Torrent

SOLI77

Állandó Tag
Állandó Tag
Lassú a gépem. Már nagyon unom,hogy 40perc egy szám feltöltése.A WMP9 nem játsza le a zenéket amit letöltök.Mit ajálotok?
 

Reactor

Állandó Tag
Állandó Tag
Speciel egyáltalán nem szeretem a torrenteket, a warez és a fájlcserélők sokkal jobbak.

Egyrészt gyorsabbak...
Másrészt általában azt kapod, ami a fájlnak a neve...
Harmadrészt torrenten rengeteg a szerencsétlen lelkibeteg hülye, akik azzal szórakoznak hogy a náluk lévő részletet szándékosan elcseszik ,és vigyorogva dörzsölgetik kukitúrós kis kezeiket, mikor valaki letölti azt a hibás részletet.
Az egészben az a finom, hogy ilyen gyakran előfordul, és ha csak egy kis részlet is hiányzik pl. egy játék telepítőjéből, a gép nem lesz hajlandó lefuttatni. Tehát kezdheted az egészet előlről...

Inkább akkor már Rapidshare.
 

EUHun

Állandó Tag
Állandó Tag
Jó azért a torrent, de csak a zártak. Azt meg sokan azért nem szeretik, mert vissza is kell tölteni.
 

bugimen

Új tag
Sziasztok!

Egy torrent kereső:
www.demonoid.com

Igaz, hogy azonosító kell a használatához, de ennek hiányában is lehet keresni az oldalon és hetente 3 torrentet letölteni. Elvileg minden hónap elején megnyitják a regisztrációt, de nekem még nem volt szerencsém ilyesmihez.
 

Smicii

Kitiltott (BANned)
Sikerült végigolvasnom a topicot. (Ami ugye azért teljesítmény, mert a lapozás, mint olyan nem igazán működik.)
Segítőkészen próbáltak itt segítséget adni, de attól, hogy használják, még nem biztos, hogy értik is.
Először szögezzük le, hogy a torrent tulajdonképpen egy adatátviteli technológia. Felhasználási területtől függ, hogy miként ítéljük meg, legális, illegális, támogatandó, üldözendő.
A lényege, hogy az adatátviteli sebesség a résztvevők számának növekedésével nem csökken, mint pl. az ftp-nél, szerverről való letöltésnél, hanem ellenkezőleg nő. Népszerű anyagnál, ami egyszerre sokaknak kell, akkora sebességgel lehet letölteni, mint ami a csövön kifér, a sebesség korlátja a saját letöltési sebességed.
Ha viszont az érdeklődés megcsappan, a sebesség is értelemszerűen leesik. Ezen a trackerek belső szabályzatával lehet segíteni, vannak rá jól működő példák.
Ezt a sebességnövekedést úgy érik el, hogy ha már letöltöttél egy "darabkát" teljesen az anyagból, azt már más is töltheti tőled, miközben Te még nem vagy kész. Ezt próbálták megvalósítani már a DC-nél is (többszálas letöltésnek hívják ott), azonban normális ellenőrzés nélkül, aminek eredménye az itt már említett nem indítható telepítők, akadozó filmek, széteső képpel. Ez azonban nem a torrent sajátja.
Torrentnél csak akkor van hiba, vírus stb. ha az eredeti első feltöltő is hibásat töltött fel.
Hogyan működik? A feltöltő, tehát aki először útjára indítja az adatot, a torrent kliensével elkészíti a megosztani szánt anyag torrent fájlját.
Mi is ez a .torrent kiterjesztésű fájl?
Adatokat tartalmaz a megosztott anyag fájlneveiről, könyvtárstruktúrájáról, a tracker címéről és néhány itt nem részletezendő adatről és a lényeg, a feltöltendő anyag meghatározott méretű darabkáinak ellenőrző számairól.
Ezt a torrent fájlt teszik fel a nyilvános szerverre, ellátva emberileg emészthető szövegkörnyezettel. (Kategória, cím egyéb adatok).
A szerveren tehát nincs semmilyen illegális adat.
Ha valaki szeretné megszerezni az ott kinézett filmet, akármit, akkor letölti a szerverről a torrent fájlt (nem a filmet, akármit), és megnyitja azt a saját kliensével.
Ezekután a kliense feljelentkezik a fájlban található címen a trackerre (ami általában másik szerver, nem az oldal webszervere), és a tracker az, ami összeköti azokat a felhasználókat, akik ugyanazt töltenék. (Nem a trackeren keresztül folyik az adatátvitel, ő a telefonközpontos, aki összehozza a konferenciabeszélgetést, majd kilép.)
A letöltött adat biztonságát az védi, hogy nem az átvitel végén van egy ellenőrző összeg (hash a DC-nél) az egészről, hanem minden egyes szeletnek külö-külön.
Egy szelet letöltése után, ha ez nem egyezik, a kliens eldobja azt, és újrakéri.
Az optimális sebesség 1200-1500 darabbal jön ki, 32kB -től 4 MB-ig választható a méret.
Remélem, valamelyest érthető, ha homályos kérdezzetek, hol tisztítsam.
 

