Uniós gigabírság a fideszes autópálya-biznisz miatt – 49 milliárd Ft-ot a magyar embereknek kell

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 Október 19.

Melitta - 2016 Október 19, 07:54
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Uniós gigabírság a fideszes autópálya-biznisz miatt – 49 milliárd forintot a magyar embereknek kell állniuk.

  A fideszes autópálya biznisz miatt az EU történelmének egyik legnagyobb büntetését rótták ki Magyarországra az elmúlt napokban. A számla 49 milliárd forintra rúg, amit a fideszes korrupció miatt a magyar embereknek kell állniuk- írta a DK oldalán Molnár Csaba.
  Molnár Csaba úgy fogalmazott, hogy: “A hétből még csak két nap telt el, de a kormányzati bűnbanda már most minden magyart 5000 forinttal rövidített meg. Az Európai Bizottság a büntetést azért rótta ki, mert szerintük a magyar kormány trükközött az útépítésekkel az elmúlt hat évben.

  A Bizottság azt kifogásolta, hogy csak azok a baráti cégek nyerhettek milliárdos autópálya-építéseket, akiknek az építés helyétől 50 kilométeren belül volt saját aszfaltkeverő üzemük. Brüsszel megelégelte, hogy Orbán a magyar emberek helyett a kollégiumi szobatársának, aztán a falubeli haverjának adja az uniós pénzeket. Nem meglepő az sem, hogy a Bizottság kizárólag 2010 utáni trükközések miatt rótta ki a közel 50 milliárdos gigabírságot hazánkra.

  A DK szerint az EU történelmének eddigi legnagyobb büntetése az Orbán-kormány szégyene. Orbán Viktornak az uniós tagállamok közül egyedül sikerült azt elérnie, hogy lassan több pénzt fizetünk be bírságként, mint amennyit fejlesztésre kapunk.

  A DK követeli a kormánytól, hogy ne okozzon több kárt a magyar embereknek és ne rombolja tovább hazánk nemzetközi tekintélyét.”

  Ádám Lajos

  forint_kotegek_bankjegyek.jpg

   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 Október 19.

  1. setni
   setni
   Minimál bérből így van ahogy írod semmit sem lehet fizetni, de ha valaki rászorul hogy orvoshoz menjen akkor is ellátják ha nincs befizetése. Míg az aktív befizetők sem érzik hogy annyival nagyobb ellátást kapnának hogy megérje befizetni.
   Jaszladany, sae15w, graver és 1 másik tag kedveli ezt.
  2. Soproni Ede
   Soproni Ede
   Mcx3, lehet , hoyg szerinted egybitesen látom a világot ! Gondolod , hogy Europában máshol nincsenek adók , biztositások melyeket a munkáltatonak pontosan ugy bekell fizetnie mint a munkavállalonak ?? Hiszen máshol is fizetik az államfelé a részüket ! Furcsálom , hogy emiatt Svájcban senki sem balhézik pedig a milliárdosnak is fizetnie kell az államkassába és mégsem kap többet ki mint egy "normális átlag ember" ,vagy nézzd meg Németországot amely még ma is büszke a Szociális -piacgazdaságára amelyett Ludwig Erhard alapozott meg a háború után ! Hogy simlisek mindig is voltak és lesznek , hát kérlek ez az élet rendje , aztán ez nem csak a kicsire vonatkozik , ott pontosan ugy megtalálod a multikat is mint máshol !
   Jaszladany kedveli ezt.
  3. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Talán Einstein ondotta volt, hogy minden összefügg mindennek, ezért - bár a hsz-ek fele lehetne off is - de mi mégsem töröljük, ha annak a kultrúráltsága megfelelő és nem mond (nagyon) ellent a CH szabályzatának.
   Amúgy biztosan vannak jobban működú szájtok, de a fál milliós tagság arra utal, hogy annyira nem lehetünk mi sem kutyaütők (ez volt itt a reklám helye).
   Valamint ami nagyon nem mellékes, minket az index/origo… mintájára nem tud felvásárolni sem üzleti, sem politikai megfontolásból senki. (Igaz nem én vagyok a tulaj, de ismerem annyira a hozzáállását, hogy ideírjam helyette.)
   Tudod mit, neked is igazad van.
   (Olyan rabbi módra, aki nen ismerné:
   Kohn elmegy a rabbihoz panaszkodik Grünre. Elmond mindenfélét róla, mire a rabbi: - Igazad van.
   Kicsit később Grün is elmegy a rabbihoz és ő meg Kohnról mond hasonlókat Mira a rabbi neki is azt mondja: Igazad van.
   Mikor Kohn távozik, a rabbi samesze kérdi a rabbit: A két ember homlokegyenest ellenkezőt állított, hogyhogy mégis mindkettőnek igaza van, ami képtelenség?
   Mire a rabbi: Tudod mit? Neked is igazad van.)
   Soproni Ede, graver, setni és 1 másik tag kedveli ezt.
  4. tuncu
   tuncu
   Kedves Flamingo ez ezért van,mert mikor helyet cserélnek mindegyik belátja,hogy a másiknak igaza van,de mivel az első kép ragadt meg az emberbe ezért elképzelhető, hogy ragaszkodik az első meglátásához. 14291789_10206843957328459_1386629966209826107_n.jpg
   Jaszladany, setni és graver kedveli ezt.
  5. graver
   graver
   Próbáltam kiszedni a hozzászólásodból, amihez írni akartam. (Sajnos ezzel szaporítom az offok számát, bocs.)

