Tvrto közleményt adott ki a Viszkis rablóról..

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 23.

Melitta - 2017 November 23, 11:00
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Tvrto olyan közleményt adott ki a Viszkis rablóról, amit azóta tízezrek osztogatnak, annyira igaza van a műsor vezetőnek! De tényleg, nincs igaza?

  Vujity Tvrtko és a viszkis kőkemény, személyeskedésig fajuló háborút vívtak egymással ma és tegnap. Az egész az ATV egyik műsorának felvételén kezdődött, ahol Tvrtko nem a szokásos sablonkérdéseket tette fel a Viszkisnek, az egykori rabló pedig csúnyán kiakadt rajta.

  Aztán ma reggel a Viszkis az addigiakon is túlmenő, durva hangnemben nyilatkozott Tvrtkoról.

  A tévés most elegáns válasszal ütötte ki a nyeregből a vagdalkozó Viszkist. Ezt írta a Facebook-oldalán:

  "Tegnap interjút készítettem, készítettünk a most moziba kerülő “Viszkis” című film főszereplőjével és címszereplőjével. A beszélgetés során olyan kérdések iránt is érdelkődtem, amelyek azt feszegették, hogy mi kell ahhoz, hogy egy sokszoros, fegyveres bankrablóból igazi sztár, celebműsorok, utazósműsorok, könyvek és most már film főszereplője is legyen, hogy autogramot osztogasson, közös képeken pózoljon rajongóival. Ez csak részben vonatkozik az alanyra, másik része a társadalomra vonatkozik.

  Egyik kérdésem után Ambrus Attila nemzetiségi nevem gúnyolásával és sok minden mással reagált, ma pedig azt nyilatkozta, hogy hosszú ideje készült egy velem szembeni revansra.

  Nos, én semmilyen módon nem szeretnék belemenni semmiféle személyeskedésbe, pláne sárdobálásba. Kérdések voltak, amikre válaszokat vártam, s kaptam olyanokat, amilyeneket kaptam. Hiszem, hogy felvetéseim nem csak engem érdekeltek. A filmpromóción kívül kérdeztem volna arról is, hogy fegyveres rablásainak egykori elszenvedői szerinte beülnek-e majd a moziba, meg arról is, hogy hogyan találta fel magát tanácsadói szerepben, ám a fentiek elvitték a stúdióidőt.

  Ez az egész mostani “ügy” sok pénzzel és a 2011-es javaslatommal, annak szándékával áll szoros összefüggésben, amikor is -egy erőszakos bűnöző interjú-honoráriumra irányuló igénye után- a törvényalkotók foglalkoztak a felvetésemmel. Akkor azt indítványoztam feléjük, hogy egy bűnöző ne kaphasson pénzt a bűncselekményével kapcsolatos interjúiért, könyvéért, szerepléséért (tehát más tevékenységével kapcsolatban igen, de azért ne!) Tettem ezt annak idején azért, mert volt olyan hozzátartozó, aki szinte beleőrült a tudatba, hogy miközben valakik kárvallottjai, áldozatai, elszenvedői egy bűncselekménynek, addig maga a bűnelkövető még profitál is az általa elkövetett bűncselekményből.

  Javaslatom hangsúlyozottan nem Ambrus Attila okán született, ugyanakkor -ahogy erről korábban maga is nyilatkozott- ő is érintettje lett. Akkori javaslatom vele együtt többeket, emellett pedig rengeteg pénzt érintett.

  Ambrus Attila személyével szemben mostani nyilatkozatai ellenére sem vezérel semmiféle indulat. Magánemberként örülök, hogy szakmát tanult, mely szakmában sokat dolgozik és melyben sikeres. Ennyi közlendőm volt, az ügyet lezártnak tekintem, Ambrus Attilát pedig -ha eljön- a jövőben is várom a stúdióban kérdéseimmel.

  Barátsággal: Vujity Tvrtko"

  vty.jpg
   
  ladybug7spots és raheb kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 23.

  1. Tóthné K. Zsuzsa
   Tóthné K. Zsuzsa
   Ambrus Attila megbűnhődött a cselekedeteiért. Joga van tiszta lappal indulnia a jövőbe. Az is igaz, hogy a bűnével kapcsolatban utólag ne tudjon nyereségre szert tenni (pld: nyilatkozatok).
   cdurmol, gajda zsuzsa, setni és 1 másik tag kedveli ezt.
  2. analema
   analema
   Az történik most, hogy egy közönséges rablót piedesztálra emelünk, és példaképet állítunk mások elé, hiszen a tökös rabló az általunk úgy utált bankokat fosztogatta, és közben olyan életet élt, amire csak sokan vágynak. A mostani film is ezt a képet fényezi tovább.

   A csúnya árnyoldalakról senki sem beszél. A rablások közben sokszor nagyon durvák voltak, nem véletlenül dörrent a végén a fegyver. Minden további nélkül meg is öltek volna bárkit, csak a szükség nem hozta úgy, a szerencse meg nekik kedvezett a túszejtéskor, hogy végül nem lett halál belőle. Első kézből tudom, hogy minden további nélkül megütöttek nőket, akikben évekre szóló lelki nyomott hagyott az eset a gyógyuló fizikai sérüléseken túl.

