Uniós gigabírság a fideszes autópálya-biznisz miatt – 49 milliárd Ft-ot a magyar embereknek kell

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 Október 19.

Melitta - 2016 Október 19, 07:54
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Uniós gigabírság a fideszes autópálya-biznisz miatt – 49 milliárd forintot a magyar embereknek kell állniuk.

  A fideszes autópálya biznisz miatt az EU történelmének egyik legnagyobb büntetését rótták ki Magyarországra az elmúlt napokban. A számla 49 milliárd forintra rúg, amit a fideszes korrupció miatt a magyar embereknek kell állniuk- írta a DK oldalán Molnár Csaba.
  Molnár Csaba úgy fogalmazott, hogy: “A hétből még csak két nap telt el, de a kormányzati bűnbanda már most minden magyart 5000 forinttal rövidített meg. Az Európai Bizottság a büntetést azért rótta ki, mert szerintük a magyar kormány trükközött az útépítésekkel az elmúlt hat évben.

  A Bizottság azt kifogásolta, hogy csak azok a baráti cégek nyerhettek milliárdos autópálya-építéseket, akiknek az építés helyétől 50 kilométeren belül volt saját aszfaltkeverő üzemük. Brüsszel megelégelte, hogy Orbán a magyar emberek helyett a kollégiumi szobatársának, aztán a falubeli haverjának adja az uniós pénzeket. Nem meglepő az sem, hogy a Bizottság kizárólag 2010 utáni trükközések miatt rótta ki a közel 50 milliárdos gigabírságot hazánkra.

  A DK szerint az EU történelmének eddigi legnagyobb büntetése az Orbán-kormány szégyene. Orbán Viktornak az uniós tagállamok közül egyedül sikerült azt elérnie, hogy lassan több pénzt fizetünk be bírságként, mint amennyit fejlesztésre kapunk.

  A DK követeli a kormánytól, hogy ne okozzon több kárt a magyar embereknek és ne rombolja tovább hazánk nemzetközi tekintélyét.”

  Ádám Lajos

  forint_kotegek_bankjegyek.jpg

   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 Október 19.

  1. Éleskés
   Éleskés
   Azt ugye tudjátok, hogy a Fidesz egyik k első törvénye. 2010ben az volt,. hogy minden pü-i malőrert az ország egyetemesen felelős. Így aztán MI fizetünk, ők még nem, avagy a törvény szerint egyformán. Mi is fejenként 5ezret meg ők is fejenként 5ezret. Így kell ezt csinálni!
  2. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Mivel a nemzeti bank alapkamata a mérvadó… azt pedig törvényesen(?) vezeti a parlament által megválasztott személy, illetve tanács.
   A bankár ebben az értelemben nem kereskedő. Rosszabb...
   Amíg TB járulék volt a neve, törvény kötelezte a kormányt, hogy mire költse.
   A jelen hatalom 2012-ben átírta a nevét és a törvényt is és megy a nagy közös kalapba. Ez van.
  3. Soproni Ede
   Soproni Ede
   Flamingo , én kereskedökröl beszéltem:D Te kezdted;)!! de jó :rohog:Tudom ez most OFF, de sajnos ilyen a politika ! Ök rakják oda a banki emberüket és variálják a kamatokat tetszésük szerint ! Tudod egy hatalmas tengerjáróhajó elsüllyed melyen csak Bankárok voltak , még a hajós kapitány is az volt , ez kérlek nagy szerencsétlenség !! De ha csak egy is uszni tud és eléri a partott az kérlek már KATASZTROFA :rohog::rohog:
   Jaszladany, cdurmol és CasaLoma kedveli ezt.
  4. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Ezért (is) jó, ha átbeszéljük, mert most értettem meg, hogy te a kereskedőn a gazdasági élet nagyhalait érted.
   Jaszladany és Soproni Ede kedveli ezt.
  5. mcx3
   mcx3
   Voltaire idézet:
   Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd.
  6. graver
   graver
   Ilyen nálunk is van. De ha elmégy a városba a laborba, nem kell fizetned.