   Sajnos még nem terjedt el, amit írsz, hogy a vizsgálatok eredményeit elektronikusan továbbítják a beutaló orvosnak. Bár így lenne! Minden nyomorult leletért el kell menni személyesen (tisztelet a kivételnek, de nem nagyon találkoztam vele). Ez általában plusz egy nap. Nem is értem, a mai, számítógép, meg internet uralta világban. Mindenhol ott a gép, mégse használják erre. Pedig időt, pénzt (a betegét is), papírt spórolnának vele. Elküldeni egy e-mailt gyorsabb, mint kinyomtatni a leletet. Mégse jutottunk még el ide.
   Maszek ellátásban találkoztam olyannal (amikor rákényszerültem), hogy választhattam, mi módon akarom megkapni a leletet. Ők el tudták küldeni elektronikusan.
   Viszont épp nem rég az az orvos is rajtam követelte a papír alapú leletet, akinél a vizsgálat készült, és a gépén ott volt az eredmény...
   Soproni Ede kedveli ezt.
  6. eniko61
   eniko61
   [QUOTE="FLAMINGO] [/QUOTE]

   figyusz...ezeket az embereket javarészt ismerem, ezért mertem állítani, amit...(kisváros, tudod...)
   vérnyomás, vércukorszint mérése nálunk az asszinsztens feladata, ezekkel soha nem az orvos rendelési idejét terhelik, sőt még a rendszeres injekciós kúrákkal sem (már amit nem kifejezetten csak orvos adhat be)

   még annyit a 6,5 percből 3,5 adminisztrációhoz, hogy az adminisztrációs részt az asszisztens csinálja, amíg az orvos a beteget vizsgálja - a diagnózist úgyis csak a vizsgálat után tudja rögzíteni - nem tudom hol hogyan oldják ezt meg, nálunk szerencsére nem vesz el ennyi időt a papírkázás
   Utoljára módosítva a moderátor által: 2016 Október 21
  7. Chalamade
   Chalamade
   A hírek topiknak Melitta a gazdája, moderátora. Jogosan ő jelenti ki, hogy off. Némi értelemmel rendelkező hozzászóló ezt megérti, aki nem, avval meg kell értetni.
   Tudom, hogy mekkora a site látogatottsága és azt is, hogy miért. A hírek nem érdeklik a teljes tagságot, pár száz lehet a hírekhez hozzászóló és száz alatti azok száma, akik széttrollkodják az itteni topikokat.
   El lehet humorizálni a dolgokat, de minek. Ahogy telik az idő és tovább romlik itthon a helyzet, a troll tevékenység erősödni fog és szét lessz ütve, vagy szélsőségessé válik. Utóbbira itt is már vannak jelek.
  8. setni
   setni
   Persze hogy a korrupcióról szól a cikk de a csavaros magyaroknak csak az jött le hogy az UNIO így nagy betükkel megbüntette a szabadság szerető magyarokat a szavazás miatt....
  9. mcx3
   mcx3
   Ede, a linkelt kép nagyon sokmindent megmagyaráz. Nem mindegy, hogy 30, vagy 60%-ot "vesznek el".
   Ráadásul ez - ha jól értelmezem - ez nem a "teljes adóterhelés".

   http://kep.index.hu/1/0/1386/13863/138636/13863676_8bac461b6ac120518ef27fb65cafc4ad_wm.jpg
  10. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Szerintem egyáltalán nem tekintjük humorosnak sem az oldallal, sem a magyar helyzettel kapcsolatos dolgokat.
   Én legalábbis biztos nem. (Még, ha be is tettem egy rabbis viccet, annak is mögötttes értelmet tulajdonítok.)
   Viszont azt is tudomásul kell vennünk, hogy emberek vagyunk, különböző beállítottsággal, látókörrel, befolyásolhatósággal, sőt világnézettel.
   Sajnos a szabad véleménnyilvánításba egy bizonyos szintig beletartozik a trollkodás (mármint nálam), olyan értelemben véve, hogy amíg az illető nem flood-ol, addig meg kell engedni, hacsak szabályzatba nem ütközik.
   Az persze egyedi, hogy minek hol a határa, mint az élet oly sok területén. Ezért is felelősség a moderálás (no meg a moderátor kiválasztása).
  11. tuncu
   tuncu
   Ezzel egyet értek! Amúgy én sem a viccet láttam mögötte,hanem a tanulságot.
   Soproni Ede és FLAMINGO kedveli ezt.
  12. Melitta
   Melitta
   Az elo amit elkernek a Tb kartya, 6000Ft korul van havonta akinek nem fizeti senki a biztositasat.
   Soproni Ede kedveli ezt.
  13. Chalamade
   Chalamade
   Részlet a CH szabályzatából:

   "A fórumon tiltott minden olyan téma, ami politikával vagy etnikai kérdésekkel foglalkozik."

