USA allas lehetoseg

zozo90X

Állandó Tag
Állandó Tag
Valaki tid olyan állást, mely nem végzttséghez kötött és olyannak is jó, aki jól beszél angolul de nincs papírja róla?
 
Sziasztok!

Tudtok olyan webcímet, céget vagy szolgáltatót, ami állásokat kínál külföldi diplomásoknak. Láttam jópár fizetős oldalt, de nem nagyon akarok bedőlni hogy jók-e bármire vagy sem...
Van valakinek tapasztalata ilyennel kapcsolatban?

Üdv
 

campona

Állandó Tag
Állandó Tag
Munkavallalas az USA-ban !!!

Sziasztok!

Tudtok olyan webcímet, céget vagy szolgáltatót, ami állásokat kínál külföldi diplomásoknak. Láttam jópár fizetős oldalt, de nem nagyon akarok bedőlni hogy jók-e bármire vagy sem...
Van valakinek tapasztalata ilyennel kapcsolatban?

Üdv

http://www.uscis.gov/portal/site/us...nnel=13ad2f8b69583210VgnVCM100000082ca60aRCRD

http://www.uscis.gov/portal/site/us...nnel=d1d333e559274210VgnVCM100000082ca60aRCRD
 

Hank

Állandó Tag
Állandó Tag
Álláslehetőségek

IT-hez / webhoszting-hoz kapcsolódó álláslehetőségek egy feltörekvő, elismert amerikai webhoszting cégnél. (A cég nevét azért nem írom le, nehogy valaki céges reklámnak vélje és szabálysértsnek minősüljön. A megadott linken azonnal olvasható a cég neve is.)

Fontos: Mivel a cég sikeres pályázóknak (szükség esetén) segítséget nyújt a költözéshez, ezért nem csak az USA területéről várják a jelentkezőket, így akár jelenleg Kanadában élő munkavállaló is szóba jöhet.



Lehetséges munkahelyek:
  • Austin, Texas
  • Houston, Texas
Feltételek:
  • Kiváló angol nyelvtudás
  • Legálisan munkát vállalhat az USA-ban
  • Megfelelő képesítés és szaktudás
  • Teljes munkaidős szerződés vállalása
Munkakörök:
  • Windows system administrator
  • Linux system administrator
  • Perl software developer
  • Technical support representative
További részletek az alábbi címen:
Mivel előnyösek az ajánlataik és megbízható a cég (mások elmondása és utánajárás alapján, valamint saját honlapom is pl. itt hosztolom) valamint mivel nem csak helyiek vagy USA beliek jelentkezhetnek, ezért gondoltam megosztom veletek.

Aki jelentkezik annak sok szerencsét!
 

hunceltic

Állandó Tag
Állandó Tag
tud valaki tájekoztatni Austriai munkavállalásról ?
A legjobb helyre írtál.:rolleyes:
Egyébként a 7 oldalból volt kb. 5 hsz ami a témához kapcsolódott.Én se arról írok,csak hát én legalább munkát keresni jöttem ebbe a topicba.Sehol 1 k.urva info...Miért nem zárjátok le ezt a topicot?
 

Oscee

Új tag
A HAESF-fel mik a tapasztalatok? Mennyire rugalmasak, gördülékenyek?
Nemrég beszéltem velük Műegyetemi külügyi börzén, de engem abszolút nem győztek meg. Úgy tűnt, hogy igazából egyrészt nem sokkal több, mint egy egyetemi ösztöndíjprogram csak több a bizonytalanság, másrészt nekem úgy tűnt, hogy ha konkrétan tudom azt a pár céget, ahova menni szeretnék, akkor kb. ugyanott vagyok, hogyha egymagam, privát úton pályázok, közvetlenül a céghez.
Ok, tudom, papírmunkában segítenek, de az eleve nem nagy kunszt egyedül sem.

(most perpill nem tervezek HAESF pályázatot, részben a fentiek miatt, csak érdeklődöm :)
 

csatacsiga

Állandó Tag
Állandó Tag
Hali!

Annyi lenne a kérdésem, hogy odakint milyen lehetőség van gépészmérnökként elhelyezkedni? Keresett szakma? Feleségem talán kijutna egy egyetemhez postdoktori képzésre, és vele mennék...

