Uniós gigabírság a fideszes autópálya-biznisz miatt – 49 milliárd Ft-ot a magyar embereknek kell

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 Október 19.

Melitta - 2016 Október 19, 07:54
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Uniós gigabírság a fideszes autópálya-biznisz miatt – 49 milliárd forintot a magyar embereknek kell állniuk.

  A fideszes autópálya biznisz miatt az EU történelmének egyik legnagyobb büntetését rótták ki Magyarországra az elmúlt napokban. A számla 49 milliárd forintra rúg, amit a fideszes korrupció miatt a magyar embereknek kell állniuk- írta a DK oldalán Molnár Csaba.
  Molnár Csaba úgy fogalmazott, hogy: “A hétből még csak két nap telt el, de a kormányzati bűnbanda már most minden magyart 5000 forinttal rövidített meg. Az Európai Bizottság a büntetést azért rótta ki, mert szerintük a magyar kormány trükközött az útépítésekkel az elmúlt hat évben.

  A Bizottság azt kifogásolta, hogy csak azok a baráti cégek nyerhettek milliárdos autópálya-építéseket, akiknek az építés helyétől 50 kilométeren belül volt saját aszfaltkeverő üzemük. Brüsszel megelégelte, hogy Orbán a magyar emberek helyett a kollégiumi szobatársának, aztán a falubeli haverjának adja az uniós pénzeket. Nem meglepő az sem, hogy a Bizottság kizárólag 2010 utáni trükközések miatt rótta ki a közel 50 milliárdos gigabírságot hazánkra.

  A DK szerint az EU történelmének eddigi legnagyobb büntetése az Orbán-kormány szégyene. Orbán Viktornak az uniós tagállamok közül egyedül sikerült azt elérnie, hogy lassan több pénzt fizetünk be bírságként, mint amennyit fejlesztésre kapunk.

  A DK követeli a kormánytól, hogy ne okozzon több kárt a magyar embereknek és ne rombolja tovább hazánk nemzetközi tekintélyét.”

  Ádám Lajos

  forint_kotegek_bankjegyek.jpg

   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 Október 19.

