Vágy vagy szerelem? Így különböztetheted meg őket egymástól

Meg akarsz felelni, de nem mindenáron​


Ha nagyon erős benned a vágyakozás, erősebb, mint a szerelem, akkor mindenáron és féltve őrzöd a hibáidat – és ugyanígy nem akarod észrevenni azokat a tökéletlenségeket, amikkel a kiszemelted bír. Miért? Mert a vágyakozás ennek nem enged teret: fenn akarja tartani azt a látszatot, hogy minden hibátlan, minden úgy van jól, ahogy van.


Erre rátesz egy nagy lapáttal a kémia, amitől szinte mindketten az eszeteket vesztitek, és alig várjátok, hogy újra az ágyban landoljatok.

Ez csodálatos érzés és jellemző a szerelemre is, viszont ha csak vágyakozás van köztetek, akkor mindez kizárólag a testiségre koncentrálódik.


Nem arról van szó, hogy nem lehet köztetek szimpátia, nem dumálhattok el jól, viszont a szerelemre jellemző, hogy nem féltek kitárulkozni a másik előtt. Nem aggódtok azon, mit fog gondolni rólatok, mennyire tart majd tökéletesnek. A vágy viszont egy kicsit felületes dolog, ezért arra készteti mindkettőtöket, hogy eljátszatok egy szerepet – a tökéletesség szerepét.


Szeretnél beilleszkedni a családjába​


Ha valaki iránt nem pusztán vágyat érzel, hanem szerelmes is vagy belé, akkor alig várod, hogy az élete részévé válj. Ez a lépés persze ijesztő is, hiszen sok minden eldől. Mérföldköveknek számítanak a családdal való találkozás és az összeköltözés.


Más kérdés, ha nem az aggodalommal vegyes izgalom keveredik benned, hanem a félelem és a visszakozás. Ez egyértelműen arra figyelmeztet, hogy nem vagy biztos a dolgodban. Lehet, hogy szereted őt és az biztos, hogy vágysz rá, azonban ha nem foglalkoztat a személyisége és az élete a hálószobán kívül, akkor kis eséllyel lesz köztetek komoly kapcsolat.

Nincs konfrontálódás​


Egy testiségre építő, vágyakozással teli kapcsolatban legfeljebb annyi kritikával élhettek a másikkal szemben, hogy elmondjátok, ha valamit jobban is csinálhatna az ágyban. Ehhez képest, a szerelmes párkapcsolatokban óhatatlan, hogy időnként konfrontálódjatok. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy össze kell vesznetek és vérig menő vitákat kell folytatnotok a jövőképetekkel kapcsolatban.

Szabó Erzsébet

szerelem.jpg
 
Szép dolog a hódítás és a szerelem...:)
Eccer spontán megismerkedtem egy nővel a villamos megállóban. Beültünk egy kávézóba beszélgetni.
Én aztán megakartam felelni és szerelem kellemes következményeire gondolva, agyba-főbe dicsértem magam. Feltünt, hogy a hölgy valahogy nem figyel igazán oda.
Hirtelen a szavamba vágva megkérdezte, hogy a fogaim valódiak vagy protézisem van. :D
Ugyan még anyámtól kapott fogaimat használom, de a poént nem tudtam kihagyni.
Nyúltam a szám felé és kérdeztem, akarja e látni. Nem akarta.
Viszont pár perc múlva eszébe jutott, hogy valamit elfelejtett és menie kell. :rohog:
 
Utoljára módosítva:
A cikket nő írta.
Természetesen igaza van....
Majd persze a haverokkal megvitassuk....szerelem ..vágy.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Eramanyi wrote on kistraktoros's profile.
Szia! Horváth Péter Történelem 7. tankönyvet keresem. Légyszíves küldd el, ha neked megvan! Köszönöm!
duveen wrote on Miranda77's profile.
Szia,

Korábban kerested Dan John: Beavatkozás c. könyvét. Véletlenül nem sikerült megszerezned azóta? Én is ezt keresem.
Üdv.: D.
babajaro wrote on ani515's profile.
Hátha.....:
berczineani wrote on Ajuda67's profile.
Kedves Ajuda! Köszönöm a sok csodás fordítást neked. sok nehéz napon segítettek már át. még új vagyok az oldalon de a fordításaid már jó ismerősök. köszönöm

Statisztikák

Témák
36,620
Üzenet
4,434,855
Tagok
592,618
Legújabb tagunk
Gerry81
Oldal tetejére