Terrorveszély megelőzése okán, a Kormány új rendelkezése

Georgina Bojana témája a 'Országászat' fórumban , 2016 Március 24.

 1. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Személy szerint engem és a legközelebbi barátaimat nem bántja, sem a telefonbeli lehallgatás, de még a levelezéseim elolvasása sem.
  Ami pedig szigorúan családi ügy, s az valóban nem tartozik egyik "hallózóra sem", igaz már hallottak ilyen családi dolgokról cifrábbakat is, de mégsem akarnánk, akkor találkozunk és négy- vagy hatszemközt kibeszéljük ezt, vagy azt a gondjainkat, problémáinkat.
  A lelkiismeretem tiszta,nyilvánosban csak azt írom és csak arról beszélek - amit rossznak vagy jónak látok, olvasok. Véleményemet bárki előtt felvállalom, mert vannak véleményeim.
  A véleményemet a mutyikról, a gazdasági visszaélésekről és mindazokról, amelyeket itt - nyílt weboldalon - megírok, megismételem, minden esetben felvállalom. Mert ezeket a véleményeket nem én "gyártom". Hol hallom? Vonaton, piacon, emberek között, s azok az emberek nem feltétlenül a közvetlen vagy közvetett barátaim. Ők az utca emberei. Csak azokat írok meg, amit én magam is megtapasztalok, saját, vagy mások bőrét látva, mert mutatják,mondják a sérelmeiket.
  Nincsenek suskus ügyeim, így nyíltan "hallózhatnak".
  *

  Igaz, ezek az írások, azok a vélemények még köszönő viszonyban sincsenek a terror támadásokkal. Amitől én is rettegek. Nem titkolom. Rettegek. A mindenkori biztonságra vágyom. Ennyi.
  *
  Belátom, mert be kell látnom, hogy ezt a mi érdekünkben rendelték el. Nem szeretnék itt, Magyarországon egy olyan oktalan vérengzést megélni, mint amit Brüsszelben, az ártatlan áldozatok.
  Belegondolva, ez valami őrületesen nagy munka lesz, de megéri, ha így - talán - ki tudják szűrni mind azokat, akik az életünkre akarnak törni.

  Ezt az irgalmatlanul sok munkát én személy szerint, megköszönöm!
  Természetesen, mint minden döntésről - vannak velem nem egyező, sőt velem ellenkező vélemények is.


  [​IMG]
  Pintér Sándor bejelentette, hogy a telefonok lehallgatásának ideje következett el/Fotó-MTI

  Magyarországról csak annyit, - vegyük tudomásul, hogy mi egy "átmenő" ország vagyunk. S, éppen ezért, itt is megnőhet a terror fenyegettség, így oka van annak, hogy bárki telefonját lehallgathatják.
  Pintér Sándor belügyminiszter szerint Brüsszelben bebizonyosodott, hogy a menekültválság és a terrorizmus között van kapcsolat.
  (Magánvéleményem az, hogy elítélendő, hogy védtelen nők, gyermekek, háborúk elől menekültek közé furják be magukat ezek a "halálosztó" agymosott öngyilkosok. Akik minden gond és lelkiismeret nélkül gyilkolnak ártatlan civil embereket, gyermekeket).

  Pintér Sándor tájékoztatása, hogy az Europol 5-6 ezer személyt tart nyilván, akik terrorcselekményekkel valamilyen módon kapcsolatba hozhatóak. Ez nem azt jelenti, hogy el is követtek, vagy terveznek, csak azt, hogy terroristák köreibe tartoznak.
  A kormány közben döntést hozott egy terrorizmus elleni döntéscsomagról. Létrehozzák a terrorelhárítási információs és bűnügyi központot, ami elemzi a beérkezett információkat, majd továbbítja és figyelmeztet, ha ez szükséges. Törvényt hoznak a telefonok és más kódolt kommunikációs eszközök, mint az internetes kommunikáció lehallgatására és megteremtik a lehetőséget a bankszámlákra való betekintésre.
  Kibővítik a rendőrség rádiórendszerét is a kommunikációs krízishelyzetekre.

  „A biztonság olyan, mint a levegő: amikor van, senki nem hiányolja”- zárta Pintér csütörtöki bejelentését.
  *
  S, mi késztetett arra, hogy ezt itt közre adjam? A következő hírt, még leírni is borzalmas.