   Ez az ötlet rendben lenne, ha ezt nem a TB mellett, hanem helyette fizetném. ;)
   De most is van ilyenre lehetőség - maszek rendelésen. Igaz, az egy kicsit többe kerülhet esetenként, mint 2000 Ft. (Mondjuk a vizitdíj se állt volna meg 300 Ft-on, az a gyanúm.)
   Utoljára módosítva a moderátor által: 2016 Október 20
  7. graver
   graver
   Off: bocsánat, az előzőt nem így akartam, de valamiért nem engedi módosítani.
  8. tuncu
   tuncu
   A kórházakon nem csak a 300 ft segítségével lehet ám segíteni.
   Biztos Ti is tisztában vagytok vele, hogy létezik olyan minden évben, hogy adó 1%a felajánlása! Lehet élni ezzel a lehetőségel,seki elől nincs elzárva. Sőt tovább megyek! Még ezen kívül is lehet támogatni egy kórházat,még csak adó 1% sem kell hozzá.
   Jaszladany, cdurmol és Soproni Ede kedveli ezt.
  9. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Itt ahol élek - és ahol a labor van - az autóval 26,2 km. Ha autóval megyek, akkor "csak" az üzemanyag. De ha vonattal+távolsági busszal, akkor várni kell, átszállás, macera + költség a vonatra és a távolsági buszra is. Ezért berzenkedem. No, nem a labor miatt, szó sincs róla. De azért, ha szakirányú orvosi vizsgálatra, segítségre szorulunk, akkor meg kell tenni ezt a távot. S, a többség teszi ezt betegen, vagy akár egy kisebb sebészi beavatkozás előtt és utána is - vonaton, távolsági buszon. S, ismét az "imám" - a várakozás, az átszállás és költségek. Amikor itt van helyben a csili-vili orvosi rendelőnk. Szakorvos nincs. Most olvastam, hogy ismét az önkormányzatokat "skalpolják". Ezzel ismét minket lehetetlenítenek el. Nem teljesen, csak még jobban, mint az előzőekben sikerült ennek a kormánynak. Ezt a gondolatomat azért vezetem így le, mert az önkormányzat nem tud fizetni a szakorvosoknak. S, éppen ezért találtam ki ezt az áthidaló megoldást, amit viszont az itt élők nem fogadnak el. Miért? Mert inkább benőtt körömmel, vagy utána azt kivágva, bekötözve elsántikálnak a táv.buszhoz, várnak a vonatra, s ezek az utazási költségek is, kedvezmények nélkül bele kerülnek annyiba, mint amennyit én "dobtam" fel. Többször olyan, de olyan indulat fog el, hogy nem látnak az emberek az orruknál a tovább.
   tipasa kedveli ezt.
  10. FLAMINGO
   FLAMINGO
   A kórházaknál miért nincs TAO, a focinál meg miért van?
  11. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Jaj, ahhajjj! Maszek rendelés? Egy nőgyógyászati, ahol csak a fogalmazás gátló tablettát írják fel, ott elkérnek 10 ezer forintot. S, hol van ez a pénz ahhoz, amit én ötleteltem ki? A magánklinik árait már be sem írom, mert az nem a magyar átlagfizetéshez igazodik.
  12. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Bizony mondom, a 300 forint ma már nem 300 forintot ér, kevesebbet. Egy kiló kenyérnek az ára ennyi. Kiegyeznék a fenti általam javasolt összeggel. De az itt élők nem értik meg, hogy ez ő értük volna, az ő kényelmük, egészségük miatt. Nem, borsót a falra - úgy ötletelek, s teljesen hiába. Pedig az általam javasolt összeg annyi lenne, mint a városba utazgatás oda és vissza (kedvezmények nélkül). S, a legtöbb embernek nincs kedvezménye, mert nem érte el a 65 évet és egyéb lehetősége sincs. Tehát fizetnie kell a teljes árat vonaton és távolsági buszon is. S, akkor nem győzöm hangsúlyozni a várakozást. S, ha az ember rosszul van, fájdalmai vannak, nehéz a várakozás.
   tipasa kedveli ezt.
  13. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Óh kedves Flamingo, ha én erre tudnék válaszolni...
  14. Chalamade
   Chalamade
   És a baromság benne van? Mert az offtopicot a szólásszabadsághoz rendelni az. Ha nem a gigabírságról vitáznál, hanem a vizitdíjról, akkor az ne itt tedd.
   Nyithatsz rá külön topicot ott kiélheted a "jogodat". Bár vitázni csak az tud, aki ért is.

