Teremtő tudat... Ki vagyok...

Bonaona témája a 'Vallás,szellemtan' fórumban , 2007 Május 29.

 1. Antal

  Antal Állandó Tag

  Jól mondod, hogy óriási különbség van a kiváltás és a megváltás között!
  Természetesen az értelmezés kiindulhat magától az értelmezni kívánó embertől. Széles a skála. Tartozz valahova és tudni fogod, hogy mi a különbség.
   
 2. Bonaona

  Bonaona Állandó Tag

  Sziasztok! Alberth és Antal!
  Annyira aranyosak vagytok.....szerintem mind a kettőtöknek teljes mértékben igaza van, mert a tudásotok nem egy forrásból származik. Ezért jó a szabad akarat nekünk nem az a célunk, hogy minden ember gondolkodását egy irányba fórditsuk. Pont ez a szép benne, hogy sok színű a paletta. Mindenki a saját valóságának a megteremtője, és mindig a legjobb tudása szerint dönt...de ez a tudás mindig tágúl és ez a szép benne, és természetesen nem kell ragaszkodni az előző álláspontunkhoz.
  Az én nézőpontom is Antaléval megegyező, csak annyival bővíteném ki , hogy Alberth már besorolta magát valahova és ezért van véleménye ....
  Köszönöm....ez nem bírálat csak észre vételezés....
   
  RHU ANATHAR kedveli ezt.
 3. Ivan

  Ivan Kitiltott (BANned)

  Kedves B!
  Ne merűlj el ebben a zagyvaságokat és cukros semmiket tartalmazó álomvilágban, mert jajj Neked!
   
 4. Bonaona

  Bonaona Állandó Tag

  Köszönöm a figyelmeztetést!
  De nekem az életem olyan amilyennek megálmodtam és tudom azt tapasztalom meg amit akarok! (Mert tudom ki vagyok és mit akarok)
  Hidd el a z univerzum mindig azt adja amit kérsz, és minden kérésedre érkezik válasz ...legyen az pozitív vagy negatív, mert te hozod létre....
  Sok sikert neked is! Élj ....játsz...nevess.... és szeresss!!!!
   
 5. alberth

  alberth Állandó Tag

  Kedves Antal!
  ,,Tegnapelőtt" a varázsló és a papkirály misztikus erejében kellett hinni, rettegni az isteneket.
  ,,Tegnap" még Lenint kellett ajnározni és a Pártot. Krisztusról és a kereszténységről álmodozni sem volt szabad.
  ,,Ma" Jézus az Úr! Lenin tévedés volt és a megkérdőjelezhetetlen Párt is.
  ,,Holnap" mit találnak majd ki számunkra, mit KELL! hinni? A liberalizmust, globalizációt, kábítószert, transzvesztitizmust dicsőíteni?
  És ,,holnapután"...?

  Hát nem a mindenkori, közülünk hatalomra került emberek diktátuma mindez? ;)
  Nézz körül, ide nyájmeleg birkák kellenek, álljunk be mi is, ez a legegyszerűbb! Tetszik az ötlet? :confused:
   
 6. Ivan

  Ivan Kitiltott (BANned)

  Alberth, mit hoz a holnap..?
  Ma az új szlogen a MAGÁRÓL GONDOSKODÓ EMBER. Ugyanaz a banda köhögi ezt fel, mint akik korábban a ... segítünk elvtársak...nem hagyjuk elvtársak a bajbajutottat..segélyt az elvtársnak...meg a létbiztonságról szóló...van elvtársi szolidaritás is..stb című blablákat eregették. Meg azonos pénzen tartották a mérnököt a szakmájabeli éppenképzettel. Pofázzon, ha mer..
  Persze az öngondoskodás anyagi feltételei a semmiben vannak, de a ci-ó-cinikusok ezen csak vigyorognak. A BÍRKÁKON.
  Kíváncsian várom, lesz-e ébresztő és van-e pokol? Kizárólag földi pokolra gondolok, a mesék poklában nem hiszek, ezt itt kell megteremteni nekik..A jelenlegi kismohácsot pedig sokan megérdemlik, a naivitás bűn.
  A buzik dicsőítése errefelé nehézkes. Ha rajtam múlik akkor az is marad.
  Lenin elvtárs pedig szörnyű dolgokat csinált és szörnyű vége is lett, tudod miért, biztosan Alberth!
   
