Tarisznyakedvelök

Hannoka témája a 'Kreatív ötletek' fórumban , 2013 Március 23.

 1. Hannoka

  Hannoka Állandó Tag

  Aldott bekes karacsonyi ünnepeket es egyben nagyon gazdag boldog uj evet kivanok nektek, kedves forumtagok, latogatok, ismerösök.
   
  napsugár7127 és lebeke kedveli ezt.
 2. Klari57

  Klari57 Állandó Tag

  Nagyon régen színes szőnyegfonalakból horgoltam egy tarisznyát magamnak. Nagyon szerettem, mivel tarka volt, így szinte mindenhez tudtam hordani. Azt hiszem csinálok megint egyet. Most már bélés is lesz benne zsebekkel...
   
  napsugár7127 kedveli ezt.
 3. Hannoka

  Hannoka Állandó Tag

  Aldott boldog husveti ünnepeket, nektek draga barataim.
   
  sorcier és napsugár7127 kedveli ezt.
 4. Hannoka

  Hannoka Állandó Tag

  Az aszthma megujulasaval erötlenebb lettem ötletekben is. De megigerem, hogy nem hagylak benneteket draga barataim el. Ha ritkabban is vagyok a gep mellett, akkor is figyelemmel vagyok irantatok. Meg en is neha fölteszek ezt azt. En hiszek abban, hogy ahogy jött a betegseg ugy el is megy. Szeretettel utnak eresztem kedves, hüseges, figyelmeztetö gyerekkori baratomat, ill. az aszthma baratomat. De ti maradjatok nekem, szüksegem van ratok barataim. Szep vasarnapot!!!:)
   
 5. Hannoka

  Hannoka Állandó Tag

  Szep es napos vasarnapot, draga barataim!!!:)
   
  napsugár7127, sorcier és Ateragram kedveli ezt.
 6. Hannoka

  Hannoka Állandó Tag

  több mint egy eve nem voltam ez oldalomon, hat nagyon összekell szednem magam….
   
  Ateragram kedveli ezt.
 7. atapata

  atapata Kormányos Ritkán benéz Fórumvezető Kormányos

  [​IMG]

  Abrakos tatyó Cinorkától meska.hu

  Egy abrakos tarisznyára hajazó tarisznya.
  A lovak tarisznyája a szákvászonnál finomabb szövésű volt valamivel, de mélyebb is volt.

  1960 előtt többnyire Nagyanyáméknál nyaraltam, abban az időben még voltak lovak a faluban, nekünk már tehenünk sem volt. A második szomszédban voltak lovak, azok ismertek engemet, néha még fel is ülhettem rájuk.
  Ha nálunk dolgoztak vagy fuvaroztak, már korán a lovak körül segédkeztem. Jó lovak voltak, nem rúgtak és haraptak. Elsőre szembe álltam velük, megmutattam magamat, utána már bármit tehettem. Ha még nem voltak megtöltve az abrakos tarisznyák azt is megtölthettem, a Kálmán bácsi szerint a bekevert abrakhoz a Csillag tarisznyájába még keverjek egy mérő búzát mert úgy szereti. Amikor megálltam az abrakos láda előtt a két ló egy egész napra befogadott.

  Régen volt.
  Itt egy 1959-es légi felvétel, balról a negyedik ház a miénk,(1977-ben bontottam el nem épült újjá csak kertészkedni járok oda) A második ház a Kálmán bácsiéké, mintha két ló állna az udvaron. Az istálló, pajta elbontva romokban, új tulajdonos. szent1.JPG
   
  Hannoka, napsugár7127 és lebeke kedveli ezt.
 8. Hannoka

  Hannoka Állandó Tag

  Atapata, nekem ez bejön szinbe es formaba. Gyönyörü alkotas. Az abrakozo tarisznyat mar regebben ismerem, a leiras szerint ugy tünik hogy az lenne, Szekelyföldön latni ilyeneket. Nagyon szep emlekeid vannak a lovakrol es a hozzatartozo tarisznyarol. Kivanok csak annyit, hogy meg sokaig örizd az emlekeket, mert ezek is eltetnek. Kisse nosztalgikusan hangzik amit irok, de van tapasztalatom ezekböl. Vidam szep napot kivanok neked es kedves hozzatartozoidnak. Kellemes hetveget!
   
  napsugár7127, Ateragram és atapata kedveli ezt.

Megosztás