Testen Kívüli Élmények-TKÉ

T.K témája a 'Vallás,szellemtan' fórumban , 2009 Október 6.

 1. anom

  anom Állandó Tag

  Amire figyelünk az a világunk, az teljesen így van. :)

  Viszont nem feltétlenül a félelemeink miatt vagyunk emberek.
  Lehet akár pont az ellenkezője miatt is. Ami nem jelenti azt, hogy az kizárná a félelmeket.

  Az érzéseknek (vagy bármi másnak) nem kell, hogy annyira erőteljes hatással legyenek ránk, ha nem akarjuk. Ha egyszerűen nem vesszük őket figyelemben bizonyos szituációkban, akkor már nem is a tudatos részünk ott abban a momentumban.
  A mi figyelmünkön múlik minek adunk "megtestesülést", saját világunk számára.

  Érdekes módon, minél kevesebb dolognak tulajdonítunk jelentős figyelmet, annál több mindent fogunk észrevenni.
   
 2. T.K

  T.K Vendég

  Gyakran tapasztaltam, hogy nagyon sokan az testen kivüli elmenyeiket, mint almok vagy ehhez hasonlokkent magyaraztak.
  Nos a tudati allapotoknak (amibe az alom is beletartozik) negy fö csoportjat különböztetjük meg
  1. Az ebrenleti tudati allapot
  2. Az almodas
  3. A tudatos alom
  4. Testelhagyas (röviden TKE)

  Mi is az álom tulajdonképpen?

  Az álom egyértelműen az ész befolyása alól kiszabadult tudatalattink megnyilvánulása, mely ekkor minden megkötöttség nélkül engedi át magát belső késztetéseinek.
  Ilyenkor kerülnek felszínre az ébrenléti állapotban csak megsejtett félelmek és remények, tapasztalatok, amelyek az álom idején továbbfejlődnek és megvalósulnak. Az álom felszínre hozhatja azokat az emlékeket is, amelyeket csak a tudatalatti fogott fel. Annyit biztosan tudunk, hogy az álmodás egy természetes folyamat, mely minden egészséges embernél alvás közben létre jön. Mindenki álmodik, csak nem mindenki emlékszik vissza az álmaira. Sok esetben a napi események uralják az álmot. Téves az a nézet, hogy álmunkban nem hallunk, nem látunk, nem érzünk semmit sem.

  Tudatos alom.

  Erről akkor van szó, amikor egy személy teljes mértékben tudatában van annak, hogy éppen egy álmot álmodik. Akár bizonyosfajta ellenőrzés alá vonhatja az álmot, akár asztrálprojekcióvá (TKE) alakíthatja ezt a tapasztalatot.

  TKE

  A testen kívüli élmény az éber tudat ideiglenes elszakadása a fizikai testtől, amely egy önmagunk által létrehozott transzállapot vagy egy egyszerű alvás során jön létre. Egy elmélet szerint, alvás közben minden ember elhagyja a testét .Az emberek minden éjjel megtapasztalják aTKE-t, csak aztán nem emlékeznek rá. Ezért az úgynevezett árnyék-memória a felelős. Az árnyék-memória gyakran az agy egy elérhetetlen részébe rögzíti az adatokat, s ez azt eredményezi, hogy nem emlékezünk a testen kívüli élményeinkre. Az egyén felébred és tudja, hogy projektált, de mégsem tud rá visszaemlékezni, még hatalmas erőfeszítések árán sem. A lényeg az, hogy minden ember projektál, csak aztán nem emlékszik rá. Azok, akik nem születtek a tudatos projektálás természetes képességével, az asztrálprojekciót gyakran túl nagy kihívásnak gondolják, és azt hiszik, hogy ez egy nagyon bonyolult dolog, és szinte lehetetlen az előidézése. A tudatosan előidézett projekciót nem olyan bonyolult megvalósítani, mint ahogy azt a legtöbb ember gondolja. Egyszerűen csak elő kell készíteni az elmét, valamint a szellemi és a fizikai testet a kilépésre.
   
