Tizenhétmillióból húztak fel egy játszóteret az út két sávja közé a cigánytelepen

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Április 16.

Melitta - 2019 Április 16, 06:44
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Részlet a Magyar Hang hetilap április 12-i számában megjelent riportból.

  Jónás Sándorné Viola nagyon siet. A Vásárosnamény peremén (pontosabban inkább a végén) húzódó Kraszna utca egyik oldaláról szalad át papucsban a másik oldalra. Amolyan vásárféle van éppen, egy kombi autó csomagtartójából árulják a ruhákat, szinte az összes környékbeli asszony itt válogat. A nagy sietségben Viola észre sem veszi, hogy homok kerül a papucsába, mert keresztül kell haladnia egy játszótéren is. A „játszótér” kifejezés persze pontosításra szorul, mert arról van szó, hogy európai uniós forrásból, mintegy 17 millió forintból elhelyeztek Vásárosnamény utolsó utcájának két sávja közé tucatnyi játékot. Hintát, homokozót, csúszdát. Szépen, sorban állnak egymás után, vonalba rendezve.

  – Nyugodtan írjátok meg, hogy tüntessék el innen ezt az egészet. Csak verekednek miatta a pulyák!

  (…)

  – Iderakták ezt a cigányoknak, a pénz meg ment a zsebbe – foglalja össze, majd a kombi autónál vásároló asszonyok közül próbál még nyilatkozókat keríteni.

  (…)

  A játszótér „A 2. szegregátum fejlesztése Vásárosnaményban” név alatt futó, összesen 283 milliós TOP-os projekt keretében valósult meg.


  [​IMG]
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Április 16.

  1. Melitta
   Melitta
   Hogy tanitjuk meg a gyereket a helyes kozlekedesre ha a labda utan szaladhatok Kraszna utacaba , de mar a Petofi utcaba nem mert ott eluthet az auto. Hogy gondolhatja egy felnott hogy a labdazo kisgyerek ezen fog gondolkozni mikozben rohan a labda utan.
   Ezek tobb eves beruhuazasok legalabbis erre kovetkezteto a forgalom valtozhat, bar a lovaskocsi ala kerulni vagy egy megijedt lo viselkedese se megnyugtato a rohano gyereknek.
   Jatszoteret nyugodt biztonsagos parkban vagy parkositott helyen kell letesiteni.
   Fak nelkul hasznalhatatlan a vashinta ugy felforrosodik a napon, a jatszo gyerekekrol mar nem is beszelve mennyi idot lehetnek ott napszuras nelkul.
   Vizet se latni a kepen hogy lenne ami azert nem art ha van egy jatszoteren.
   Ennyi penzbol mar egy normalis minden igenyt biztonsagot kielegito jatszo teret kellett volna csinalni jobb helyen mint ahol megcsinaltak. Biztos van a faluba sokkal jobb hely egy jatszoternek. Ilyen helyekre fakat kene ultetni hogy arnyekot es oxigent adjanak.
   setni és varázsdoboz kedveli ezt.
  2. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Egy gyereknek soha nem jutnak eszébe a közlekedési szabályok, ha meglát egy guruló labdát. Azt mindenképpen el akarja érni, meg akarja fogni, bele akar rúgni stb. Aki ezt ide megtervezte, azt feljelenteném, de keményen bebörtönözném, mert előre megtervezett gyermek gyilkosság miatt, amit nem tudna semmilyen ügyvéddel lemosatni magáról. Amikor ezt megláttam, éreztem, hogy a hajam minden szála lassan felemelkedik és égnek is állt!