 7. Ivan

  Ivan Kitiltott (BANned)

  Kedves Bona.!
  Én már minden hiten túlvagyok. Te pedig még az élet derekán sem jársz, addig még sok, egészen más tapasztalatot gyűjthetsz! Ha nem akarsz gyűjteni akkor is ez a helyzet, öngyűjtő ez a meghatározhatatlan valami. Nem ez ám a Kánaán! Az egy ajtóval odébb van..
   
 8. Bonaona

  Bonaona Állandó Tag

  Kedves Iván!
  Nekem csak egy hitem van és az bőven elég! Fizikálisan meg még csecsemő vagyok mert nem hiszek az öregedésben, én alkotom a valóságomat, sőt a halálban sem hiszek, csak abban hogy vissza vonom a tudatomat a fizikai síkról. Nekem ez bőven elég ahoz, hogy kánaánban éljek, de mondom köszi a figyelmeztetést.....elgondolkodtató hol tartunk....sajna!
   
  RHU ANATHAR kedveli ezt.
 9. alberth

  alberth Állandó Tag

  ,,A rózsa ugyanolyan illatos, bármi néven nevezzük is..." - mondta Júlia... ;)
   
 10. Bonaona

  Bonaona Állandó Tag

  Szeretem a rózsát és szeretem az illatát is, szeretem a létezés minden megnyílvánulását....egyszerűen szeretem az életet!!!!!kiss
   
  RHU ANATHAR kedveli ezt.
 11. alberth

  alberth Állandó Tag

  Lenin elvtárs pedig szörnyű dolgokat csinált és szörnyű vége is lett, tudod miért, biztosan Alberth!<!-- / message --><!-- sig -->
  __________________

  Kedves Iván!
  A források alapján súlyos beteg lett. Beszélnek hivatalosan szívrohamról és infarktusról, kevésbé hivatalosan szifiliszről, még kevésbé hivatalosan Sztálin elvtárs, nagyvezér útmutatásai alapján mérgezgették... Állítólag a kettőjük beszélgetéséről készült utolsó kép retus, mivel már nem is találkoztak amikor már Vlagyimir Iljics elvtárs végstádium felé közeledett.
   
 12. alberth

  alberth Állandó Tag

  Aki a kicsit megbecsüli, az a nagyot is megérdemli. Tehát, aki szereti az életet, az megérdemli az örök életet is.
  Én is szeretek mindent, amiben szépség lakozik. A rondaságokért viszont nem tudok lelkesedni...:D
   
 13. Ivan

  Ivan Kitiltott (BANned)

  Kedves Alberth!
  Így lehet, a nagy tanítót mérgezte a másik nagy tanító. A mai napig nem derűlt ki, hogy melyik nagy volt a nagyobb. De kibírjuk ezt a nagy bizonytalanságot!
   
 14. alberth

  alberth Állandó Tag

  Végül a mi nagy Dzsugasvili nevű útmutató-tanítónk is csúnyán végezte. Ez is egy relytély. Állítólag az orvosok annyira féltek tőle, hogy nem mertek bemenni hozzá. Még akkor sem, amikor már nagyon szenvedett. Hát a terror is visszaüthet. Nem mindig jön be. :555:
   
 15. nyilvesszö

  nyilvesszö Állandó Tag

  Kedves Bonaona!

  Már majdnem megörültem a táborlehetőségnek, de a programm teljesen lelombozott.
  A beidézett Ramtha tanítások után igazán nem ilyen táborra számítottam. Hát ez meg az én bajom, miért vannak elvárásaim.
   
 16. Ivan

  Ivan Kitiltott (BANned)

  Kedves Alberth!
  Már úgygondoltam, hogy a Marmara tengernél leledzel a törököknél, vagy a Galata Szeráj ősi berendezését mustrálod Bizáncban.
  Ilyen melegben igazán kellemes lehet odautazni.
  Nekem közelebbi célpont jutott: a kis házamba megyek egy Holtköröshöz, meg a halakhoz.
  Acélos Sztálin elvtársat bizony méregnek nevezhető dologgal (adaggal) szenderítették el, legalábbis hitem szerint, az általa kiírtásra ítélt orvosai.. Pontosan nem is lehet tudni, hosszú uralma alatt mi volt ennek a vagbundnak a célja? A Naprendszer fölött átvenni az uralmat? Vagy Karl Marx aláásása? Lehet, hogy szerette a bolzsomit (kaukázusi ásványvíz), de ettől még a tudathasadása nem múlt el. Vigyázni kell, az ásványvizeletek toxikus anyagai felszívódnak az agyba!
   