 3. maghozó

  maghozó Állandó Tag

  Érzések amin keresztül a tudatalatival kapcsolatot tartasz. Teremteni is az érzésekkel teremtsz. Amit leirtál az az elengedés müvészi szinten :D Mindent megkapsz mikor már nem ragaszkodsz hozzá annyira. " Bizonyos szituációkba " - nem nem veszed figyelembe hanem megérted és a figyelmed másfelé irányul:D Amit meg értesz az már nem rosz csak van :D
  Figyelmünk irányitása csak azért jó mert a hangulatunk kovácsa. Arra figyelsz ami kellemes érzés vagy arra ami kellemetlen - olyan a napod .
   
 4. swenson

  swenson Állandó Tag


  Szia!
  Már nekem sincsenek halálfélelmeim, sőt, szinte vágyom arra a nyugalomra, amit tapasztaltam.
  Szeretettel: Swen
   
 5. Bonaona

  Bonaona Állandó Tag

  Üdv!
  Minden gondolati azonosulás álom, az önvaló játéka a mindenségben...test testen kívül, hol van az önvaló?..melyik azonosulás a valós?...az önvaló maga a tiszta gondolatmentes tudatosság...ami mindenben és mindenkiben jelen lévő ...ami nem egyenlő azzal amit mint forma látsz, de általa lesz belőle ismert valóság...a gondolatok azok amik a mozdulatlanságban mozgásként jelennek meg...az önvalónak mi szüksége bárhova is menni...jéták az élet egy utazás ami a gondolok által mindenkinek másthoz el...nincs semmi más ami közös a mindenségben, csak is az ami által az összes gondolat megtapasztalhatóvá vállik...ez az amit felkell ismerni....csak is így érhet véget az álom...addig csak mint gondolattal utazó hamis Én vagyunk jelen, amiben az önvaló az egyetlen igazi valóság...de minden álom annak aki álmodja valóságos, hisz ez a lényege az itt létednek...megtapasztalni a létezés határtalan sokszínüségét, és felismerni benne az Igazságot...amit csak is önmagadban találhatsz meg...mások nemhozhatják el számodra...ahhoz, hogy egyéválj vele a jelenlétedre van szükség...a gondolatnélküli belső csendedre, ami az egyetlen igaz vallóság...abból amiből több is van,(gondolati azonosulás) hogy is vezethetne el az Egy-séghez...de mondom játék az élet...a lényeg, hogy jól érezd benne magad...semmit ne vegyél túl komolyan, még engem se;)
   
  Parr és Csillagvarázs kedveli ezt.
 6. swenson

  swenson Állandó Tag

  Kedves Monro!
  Bizony nehezet kérdeztél, ugyanis nem tudom a választ. A haláleseteket nem tudod megakadályozni, amikor eljön az idő, menni kell. Ha valami ellet tudsz tenni, az a saját egészséged, és másoké. Azt írod, szívműtétet álmodtál magadnak: próbáld kitolni az időt azzal, hogy betartod azt, amit az orvosok mondanak neked, ezzel így néha az élet is meghosszabítható.Nem minden esetben, de megér egy próbát. (Tudom, most sokan azt mondják, inkább bízz a szellemi vezetődben, ám a döntés a te kezedben van).
  Úgy érzem, nem igazán akarod az álmaidat, mert megrémítenek, tehetetlennek érzed magad. Ha így van, te kérd azt, hogy ne emlékezz az álmaidra.
  Az időről viszont nem tudok mondani semmit. Nem tudom. Sajnálom.
  Szeretettel: Swen
   
 7. T.K

  T.K Vendég

  Meghagyunk ebben a hitedben.
   
 8. ionon

  ionon Vendég

  Igen a tested olyan remegésben van hogy szabályosan lekel fognod magadat van ilyen vissza térés is az utazásból. Talán a legszebb látvány amikor sárga fénypontként száguldasz milliárdnyi ugyan ilyen fénypontokkal a végtelenben.
   
 9. maghozó

  maghozó Állandó Tag

  Azok a fénypontok mind olyanok voltak mind te ? - akor már érdemes volt repülni mert itt a földön csak 1 van belőled :D
   
 10. kiscicus

  kiscicus Állandó Tag


  Ez saját tapasztalat? Akkor gratulálok:)
   
 11. kiscicus

  kiscicus Állandó Tag

  Sziasztok!

