Toronto-New York vasútjáratot akart robbantani az al-Kaida.

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2013 Április 23.

Melitta - 2013 Április 23, 02:48
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  canadai vasut.jpg

  A kanadai belbiztonsági hatóság hétfőn sajtóértekezleten jelentette be, hogy sikeresen megelőztek egy a Toronto-New York vasút ellen tervezett merényletet.  A szövetségi rendőrség, illetve a titkosszolgálati szervek közös akciót hajtottak végre a terrortámadás meghiúsítására Torontóban és Montrealban. A nyomozásban a kanadai hatóságok együttműködtek az amerikai belbiztonsági minisztériummal, valamint a Szövetségi Nyomozó Irodával (FBI) is.


  Az akcióban két terroristát tartóztattak le, akik az al-Kaida megbízásából terveztek merényletet utasszállító vonat ellen. Amerikai hivatalos források szerint az összeesküvés nincs kapcsolatban a bostoni bombamerényletekkel.


  Kanadában egyébként április elején közölték, hogy az algériai gázüzem ellen januárban elkövetett terrortámadás helyszínén két kanadai terrorista holttestére bukkantak - tette hozzá az ABC. Az országban 2010 augusztusában pokolgépes támadásra készülő három férfit tartóztattak le, akik együttműködtek egy afganisztáni, pakisztáni, iráni és dubaji kapcsolatokkal rendelkező, "ideológiailag inspirált terrorcsoporttal". 2006-ban 18 fiatalt vettek őrizetbe, akik a rendőrség, a hadsereg és a parlament ellen terveztek támadásokat.
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2013 Április 23.

  1. Káhárom
  2. Melitta
   Melitta
   ? es pedig mi nem igaz?
  3. Mai Teréz
   Mai Teréz
   A bostoni eset után lehet, hogy nem így érezzük, ( főleg az áldozatok, sebesültek hozzátartozói) de biztos vagyok benne, hogy a felderített, előkészítés alatt álló terrortámadások száma nagyságrendekkel megelőzi a végrehajtott támadások számát. És ez így van jól! Hála Istennek!
  4. perzolll
   perzolll
   Szuper ez a terror szervezet mindig arctalanul civileket ölnek. Mind ezt isten nevében persze.
  5. Zoli_USA
   Zoli_USA
   Szerintem a terroristákat egyszerűen ki kell végezni. Nem börtönbe csukni, hanem kinyírni. Természetesen valami roppant fájdalmas módon. És ezt be is mutatni főműsoridőben. (elrettentés céljából).

   Igen, én bevallom, roppant sablonosan gondolkodom: igenis erőszakra az erőszak a jó válasz!
   Nincs igaza azoknak akik olyasmiket povedálnak, hogy "a bosszú semmit sem old meg", vagy hogy "az erőszak nem megoldás", stb. Tessék csak visszaemlékezni a történelemleckékre: maga a Történelem tanít minket arra, hogy eddig még a világon minden kicsit is jelentősebb dolgot igenis erőszakkal oldottak meg!
   Nem biztos persze hogy a leghelyesebben vagy legoptimálisabban oldották meg, de legalább megoldották, és többnyire nem is volt más lehetőség a megoldásra (pláne nem a gyors megoldásra) mint az erőszak.
  6. Bonibabba
   Bonibabba
   Kedves Zoli USA! Simán lemondok egy kínzás végignézéséről. Szerintem ezzel nem vagyok egyedül. :)
  7. Zoli_USA
   Zoli_USA
   Amennyiben nem vagy netán terrorista, nem is gond ha nem nézel végig ilyesmit. Az efféle dolgok bemutatása a potenciális terroristáknak szólna főleg, hogy aki ilyesmit tervezgetne, az lássa hogy mit kockáztat. Remélhetőleg emiatt sokuk kedve elmenne attól, hogy a tömeggyilkos gondolatait valósággá váltsa. Nem vagyok olyan naív hogy elhiggyem, ezek után senki ne válna terroristává, de ha csak néhányan riadnának vissza ettől, már az is tiszta haszon volna.

   Különben meg csak ne fintorogj e módszertől. Álhumánus volna, tudod. A "szemet szemért" elv ősrégi, s úgy tudom még a Bibliában is szerepel. Az biztos szerepel benne, hogy az állítólag jóságos úristen hetediziglen büntet. Azon miért nem háborodsz fel?! Az nem igazságtalan, hogy valakit azért büntessen isten vagy akármi más hatalom, amit az ük-nagyapja vagy más őse követett el?! Én nem is a terroristák utódait akarom kinyírni, csak magukat a terroristákat. Szerintem ez messze igazságosabb, mint a bibliai isten ítélkezése, holott érdekes módon mégis sokan vallják magukat kereszténynek...
  8. ÁrbócRudi
   ÁrbócRudi
   A megfelelő büntetés: tíz év börtön boron és disznóhúson, majd a szék.
  9. schnurr
   schnurr
   Szerintem a halálbüntetés visszatartó lehet
  10. fradibaba

Megosztás