  1. Melitta
   Melitta
   Alaposan utana lehet nezni a googleba, hany reklamalast kaptak , hogy dragabb az autopalya epites 1km re mint Nemetorszagba, a fizetes a munkasoknak meg toredeke. Felkeszen ott van egy ut mikor Simicskat lapatra tettek, ami megint veszteseg lesz ha itelet szuletik Brusszelbe ,de mar a bortonok a birak elkuldese a Trafikosok a voros iszap karsultak ugye buntettessel vegzodott vagy hamarosan itelet szuletik. Kvesztor ugy es a tobbi fogadni merek egy nagy bonbonba barkivel ezt is elfogjak bukni Brusszelbe.
   Ha en lennek az ellenzek mas nem csinalnak mint csak a bunteteseket adnam ossze ,mennyibe is kerult a magyaroknak Orban ur kormanyzasa.
  2. CasaLoma
   CasaLoma
   Ez a dátum jó lehet! A következő az évben vettem autót, sokáig kívántam, hogy bárcsak lerohadt volna a kezem, mielőtt aláírtam a kölcsönszerződést! :)
  3. CasaLoma
   CasaLoma
   De a hálapénzt nem szüntette meg, még arra a kis időre sem, amíg fizetni kellett a 300 forintokat.
   cdurmol és Soproni Ede kedveli ezt.
  4. mcx3
   mcx3
   Hombárfej, neked fogalmad nincs arról, amiről írsz. Nyomod a propagandát.
   A vizitdíjat, kórházi napidíjat, receptfelírási-díjat olyan "környezetben" vezették be, amelyben az emberek legalább negyedejövedelmét TB és EÜ járulék címén vették el.
   Te benne lennél abban, hogy elvegyék a pénzedet, oszt' még külön fizess is az ellátásért, amire elszedték a pénzedet? Ez olyan,mintha a BKV-bérlet mellé még "megállóhasználati különdíjat", meg "áramszedőkopási-díjat", meg "buszvezetői fáradozási díjat" szednének!
   50-100ezer forintokat szednek be havonta, és akkor az SzDSz telerondította a világot, hogy "De hát nincs ingyenkenyér! Tessék öngöndösködni!" Na erre csak olyan válaszokat lehetne írni, amik nem igazán méltányoltak itt. (Persze, csak egy irányból, a másik irányból jöhet!)
   Utoljára módosítva: 2016 Október 20
   B.Péter, graver és tuncu kedveli ezt.
  5. hombárfej
   hombárfej
   Értem én. Jobbról nem nyomják a propagandát - annyira. Csak folyamatosan, lassan, legalább két éve. Már ebben élünk. Már ebben hiszünk. Már csak ez a kultúránk, ez a napi beszélgetésünk, ezzel kelünk, ezzel fekszünk.
   Ha megszólal egy másik hang középről, netán balról, az már disszonanciaként zeng a fejünkben. Pedig egyesek még mindig azt hiszik, hogy a véleményük kimondása szabad, vitaképes. De nem! Nem vitaképes, hanem ledorongolásra való, ledorongolásra képes a hívők szerint.
   Mindezek ellenére próbálkozunk, hátha valakinek feltűnik, hogy nemcsak G-dúr van a sulykolt zenében, hanem ezen kívül sok más hangsor is.
   Lásd, milyen figyelmes vagyok: a furulyák, amin a gyerekeink zenét tanulnak G hangolású.
   Egyszer ülj le és hallgasd meg Beetoven Apassionata szonátáját, f-moll. Hátha meghallod benne a mindenkit érintő szenvedélyt. (apassionamente (olasz) = szenvedélyesen) youtube-on megtalálod.
   gumelig kedveli ezt.
  6. sae15w
   sae15w
   Ki nyer ma? komolyzenei vetélkedőn vagyunk, vagy politika vitafórumon :)?
  7. hombárfej
   hombárfej
   Miért kell egy politikai vitafórumnak beszűkült látókörrel rendelkeznie?
   mechi és sae15w kedveli ezt.
  8. mcx3
   mcx3
   Az a baj, hogy "baloldalról" (milyen bal? Ezek kőkemény kapitalisták mind, közük nincs az igazi baloldalisághoz! :) ), szóval a baloldalról semmilyen értelmes érv, vélemény, mondanivaló nem jön. Már meg ne sértődj, de az nem választási program, hogy "Orbán takarodj!". Ennél azért kicsit több kell.
   Nem véletlen, hogy a kormány jelenlegi nagyon erős elutasítottsága sem tudja "odaterelni" az embereket a baloldalhoz.
   A választók jórésze pontosan tudja, mekkora bullshit az, amit akár a "balik", akár a "jobbik" nyomat.
   Az LMP-t, mint talán esetleg elképzelhető alternatívát mostanában verik éppen szét. Még nem világos teljesen, kik szeretnének rátenyerelni a maradékukra, de nyilvánvaló, hogy megpróbálják "benyálazni" valaki senkiháziak.
  9. cdurmol
   cdurmol
   A vizitdíjjal kapcsolatban. Én emlékszem. Emlékszem, amikor az orvos asszisztensnője a fogát vicsorgatta, mert neki kellett a 300 Ft-okat beszedni, elkönyvelni az addigi normális, egészségügyi munkája mellett. Ki is volt írva a váróban. hogy elnézést kérnek, de lassabban történik az ellátás. Zseniális ötlet volt, hogy egy injekció beadás, egy pénzváltás ugyanannak az embernek a munkája a csatolt kötelező kézmosások közepette.