   Letöltötte a büntetését, megbűnhődött. Semmi gond nem lenne azzal, ha a tévé bemutatná, hogy most pl. milyen kiváló bútorasztalos, vízvezetékszerelő vagy programozó lett belőle és lám van kiút. Helyette azonban most a konkrét rablásokért és vérengzésekért fizetünk is neki még utólag.
  3. ppix
   ppix
   bezzeg a politikusok emlékiratai nem bántják a csőrét :D


   tulajdonképpen mibe is őrültek szinte bele?
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  4. szundi53
   szundi53
   DE MÁS SE ! X ideig ne születhessen semmiféle alkotás! Nem csak a pénz miatt. Zuschlagból nem lett bálvány a 6 év és a könyv ellenére sem, a héten börtönben meghalt Mansonról most terveznek superfilmet készíteni. (Lehet, a bemutató után az amerikaiak majd ott is vakarják, ahol nem viszket.)
   Napjaink bűncselekményei, az elkövetők sztárolása túl kényes témák, dokumentum szintjénél mélyebben nem kéne bemutatni.
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  5. setni
   setni
   Ez hogyan jött ide?
   Ez most a viszkisről szól...biztos van véleménye a politikusokról is.
   Örülj neki hogy nem voltál még bűncselekmény áldozata,azt fel is kell dolgozni és azzal a tudattal kell élned.
  6. ppix
   ppix

   óóó ... szegény banki alkalmazottak, gondolom ez nekik munkahelyi baleset.
   már azt hittem, hogy meghalt vagy megnyomorodott valaki mint a részeg, drogos színészek áldozatai... bezzeg azokat lehet ünnepelni, még tapsolnak is nekik
   gajda zsuzsa kedveli ezt.
  7. szundi53
   szundi53
   ÉLD ÁT ÉS MEGTUDOD !
   setni, Koroknay bela és udvarfy kedveli ezt.
  8. ppix
   ppix
   de tényleg, hallottál valamit hányan hagyták ott a banki állásukat rettegvén egy újabb rablástól?
   valóban kíváncsi lennék, hogy melyik a veszélyesebb munkakör, például az építőipar vagy a banki szektor... szerintem abba is "szinte bele lehet őrülni" hogy lát az ember egy munkahelyi balesetet.


   De vissztérve a cikkhez, ne felejtsük el hogy a riporter vagy a TV társág is annál nagyobbat kaszál, minnél nagyobb, hírhedtebb bűnözővel csinál riportot és nekik nem derogál a bűnözőkön nyerészkedni.
   Utoljára módosítva: 2017 November 23
   tipasa kedveli ezt.
  9. gumelig
   gumelig
   Troll...?
   RixavanDerMaat és mechi kedveli ezt.
  10. tornando
   tornando
   Rózsa Sándor, Robin Hood, Juraj Jánošík történeteket kedvelik a kisemmizettek az elnyomottak
   Épp olyan hamis história: Mint amit a whiskis köré fonnak
   Bűnöző aki rövid ideig népi hősként vagy celebként is szerepelt
   A kisemmizettek öröme volt az ilyen régen is éppen csak most belőlük gazdagodik a celeb
   [​IMG]
   Utoljára módosítva: 2017 November 23
   setni és analema kedveli ezt.
  11. CasaLoma
   CasaLoma
   Korábban is készült már film a Viszkisről, de nagyon is elképzelhető, hogy azt Magyarországon sosem mutatták be. Nem annyira A.A. volt ugyanis a "főhős", mint az őt üldöző és hibát hibára halmozó rendőrség.
   Inkább tartozott a film a vígjáték vagy bohózat kategóriába, mint aminek eredetileg szánták, dokumentumfilmnek.
   analema kedveli ezt.
  12. *Rima
   *Rima
   Bonnieclyde_f.jpg bonnie-y-clyde-2013.jpg