Azt persze értem, hogy csak akkor vállalhatok munkát, ha egy cég úgymond meghív, csak azt akartam volt kérdezni, hogy itthonról van bármi esély pályázni ezekre a helyekre?
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Nyári munka az Egyesült Államokban



ccusa-2015-224x168.jpg

Nyári munka az Egyesült Államokban - így juthatsz ki


900 nyári gyermektábor az Egyesült Államokban, 5600 magyar diákmunkás toborzása. Két számadat az amerikai nyári munkára közvetítő, 25 éves CCUSA eddigi eredményeiből. A szervezet csütörtökön tábori börzét tartott Budapesten. Aki lemaradt volna, az február 22-én még próbálkozhat. Mit ad a program? Hogyan zajlott a vadászat a tábori helyekért? Helyszíni riportunk.

Kövesd híreinket, állásainkat és szólj hozzá facebook-oldalunkon
Csütörtök délután 14 óra magasságában már izgatott tömeg nyüzsög a hotel egyik különtermében - de csak akik időben bejutottak. A többiek még bebocsátásra várnak. Pedig az elsők közt megérkezni a CCUSA expójára sokéves tapasztalatok szerint jó előjel.

"Általában az elsőnek érkezők állnak a legprofibb módon a programhoz. Időben jöttek, a kérdéseik alapján képben vannak és tényleg komolyan gondolják a munkát. És szinte kivétel nélkül meg is kapják a börze végére a szerződésüket"-mondja Rasovszky Miklós programkoordinátor. De azért pár gyors instrukciót is ad, mielőtt az álláskereső fiatalok bevennék a 22 nyári tábor stand-asztalaiból álló terepet. "Ha kérdeznek, bátran válaszoljatok. Lehetőség szerint ne tőmondatokban - a táborvezetőket a személyiségetek, a rátermettségetek mellett az angoltudás érdekli nagyon." Eközben egyre élénkebb a hangukat a folyosón. "És te mit dolgoztál eddig?"..."én főleg counselor-nak jelentkeznék"..."inkább valami általános gyerektábort választanék a tematikusak helyett"..."ne izgulj, ha nem jön össze a hely, akkor februárban majd újrázol" "nálad van a regisztrációs lapod?" -próbálják egymást is bátorítani a jelentkezők.

Rasovszky Miklós a CCUSA magyarországi vezetője egyébként rutinos táborozó. „1994-ben először résztvevőként találkoztam a programmal, 13. éve dolgozom főállásban a szervezetnek. Nemcsak a program szervezője vagyok, hanem minden nyáron személyesen is részt veszek rajta: idén 19. alkalommal utazok egy kisebb kaliforniai táborba, ahol vívást és egyéb sportokat fogok oktatni a nyári személyzet és a több száz CCUSA résztvevő egyik magyar tagjaként” – árulja el.

ccusa-2015-520x237.jpg



Jó angoltudás nélkül nem megy
A folyékony angoltudás fontosságát az expós forgatagban egyébként a New Hampshire-i Wicosuta Camp toborzási munkatársa, Carly Meltzen is csak megerősíteni tudja az expó első harmada után. "Napi 10 órás, konyhai kisegítő munkára várjuk a nyári táborba a fiatalokat. Én eddig 5 embert interjúztattam le, de igazán csak 1 lány felelt meg az elvárásainknak. Ő például folyékonyan beszél angolul, nagyon szimpatikus, motivált, életvidám és diák létére elég meggyőző az eddig gyermekvigyázóként szerzett munkatapasztalata is." A táborvezetők összességében elégedettek a hazai diákmunkás-felhozatallal az eddigi évek tapasztalatai alapján. Olyannyira, hogy a North Carolinában található Pinewood tábor vezetője, Ales Pytlik egyből azzal kezdi: a korábban náluk munkát vállaló magyar fiataloknak gyakorlatilag kérniük sem kell, máris örömmel adnak nekik referenciát a továbblépéshez. "Ez jól jön majd, ha az egyetem után állást keresnek. A magyar fiatalokkal kapcsolatban nagyon jók a tapasztalataink: lelkiismeretesek, szorgalmasak, felelősségteljesen állnak a munkához." Az expón reményeik szerint 7 support stuff munkakörre találhatják majd meg a legalkalmasabb pályázókat.