  Atomerőművet akartak robbantani a brüsszeli terroristák
  Brüsszel - A brüsszeli terrortámadások miatt indított nyomozások legújabb részletei szerint a terroristák egy belga atomerőmű ellen is terveztek támadást.
  Az elkövetők lakásán tizenkét órányi videó felvételt találtak a rendőrök az egyik nukleáris létesítményről. A terroristák az erőműért felelős vezető tisztviselő után is kémkedtek.
  A hatóságok szerint valószínűleg el akarták rabolni, majd arra kényszerítették volna, hogy juttassa be őket az erőműbe. A Daily Mail szerint több órányi felvételt találtak a Belga Nukleáris Program Kutatási és Fejlesztési igazgatójának házáról is.
  a terroristák be akartak jutni egy atomerőműbe és terveik szerint, ott is merényletet akartak végrehajtani.
  A hatóságok felfegyverzett csapatokat küldtek a belga és francia nukleáris létesítményekhez, a nukleáris programokban pedig a legmagasabb szintre emelték a biztonság szintjét.
  brüsszeli robbantások kapcsán vált ismertté. Egyikük a Zaventem reptéren, másikuk a Maelbeek metrómegállóban robbantotta fel magát. A támadásban több ember meghalt, az azonosítások még mindig folynak... Többen -szintén ártatlanul - súlyosan megsebesültek.
  *
  No ezért nem ágálkodom a lehallgatásokon, sőt a levelek olvasáért sem.
  *
  Remélem, ezt a mi védelmünkben teszik és nem más érdekeket szolgálja ki, ez az akció.
  G.B.
  *
  Zárszó: 03.24-én este az ATV műsorában több párt is hozzászólt ebben a fenti témában. Jogosan féltik a demokráciát, a magánszféra megsértését, no és a teljes kiszolgáltatottságot. S, főleg azt, hogy a jelenlegi kormányunk ezt a "fegyvert" bármikor bevetheti - ellenünk....
  Így, átgondolva módosul az én véleményem is. S, mivel véleményemet mindig felvállalom, így a tévedésemet is belátom. Átgondolva, nem olyan rózsaszín és reményt keltő dolog, amit jelenlegi kormányunk tervez... Most és itt belátom. Azonkívül bírósági végzés szükséges bárkinek a telefonjainak a lehallgtásához, emailjainek, s egyéb beírásainak megfigyeléséhez - azok felhasználásáról meg bírósági határozat. Annak bizonyítása, hogy ez vagy az az állampolgár ezt vagy azt tervezte a magyar állam ellen. Ebben viszont az a gondom, hogy - sajnos - a magyar bíróságnak nagy része is a kormány "zsebében" van... Ha nem így lenne, több bírósági határozat, - másképpen, más bírósági döntéssel, végzéssel, s főként gyorsabban záródott volna. Csakis ez vezetett arra, hogy így gondolkozzam. - G.B.   
  setni kedveli ezt.
 2. setni

  setni Állandó Tag

  Ami miatt a telefonlehallgatás ellen ágállok az az hogy hiába írod hogy nincs titkolnivalód de ha elakrnak lehetetleníteni akkor akaratodon kívül is olyan helyzetbe hozhatod magad amivel ellehetetlenítenek. Lehet hogy sok kémregényt olvastam...
  Persze nem is ellenünk írányul ez az egész csak politikai ellenfelek elhallgatttatására is jó ez.Hisz egy szerető, netán valamilyen eltitkolt hajlam...és véletlenül nap világra kerül és ennyi a politikai ambicíónak.
  Látod tele van a város nyakig beöltözött katonákkal pedig nem ők a célpontok. Egy bankot azért kiraboltak...
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 3. setni

  setni Állandó Tag

  Kezdődik a migráns zsarolás....Szeged polgármesterét (aki baloldali) a fidesz azzal vádolja hogy megegyezett nyugati politikusokkal hogy a város befogad menekülteket.
  Magyarán aki nincs a kormánnyal annak annyi.....
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 4. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Kedves Setni!
  Az is IGAZ, hogy kimondott mondatok lementhetőek,sőt össze is "ragaszthatóak",vághatóak... Ez, ha belegondolok,eléggé félelmetes - lenne. S,ez ellen ki véd meg minket?
  G.B.
   