  Talán ez egy tudatos álom volt:

  Van a nálunk a városban egy szép tó...Álmomban abban az utcában sétáltam,aminek a végén ez a tó van.
  Már közel jártam a vízhez,amikor az úttest lassan elkezdett mozogni,és függőleges irányt vett fel.A tó alattam volt,elég közel.
  Megijedtem hogy beleesek a vízbe..Közben az úttest átváltozott egy létrává..Félelmem ellenére összeszedtem minden erőmet,és elkezdtem felfelé mászni..Határozottan éreztem,hogy azért mászok felfelé,mert én akarom.
  Érdekes élmény volt,kár hogy eddig az egyetlen...
  :)
   
 12. ionon

  ionon Vendég

  Szerintem egy jó adagnyi van belőled is bennem tudod mindenki egy.
   
 13. monro

  monro Új tag

  Nem

  Nem kértem a hozzá nem értő emberek véleményét,és a tiédet lőlleg nem!!!!!!!!!!!!
   
 14. T.K

  T.K Vendég

  Akadalyok

  Ha már hosszú ideje próbálkozol asztrálprojekcióval, és még mindig nem sikerült megtapasztalnod, akkor nem árt elgondolkodni azon, hogy vajon nem követsz-e el valahol alapvető hibákat. Itt most felsorolom az általam legjellemzőbbnek vélt hibákat, amiket a kezdő asztrálutazók el szoktak követni. Ezek, ha megakadályozni nem is mindig akadályozzák meg a sikeres asztrálprojekciót, de mindenképp jócskán lelassítják a folyamatot.

  1. Éjszakai próbálkozások

  Ha éjjel, lefekvés előtt próbálsz projektálni, akkor 10 alkalomból 9-szer valószínűleg el fogsz aludni. Nehéz napod volt, és a tested elhasználódott, így nem tudod elérni azt, hogy a tested aludjon, az elméd viszont éber legyen. Az elméd is fáradt már, nem tud összpontosítani. Ezért, inkább koradélután vagy pedig a hétvégéken próbálkozz, amikor van időd eleget aludni. Hétvégén például sokáig bírsz aludni, és ha ébredés után visszafekszel még egy kicsit aludni, az elméd friss lesz, a tested meg kellően relaxált. Próbáld ki!

  2. Félelem

  Attól félsz, hogy meg fogsz halni? Rettegsz, hogy valaki elvágja az asztrálköteledet? Vagy hogy más entitások belebújhatnak a testedbe, amíg te odakinn vagy? Ezek az ostoba félelmek mind-mind nem engedik, hogy projektálj, mert állandóan ezekre a félelmekre gondolsz, és nem tudsz szabadulni tőlük. A félelmeidet mindenképp le kell győznöd, mielőtt még elkezdenéd az asztrálprojekciót.


  3. Benső Párbeszéd

  Állandóan beszélgetsz önmagaddal? Ilyen dolgokat gondolsz, hogy: "Jó ez így?" és "Vajon közel vagyok már?" Ahhoz, hogy előidézd a vibrációs állapotot, nem szabad gondolkodnod, nem lehetnek gondolataid. Miközben próbálod a testedet elaltatni, ne gondolkodj, ne beszélj magadban, csak hallgass és figyelj. Figyeld a halk hangokat (zúgást) a fejedben, de ne elemezd, csak passzívan figyelj. Ne alkoss véleményt semmiről. Amikor sikerült előidéznem a vibrációs állapotot, a zúgás a fejemben eltűnt, mert már aludtam. Az elmém persze éber volt. Ekkor óvatosan a harmadik szememre koncentráltam. És minden gondolatom eltűnt. Eltart egy ideig mire ezt begyakorlod, de mindenképp szükséges. Ha mégis elkalandoznak a gondolataid, akkor óvatosan hozd vissza a figyelmedet a harmadik szemedre. De semmit ne erőltess. Az elmédet meg kell tisztítanod, le kell csendesítened.


