Hírek Turisták szeme láttára lélegzik a föld, tudósok most választ adnak, hogy mi történik

Hiperventillál vajon az erdő abban a világhírű videóban, amit turisták rögzítettek a kanadai quebeci erdőben?


Nem, ez nem egy speciális effekt, ez a videó valóban egy quebeci erdőben készített valódi felvétel, ahogy lélegzéshez hasonlító mozgást végez egy fa gyökere a földben. A föld ide-oda hullámzik, és úgy néz ki, mintha ez egy élő, lélegző, érző erdőség lenne. Valójában itt sem csoda nem történt, sem varázslat és nem is egy halloweeni trükkről van szó. Nem alszanak óriások a sziklák alatt, nem játszanak kísérteties erdei szellemek a fák között. Ez valóban megtörtént, csak nem minden az, aminek elsőre látszik.

Mark Sirois időjáráskutató megfejtette, hogy mi történik a videón, és egy teljesen hétköznapi meteorológiai jelenséget azonosított. A természeti elemek tökéletes együttállása hozta létre azt a szokatlan jelenetet, amelyet a videóban rögzítettek és ami bejárta a világhálót.

„Ha a háttérben a fákat nézzük, egyértelmű, hogy nagyon erős volt a szél. Az erdő talaját, úgy tűnik, moha borítja, ami a fiatalabb fák gyökérzetének nagy részét laza közegben hagyja meg. Ahogy a szél megingatja a fákat, a gyökerek felemelik a talajt, ez pedig a légzés látszatát kelti”
– elemezte Sirois, akinek magyarázatát más meteorológiai szakértők is megerősítették, így egyetértenek abban, hogy a jelenet nyugtalanító megjelenése ellenére nincs semmi varázslat, ez a véletlen és a természet játéka.

Az erdő tényleg lélegzik, azonban nem a gyökereivel a föld alatt.1666051328345.png
 
Nem egy nagy csoda ez. A fenyő gyökérzete vízszintesen terjeszkedik, általában olyan hosszan, mit a lombozat átmérője. Ha erős szél fúj, az az egész fát megmozgatja és a törzs pedig "igyekszik" a mozgatás kényszere miatt a széliránynak megfelelően mozogni, ha csökken a szél erőssége akkor meg vissza a helyére. A talaj pedig engedelmeskedik a gyökérzet emelkedésének.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok! SOS LENNE valaki tud segíteni ezeknek a feladatoknak a megoldó kulcsában? Az is elég ha csatoltok képet a netről,de én ott mondjuk nem találtam fenn... Kérlek szépen segítsetek....
Sziasztok!Keresem get to the top 1 angol könyvhöz tartozó Teszteket!Esetleg valakinek megvan?
IMOPB wrote on ildi200429's profile.
A Hold sötét oldalán, Bűnös éj, Halálos csók van meg. Kell?
Sziasztok!
Keresem a régi apáczais betűhívóképeket (2002-2003 környéke). Esetleg valakinek megvan scannelve, vagy be tudná nekem scannelni?
Nagyon köszönöm előre is :)

(Tudom, hogy a mostani fent van, de nekem jobban tetszik a régi)
VasMacsi wrote on Animya's profile.
Szia! Nagyon köszönöm, hogy ennyi időt és munkát fektettél a Lara Adrian sorozat 9. részének fordításába! A fordítóprogrammal készült verziók olvasása inkább bosszúságot, mint örömet okoz. Szóval, ha van rá indíttatásod, ne fogd vissza magad és fordítsd le a további részeket is. Velem együtt sokaknak okoznál vele örömöt! Minden jót kívánok!

Statisztikák

Témák
37,558
Üzenet
4,648,790
Tagok
606,075
Legújabb tagunk
Kanyicska Anikó
Oldal tetejére