Tanuljunk koreaiul

Aurorah

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,

nemrég elkezdtem koreaiul tanulni, mivel a lakóhelyemen és környékén nincs elérhető koreai nyelvtanfolyam, ezért egyedül. Ehhez sok anyagot találtam az interneten, de a legtöbb sajnos angol nyelvű. Vannak még német nyelvű könyveim is, amelyeket be tudok szkennelni igény esetén. Mind nagyon szuper, de egyedül nem olyan élvezetes a tanulás.

Remélem, hogy itt találok társakat, akiket szintén érdekel ez a szép nyelv.

Üdv,
Aurorah
 

LokiK6

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Aurorah!

Én nagyon szívesen tanulok, gyakorlok, eszmét cserélek Veled. Kb. 1 éve tanulom én is a nyelvet komolyabban, most keresek majd magántanárt, mert a tanfolyam ugyan szórakoztató és jó, de egyénileg jobban halad az ember. Pár éve már "újrakezdek", úgyhogy én is meg tudok osztani oldalakat és infókat.

Üdv,
Loki
 

Aurorah

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Loki,

nagyon örülök, hogy válaszoltál. Köszönöm :)

Nekem elsősorban magyar nyelven oktató könyvre vagy jegyzetekre lenne szükségem. Rengeteg angol ill. német nyelvű koreai nyelvkönyvem van, azokkal is tudok haladni, de azért nagyon hiányzik a magyar magyarázat :) Illetve egy jó tematika is jól jönne, amivel át tudnám látni, hogyan is néz ki maga a nyelv. Valahogy nincs rálátásom, hogy honnan kellene elindulni, vagy pl. alapfok meddig is tart, mit kellene először tudni, hogyan kellene alapozni, amire a bonyolultabb nyelvtant és szókincset építeni lehetne.

Én sajnos még mindig nagyon kezdő szinten vagyok, mert nagyon kevés szabadidőm van, az is csak este 21:00 óra körül, akkor pedig többnyire már elalszom :)

Nagyon tetszik nekem az Osváth Gábor Koreai nyelvkönyve. Csak ott nekem hiányzik a hanganyag illetve a feladatmegoldás, hogy ellenőrizni tudjam magam. Ennek keresem a második részét már régóta. De még az ELTE jegyzetboltjában sem találtam meg (bár nem is tudom, hogy postáznak-e, főleg külföldre)

Nagyon érdekelne, hogy Te a szókincset hogyan jegyzed meg? Próbáltam a Rosetta Stone-al, nem rossz :) Ami ebben a programban nagyon tetszik, hogy ott már a legelején alap mondatokat is lehet tanulni (pl. a lány fut), vagy a többes szám használatát. Képekkel illusztrálva. De sajnos nyelvtani magyarázatok nincsenek.

Még írok :)

Üdvözlettel
Aurorah
 

Aurorah

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok. En is tanulom a koreai nyelvet.viszont kellene egy kis segitseg. Esetleg nincs meg valakinek ez a konyv es megosztana velem pdfben ?
Szia,

körülnéztem a neten, de sajnos nem találtam meg a könyvet én sem. Még keresem azért.

Itt egyébként egy jó kis honlap, ha még nem ismered. Van itt is bőven könyv, többnyire angol:

https://linuxmasterrace.com/korean/downloads.php

Üdv,
Aurorah
 
Magyar nyelvű tankönyv csak az Osváth-féle van, de azon a koreaiak általában csak mosolyognak, nem is használja szinte senki, aki magyaron kívül beszél más nyelven. A könyv eredetileg külkereseknek készült még az átkosban, párszor talán lett javítgatva, de nem az igazi. Az angol nyelvű könyveknél érdemes egyet kiválasztani és azzal menni egy darabig. Aki egyedül kezdi tanulni a koreait, hamar szembesülni fog azzal, hogy ahány könyv, annyiféleképpen nevezik esetlegesen ugyanazt a nyelvtani szerkezetet, vagy épp az udvariassági szinteknek sincs egyetlenegy angol verziója. Magyar nyelvű koreais tanuló blogokkal érdemes óvatosan bánni, Harkai Danielláén kívül nem mernék rá megesküdni, hogy komoly tudás és tapasztalat is áll mögötte. Általában lelkes emberek egy-két eleve kétes helyről beszerzett angol nyelvű lecke után elkezdik az angol nyelvű anyagot fordítani és tényként közölni totális butaságokat. Ugyanez igaz a neten fellelhető koreai magyar szólistákra is! A legtöbbjük visszakövethető egy angol koreai listára, amit egyszer valaki berakott google translate-be és így lett a "march" (menet) angol szóból a magyar listán március, mellette a koreai szó a menetre :p Egy kezdő ezeket nem fogja észrevenni. Létezik valamelyik kiadónál egy koreai társalgási könyv turistáknak talán, sok jót nem tudok róla mondani. Teljesen random vannak benne mondatok különböző udvariassági szinteken, aki összecopyzta a netról, nem sok energiát fektetett bele.
Ha valaki magántanárt keres online, akkor kereshet engem is, nyolc éve tanulom a nyelvet, négy éve tanítok is, más egyéb tananyagok miatt járok a fórumra, véletlen láttam csak meg ezt a topikot :)

https://www.facebook.com/janos2kiss
 
Sziasztok!
Érdekel a korai nyelv, szeretnék elkezdeni tanulni.
Melyik könyvet ajánlanátok kezdetnek, akár az angol-koreai könyvek közül?
Előre is köszönöm a segítséget.
 

Ridita

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Én most fontolgatom, hogy meg kellene tanulni koreaiul. Nagyon tetszik a csengése a nyelvnek és sok sorozatot nézek angol felirattal, de jó lenne anélkül is.
 

Solymika

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Az unokahúgom kezdett szintén koreaiul tanulni. Letöltöttem egy könyvcsaládott hanganyaggal neki. Még nem tudom mennyire használható. Ahogy néztem az első két könyvben még pár szó van angolul, de a harmadiktól semmi.
A neten azt írták az első könyv A1, a masodik A2, ..., a hatodik a C2 szint!
Feltöltöm ide hátha hasznát tudjátok venni.
 

Csatolások

  • Vitamin Korean 1.pdf
    26.1 MB · Olvasás: 125

Aurorah

Állandó Tag
Állandó Tag

Csatolások

  • Korean Picture Dictionary_ Learn 1,500 Korean Words and Phrases - Ideal for TOPIK Exam Prep - ...pdf
    8 MB · Olvasás: 96

Aurorah

Állandó Tag
Állandó Tag
Megvan esetleg valakinek az Osváth Gábor - Koreai nyelvkönyv és a Koreai nyelvkönyv haladóknak.

Egyszerüen nem lehet megszerezni sehol sem. Még az ELTE jegyzetboltjában sem...

Elöre is köszönöm :)
 
Tud ebben segíteni valaki,Tanuljon koreai nyelvet Pingvin hangoskönyv,Kezdőtől - Haladóig oktatóanyag,Hol Tudnám letölteni,kinek van meg,vagy eladná,Köszönöm a segítséget.
 

Csatolások

  • Tanulja meg koreai nyelvet.jpg
    Tanulja meg koreai nyelvet.jpg
    60.3 KB · Olvasás: 12
Oldal tetejére