges.
Per és tehermentes.
Irányár. 8.500.000,- Ft

telefonszam az itteni 905 453 7090 Cathy esti orakban elerheto vagyok erdeklodes eseten megadom a tulajdonos telefonszamat
 

Csatolások

  • 10930530_10203589893253445_8577331789002764205_n.jpg
    10930530_10203589893253445_8577331789002764205_n.jpg
    98.2 KB · Olvasás: 6
  • 10930530_10203589893253445_8577331789002764205_n.jpg
    10930530_10203589893253445_8577331789002764205_n.jpg
    98.2 KB · Olvasás: 7
  • 10922504_10203589902693681_233825900888233967_n.jpg
    10922504_10203589902693681_233825900888233967_n.jpg
    107.4 KB · Olvasás: 7
  • 10408097_10203589908573828_8753625011303322710_n.jpg
    10408097_10203589908573828_8753625011303322710_n.jpg
    123.1 KB · Olvasás: 6
  • 10919060_10203589897413549_3219162095064475795_n.jpg
    10919060_10203589897413549_3219162095064475795_n.jpg
    74.7 KB · Olvasás: 7
  • 1488933_10203589907013789_7797713880478910773_n.jpg
    1488933_10203589907013789_7797713880478910773_n.jpg
    115 KB · Olvasás: 6
  • 10929147_10203589909893861_4991732303344448904_n.jpg
    10929147_10203589909893861_4991732303344448904_n.jpg
    142.4 KB · Olvasás: 6
  • 10933902_10203589912533927_4901201245357481698_n.jpg
    10933902_10203589912533927_4901201245357481698_n.jpg
    168.7 KB · Olvasás: 6
  • 1782169_10203589896133517_7794430238047122874_n.jpg
    1782169_10203589896133517_7794430238047122874_n.jpg
    114 KB · Olvasás: 6
  • 10913711_10203589929534352_150902284_n.jpg
    10913711_10203589929534352_150902284_n.jpg
    114.9 KB · Olvasás: 6
  • 1461430_10203589900413624_6908090279508867514_n.jpg
    1461430_10203589900413624_6908090279508867514_n.jpg
    61.6 KB · Olvasás: 6
  • 10915209_10203589899533602_2002115686826253364_n.jpg
    10915209_10203589899533602_2002115686826253364_n.jpg
    63.8 KB · Olvasás: 6
Oldal tetejére