   Ne mondd nekem, hogy ez így megreformálta volna az egészségügyet, és lendített volna a kórházak állapotán!
  10. mcx3
   mcx3
   A vizitdíjnak egyetlen pozitív hatása volt: eltűntek az unatkozó nyugdjasok a rendelőkből. (Azok, akik csak azért jártak rendszeresen rendelőbe, hogy valaki foglalkozzon velük.)
   CasaLoma, cdurmol, tuncu és 1 másik tag kedveli ezt.
  11. Chalamade
   Chalamade
   Melitta: teljesen igazad van, a kormánypárti vakhitűek minden vitát szét offolnak, de valóban nincs olyan moderátora a CH-nak, aki nem funkcionális analfabéta és törölje ezeket? Én sorban tiltom ki a félanalfabéta vakhitűeket, mégis megmarad egy-egy topik fő vonala. Szakmai fórumoktól lehet arra is segítséget kérni, hogyan lehet megakadályozni a virtigli hivatásszerűen szétoffolókat.
   Más. Ebben az országban nagyon keveseknek van már valódi erkölcsük, a kormánypártnak meg kifejezetten erkölcstelenségi kódexük van.
   A lopás nem relatív, ahogy még sok más erkölcsi kérdés.
   A magyar egyensugarú választópolgár alapvetően ostoba, és sajnos nem is kicsit.
   Itt választást lehetett nyerni "folytatjuk" választási programmal. (És mellesleg egy olyan törvény ismeretében, amit "bölcs" előrelátással az előző ciklus elején hozott az Orbán rezsim, vajh csak nem tudtak már valamit előre?)
   Igen, fizesse a mindenkori még itthon adózó állampolgár a büntetéseket, hiszen azt az ő újraválasztott kormányának törvénye alapján ez jogszerű.
   Útépítés. Ha az "ókorban" nem létezett még mobil aszfaltkeverő és nem a mutyi, hanem némi racionalitás volt a porondon, akkor le is volt fedve az ország aszfaltkeverő telepekkel, de kizárni a mobil telepeseket az nem racionalitásra, hanem valami másra kell gondolni...
   Hozzáértés. Aki saját zsebére beruház, az tudja, hogy félbehagyott beruházásnál nincs drágább beruházás.
   Jobb és baloldaliság. Gazdaságilag a mai rezsim balossága akkora, hogy Rákosi dörzsölgeti a kezét a sírjában, hogy na ugye, nekem volt igazam.
   Történeti hűség. Nem hinném, hogy van még a világon rövidebb távú emlékekkel rendelkező, mint a magyar.
   Gyurcsányról. Gy.F.-et nem a FIDESZ, hanem az MSZP buktatta meg, tudván, hogy a hibásan meghagyott MSZP "vezető rétegnek" nem sok babér teremne, ha Gy.F. megvalósítja, amit elképzelt (és sajnos szűk körben, nem nyilvánosan adott elő Öszödön.)
   Vizitdíj. Pár hónapig volt érvényben, és mert MSZP nyomásra a népszavazás után azonnal megszüntették, nem lett nyilvánvaló az ostoba szekértolók előtt is annak pozitív hatása. Állítom, ha december 31-ig érvényben marad, visszakövetelték volna még azok is, akik támadták. Egyéni költsége max 6000 Ft-volt és volt alóla felmentés is.
   Pénzügyi műveltség. Ebben az országban a béka segge alatt van. Csak a hülye nem látja, hogy Matolcsyék minden követ megmozgatnak, hogy lehetőleg minél nagyobb forintbefektetésbe forgassák át az ország hitelállományát. Utána némi hiperinflációval meg is lehet tőle szabadulni. Nem elég, hogy az EU-s pénzeket ellopják (és ne legyenek illúzióink, nem a hazai gazdaságban forog termelő tőkeként), de még azt a kevés belföldi tőkét is elszipkázzák, ami lenne.
   De az egységsugarú átlag választópolgár nem tud elszakadni az atomnyi családi kassza mellől.
   Megvehető kamu rezsicsökkentéssel, adóbeszedőként működő bankokkal, szolgáltatókkal. Elég neki egy aktuális ellenségkép és boldogan, bár nyomorogva éljenez.
  12. graver
   graver
   Mindamellett, hogy sem a mostani, sem a régebbi korrupciót nem támogatom, azért szerintem te ugyanolyan elfogult vagy, az egyik oldal irányába.
   Mellesleg nem értem egészen, miért baj, hogy 50 km-re korlátozták az aszfaltkeverés helyszínét az építkezéstől? De oké, nyilván a haverokat akarták helyzetbe hozni (nem a külföldi cégeket kizárni). Sokba került? Biztosan. Hogy a magyar emberek fizethetnek? Úgy néz ki. De nem ez az egyetlen, amit fizettek, és fizetnek. Gyurcsányékat fehér báránykának beállítani meg minimum memóriazavar.

