Hírek Trump szerint kedden le fogják tartóztatni, híveit tüntetésre szólította fel

Donald Trump volt amerikai elnök szombaton arról posztolt közösségi oldalán, a Truth Social-ön, hogy kedden le fogják tartóztatni. A politikus egyben felszólította híveit, hogy tartsanak tüntetéseket, amikor ez bekövetkezik.

A korábbi elnök a bejegyzésében azt írta, hogy a manhattani kerületi ügyészség (aminek a vezetőjét szerinte Soros György finanszírozza) „kedden le fogja tartóztatni a magasan vezető republikánus jelöltet, és egyben az Egyesült Államok korábbi elnökét”. Annak ellenére, hogy Trump szerint az ügy egy „régi, és teljes mértékben megcáfolt tündérmese”.
„Tüntessetek, vegyétek vissza az országunkat”
– zárta Trump a bejegyzést. A „vegyétek vissza az országunkat” felkiáltás Trump 2021. január 6-i beszédének végén is elhangzott, mely után hívei megostromolták az amerikai törvényhozás épületét.

A CNN információi szerint a manhattani kerületi ügyészség amiatt akar vádat emelni Trump ellen, mert korábbi ügyvédjén, Michael Cohenen keresztül 130 ezer dollárt, azaz közel 50 millió forintot fizetett Stormy Danielsnek, hogy a pornósztár hallgasson az afférjukról. Néhány hónappal korábban 150 ezer dollárért Karen McDougal Playboy-modell hallgatását is megvette Trump.
Az ügyet amiatt vizsgálja az ügyészség, mert a kifizetések a 2016-os kampány hajrájában történtek. A gyanú szerint kampányfinanszírozási szabályokat szegett velük a Trump-kampány.

A korábbi elnök azért fizette le a két nőt, mert félt, hogy ha a választás előtti hónapokban kirobban valamelyik szexbotrány, az komolyan ártott volna a választási esélyeinek. A Stormy Daniels-ügyet végül több mint egy évvel Trump választási győzelme után, 2018 januárjában robbantotta a Wall Street Journal.
Michael Cohen 2018 decemberében bűnösnek vallotta magát egyebek mellett kampányfinanszírozási szabályok megszegésében és amiatt, hogy hazudott a Kongresszusnak. A Trump piszkos ügyeit intéző ügyvédet három év börtönre ítélték. Végül mindössze 13 és fél hónapot kellett a rácsok mögött töltenie. Ezt követően másfél évet házi őrizetben kellett töltenie, majd jó magaviselet miatt az eredeti ítéletnél néhány hónappal korábban szabadulhatott 2021 novemberében.
A jövő héten várható vádemelés újabb csavart hozhat a 2024-es elnökválasztási kampányba. Az elmúlt hónapokban Trumpnak sikerült elhúznia elsőszámú kihívójától, Ron DeSantis floridai kormányzótól a felmérésekben, így jelenleg ő számít a legesélyesebbnek a republikánus elnökjelölti címre. A jelenlegi ügy azonban megkavarhatja a dolgokat.


A korábbi elnök ellen számos további vizsgálat is folyik. Trump két vállalatát például tavaly decemberben találták bűnösnek egy éveken át felgöngyölített adócsalási ügyben. Az esküdtszék akkor mind a 17 vádpontban elítélte a Trump Organizationhöz tartozó két céget. Ezeket azzal vádolták, hogy „nem hivatalos juttatásokat” adtak a csúcsvezetőiknek, ezzel pedig törvénytelenül csökkentették a felsővezetőik személyi jövedelemadó-kötelezettségét.
Az ügyet még tavaly nyáron indította a manhattani kerületi ügyészség a Trump Organization korábbi pénzügyi vezetőjének, Allen Weisselbergnek a tanúvallomása alapján. Az eljárás, illetve a nyomozás három éven át zajlott. A bűncselekmények Donald Trump elnöksége alatt is zajlottak.

Ezen kívül több vizsgálat is folyik Trump ellen a 2020-as elnökválasztás elcsalására tett erőfeszítései miatt. Az pedig pénteken derült ki, hogy 300 ezer dollár értékben kapott elnökként ajándékokat, amelyekkel a törvény szerint el kellett volna számolnia és túl nagy értéküknél fogva meg sem tarthatta volna őket.
(CNN)

1679159351254.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

ani515 wrote on Éleskés's profile.
Szép napot kívánok!
Szerettem volna megnézni ezt
és ez történt:
Hoppá! Bizonyos problémákba ütköztünk.
A művelet végrehajtásához nem rendelkezel megfelelő jogosultsággal.
Ha ki lehet ezeket a "problémákat" javítani, akkor kérem szépen.
Biróné Cs. Katalin wrote on ladysla's profile.
Kedves Ladysla, kérlek segíts!
Évek óta nem voltam a fórumon. Hogyan lépek be az e-bookok lapjaira? Hová írom be a 20 mondatot? Érvényes még ez a követelmény? Válaszodat előre is köszönöm.
Biróné Cs. Katalin (Biseka)
pomagrade wrote on Kincsesbolygó's profile.
Szia! Sajnos nem sikerült még megtalálnom a Viszkok Fruzsi könyvet... Ha szembejön, felteszem majd :)
Hello everyone!!! The Rnata Nativity Bundle pattern is now available!!! Anyone here who already has it and wants to share it?
Erinna Lee has just released a new book: Enchanted Woodland Amigurumi... I hope someone will post it on the forum soon!

Statisztikák

Témák
37,877
Üzenet
4,733,607
Tagok
611,046
Legújabb tagunk
PhilipKen
Oldal tetejére