 5. setni

  setni Állandó Tag

  Senki sem véd meg minket habár van ombudsman is...ha megvádolnak pár év és felmentenek de addigra oda a jó híred szavahihetőséged.
  Ráadásul folyamatosan ismételgetik(bukott baloldal)...
  Elolvasva a híreket a terroristák eldobható telefonokkal tartják a kapcsolatot a házkutatások során rengeteg felbontatlan telefont találtak..csak ennyi volt az egyiken...˝kezdjük˝....
  Na ebből aztán sok mindent nem lehet kikövetkeztetni.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 6. xinof

  xinof Kitiltott (BANned)

  latszik halvany derenges sincs mikent is mukodik ez
  NEM nemkivancsi a mondandodra nem is erdekli sot nem is hallgatja
  DE HA nemfigyelsz oda hogy mit lafatyol a szad es kiejted azt a sacc/kb. 2000 szobol
  az egyiket amire a szuro "folkapja a fejet" nos onnet argus szemmekkel-fulekkel figyelik
  hogy a tovabbiakban mit is hablatyolsz eztet ugyhijjak hogy (intelligent -operation )
  szoval tudatlansagbol NE KELTS PANIKOT !!!
   
 7. setni

  setni Állandó Tag

  Szia
  Először is Bojana az én hozzászólásomra reagált mert azt írtam hogy a lehallgatás átmehet politikai zsarolásba is..
  Természetesen az ilyen megfigyelő rendszerek úgy működnek mint ahogy te leírtad.
  Semmiféle pánikot nem keltett.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 8. xinof

  xinof Kitiltott (BANned)

  1) mit szamit kiere-miere reagalta azt amit es az teljes tajekozatlansagot mutato post
  2) tokeletesen megfelel a panickeltesnek a tudatlansagabol szarmazo hsz
  HA valaki NINCS tisztaban alapveto dolgokkal mint pl. (intelligent -operation )
  az NE usse olyanba az orrat
   
 9. Mályvacukor

  Mályvacukor Állandó Tag

  Esetleg Mr. Schulz-ot kéne megkérdezni, hogy mire alapozta, amit mondott. Az, hogy ki miért és mit gondol minderről, az édeskevés . Meg is történt már, ahogy olvastam a Szegedma.hu-n.
   
  Utoljára módosítva: 2016 Március 24
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 10. setni

  setni Állandó Tag

  Gondolod hogy Botka politikai öngyilkosságot követne el?
  A lényeg lejáratni a baloldali politikust. Vagy annyira kell a pénz szegednek hogy építene menekülttábort?
  Nem látok bele de kétlem az egészet.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 11. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Kedves Setni!
  Megköszönöm a beírásod. Én sem:dr_4: örömködöm ennek, hidd el, mert igenis benne van a dolgokban az, hogy bármilyen ellehetetlenülést megtehetnek - bárkivel.
  De amíg ezt a lehallgatást nem művelik, addig is, bármit megtehetnek. Akár csinálhatnak egy koholt ok miatt egy házkutatást, s éppen akik kutatnak, bármilyen "kedves csomagocskát" elrejthetnek, bárhová - ahová nem is gondolnám, hogy ott az a "bűnjel", sőt "ok", amiért bekaszlizhatnak.
  Védtelenek vagyunk így is, meg úgy is.
  Aki szálka a szemükben, azzal bármi módon végez(het)nek. Akár úgy, hogy erkölcsileg ellehetetlenítik, nem példálódzom, de mindnyájunknak van erre olvasata. Vagy úgy, hogy egyszerűen eltüntetik, mert túl sokat járt a szája és azért, ami az ő érdekeiket sérti. Ismételten megemlíteném azt a Juhászt, akit brutális módon elgázoltattak. Csak azért, mert a saját érdekei miatt fellázadt, szólt, nyilvánosságot követelt és minden lehető fórumon elmondta a vele történt igazságtalanságot.
  Miért van az, hogy Döbrögi falujában az emberek bezárkóznak, nem mernek meg sem szólalni, bármelyik tévé stáb, vagy újságíró is kérdez?
  Miért van az, hogy abban a faluban csak úgy nem lehet bemenni, csak úgy nem lehet "nézelődni", mert azonnal - valahonnét - ott van egy, vagy két autó, esetleg több ember és kitessékelik, no igen, előbb megkérdezik, hogy miért jött oda, mi okon és mit akar?
  S, ha azt mondanám, hogy a helyi boltban kiflit venni?!
  Még nem próbáltam, mert semmi ingerem oda menni, de okom sem. Van itt kifli, ahol élek, s ennek jobb is az íze, mint amit ott árulnak.:cool:
  G.B
  .
   