Linux02

Állandó Tag
Állandó Tag
Smicii: teljesen érthető a magyarázatod, csak egy apróság a p2p azaz fájl csere-bere létre jöhet otthoni kapcsolat révén is tracker nélkül, azaz a saját kliensed az elsődleges megosztó ha azon készíted a torrent fájlt és a kliensedet átkapcsolod trackernek, nincs szükség torrentoldalra.
Az elsődleges célja a torrentezésnek ez volt, egymás közti biztonságos adatátvitel míg később sorra jöttek létre a különböző szebbnél szebb torrent közösségi oldalak, ahol a központi adott oldal címre létesített trackerek lettek a szétosztók, kihasználva eme hatalmas lehetőséget! :)

Mindaleth: Ha meg engedsz egy kis korrekciót. A freeleech szabad letöltés eddig stimm, de korántsem jelenti a visszatöltés elengedését, mindössze a központi tracker nem számolja a letöltési mennyiségedet csak a feltöltésed, ezzel lehet az oldalakon javítanod az arányodon, ez az akció arra szolgál, nem a visszatöltés elengedésére. Ha mindenki kiszállna freeleech esetén a letöltésből a következőknek nem lenne kitől tölteniük sajnos. Jelenleg is vannak oldalak ahol hónapok óta freeleech van és minden tökéletesen működik, nem rokkan bele az oldal mert becsületesen seedelnek a tagok :)
 

Linux02

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez természetesen nem igaz.

A puding próbája az evés :) nem szeretnélek győzködni sem téged, sem mást, ez az oldal nem erről szól.
Rövid tényeket közlök veled, ha elfogadod jó ha nem akkor is jó, se több se kevesebb nem lesz tőle senki, de ne menj el mellette gondolkodás nélkül ridegen így rávágva "Ez természetesen nem igaz" jelzővel.
Ha használtál utorrent klienst, nyisd meg a Beállításokat és az opciókba keresd meg a "bt.enaple_tracker" opciót és a "false" alapállást kapcsold át "True" -ra.
Ezzel mint ahogy láthatod is azt éred el, hogy a kliensed tracker módban fog futni.
Mikor torrentet készítesz valamiről (biztos túl vagy rajt) a Tracker címnek álltalános ismeretek szerint vagy mondhatnám a közismeret szerint annak az oldalnak a címét adod ahova szeretnéd feltölteni (megosztani) ez minden oldalé más és más.
A te esetedben ezt írod be, hxxp://111.111.1.111:11111/announce.
Remélem a behejettesítés nem okoz gondot, x=t 1-sek az első sor az IP-d a :-után pedig a kliensed port száma amit használ, ezt szintén a beállításokban tudod megnézni.
A kész torrent fájlocskával már csak az a dolgod, hogy szétküldöd pl. annak a 10 emberkének email-ben akivel szeretnéd megosztani és máris tölthetik a megszokott módon, közösségi oldal és oldal tracker nélkül.
Itt ugyan úgy összeadódnak a sebességek a letöltés folyamán, (ez a torrent lényege) csak az induláskor függ kis ideig a te otthoni feltöltési sebességeden a dolog.
Még meg kell jegyeznem, mielött rákérdezel, hogy természetesen mind ez addig müködik míg ki nem kapcsolod a Modemed vagy a routered, a lényeg hogy az IP-d változattlan maradjon, ha dinamikus IP-d lenne.(ezért vannak az oldal trackerek, non-stop futnak fix IP-vel)
Egyszóval, próbáld ki bátran és ne utasíts el mindent gondolkodás nélkül.
A közösségi oldalak végül is a sok sok torrent fájlocska tárolására jöttek létre amik ugye pár kbyt-ok, közvetlen adatokat nem tárolnak több TB méretben, mint más fizetős szerverek. Lényegük a közösség és mint egy kis videó téka válogathassanak kedvükre a megosztott adatok között a felhasználók.
Erről szól a torrentezés, röviden és nagyon tömören. :)

