Toronto kepekben

csocsike témája a 'Toronto és környéke' fórumban , 2006 Február 4.

 1. nolate

  nolate Állandó Tag

  netkép

  Szeretettel küldöm Nektek a távolból!

  [​IMG]
   
 2. nolate

  nolate Állandó Tag

  netkép

  [​IMG]
   
 3. bbarna

  bbarna Állandó Tag

  Nagyon sok kepet lehet talalni Torontorol az Interneten, peldaul ezt is:

  [​IMG]

  Toronto ket hires felhokarcoloja lathato rajta. A 72 ememeletes feher bank epuletet, a magyar szarmazasu Reichman csalad vallalata epitette es 1975-ben keszult el. Feher marvany a burkolata. Meg ma is ez Kanada legmagasabb iroda epulte.

  A harom fekete iroda epulet pedig a vilaghiru Mies van der Rohe epitesz alkotasa. A legmagasabb 55 emeletes, ez keszult el eloszor 1967-ben.
  Azota tobb masik felhokarcolo epult , de szerintem ezek a legerdekesebbek.

  Barna
   
 4. TrafficLight

  TrafficLight Állandó Tag

  Én nem képeket ajánlanék, mert ez a sorozat tágabb-, habár szubjektív nézőpontból ad képet a városról, mint egy-egy kép.

  The Walk Across Toronto
   
 5. Spanky

  Spanky Állandó Tag

 6. ltoth

  ltoth Állandó Tag

  2005-ben jártam Torontóban, sajnos csak 4 napom volt, érdekes volt a Casaloma kastély, a TV torony, egyik nap a Niagarához mentünk természetesen. A nagy házak érdekesek, de nem tetszettek különösebben.
   
 7. Kvikveg

  Kvikveg Vendég

  Hirtelen elkepzeltem, hogy valami orult alternativ vilagban magyar napokat tartananak Torontoban: mekkora poen lenne, ha a feher epulet tetejen nem BMO hanem BME lenne. Es az egyik Toronto-Shonhertz-qpa feladat lehetne a "keresd meg a Muszaki E epuletet Torontoban". :``:
  Azt hiszem ki kene mar aludnom magam. XD
  Tetszik az a toronyhaz. Vegre nem fekete. Szepen nez ki a kek eg elott.
   
 8. buszman

  buszman Új tag

  Hello!Hol lehet megnezni a kepeket?
   
 9. jpmpower

  jpmpower Új tag

  Gyonoru kepek legalabis azok amiket megtudom nezni.
   
 10. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Lélegzetelállító fotókon Kanada káprázatos tájai

  Kanadát nem sokan kedvelik hűvös éghajlata miatt, pedig a lenyűgöző tájai miatt megéri elviselni a hideget. A következő településeket és természeti kincseket feltétlenül tekintsük meg, ha lehetőségünk adódik rá.
  Ottawa
  Több folyó öleli körül Kanada gyönyörű fővárosát, Ottawát. Építészeti remekművek és természeti kincsek otthonául szolgál a város. Legszebb épületei közé a kastélyszerű, óratornyos Parlament, a híres Notre Dame bazilika és a számos, kisebb-nagyobb kupolával rendelkező Ottawa Múzeum tartozik.
  A városban járva feltétlenül látogassunk el az Ottawai Parkba, ahol tulipánokkal beültetett területen, rózsákkal futtatott kapuk alatt és hatalmas fák árnyékában meghúzódó padok alatt pihenhetünk, beszélgethetünk, olvashatunk. Feltétlenül érdemes elmenni az Ottawa-folyóhoz, ahonnan lélegzetelállító rálátás nyílik a Parlamentre és a Rideau-folyó partjára, ahová a helyiek is gyakran járnak kikapcsolódni.
  [​IMG]

  Sziklás-hegység
  A Kanadában húzódó Sziklás hegység számos természeti kincsnek ad otthont. Innen talán a legjobb kiindulási pont a Maligne-tó, melynek partján több káprázatos nemzeti park is található, melyeket az UNESCO a világörökség részének nyilvánított.
  A Banff Nemzeti Park, mely a 10 leglátogatottabb nemzeti parkok egyike. Legszebb látnivalói a Columbia-jégmező és a Peyto-tó nevű gleccsertó. A tó palakék, és fenyvesekkel felfutott hegyek ölelik körül. A partról és a hegyekből egyaránt lenyűgöző látványt nyújt. Mivel a nemzeti park területén több éghajlattípus is jelen van, ezért növény- és állatvilága igazán változatos.
  Itt található a Jasper Nemzeti Park is, mely igazi természeti kincsekkel büszkélkedhet: gyönyörű zuhatagok, csillogó gleccserek és csodálatos hőforrások otthona. A parkban járva érdemes ellátogatni a Jasper-ház nevű emlékműhez, mely akár a túránk kiindulópontja is lehet.
  [​IMG]

  Québec
  Québec Kanada, sőt egész Észak-Amerika legrégibb városa. A Szent Lőrinc-folyó partján elterülő csodálatos város legszebb és legtöbb értékkel bíró része a történelmi városfalon belül található, az Óvárosban. Kanyargós utcácskák között, többszintes kőházak alatt számos hangulatos kávézó és apró bolt kap helyet, ahol a turisták szívesen töltik az idejüket. A városfaltól nyugatra a Parlament-domb és az Ábrahám-mező.
  A városban járva érdemes elmenni a Nyaktörő lépcsőhöz, mely az alsóvárost köti össze a felsővárossal, a Civilizáció Múzeumba, a Notre Dame des Victories-templomhoz. A város látképének legnagyobb látványossága a Château Frontenac nevű luxusszálloda. Az épület pazar látványt nyújt mind a városból, mind a folyó túlpartjáról nézve.
  Ha Québecbe látogatunk, akkor érdemes azt télen megtenni, amikor a városban megrendezik a Québec Téli Karnevált. A karnevál a harmadik legnagyobb a világon és egyik legnagyobb látványossága például a hatalmas Jégkastély.
  [​IMG]

  Niagara vízesés
  Kanada és az Egyesült Államok határán fekszik a két részből álló Niagara vízesés. A kanadai oldalon a Patkó-zugatag, az Egyesült Államok területén pedig az Amerikai-zuhatag zúdul alá lankadatlan sebességgel. A vízesést a Kecske-sziget választja kétfelé. A zuhatag káprázatos szépsége rengeteg látogatót vonz az év minden szakában.
  [​IMG]


   
 11. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Hatalams vihar volt tegnap 6 oras aramszunet.
   
  Utoljára módosítva: 2013 Július 10

Megosztás