Totálisan ellenőrzött város Kanadában: megkérdőjelezik a Google-cég tervét

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Március 3.

Melitta - 2020 Március 3, 09:46
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Szenzorokkal felszerelt, környezetbarát települést akar építeni a Google a kanadai Torontóban, felvonultatva a legújabb technológiai újításokat. A terv ellenzőinek száma azonban egyre növekszik a helyiek között.

  Megkérdőjelezte a kanadai Toronto egyik illetékes ellenőrző bizottsága, a Waterfront Toronto a Google egyik kapcsolt vállalata, a Sidewalk Labs tervét. A cég ugyanis tervei szerint felépítette volna a „digitális várost”.

  A Sidewalk Labs tervének ellenőrzésére felállított bizottság most felkérte a vállalatot, hogy magyarázza meg, milyen előnyt jelentene a polgárok számára, ha nagy mennyiségű adatot gyűjtenének róluk.

  A társaság szenzorokkal felszerelt, környezetbarát települést akar építeni a legújabb technológiai újításokkal, a terv ellenzőinek száma azonban egyre növekszik a helyiek között. A végleges döntés a projekt jövőjéről a következő hónapban várható – írta a BBC.

  Kontextust kell adniuk a digitális javaslataikhoz

  A Sidewalk Labs „az internetből felépített város” tervei érzékelőket tartalmaznak a forgalom, a zaj, az időjárás, az energiafelhasználás, sőt még a hulladékgyűjtés megfigyelésére is. Most azonban a Waterfront Toronto digitális stratégiai tanácsadó testülete megkérdőjelezte néhány újításuk szükségességét, és kétségbe vonta, hogy az új megoldások elegendő előnyt biztosítanak a javasolt adatgyűjtés és -felhasználás igazolására.

  A testület arra is magyarázatot kért a Sidewalk Labs-től, hogy miként szándékozik felügyelni a begyűjtött adatokat.

  A Sidewalk Labs számára ez azt jelenti, hogy magyarázatot kell adnia, miért választottak egyes esetekben digitális megoldásokat a hagyományos megközelítésekkel szemben” – írta Michael Gist, az ellenőrző bizottság elnöke.

  A Sidewalk Labs tagadja, hogy megfigyelőrendszer építését tervezi

  A Quayside néven ismert helyszín fejlesztésének a terve a 2017-es bejelentése óta ellentmondásos fogadtatásban részesült.

  A Sidewalk Labs eredetileg 190 hektáros (1,9 négyzetkilométer) területet akart beépíteni, de a Toronto Waterfront most úgy döntött, hogy egyelőre mindössze 12 hektárra (0,12 négyzetkilométer) ad engedélyt.

  A legfrissebb jelentésre válaszolva a Sidewalk Labs a BBC Newsnak elmondta: a Quayside-ra vonatkozó javaslat nem tartalmaz – és soha nem is tartalmazott – semmiféle megfigyelő vagy arcfelismerő rendszert.

  Toronto többi részéhez hasonlóan az utcák és parkok a köztulajdonban állnának, és a város üzemeltetné azokat” – tették hozzá.

  Míg a Quayside épületeiben beágyazódnak a digitális technológiák, a fenntarthatósági céljaink elérése érdekében az összegyűjtött személyes adatok energia- és hulladékgazdálkodási, valamint számlázási célokra szolgálnak” – fejtette ki a cég.

  [​IMG]


   
  Utoljára módosítva: 2020 Március 3
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Március 3.

  1. setni
   setni
   Ezt már kína megcsinálta vagy megcsinálja.
  2. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   A látvány tényleg lenyűgöző, de én mégis úgy érzem, hogy nem olyan --ember barát--. Miért? Nem olyan hangulatos, hiába no, már többen megmondták, legalább 200 évvel ezelőtt kellett volna élnem, de a 100 az biztosan.... Több dologban le vagyok ragadva, v. írhatnám azt is, hogy maradva....

Megosztás