  setni kedveli ezt.
 12. Mályvacukor

  Mályvacukor Állandó Tag

  Én sem látok bele, csak következtetni sem akarok semmire, amíg konkrét válasz nem jön attól, aki mondta. Nem vagyok gondolatolvasó. Viszont az elhangzottak annyiféle lehetőséget kínálnak fel a továbbgondolkodáshoz, hogy miért mondta, minek mondta, milyen szövegkörnyezetben mondta stb, hogy amíg ez nem tisztázódik egy konkrét kérdés és válasz formájában, addig csak találgatás minden. Úgy olvastam, hogy már megkérdezték, ahogy írtam is fent.
   
 13. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  A hír "szakállas" - közel egy éves...
  De - mindenképpen érdekes....


  Tudjunk róla, hogy VAN.
  :dr_4:Nem kis összegért megvásárolták, hogy LEGYEN.
  Bivalyerős, negyedik generációs elektromos sokkolókat szerzett be az Országgyűlési Őrség.
  [​IMG]
  Kövér László kemény eszközökkel vigyáz a biztonságra / Fotó: MTI

  Hamarosan indul az állomány kiképzése, (a hír megjelenése óta ez már megtörtént, mármint a kiképzés) és rendszerbe állítják az eredetileg a felfegyverzett bűnözők és garázdák ellen kifejlesztett fegyvereket. Azután pedig nem lesz pardon a Kossuth téren: a Taser X26-os a legerőszakosabb, a legizgágább ellenállását is megtöri: ha valaki kap egy kis adagot belőle, az tehetetlenül összecsuklik.
  A készülék ugyanis elektromos stimulálással megzavarja azokat a jeleket, amelyeket az agy küld a mozgatóidegeknek, így az áldozat rövid időre elveszti az irányítást a saját teste felett.
  A fegyver 5-6 méter távolságig hatásos. Két kis tű alakú lövedéket mélyeszt be az áldozat bőre alá, amely dróton keresztül 50 ezer voltos feszültségű áramot vezet a testbe. A vastag ruházat sem véd meg a sokkhatás elől, ha netán nem akadna be a bőrbe a lövedék, akkor a ruhán keresztül üt. Alapesetben öt másodpercig tart a sokkhatás, de az elsütő gomb többszöri lenyomásával ez hosszabbítható. A kísérletek szerint nemcsak egy embert, hanem egy dühöngő bikát is földre rogyaszt.
  Ez mind leírva is sokkoló, de a Taser nagy előnye a lőfegyverekkel szemben, hogy csak kivételesen ritka esetekben okoz halált.
  Ezért Amerikában nagyon dicsérik, mivel ki lehet vele váltani a tűzfegyverek használatát.
  A szakértő szerint a Taser olyan rendőröknek praktikus, akik napi szinten találkoznak erőszakos cselekményekkel.
  – Fizikai erőszak, például egy késsel támadó személy ellen remek eszköz, mivel úgy töri meg a támadó ellenállását, hogy nem okoz maradandó sérüléseket – nyilatkozta Tarjányi Péter biztonsági szakértő, aki furcsállta, hogy pont az Országgyűlési Őrség szerzett be ilyen fegyvereket. – Nem vagyok feltétlenül biztos abban, hogy a Parlamentben helye van ilyen eszközöknek, ennek nem látom a magyarázatát – fogalmazott.

  [​IMG]A Taser típusú sokkolókat leginkább agresszív személyek ellen használják Amerikában

  A Kövér László házelnök felügyelte Országgyűlés Hivatala a nemzetközi trendekkel magyarázta a beszerzést:
  – A Taser típusú elektromos sokkolók beszerzésével azt a nemzetközi téren egyre erősödő trendet követjük, amely a rendészeti felhasználású kényszerítő eszközök között előtérbe helyezi a nem halálos fegyvereket – írták lapunknak. Összesen 10,1 millió forint értékben vásároltak Taser X26-osokat, de pontos darabszámot biztonsági okokra hivatkozva nem árultak el. Mindössze annyit közöltek, hogy a beszerzési árban benne voltak a cserélhető fejek és a kiképzés költsége is.
  (Az interneten fellelhető adatok szerint egy Taser X26-os sokkoló a gyártónál 999 dollárba -270 ezer forintba - kerül, vagyis több tucatot is beszerezhetett a parlament).
   

Megosztás