Kiket keresnek a táborvezetők?

ccusa-2015-520x347a.jpg



Az amerikai nyári táborokban az USA-ban végzett munka mellett a multikulturális környezetben szerzett tapasztalatokra vágyók is megtalálhatják a számításaikat. Ami a későbbi álláskeresésnél ugyancsak jó ajánlólevél. "Széles körből toborozzuk a diákokat. Nálunk egy-egy turnusban orosz, lengyel és szlovák fiatalok éppúgy megfordulnak, mint britek"-mondja már Sarah Fetternoff, a Chestnut Lake Camp munkatársa. Fetternof - hasonlóan a többi táborvezetőhöz - elsősorban terhelhetőséget és folyékony angoltudást vár a pályázóktól. Továbbá a szorgalom mellett a humorérzék is jó ajánlólevél. "A csapatunk nagyon vidám, így nálunk többnyire a hasonló hozzáállású emberek tudják majd jól érezni magukat. Ezen sok múlik, hiszen a jelentkezők bő 1,5 hónapot fognak majd a tengerentúlon tölteni"-mondja.
A kommunikáció szakostól az agrármérnökig széles a pályázói skála

ccusa-2015-520x347b.jpg



Az idő előrehaladtával egyre kevesebben álldogálnak a teremben tanácstalanul - eközben viszont sorban köttetnek a szerződések. A vizuális kommunikációt tanuló Bálint, az agrármérnöknek készülő Márton és az egészségszervezői szakon tanuló Eszter például már biztos befutó: ők büszkén lobogtatják a frissen kapott, hivatalos papírokat. "Nálam arra kérdeztek rá, mi a célom ezzel az egésszel és miért szeretném, hogy felvegyenek?" -mondja Márton. "Tőlem pedig a korábbi munkatapasztalataimat kérdezték - és nagyon tetszett az interjúztatóknak, hogy 19 évesen már többször dolgoztam is hazai gyerektáborokban ezt-azt. Hamar ment, úgy 10 perc alatt le is pörgött az egész interjú"-veti közbe Bálint.

"Úgy láttuk, hogy nem csak az angoltudás számított. Hanem az is, hogy mindketten dolgoztunk már valamit, mielőtt egyáltalán belevágnánk a külföldi munkába"-summázzák a fiúk sikeres állásinterjúik titkát.

Mennyi pénz kapható?

Zsebpénz: Support Staff (konyhai kisegítő): 1100 USD/ 9 hét =54 munkanap. Extra napokért +45 USD/nap jár (pl. 63 munkanap = 1505 USD)
Counselor (gyermekfelügyelő, oktató, sportedző): 850-1000 USD/ 9 hét =54 munkanap. Extra napokért +35 USD/nap jár (pl. 63 munkanap = 1165-1315 USD)

„A börze végére szinte mindenki kapott munkaajánlatot” – újságolja Rasovszky Miklós. Aki most lemaradt a rendezvényről, de szívesen részt venne a programon, egy hónap múlva újra próbálkozhat. Ehhez online kell jelentkeznie a CCUSA oldalán. Ezt követi egy angol nyelvű előszűrő interjú. Aki ezen megfelelt, az részt vehet a február 22-én sorra kerülő újabb tábori börzén. Itt kilenc amerikai gyermektábor vezetője várja a fiatalokat. A mai börze tapasztalataiból ítélve nagy az esély a munkaajánlatra.

S hogy mi a jelentkezés feltétele? Természetesen minden pozícióban kell a megbízható, középfokú angoltudás. Konyhai kisegítő munka esetén hallgatói jogviszonyt is kérnek, gyermekfelügyelői, oktatói pozícióknál nem. Utóbbira tanárok, edzők, babysitterek is jelentkezhetnek.

Takács Gabriella,
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, kell hozza nyelvtudas, ami a vegere viszont megsokszorozodik.

Ilyet en is csinaltam annakidejen, es tok jo volt!
Akkor meg ugy adtak a vizumot, hogy a tabor utan meg vagy egy honapig ervenyes volt.
Vettem egy Amtrak berletet, es korbeutaztam az USA-t ismerosoknel szallva meg.
Ma meg erre mar van couchsurfing/bewelcome, ugye.

Akkoriban ugy volt, hogy a repuloutat fizettek (talan csak Londonbol?), a tabor alatt teljes ellatas volt, de a "megkeresett" parszaz dollarhoz azert hozza kellett tenni zsebbol is, hogy minel tartalmasabban teljen utana az egy honap. Fiatalon, diakkent meg mindig verhetetlenul olcso nyelvtanfolyam, nyaralas, vilaglatas, munkatapasztalat!
 
Oldal tetejére