Linux02 :)
 

Smicii

Kitiltott (BANned)
A puding próbája az evés :) nem szeretnélek győzködni sem téged, sem mást, ez az oldal nem erről szól.

Mivel én ezt nem nevezném trackernek, így fenntartom az állításomat.
De javaslom, az ismert lehetőségek mellett nyogodtan használd így, csak ne akard elhitetni, ha bicskával is ki lehet vágni egy fát, akkor fát vágni bicskával kell.
További jó elméleti olvasgatást...
 

Linux02

Állandó Tag
Állandó Tag
Mivel én ezt nem nevezném trackernek, így fenntartom az állításomat.

Mivel ezt a házi megosztást én sem neveztem trackernek, ezért nem értem milyen csomót keresel a kákán!!!

A torrentezés a saját fájljaid megosztására készült, még mikor torrent oldalak nem is léteztek, ezért is alkalmas a kliens a már előzőekben említett kapcsolat létrehozására másokkal, ahol is te vagy a megosztó és akiknek elküldöd az álltalad készített torrentfájlocskát ők úgy ahogy azt most egy torrent oldalról letöltik azonos módon tölthetik tetőled. Ez a te saját torrented oldaltól minden trackertől függetlenül, csak TE, és az ismerőseid akikkel megosztod, nem egy nagy több ezres kapcsolatról beszéltem.
Hajdanán, hogy ne emailban keljen küldözgetni nagy terjedelmü fájlokat, ismerőseidnek (mivel akkor még az email tárhelyek is csak MB-ban számoltattak nem GB-ban mint manapság) a torrent kliens ezért készült és nagyon jól bevált alkalmazás lett, ami napjainkra odáig nőtte ki magát, hogy sorra jönnek létre különböző torrent oldalak.

Ha mindent ilyen felületesen olvasol, nem csoda hogy értelmetlen hozzászólással reagálsz, amint az kiderült egyedül csak te nem érted :)
 

So3.14

Új tag
Linux02:

Tök jó, hogy megtaláltam amit írtál, rég keresek/keresünk vmi megoldást arra, hogy lehetne megosztani barátaimmal/volt oszttáraskkal a képinket/videóinkat (sajna a legegyszerűbb, USB-kulcsos megoldás nem jön be, tekintve, hogy többen is, pl én, itt-ott külföldön, vidéken, mindenfele élünk...). És tekintve, hogy személyes dolgokról lenne szó, nyílt trekkerre nem szívesen tenném ki.

Ki is próbáltam (volna) ezt a kliens-mint-trekker megoldást, de sajna nem megy.
Gondolom ehhez aktívnak kell lenni (a PortForward lap szerint nyitott a port), amit sehogy se tudok elérni. Rúter mögül netezek, elvileg a rúteren be van kapcsolva a NAS, a PortForward beállítások megvannak, úgy ahogy elvileg kell, de nem megy. Már próbáltam a rúter tűzfalát lekapcsolni, semmi változás, csak annyi, hogy az uTorrentben az a kis sárga háromszög zöldre vált, de a port zárva marad.
Gondolom IP-nek a rúter IP-jét kell megadni, nem a gépét.

Valami ötlet/tanács?

Esetleg valami más módszer, ami hasonló tulajdonságokkal bír (több szál, ha megszakad folytatja, több felhaszálótól szed egy fájlt, nem csak egytől, mint pl a soulseek...)

Előre is köszönöm!
 

Smicii

Kitiltott (BANned)
Számolatlanul vannak ingyenes tárolószerverek a neten e célra. De levelezőtársunk biztos segít bicskát élezni a favágáshoz.
 
Oldal tetejére