Technikai kérdések és válaszok az Xszemes,ill. minden hímzéssel kapcsolatban

dorka73 témája a 'Kreatív ötletek' fórumban , 2007 Október 15.

 1. turlivirli

  turlivirli Aktív tag

  Sziasztok! Bothy Threads mintával kapcsolatban szeretnék kérdezni: az eredeti leírásokban milyen fonalszámok vannak szerintetek megadva? Át szeretném váltani dmc-re vagy anchorra. (0101 light yellow, 1913 brown, 0901 light parma, stb.) Köszönöm előre is.
   
 2. Anyus4

  Anyus4 Állandó Tag

  Szerintem Madeira, csatolok egy táblázatot is nézd meg :) 1 (36).jpg 1 (35).jpg
   
  evelyn13 és macleod kedveli ezt.
 3. macleod

  macleod Állandó Tag

  Átjöttem mondani, hogy szerintem Madeira, de ezt csak halvány emlékből mondtam volna, ki tudja, honnét. Akkor talán mégis jó emlék volt. Közben találtam vmi blogbeszélgetést, az is ezt sugalmazta.
   
  evelyn13 kedveli ezt.
 4. turlivirli

  turlivirli Aktív tag

  Köszönöm, köszönöm, valóban az. Azért furcsállom, hogy a 0101 a színek szerint tiszta fehérnek látszik , a leírásban meg halvány sárgának szerepel...
   
  Anyus4 kedveli ezt.
 5. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Segítségre lenne szükségem. megvettem azt a hímzőállványt amivel már régóta szemeztem, de mindig sajnáltam rá a pénzt. Most itt van, de világítás résznél elakadtam. Nem tudom miért ilyent küldtek vagy miért ilyen a vége hiszen nem tudom semmibe sem bedugni. Ha valakinek van ilyen állványa és tudom hogy sokan használunk ilyent az ossza már meg velem, hogy ilyenkor mi a megoldás!
  :(
   
 6. Anyus4

  Anyus4 Állandó Tag

  Szia :) Nem tudom honnan rendelted, de ez USA dugós, ezt nem tudod használni, hacsak egy elektromos emberkével nem kötteted át. Ha külföldről rendelted akkor ott be kellett volna jelölni az EU jelet, hogy itthon is tudd használni.
   
  evelyn13 és sorcier kedveli ezt.
 7. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Most már tudom,de eddig ilyen problémám nem volt. a sógorommal is beszéltem és tudja, hogy lehet ilyen átalakítót itthon is kapni. Neki is van mert sokat utazik és sok helyen amerre járt ott nem tudta volna a borotváját vagy a fogkeféjét használni. szóval nem olyan nagy a baj mint amennyire meglepődtem. Most így is tudnám használni, de közben kötőhártya gyulladásom lett, így most pihentetni kellene a szememet egy pár napig, pedig hétvégén mentem volna gyógyvízbe, ez most elmarad.
   
  Anyus4 kedveli ezt.
 8. Anyus4

  Anyus4 Állandó Tag

  Húú az nagyon szupi, hogy van itthon átalakító, örülök hogy ilyen gyorsan megoldódik. Sajnálom, hogy kötőhártya gyulladásod lett ): Gyógyulást kívánok :)
   
  evelyn13 kedveli ezt.
 9. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Nagyon gyenge a szemem, jobban mondva az izmok amik körbeveszik vagy mik és hímzésközben elfárad és laposan nézek ilyenkor szoktam megdörgölni amit nem szabadna és persze nagyobb a fertőzés veszély is,mert mindig vannak az ember kezén bacik. Szóval nekem kellene jobban odafigyelni az ilyen dolgokra.
   
  sorcier kedveli ezt.
 10. Anyus4

  Anyus4 Állandó Tag

  Igen ez ismerős sajnos ): én sem teszem le időben sem a himzést sem semmilyen kézimunkát és ezt nem lenne szabad mert a szemünknek nem jó, de ha egyszer függők vagyunk :) nem tehetünk ellene :)
   
  evelyn13 és sorcier kedveli ezt.
 11. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  :rohog::dr_175:
   
  Anyus4 kedveli ezt.
 12. kircsike

  kircsike Állandó Tag

  Köszi, Evelyn, ez nagyon jó. Elküldtem az Uramnak, még messze a karácsony, hátha. :)
   
  evelyn13 kedveli ezt.
 13. kircsike

  kircsike Állandó Tag

  Könyvjelzőt hímeznék az unokahúgomnak. Még sose készítettem. Mi a legegyszerűbb és legszebb megoldás a hátuljára?
  Ha ráfér szalagra, akkor arra fogom hímezni. Olvastam itt az elején, hogy vegyem duplán a szalagot, de úgy szerintem nagyon vastag lesz. Vagy nem?
  Köszi a segítséget
   
  evelyn13 kedveli ezt.
 14. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Szia Edit!
  En filcet szoktam ragasztani ra vagy kicsit vastagabb ravasalhato anyagot,amelyet kabatok stb.gallerjaba,bezecbe teszunk,a neve nem jut az eszembe.:(
   
  evelyn13 kedveli ezt.
 15. kircsike

  kircsike Állandó Tag

  Köszönöm szépen a segítséget Draga Éva! Arra a vékony, fehér, vasalható ize-mizere gondolsz, amire én is. Nekem se jut eszembe a neve. :)De jó ötlet. Bakker, a filc se jutott eszembe. Na tuti sikerülni fog. Majd hozok képet a végén!
   
  evelyn13 kedveli ezt.
 16. koliedit

  koliedit Állandó Tag

  Én molino anyagot szoktam a hátuljára varrni. (Be kell avatni!!!) Nyers színű, épp olyan, mint a nyers színű szalag. De csináltam már úgy is, hogy 2 szalagot hímeztem, aztán összegépeltem. Nem volt vastag.
  Nem a fríz-re gondoltatok?
   
  evelyn13 és kircsike kedveli ezt.
 17. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Ok,varom majd a kesz mu fotojat:)
   
  evelyn13 és kircsike kedveli ezt.
 18. Borboly

  Borboly Állandó Tag

  Flíz (=vlies) :)
  Nekem is a filc vált be különben (be kell hajtani a hímzett anyag szélét maga alá, és úgy ráragasztani a filcet, ha nem eleve eldolgozott szélű szalagra hímezted.
   
  koliedit, evelyn13 és kircsike kedveli ezt.
 19. kircsike

  kircsike Állandó Tag

  Csak a rövid végével kell kezdenem valamit, a hosszú oldala szép. El van dolgozva. Mivel kell ráragasztani?! Bocsánat, hogy ennyit kérdezek, de nagyon tudatlan vagyok és szeretném ha szép lenne. Az unokahugom 9 éves, imád olvasni, csak úgy falja a könyveket. Tökéletes ajándék lesz neki karácsonyra.
   
  evelyn13 kedveli ezt.
 20. Borboly

  Borboly Állandó Tag

  Sima hobbiragasztó is jó.
   

Megosztás