   Vizet prédikál és bort iszik.

   Ezt kifejtenéd? Kíváncsian várom, a körte miért alma?
  14. tuncu
   tuncu
   Kedves Chalamade!
   Nem almáról,és körtéről van itt szó, hanem a kiposztolt cikkekről,és hszekről. Tehát, ha az ember képes a másik szemléletét is észre venni,lehet, hogy talál benne igazságot. Így fordulhat elő,és ez is volt a tanulsága annak a "viccnek" amit Flamingo írt, tehát így fordul elő, hogy aki hajlandó mind a két fél álláspontját meghallgatni, szemlélni,az bizony észre veheti,hogy mind 2 félnek lehet igazsága.Ezért az egyik fének is mondja igazad van, a másiknak is mondja igazad van,és az is igaz,hogy mind 2 -nek igaza van.

   Amúgy a Te példádban tudod mi a tanulság? Mindenkinek igaza van,mert gyümölcs! :)
   Soproni Ede és setni kedveli ezt.
  15. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Ha úgy tetszik, szerencsésebb lett volna az a megfogalmazás, hogy "Tiltott a politikai korteskedés és bármilyen politikai irányvonal propagálása illetve degradálása.
   valamint tilos a hittérítés és mindennemű fajelmélet hirdetése, melyben a rasszizmus képviseli az irányvonalat."

   Cifrázhatnám még, de már ez is érthetetlen egy nem Magyarországon élő, de a magyart valamilyen szinte értő ember számára

   Ezért van(nak) a moderátor(ok) és felettük az admin, hogy eldöntsék belefér avagy sem.
   A tagnak pedig panaszjoga van, amivel meglepődnél, ha tudnád, hogy mennyien élnek.

   (Amúgy pedig az, hogy mit tekintünk plitikának merőben eltérhet és, ha szó szerint vennénk nem lenne témánk.
   (lokál, üzleti, divat, média, környezetvédelmi…)
   Soproni Ede, Melitta, setni és 1 másik tag kedveli ezt.
  16. Melitta
   Melitta
   MInden ami kritika foleg ami es sajnos negativ nincs helye itt a neten.Privibe emailben lehet reklamalni. Nem a Ch-t kell kritizalni hanem a temahoz hozzaszolni. A hireknel lathato mindenki szamara az olvasottsag es a hozzaszolas szama a cikkhez.
   Fobenjaro bunnek talalom korupciot mert tonkreteszi az orszagot, a buntetes meg felesleges kiadas amibol a betegeskedo egeszsegugyet lehetne rendbe hozni, es meg sok egyeb szocialis gondokat enyhiteni.

   Megdobbento mikor elbagaterizaljatok a major hibakat, es nana a hirvivon kell a port elverni es nem a temaban erdemben velemenyt mondani.MAr is magyar ellenes ha hibakat nagy hibakert szot emelunk, de mar az is baj ha nem mai hanem 1 hetes hir.
   Ahogy otthon vegzaljak a civileket, a mediak lehetosegenek szukulese tonkre tevese miatt kezdtunk el mi is politikaval kicsit foglalkozni ,hogy lehetoseget adjunk az ellenzeki ujsagiroknak. Azaz 50-50% media lehetoseg mar vicckent se letezik lassan 90-10% az arany. A canadahun nem szocsove a Fidesznyikoknak de egy partnak se.
   Honan is tudnal rola hogy ilyen buntetest kaptunk az autopalya uzletbe ha az elleneki ujsag nem kozolte volna, akkor csak egy ujabb adorol ertesulnel de okarol nem miert is kell.
   Zero tolarencia a moderatorok akar a szemelyem akar a canadahun kritizalasa a neten itt nalunk. Ehez mashova kell menni.
   tuncu kedveli ezt.
  17. Chalamade
   Chalamade
   Rendben. Magam részéről hülyén halok meg.
   Akivel egyetértek számonkér, aki meg telibe hazudik, annak a saját szempontjából igaza van.
   És ennek még tanulsága is van... Ha ezt valaki meg tudja magyarázni...
  18. CasaLoma
   CasaLoma
   Igen, így kellene lennie, hogy aki nem biztosított, az mind fizesse a 6000 ft-ot. De nem így van, mert kilóméteres a lista, hogy ki mentesül a fizetési kötelezettség alól.
   Soproni Ede, setni és sidavoq kedveli ezt.
  19. licd
   licd
   cdurmol, tuncu és setni kedveli ezt.
  20. Melitta
   Melitta
   Utoljára módosítva: 2016 Október 26

Megosztás