torontoi Arany Janos hetvegi magyar iskola

Zoli témája a 'Toronto és környéke' fórumban , 2004 Május 12.

 1. csocsike

  csocsike Vendég

  Vegre talaltak valakit akibe bele lehet rugni, enyi az egesz, ha vegre valaki csinal valamit, mindegy hogy jol roszul de csinal, akkor azok az emberek akik a seguket sem kepessek egyedul vakarni , belekotnek es igyekszenek viszahuzni a salyat szintjukre. Nem kritizalni kell az tul konyu, sedgiteni kene, de az meg olyan snasz. szivar
   
 2. elinnen

  elinnen Állandó Tag

  Remelem nem szunik meg az a suli. Hova fognak jarni az en gyerekeim amikor kikoltozunk? ;)
   
 3. csocsike

  csocsike Vendég

  Azt nem tudom, mert hogy a bosz kritikusok biztos nem fogjak atvenni :(
   
 4. Zoli

  Zoli Állandó Tag

  Ha segíteni van kedvetek és időtök (kb. 1 óra/fő ) akkor a Kanadai Magyarok Közösségi Szolgálata tudna Nektek egy kis munkát adni, amit otthon, kompjuter előtt ülve tudnátok csinálni. Ezt a munkát a világ bármely helyéről lehet végezni, csak internet kell még hozzá.

  Könnyű és még lehet, hogy lenne ötletetek is amivel ezt jobban lehetne végezni.

  Jelentkezőket várunk!!!!
   
 5. csocsike

  csocsike Vendég

  Kedves Zoli. En a Klarinak barmikor barmit, ha megker, De a Magyarhaz , es ezen belul a szervezetek amik a magyarhazhoz csatolodnak, nem bocsi. Elvi kerdes :(
   
 6. elinnen

  elinnen Állandó Tag

  Az oroszok is ilyen szemmel neztek a magyar gabonat.
  Elviszemmel.
   
 7. Zoli

  Zoli Állandó Tag

  A kanadai Magyarok Közösségi Szolgálatanak SEMMI KÖZE nincs a Magyar Házhoz!
  Szeretném nagyon világosan kifejezni. Sem szervezetileg, sem semmilyen téren nincs sem alá sem mellé sem fölé rendeltségi viszonyunk.

  Igy már ok, Csocsike?
   
 8. csocsike

  csocsike Vendég

  Igy mar jobban hangzik, de errol majd a Klarival ,bovebben Ok? ;)
   
 9. Zoli

  Zoli Állandó Tag

  It's up to you.
   
 10. csocsike

  csocsike Vendég

 11. klari

  klari Állandó Tag

  Csöcsike, nagyon aranyos vagy. A Zoli egy aktív tagja a Közösségi Szolgálatnak és elhiheted, hogy semmi közünk a Magyar Házhoz. A tavalyi rendezvényt ott tartottuk, de csak bérbe vettük ki a termet. Nézd át a honlapunkat, a 4049 Dundas St.-en van az irodánk.
  http://www.hungariancanadiancommunityservices.com/

  Viszont én kimaradok ebből a dumából mert még a fentiek szerint árthatok a KMKSZ-nek is. Mindenki segítségét nagyon köszönjük.
   
 12. Izu

  Izu Új tag

  Üdv!
  Nekem az egyik legnagyobb vágyam az, hogy külföldön magyarul taníthassak gyerekeket, ill. a magyarhonból kiszakadtak csemetéinek átadjam tudásomat, valamiféleképpen megismertetni őket a magyar kultúrával is. Sajnos az a baj, hogy itthon ez már kezd egyre inkább nem kívánt dolognak tűnni, sőt ciki, ha valaki magyar népzenét hallgat, tanít vagy más formában műveli, mindenki amerikai akar lenni, s az követni vakon. Én pedagógus vagyok (ének-zene és nemzetiségi német szakkal), s szomorúan veszem észre, hogy a mai fiatalokat abszólute nem érdeklik ezek a dolgok. Ha valahol ez másképp lenne ill. van, akkor annak őrülni kell, mert a gyökereket nem szabad elhagyni, akár milyen messze is vagyunk a hazánktól. Nem igaz? Nekem ez a véleményem.
  Üdvözlettel Magyarországról: Izu
   
 13. andika

  andika Állandó Tag

  De igaz,csak én nem ezt tapasztaltam.

  a lányom és még sok-sok sortstársa népi-táncot tanul,hidd el nagyon sokan, furulyázni tanult.
  A Nox együttes ami eléggé népzenei alapú-főleg az első album- sikeresebb mint bármikor, a néptánc, népzenei programok teltházzal mennek.30 körüli munkatársnőm és barátai egy népitánc csoport tagjai 15 éve és járják az országot és külföldet,rengeteg fellépésük van.Rengeteg táncház van és mindig sokan vannak mindegyiken.

  Elindult az amerikaizálódás,se még azért nem ég a ház,sőt én ugy érzem mostanában büszkébbek az emberek a magyarságukra mint régebben.(tisztelet persze a kivételnek)
  ez a vélemyénem.
   
 14. sztzs

  sztzs Állandó Tag


  Én 3 évvel ezelőtt Sárospatakon tanítottam és ott legalább 10-15 évig volt nyári tábor külföldön élő, magyar származású gyerekeknek. A MAgyarok Viágszövetsége szervezte, de valamiért megszűt.

  Én is énekes vagyok. Nekem meg van a Pécsi Géza népzenei CD-je, ahol van népi zenekar+ énekes, és utána ugyanaz a dal, mint karaoke...nagyon szeretik! Olyannyira, hogy volt, hogy az énekes változatára a teremben csárdásoztam két tanítványommal. Van népdaléneklő verseny is (mindenkit felkészítek!) ahol van kötelező (pl. CSillagok csillagok, vagy A csitári...tehát közismert) és szabadonválasztott. A 600 fős iskolából 15 fő jelentkezik. Az énekkarom is szereti a népdalcsokrokat. A pataki kórusommal 15 évig minden nemzetközi versenyünkre vittem Bárdost, és ez volt ami az elsősöket megfogta, és be tudtam őket szervezni....pörgős (ahogy mondják) népzene. Mostani kórusom Bárdos Danáját kedveli leginkább, de azt nagyon! Tanítottam nekik Kossuth dalból igazi magyar nótát, az is bejött. Ha gondolod, próbáld ezeket ki!

  Külföldön vagy itthon én is foglalkoznék szívesen magyar származású gyerekekkel.
   
 15. Natasa91

  Natasa91 Állandó Tag

  jó az oldal!
   
 16. szandi940319

  szandi940319 Új tag

  Sziasztok!

  Szeretnem megkerdezni hogyha ebbe az iskolaba jarok akkor Kanadai iskolaba kell jarni vagy csak ebbe a magyar iskolaba?
  Nagyon fontos lenne!
  Elore is koszi!!!!!!!!
   
 17. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Termeszetes kell canadai iskolaba jarni a magyar iskola hetente egyszer van szombatonkent.
   

Megosztás