  4. Relaxált test/Alvó test

  Sok levelet kapok olyan emberektől, akik nyitott szemmel próbálnak projektálni. Ahhoz, hogy elhagyhasd a testedet, le kell csökkentened a fizikai tested mágneses vonzóerejét olyan alacsonyra, hogy a tudatod elkülönülhessen a fizikai testedtől. Minden elektromos dolog mágnesességet hoz létre maga körül. Még a gondolkodás is elektromos impulzusokat hoz létre, és így mágnesességet indukál. Még a szívdobogás is mágneses energiát hoz létre. Ne keverd össze a relaxált állapotban lévő testet az alvó testtel. A fizikai testednek aludnia kell, nem elég relaxáltnak lennie. Meg kell tanulnod a fizikai testedet elaltatni, de közben a tudatodat ébren tartani, nehogy álomba csusszanjon. Amikor a test elalszik a testfunkciók lelassulnak és így lecsökken a mágneses vonzerő. Ezután ha a nem gondolkodás állapotát kellő ideig fenn tudod tartani, megjelennek a vibrációk. Ha már megjelentek, a gondolataidat továbbra is a minimumon kell tartani, mert a megnövekedett izgalom hatására elektromos impulzusokat termelsz és az asztráltested nem tud majd teljesen elszakadni a fizikai testedtől. A legtöbb főcsakra a fej és a törzs környékén található, ezért általában a fejed szakad el utoljára az asztráltestedtől. Az izgalom tehát nehezíti az elszakadást. Amikor már egyáltalán nem érzed a testedet, semmit nem fogsz már hallani és megjelennek a hipnogogikus képek az elmédben. Ne küzdj ezek a képek ellen, de ne is engedd, hogy átvegyék az irányítást, mert akkor álomba merülsz. Mindig szelíden tereld vissza a tudatodat a projekció gondolatához.

  5. Türelmetlenség

  A tudatos asztrálprojekciót sokszor hónapokig vagy évekig kell tökéletesíteni. Ha néhány napon vagy héten belül vársz eredményt, akkor valószínűleg hamar fel fogod adni, és kételkedni kezdesz a létezésében. Az asztrálprojekció elsajátításához fegyelem, odaadás, kitartás és türelem szükséges. Meg fog történni, de légy felkészülve akár egy hosszabb sikertelenségi időszakra is. Megéri türelmesnek lenni és gyakorolni, elhiheted.

  Ez az 5 fő oka annak, hogy nem sikerül az asztrálprojekció, de persze lehetnek más zavaró tényezők is (gyerekek, háziállatok, telefon, túlzott fáradtság mikor projektálni próbálsz, stb.).
   
 15. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Kedves T.K.!Az utóbbi időben már nem engedem meg magamnak a "röptetést",már amikor észreveszem,hogy menni akarok...egyáltalán nem dobott fel,hogy nappal is láttak többször a munkahelyemen,akkor amikor nem is dolgoztam-3műszakos voltam-vagy a munkatársam,hogy ott jártam nála....így nyugodtabb vagyok,hogy már valamennyire észre veszem és tudom irányítani,hogy nem "röpködök"el ...
   
 16. T.K

  T.K Vendég

  Szia vandorcsillag!

  Mit nevezel te "röptetes" alatt?
  Es ezt a mondatodat nem ertem:" egyáltalán nem dobott fel,hogy nappal is láttak többször a munkahelyemen, akkor amikor nem is dolgoztam..."
  Hogyan kell ezt ertenem? Ha elhagyod a testedet, akkor csak az asztral testedben vagy es nem a fizikaiban. Es az asztral testedet csak az latja, aki kepes a harmadik szemet aktivizalni. Ez altalaban forditva szokott lenni, hogy te latsz bizonyos "fizikai" embereket es nem forditva.
   
 17. nmarie

  nmarie Silver Tag

  Pedig fordítva is igaz :)
  Robert A. Monroe is megírta már.
   
 18. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Kedves T.K!Ezt én nevezem röptetésnek,mert olyan mint mikor a galambot kiengedik repülni,...fiziai testemben láttak a munkahelyemen is és a munkatársam is így látott reggel negyed hétkor, pedig akkor éjszakai műszakban voltam és az átadáshoz készülődtem,na erre keresem a válaszokat már 20éve...egyszer majd megtalálom.
   
 19. kiscicus

  kiscicus Állandó Tag

 20. kiscicus

  kiscicus Állandó Tag

Megosztás