   Nem tudományos értekezésről van szó. Aki képes áttétes asszociációra, az érti, mivel nem kiterjedésről, hanem azonos, feltétel nélkül elfogadott véleményű polgárról van szó. (Értsd vakhitű rezsimpárti.)
  15. tuncu
   tuncu
   Sehol nem vitáztam Kedves Chalamade! :)
   Már ne haragudj,de fogalam nincs miről írsz itt nekem?!
   Semmi off topikot sem írtam! Más dolgait ne rám verd pls!
   Amúgy nem értem milyen "baromságról" írsz! De Te tudod!
   Te okosságot írsz nem "baromságot", így nem vitázok veled! :)
   Látod,ez a szólásszabadság, hogy elfogadom a véleményed! :)
   Jaszladany és Soproni Ede kedveli ezt.
  16. Chalamade
   Chalamade
   off topic az, amikor a hozzászólás másról szól, mint a topic témája.
   A létszámhoz kellő moderátorral rendelkező jól működő fórumokon ezeket törlik, a jobban működőknél a renitenseket ki is teszik, a még jobban működőknél minimális eséllyel tud visszajönni az ilyen renitens.
   Hozzáteszem, ezek általában áldozatot követelnek a tagoktól is, nem önkéntes a "vezetés".
   A témához nem kapcsolódó hozzászólás törlése nem a véleményszabadság "megsértése", hanem a működés minőségének mérője is.
   off topic nem egyenlő más véleménnyel, hanem az illető más témáról ír. Ha ezeket törlik, akkor megszűnik a félreduma, a móricka effektus és a mekkmester hozzászólás.
   Ez a fajta "véleményszabadság", amit tuncu reklamál vezet ahhoz, hogy bárhol, bárki, bármilyen baromságot írhasson ill. bértrollok átalányban lezüllesszenek bármit.
   Emiatt nincsenek valamihez jól értők hozzászólásai csak elvétve, mert mindent szétütnek.
   Ilyen helyeken általában csak egy érv van ellenük: "...zseninek születtél, már akkor is annyit tudtál, mint most..."
  17. CasaLoma
   CasaLoma
   Gondolom, ők is szavazták le! Nekünk, akik 5 vagy 10 évente 1x megyünk orvoshoz a jogosítványt meghosszabbítani, nem egy nagy érvágás ez az összeg.
   Ha a hálapénzt ezzel ki tudták volna iktatni, akkor még rendben is lett volna a vizitdíj. De azt egy icipicit túlzásnak tartom, hogy számlára 300, a többit meg számla nélkül, zsebbe.
   cdurmol és Soproni Ede kedveli ezt.
  18. CasaLoma
   CasaLoma
   1. Elolvastam.
   2. Nem hittem el.
   3. Nem sírok, visszafizettem az utolsó fillérig.
   4. Tanultam belőle.
  19. tuncu
   tuncu
   Kedves Chalamade! :)
   Ha figyelmesebben olvastad volna a hsz-eket,láthattad volna,hogy nem én hoztam fel a vizitdíjat, csupán leírtam róla a gondolatom!
   Ezen kívül,én senki véleményét nem neveztem "baromságnak" köztük a Tiedét sem!
   Én elfogadom mindenki véleményét, mindenféle megjegyzés nélkül!
   cdurmol és Soproni Ede kedveli ezt.
  20. graver
   graver
   Nálunk is nagyjából ez a helyzet. Sajnos nem lehet minden településen szakrendelés, általában a nagyobbakban van. Így, akik kisebb lélekszámú helyen élnek, nekik sajnos utazni kell. Már ez a laboros dolog is segítség.
   A korábbi kormányok idején voltak nálatok szakorvosok?
   Működhetne a te javaslatod is, de a tömegközlekedés költségét megtérítik, ha beutalnak egy szakrendelésre, az általad javasolt pénzt viszont nem. Talán ezért választják az emberek inkább az utazást.
   cdurmol kedveli ezt.

Megosztás