   Csatolt fájlok:

  3. setni
   setni
   Meg ami a legtöbb játszótérről hiányzik az a WC,,,egy gyerkenk nem lehet azt mondani hogy még egy perc....
  4. Melitta
   Melitta
   Ha mar penzt koltenek jatszoterre akor akar felujitas akar uj kialakitasa bizony fontos a wc , a viz . Ha nem penz lenyulasrol szol akkor ezek alapveto dolgok lennenek.
   Georgina Bojana és setni kedveli ezt.
  5. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Nemcsak a vécé hiányzik, az régen sem volt. A játszótéri bokrok közé kellett a 4-5 éves gyereket vinnünk, s elég szégyenteljes dolog, erre nevelni. A kényszer nagy úr. De a víz! Az ami minden játszótéren volt egy-egy kút, ami fölé csak rá kellett hajolnunk, megnyomni a gombot és mint egy aprócska vízsugárként jött a víz a szánkba, de voltak nyomós kutak is, ahol kezet is lehetett mosni. Ma már? Még az utcai csapokat is meg- ill. beszüntették, a víz ára miatt. Annyi, de annyi felesleges dologra szórják ki a pénzünket, alapvető dolgokra pedig nem adják, hogyan is van ez?! De legfőképpen miért?! A nyarak egyre forróbbak, az utcai vízcsapok eltűntek. Vissza kellene állítani, miért? Az emberiség védelmében. Szomjat oltani, kezet mosni...
   [​IMG]
   *
   [​IMG]
  6. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Rombolni, rombolni, rombolni...
   A lakók pénzéből és önkéntes munkájából épített játszóteret - a nagykanizsai önkormányzat felszámolt...
   Az ok, az indok alábbiakban olvasható.

   Tíz éve a környékbeli lakók közösen alakítottak ki egy játszóteret Nagykanizsán, melyet most eltakaríttatott a város önkormányzata.

   „A környékbeli lakók, vállalkozók, valaki, az erdész felajánlotta a fát. A másik vállalkozó hozott vagy ötven facsemetét. faragtuk a fa játékokat. Volt aki szakember, aki mondta, hogy mire kell figyelni, hogyan kell csinálni”– nyilatkozta egy lakó az ATV-nek. A játszótér 10 éve állt, most viszont hirtelen rájött az önkormányzat, hogy az érintett terület nem magán-, hanem közterület, és a játékokra nincs engedély. Jöttek is a gépek, és felszámolták a placcot.
   „Volt hintánk, volt libikókánk, volt homokozó, és mindent elvittek. Még a padot is, amit valamikor ők hoztak ide, azt is elvitték, hogy nehogy le lehessen ülni a téren”...
   A riport szerint a lakóközösség épp a játszótér renoválására készült, már be is vásároltak hozzá, de mindhiába– mondta egy anyuka.
   (Harta Viktor HirekMa)  7. tornando
   tornando
   Már az utcai vízcsap is sokkal messzebb vezet mint hogy itt a játszótér kapcsán őszintén ki lehetne beszélni.De ugyanezt elmondhatnám az emlegetett WC hiányra is.
   Halkan mondom az ott állítólag egy cigány telep.
   No a kérdés mindennel összefügg
   Az utcai vízcsapok lezártsága egy igen érdekes dolog.
   Nem nem igaz hogy tömegével mindenki onnan és ott mos meg fürdik.
   Én egy ilyen tömegével dolgot látok városunkban sacc 50 utcai kút ebből 10 ha működik.
   De egy különleges helyzetben van.Mert közvetlen artézi táplálása van.Nincs bekötve a vízműhöz.Nem klórozzák Na itt van tömeg.
   A városi víznél jobbnak képzelik.És ezért.
   Nem tudom ott mi lenne a sorsa egy közkifolyónak, ott abban a városban ott azon a helyen.
   Ja és könnyű wc-t kiabálni.
   Annak is megvan a vonzata.
   De itt szörnyülködni illik és nem életben gondolkodni.
   Ez van és kész ez nem korrupció volt.
   Akkor mi? lehet esetleg jó szándék a várostól?
   Jön az uborkaszezon vagy mi?
   Az alábbi egy sokkal drámaibb ügy mert józan ész ellen van
   Bár volt itt egy hozzászóló aki esési területről elmélkedett.
   Biztos olyanok bontatták le azt a játszóteret.
   Utoljára módosítva: 2019 Április 20
   Baalcain kedveli ezt.
  8. tornando
   tornando
   Az hogy egy zsákutcában mikor lesz autópálya addig kétszer lebontják a játszóteret.Úgy szokták
   Én már láttam kresztáblát is és városrendezési tervkor sétáló utcává jelöltet:
   [​IMG] setalo_utca.jpg
   Utoljára módosítva: 2019 Április 21

Megosztás