   nagyon udvozlom hogy a bekepzelt pojaca Tvrtkot valaki helyrebillentette
   abbol el egesz eleteben hogy a radiator alatt maradt a horvath haboru idejen
   es ha mar ott volt tudositson
   eloben hallgattam anno vegig az esemeny forgataga adta a riportot
   ppix és B.Péter kedveli ezt.
  13. CasaLoma
   CasaLoma
   :D
   ez nem az igazi neve, hanem "művésznév" az eredeti neve kb. kovácsbélásan hangzik.
   varázsdoboz kedveli ezt.
  14. analema
   analema
   Rózsa Sándor is csak egy jellemtelen senkiházi rabló volt. Nagyon legendásan igazságos betyár hírében állt, a rabolt dolgokat állítólag igazságosan dobta szét. Aztán lehet, hogy az az igazságos inkább testvéries volt :)
   Egyébként azért a gazdagoktól rabolt, mert a kisstílű bűnözésből nem tudott volna megélni. Így inkább a módosabbaktól egyben rabolt nagyobb értéket. A karrierje pl. az Egyesült Államokban itt véget is ért volna, mert valami fejvadász leszállította volna a testét élve vagy holtan. Ha élve, akkor néhány napon belül felkötik. Itt azonban nem volt kiépült fejvadász rendszer, tehát amnesztiáért jelentkezett. Jól is jött volna a szabadságharc idején az amnesztiát kapott Rózsa, de ott is csak odáig jutott, hogy a hivatal nevében falvakat fosztott ki és ha már lúd legyen kövér le is mészárolta az ott lakókat. Nem véletlen, hogy a szabadságharc végére már megint csak mint körözött bűnözőt tartották számon. Életét számtalan gyilkosság fémjelzi, melyek után árvák és özvegyek maradtak, akik ezek után lehet életüket szegényen éhezve szenvedték végig, ha csak újra nem tudtak férjhez menni. Ő a mi legendás alakunk.

   Vigasztalhat bennünket, hogy a szlovák történelemépítés jegyében Juraj hasonló karrierrel lett nemzeti hős, azzal a különbséggel, hogy ő ott végezte ahol kell és még időben.
  15. *Rima
   *Rima
   mindenki tudja hogy ennek a bajgunarnak mi a sztorija es az igazi neve
   casaloma ne ess hasra csak mert a foldid
   nem lett volna ennek Pulitzer dij ha igyekezett volna spurizni
   utana pedig mar csak az irhajaert izgult


   Balogh Szilárd néven született, de nem a Vajdaságban, hanem Pécsen.

   „A rendszerváltás körül, 18 éves koromban úgy döntöttem, olyan néven szeretnék élni, ahogy az iskolában szólítanak, és ahogy az anyukám is szólít. (…) 1991. áprilisában – tudomásom szerint – én lettem az első magyarországi horvát, aki horvátosította a nevét. Onnantól fogva engem hivatalosan is – minden igazolványomban – úgy hívnak, hogy Vujity Tvrtko”
  16. JuhJóz
   JuhJóz
   Már említették, csak megerősíteni tudom, hogy a riporter jó magyar embernek született és nőtt fel becsületes magyar névvel egy többségében sokác faluban a határ mentén, és ott, illetve a jugoszláv TV-n keresztül szedte össze a nyelvtudását. Ez tény.
   A másik szintén tény, hogy a "rablásaiban" végtelenül udvarias volt, és nem volt semmi durvaság az utolsó kivételével, miután elkapták. Ott attól lehetett csak tartani, hogy a rendőri beavatkozás okoz szeélyi sérülést. (Szerencsére a TEK akkor még nem létezett, mert akkor tuti balul sül el...).
   Harmadszor, ha valaki büntetését tölti, miért ne lenne legális, ha a börtönben pénzkereső és nem szabálytalan tevékenységet folytat?
   Hogy a magyar közvéleményt érdekli a története? Ha sztereotípiák helyett a valós történetre gondolunk, érdekes lehet, mi vesz rá egy sikeres és ismert sportolót a bankrablásra?
   Hogy-hogy durvaság helyett udvariasan rabolt. És igen, érdekes az is, hogy a rendőrség, (amelyik a mostaninál százszor profibb volt a mostaninál), hogy tudott annyit bénázni, ogy sokáig bottal ütötték a nyomát.
   Nem a whiskis, hanem a móri bankrablók voltak az erőszakosak, az áldozatokban ill. családjaikban nyomot hagyóak.
  17. analema
   analema
   Folyamatosan durvult el, a túszos eset előtt már több esettel is durrantak el a 8 napon túl gyógyuló pofonok...de ezen tények közlése nem érdeke senkinek, leginkább annak, aki a hősből pénz prést nyomja.

   Ó istenem, a hülye rendőrök kimentek a fegyveres rablóhoz, az lövöldözni kezdett és majdnem megsérült valaki. Csúnya rendőr bácsik, hagyták volna békén rabolni és nincs semmi baj.

   Az a baj, hogy ez szabályos.

   Az hogy egy hülye kretén. Érdekes az is, hogy a sikeres sportolók többi 99.9999%-ka nem vág neki bankot rabolni.

   Lenin elvtárs alapvetően kedves volt. Visszaadta a gyerekeknek a labdát, pedig közéjük is lövethetett volna.
   setni, udvarfy és tornando kedveli ezt.
  18. szundi53
   szundi53
   Ne haragudj, de ez olyan giccses. Sorry!
   Tényleg nem volt durva. Fegyveresen udvariasan elkérte a fegyvertelen pénztárostól a pénzt. Mint valami grál lovag. Az szebb lett volna, ha leteszi a stukkit és táncra kéri a hölgyet. (Tuti enyhítő körülmény)
  19. JuhJóz
   JuhJóz
   Attól még tény. Magyarnak született, magyar névvel Hercegszántón, és "hősködése" idején váltott nevet. És a magyar médiában "virít", nem a horvátban. Sima ripacs.

Megosztás