   Egészségügy:

   2009
   https://www.levego.hu/sites/default/files/kapcsolodo/gszt_bajnai_0910.pdf
   "Ami az egészségügyet illeti, közismert a magyar lakosság rendkívül kedvezőtlen egészségi állapota. Ennek ellenére jóval kevesebbet költünk egészségügyre (nemcsak abszolút mértékben, de a GDP arányában is), mint a többi OECD-ország. Évente 700-800 orvos hagyja el az országot..."

   Trükközés autópálya-építésnél (a hírhedt PPP konstrukciók), némi offshore is belefért:

   http://www.demokrata.hu/cikk/buzlo-ppp-k-0

   "Úgy tűnik, a Gyurcsány-kormánynak semmi nem volt drága – még gyermekeink eladósítása sem. Csak az idei év költségvetését 74 milliárd forint terheli az M5 és M6 autópályák PPP-szerződéseiben vállalt, úgynevezett „rendelkezésre állási díj” fizetése miatt. Jövőre pedig a fizetendő szakaszokhoz csatlakoznak az M6 idén átadott részei is, amivel 100 milliárdra nő a fizetendő összeg – és ez így is marad 30 évig."

   https://gondolatjelek.wordpress.com/2013/10/10/mesterhazynak-ppp-ben-meg-tetszett-a-stadionepites/

   Megszorítások az IMF hitelért, ez se került kevés pénzbe az embereknek, viszont ki kellett nyírni a kedvezményes lakáshiteleket (többek közt):
   http://bankhitellelelok.network.hu/...inek-lehivasaert-kenyszerit-az-orszagra-az-eu

   Pontosítanék a DK képviselőkkel kapcsolatban:
   http://index.hu/belfold/2016/10/10/gyurcsanyek_vegleg_kivonulnak_a_parlamentbol/

   "Cikkünk megjelenése után Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatót tartott a bojkottról. A volt miniszterelnök azt mondta, nem vesznek részt a plenáris üléseken, a bizottsági munkában, a vitákban, a határozathozatalokban, nem nyújtanak be írásbeli kérdéseket, egyúttal tudomásul veszik, hogy emiatt elveszítik teljes képviselői tiszteletdíjukat."

   Az ellenzék azért dolgozik az országért Brüsszelben, ez a dolguk (?):
   http://pestisracok.hu/gyurcsany-ale...unional-hogy-peldasan-buntessek-meg-hazankat/


   Persze, hogy Gyurcsányt nem bántotta az EU, sőt:
   http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/...gyar_fejlesztespolitika_mukodeset.596617.html

   Tiszta, mint a patyolat? Persze, hogy nincs szüksége a fizetésére...

   https://atlatszo.hu/2012/09/27/kis-oligarchatarozo-gyurcsany-ferenc/
  13. mcx3
   mcx3
   Amúgy csak jelzem, hogy az MSZP nyilvánvalóan azért hozta ezt az 50km-es rendeletet, hogy kigolyózza Orbán-papát. Hiszen nem lehet neki mindenhol 50km-es körzetben "keverőüzeme".
  14. tuncu
   tuncu
   Kedves Chalamade!

