Trump összerúgta a port Kanadával is, de azok nem hagyták annyiban

Kanada védővámokat vezet be az amerikai alumínium importra, miután Donald Trump ugyanígy járt el egy nappal korábban. A kanadai kormány szerint az intézkedés ideiglenes, mert Trump elveszíti a novemberi elnökválasztást.

Kanada 2,7 milliárd dollár értékű amerikai alumínium-importra vet ki büntetővámokat, miután az Egyesült Államok bejelentette, hogy szankciókat hoznak a Kanadából érkező alumíniumimportra - tudta meg a Reuters pénteken.

Chrystia Freeland miniszterelnök-helyettes elmondta egy sajtótájékoztatón, hogy az ellenintézkedéseket szeptember 16-tól léptetik életbe, addig konzultálnak az iparági szereplőkkel. Donald Trump csütörtökön 10%-os vámot jelentett be az alumíniumtermékek importjára Kanadából, hogy megvédje az amerikai ipart a kanadai termékek dömpingjétől.

Egy kereskedelmi konfliktus az utolsó dolog, amire a feleknek szükségük van, ez csak rontana a gazdasági kilábaláson. Ennek ellenére az amerikai kormány mégis ezt a döntést hozta meg

- mondta a miniszterelnök-helyettes. Freeland az USA döntését abszurdnak és igazságtalannak nevezte.

Ez már nem az első kereskedelmi összetűzés az USA és Kanada között: 2018-ban utóbbi 12,5 milliárd értékű vámot vetett ki amerikai termékekre, miután az Egyesült Államok ugyanígy járt el akkor, szintén az alumínium - és fémtermékekkel kapcsolatban.

A források szerint a kanadaiak úgy számolnak, hogy az intézkedés rövid ideig lesz érvényben, mert Justin Trudeau kanadai miniszterelnök köreiben biztosra veszik, hogy Trump elveszíti a novemberi elnökválasztást.

Trump azután döntött a büntetővámokról, hogy az új kereskedelmi megállapodás Kanadával és Mexikóval életbe lépett. Az észak-amerikai gazdaságok mélyen integrálódtak egymásba, a kanadai export 75%-a az Egyesült Államokban kerül eladásra.

images
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,799,930
Tagok
615,629
Legújabb tagunk
A.Ancsa
Oldal tetejére