 17. Mira*

  Mira* Állandó Tag

  Márpedig mindenben a Teremtő nyilvánul meg, és még a rosszat és csúnyát is meg szeretné tapasztalni. Az nem baj, ha nem lelkesedünk érte, de tudjuk elfogadni! :)
   
 18. Antal

  Antal Állandó Tag

  ,,Tegnapelőtt" a varázsló és a papkirály misztikus erejében kellett hinni, rettegni az isteneket.
  ,,Tegnap" még Lenint kellett ajnározni és a Pártot. Krisztusról és a kereszténységről álmodozni sem volt szabad.
  ,,Ma" Jézus az Úr! Lenin tévedés volt és a megkérdőjelezhetetlen Párt is.
  ,,Holnap" mit találnak majd ki számunkra, mit KELL! hinni? A liberalizmust, globalizációt, kábítószert, transzvesztitizmust dicsőíteni?
  És ,,holnapután"...?

  Hát nem a mindenkori, közülünk hatalomra került emberek diktátuma mindez? ;)
  Nézz körül, ide nyájmeleg birkák kellenek, álljunk be mi is, ez a legegyszerűbb! Tetszik az ötlet?

  Kedves Alberh!
  Úgy hiszem, hogy nem kell egyetlen varázslónak vagy papkirálynak behódolni, sőt nem kellett még Leninnek sem. Kérdés az, hogy ki engedsz a szívedbe, ki áll közel hozzád. Sok mindenre kényszeríthetnek, de a lelkiismereted szavát, csa te tudod elhallgattatni. "Ahol a kincsed, ott a szíved is."
  Számomra a múltban is Jézus volt az Úr és ma is az!
  Jézus tanításában nincs benne sem a liberalizmus, sem a globalizáció, sem a kábítószer, sem a transzvesztitizmus. Tehát, ha kitartasz mellette, ezeket a tévtanításokat nem kell, sőt nem szabad elfogadnod. Sem ma, sem holnap, sem holnapután!
  Egyéniség vagy, ezért ne válj tömegemberré!
  Körülnézek, de hála Istennek, nem mindenki lett "nyájmeleg birka". Lehet,hogy sokan azok lettek, de nem mindig a többségnek van igaza.
  Lásd be, hogy Jézus "az út, az igazság és az élet".
  Ne csak az ellentábort hallgasd meg (mert ma is, mint a párt-vezette világban ez volt az elvárás), hanem "hallgattassék meg a másik fél is".
   
 19. Antal

  Antal Állandó Tag

  Szia! Bonaona
  "...szerintem mind a kettőtöknek teljes mértékben igaza van, mert a tudásotok nem egy forrásból származik."

  A több, mint 4000 féle (lehet, hogy kicsi ez a szám) elgondolás a világról, benne az emberről egy és elgondolkodtató. Ugyanis, csak egy igazság létezik! Nem állhatsz ki egyszerre mind a 4000 mellett, de még kettő mellett sem. Az egy igazságra kell törekedned, ezért, ha úgy gondolod, hogy az eddigi életedben tévúton jártál (mert találtál igazabbat), ott kell hagynod a régit, mert lelkiismereted szavát kell követned.
  Könnyű belátni, hogy azért forgácsolódott szét az egyetemes kereszténység, mert sokan voltak, akik nem hozzá igazították a lelkiismeretüket, hanem saját tetteikhez. Így aztán létrejöttek a "felekezetek", ami ellentéteket, egymás iránti gyűlöletet szült (sőt még háborúkat is).
  Akinek kezében van a világi hatalom, az a saját "lelkiismeretéhez" akarja igazítani országát és a világot.
  Megtörténik az, ami jelen világunkat jellemzi, amit egy bibliai idézettel jól ki lehet fejezni: 2 Tim4,3-4.
   
 20. Bonaona

  Bonaona Állandó Tag

  Szia! Antal
  Amit magaménak vallok az az egyetlen forrás amiből én is származom...ezzel szerintem mindent elmondtam....mert hidd el mindenki maga teremti a valóságát és a hite szerint él....ezért amit mond igaz mert elhiszi....a valóság az egy az az egység ami te, én is és a mindenség alkot...itt minden amit látsz belőlünk fogant meg ezért igaz és ezért valós....nem sorolom fel az állításod szerint 4000-et....de hiddel aki hisz benne annak igaz nem azt mondom mindben ezek közül valamelyikben....remélem érthető vagyok ...a lényeg nincs ellenük semmi kifogásom.....legyen meg a te hited szerint ....
   

Megosztás