   Az én szótáramban a szólásszabadság nem fér össze , a más vélemények törölgetésével! ...Az akkor már régen nem szólásszabadság! ;)
  15. sae15w
   sae15w
   Az ostobaságon kívül, milyen az "egyensugarú választópologár" ?
   Egységsugarú síkidom választópolgárt valahogy el tudnék képzelni és akkor Te vagy a 3D választópolgár.
   B.Péter és Soproni Ede kedveli ezt.
  16. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Soha nem tudjuk meg, mert folyamatosan titkosítanak... Megtehetik, hiszen "ők" a kormány, akiket ráadásul többen választottak. Miért is? Mert olyan szépeket mondtak, s ezt többen el is hitték. De! Hogyan is lehet(ne) úgy élni, hogy senkinek nem hiszünk, mindenkiről és minden kijelentésről azt feltételezzük, hogy ez félrevezetés, netán hazugság? Ezért nem ítélem el mindazokat, akik anno' a jelenlegi kormányra szavaztak, mert hittek. Csak éppen nem láttak a dolgok mögé. A kormány ezzel a bizalommal vissza is élt, mert az eddig legkorruptabb "kitüntető" jelzőt jogosan meg is kapták. S, ezzel a titulussal nem érdemlik ki a többi ország elismerését, csak a felismerést, hogy "ezekkel" nem érdemes üzletelni. Oda a becsületük, pedig az ami megfizethetetlen.
   S, "ezek" mögött, mi vagyunk, a magyar nép, s mi kínosan vigyázzuk a becsületünket, de félő, hogy hiába. "Ezek" eljátsszák a fejünk felett...
  17. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Akkor azt is magyarázd már el, hogy miért is volt egészen a Kósa idétlen megszólalásáig (amikor 15 Ft-ot esett egy röpke pillanat alatt a kurzus), kedvezőbb a devizahitel, mint a forint. Segítek: az MNB (Járai) féle alapkamatot 8%-ról 11%.ra emelte (Járai) egy mozdulattal és ez csak az alapkamat. Ennél minden bank jóval nagyobb kamatlábat állapított meg - úgy a dupláját (21-30% között).
   Vagyis egy 10%-os Forint romlás esetén is még mindig a deviza hitel volt a kifizetődőbb. Azt meg ne modja senki, hogy előre kellett volna látni, hogy a CHF-ért a dupláját fogják kérni pár éven belül.
   Nekem meg úgy csapódott le, hogy a szociális érzékenységetek nem az egekben honol….
   El sem képzelhető, hogy a több posztban említett gyatra egészségi állapot, - ami időskorban fokozttan sőt halmozottan jelentkezik mindenféle betegség formájában - volt az oka az orvoshoz járáshoz.
   Persze a megány is biztos közrejátszott, de mivel csak 20 alkalomig kellett a 300 Ft-ot fizetni (ugye emlékezünk erre), azt a 6000-t amúgy is odaadta az orvosnak, csak most az nyugtát kellett, hogy adjon róla.
   Megjegyzem, most is odaadják a kék vagy a barna bankót (a nem itthon élőknek 1000 ill 2000 Ft-os) a fehér köpenyes isteneknek…

   Az már más kéréds, hogy Ágicáék (aki nem élt még akkor - a Molnárt követő eü miniszter) széfet vetettek a kórházakkal meg egyéb marhaságokat.
   Persze ez amatőr húzás ahhoz képest, hogy most még azt is előírják, hogy kitől vedd meg a beszerzendő dolgaid javarészét (pl a büntetésvégrehajtás vállalkozásaitól, hiába van a piacon jóval olcsóbban ugyanaz a termék).

   Tulajdonképp ezért a mondatodért posztolok Kedves mz/x! (Ha már félreinfózunk, legygyünk megszólításban is azok.)
   Halkan említem meg, hogy sak a szocho (kintieknek szociális hozzájárulás) 27% (és ráadásul már nem TB, tehát nem kötelesek az eü-re, nyugdíjra költeni - nem is teszik). A 10 nyugdíjj, a 15% Eüj , meg a 16% SZJA nálam már a 3/4-hez közelít… (csak ezt az átlagdolgozó már eleve meg sem kapja, mert a munkáltató előre levonja.)
   Szóval ez az érvelés félrement.
   .
   Tekintve, hogy a fél milliós tagságra tízen sem vagyiunk…
   Másrészt - mivel a CH fel van osztva területekre, ide már nm jutott csak maga Melitta, akinek van néi egyéb teendője is. Amit jelentenek, azt megnézzük és moderáljuk, de mindenre nincs kapacitás.
   Meg aztán, ha egyszer egy témába hozzászólok, akkor ott csak akkor moderálunk, ha nyíltan szabályellenes a beírás. a vélemény pedig nem igazán szabályozható, legfeljebb merőben más...
  18. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Nem tudom elhallgatni, hogy itt, ahol élek, ha labor vizsgálatra megyek, akkor ott a laborban be kell fizetnem valamennyivel több, mint 300 forintot, mondván "üveg-díjra". Itt helyben leveszik a vért, és átszállítják a városba, az ottani kórház laborjába elemzésre. Most és itt senki nem berzenkedik, nyugtát adnak a pénzről. Ennyi. Nagyon halkan megjegyzem, hogy itt a következő probléma, a régi orvosi rendelőnkben volt mindenfajta rendelés: reuma, nőgyógyászat, sebészet, stb. Természetesen nem a hét minden napján, volt ami heti 2x, de volt ami hetente 1x-i alkalommal. No, de felépítettek egy csili-vili orvosi rendelőt, ahol kizárólag háziorvosi-, gyermekorvosi-, ügyeleti (éjszakai, hétvégi), valamint fogáaszati ellátás van. A többi szakorvos "elhúzott", mint a vadlibák, mivel nem kapták meg a helyi önkormányzattól azt a pénzt, ami megérné az ide ingázást. Van egy csili-vili rendelőnk, de ha szakorvosi ellátásra van szükségük vonat-távolsági busz és a városba kell beutazni, esetleg pocsék rossz állapotban ellátásra. Vagy akinek autója van, akkor úgy. S, még örülnünk kell, hogy ami megvan, az működik. Beleértve a fizetős labor segítséget.
   Felvetődött bennem a gondolat, ha minden beteg (első ellátáskor) 2000 forintot (és nem 300.- Ft-ot) fizetne be a csili-vili rendelő házi pénztárába, s az a pénzt az orvoshoz kerülne, akkor abből finanszírozhatóvá válna a rendelő bérlése, az asszisztencia megfizetése és a saját munkája. A további ellátáskor "csak" 1000 forintot fizetne a beteg, mint visszatérő - u.azzal a bajjal, panasszal. - S, még így is sokat spórolhatnánk, mint pénzben (utazási költség), mint egyebekben (rossz közérzettel bumlizni, utazni vonattal, távolsági busszal stb.) - s, amikor ez ötletemet többeknek elővezettem, felháborodtak. Az emberek többsége nem lát tovább az orránál. Nem is folytatom, mert ebből is mindenki láthatja, hogy sokan vannak, akik a fától nem látják az erdőt.
   Soproni Ede kedveli ezt.
  19. Soproni Ede
   Soproni Ede
   Flamingo , most ez csak az én magánvéleményem ! Az a bank és az a banki felügyelet amely 21-30%-os kamatálbat enged meg azt lekell lönni mert kérlek ez büntettendö uzsora kamat lenne ! Hasonlóan a 8%-illetve 11%-os alapkamat ! Hasonlóan a mai negativ kamathoz !! Mondom ez csak az én véleményem , mert ilyent TISZTESÉGES kereskedö nemcsinál !! Aztán könyörgök muttas esetleg Svájcon kivül egy , de egy országot amely az ugynevezett "TB" vagy akárhogyan is nevezzük adólevonásokat a megrendeltetésének megfelelöen használja el .
   Jaszladany és cdurmol kedveli ezt.
  20. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Jaj, csak Kusza Szemet fel ne említsd, mert fizikai rosszullét következik be nálam. Ő aztán "tudta" úgy kavarni a kártyákat, hogy a devizások "örömkönnyeket" sírhattak és sírnak, mind a mai napig. Eljött az a perc, amikor már semmin nem csodálkozom. Ha mindezt megtette és még mindig posztján van, miért ne tömné a saját, a barátnője pénztárcáját, sőt aki csak fizikai-lelki értelemben a közelében van. Nincs törvény, mely őt felállítaná, nincs törvény, mely őt megállítaná. Nincs felette más, csak Döbrögi, aki mindehhez rábólint. Ez ami felháborít, sőt kiabálni tudnék, a baj csak az, sokan kiabálunk, kiáltunk, hogy "elég", de ez nem hallatszik fel hozzájuk. Olyan magasan trónolnak felettünk, no most vagy a távolság, vagy a magasság, de inkább a közöny az, amiért nem hallják a kiabálásunkat. No, de nem is akarják.
   Ez nem a vicces oldal, de ide illik: két tigris beszélget, az egyik kérdezi a másiktól
   - Mi volt a mai zsákmányod?
   - Áh, csak egy politikus!
   - S, honnan tudod, hogy politikus volt?
   - Az arcán a bőr, elefántbőr vastagságu, az ülepe pedig fényesre ki volt ny.lva.
   --------
   Ehhez mit is lehetne még hozzászólni? Csak azt, hogy ez az igaz. Megy a hajbókolás, megy a saját és egymás zsebére a játsszás. Ezt kellene már berekeszteni. S, közben nekünk kell(ene) megfizetnünk, még azt a büntetést is, amit azért szabott ki ránk az UNIO, mert ők a korruptak, ők gazdagodtak, nem is írom tovább, mert senkit nem akarnék felidegesíteni.

Megosztás