Választási csalás 13+1 pontban, egy informatikus szemével

Azoknak szól a cikk, akik nem hisznek abban az elméletben, miszerint a Fidesz elcsalta a 2018-as választásokat, vagy hisznek benne, de szeretnének tisztán látni, valójában mi történhetett!

cim1.png


Katt ide is:Teljesen igaza van azoknak, akik más okokat is keresnek és találnak az ellenzék vereségére. Igen, rengeteg tájékozatlan, megtéveszthető választó van, akiket ijesztegetni lehet fantomellenségekkel, elnéznek minden lopást, és elhisznek minden hazugságot, és ez mélységesen kiábrándító. És igen, súlyos tévedésben volt az ellenzék, amiért külön-külön próbáltak szembeszállni a túlerővel, az egyéni stratégiáját erőltette mindegyik párt, összefogás helyett.

De!

Azért kell mégis tisztán látnunk az esetleges csalás kérdésében (és nem elintézni az egészet egy legyintéssel), mert nagyon nem mindegy, hogy a valós eredmény 40% volt a Fidesznek, vagy 48%. Az előbbinél ellenzékbe, majd jó eséllyel börtönbe vonulhat az egész csapat, az utóbbinál teljhatalommal uralkodhat felettünk.

A kettő közötti különbség 8%, azaz kb. 400 ezer szavazat. Soknak tűnik? Nézzük csak!

1. Eleve elviselhetetlen médiafölényük van (ahogy ezt a nemzetközi megfigyelők is aláhúzták), többnyire közpénzből finanszírozva, vagy lopott pénzből létrehozva és fenntartva (miközben agresszívan legyalulták most már majdnem a teljes független sajtót). Ilyen körülmények között vajon egyenlő esélyük van a pártoknak eljutni a vidéki emberek millióihoz? Hazugságokat terjesztve az ellenfelekről (tévében, rádióban, újságokban, plakátokon, interneten), miközben a bemocskolt ellenfelek nem kapják meg a lehetőséget, hogy akár csak reagáljanak a hamis vádakra, ez így tisztességes? Vajon jelenthet ez néhány százezer plusz szavazatot? Attól még, hogy sajnos már régen hozzászoktunk, ez még bizony a választási csalás kategóriája a javából! Ezt külön is szeretném aláhúzni még egyszer mindazoknak (ellenzéki politikusoknak, politológusoknak és szakértőknek), akik arról nyilatkoznak vasárnap óta a sajtóban, hogy ha voltak is gyanús esetek, a Fidesz győzelme nem ezen múlott, és nem kérdőjelezhető meg.

2. Erőszakosan, önkényesen, konszenzus nélkül megváltoztatták a választási törvényt, hogy 48%-al is (de 4 éve 44%-al is) 67%-os parlamenti többségük legyen, azaz ne legyen felettük semmi kontroll. Ha arányos rendszer volna, még ezzel a 48%-al is kisebbségbe szorulnának, az új kormány felállíthatna egy független ügyészséget a 8 év összes sötét Fideszes lopásának kivizsgálására, és máris óriási bajban lennének.

3. Persze nagyon kevesen mernek kibeszélni, de egyértelmű, hogy a közalkalmazottak (sok százezren, mind választójoggal) meg vannak félemlítve, és a Fideszre kell szavazniuk (mindannyian láthattuk, milyen szorgalmasan osztogatták a migránsos videókat is a kampány során, feltehetően nem mind meggyőződésből). Megvannak rá a bejáratott módszerek, hogy a szavazatukat leellenőrízzék (láncszavazás, fénykép a leadott szavazatról).

4. Ugyanez igaz a közmunkásokra, ők sem kevesen vannak (közel kétszázezren), még kiszolgáltatottabb élethelyzetben.

5. Ugyanez igaz a roma társainkra, ők is sok százezren vannak, sokszor könnyen megfélemlíthető vagy egy zsák krumpliért megvásárolható emberek. Számtalan eset volt dokumentálva most is, hogy szervezetten viszik őket, amikor egy újságíró próbálta bemutatni, még a szervezőknek állt feljebb, nagyon erőszakosan nekitámadtak és elkergették az újságírót. Életszerű az, hogy roma polgártársaink tömött sorokban, szabad akaratukból igyekeznek további felhatalmazást adni pl. Farkas Flórián kiváló munkájához? Összeadva már, hány szavazatnál is tartunk az összes pont alapján?

6. Az ukrán "vendégnyugdíjasok" esete. Igaz, hogy csak néhány ezer, legfeljebb 20 ezer szavazóról van szó (tegyük hozzá: most még, hiszen csak most debütált a módszer, majd nézzük meg mennyien lesznek 2022-ben), de az eset pontosan rávilágít a gátlástalanságukra: disznóólba bejelenteni embereket, egy romos házba 200 embert, majd a választáson busszal hordani őket, aztán szegények megérnek segítséget kérni a cirill betűk miatt, mert nem tudják, melyik a Fidesz: mi ez, ha nem egy orbitális csalás? (Ha nem hiszed: Hír TV) Bele egyenesen az arcunkba, ország-világ szeme láttára. Ha ezt gond nélkül megcsinálják, akkor miért kételkedünk abban, hogy adott helyen, ahol nincs kontroll, simán átírják az eredményeket?

7. Határon túli magyarok levélben szavazása. Előtte évekig a mi adóforintjainkból támogatják őket. Konkrétan efölött az ellenzéknek semmi kontrollja nincs, gátlástalanul visszaélhetnek számtalan módon, halottak nevében küldhetnek be szavazatot, kedvükre érvényteleníthetik azokat a lapokat, amik nem tetszenek nekik, stb. A végeredmény: a beérkező lapok 15%-át megsemmisítik (formai okokra hivatkozva), mit ad isten, a fennmaradó szavazatok 95%-a a Fideszé. Újabb kb. 200 ezer szavazat. Mennyinél tartunk már összesen?

8. Külföldön dolgozók szivatása. Nem elég, hogy egy szándékosan agyonbürokratizált adminisztráción kell keresztülverekedned magadat, nem elég, hogy el kell utaznod mondjuk Manchester-ből Londonba, nem elég, hogy órákat állsz az esőben a sorban, 7 órakor becsukják az orrod előtt az ajtót, mert csak. Ez így rendben van? Jogorvoslat: nincs. Kérdésem: amennyiben meghallja a kormány az ellenzék követelését, miszerint külföldön dolgozó honfitársaink is levélben szavazhassanak, elképzelhető-e, hogy a mostani 58 ezer helyett mondjuk 580 ezren szavaztak volna, méghozzá döntő mértékben a kormányváltásra? Tehát nyugodtan hozzáadhatsz az eddigi összesített számhoz még néhány százezret.

9. Sokan jelezték (ki tudja, hányan lehetnek összesen, mindig csak egy töredék meri névvel vállalni), hogy mozgóurnát kértek, kaptak is róla visszajelzést, hogy rendben, aztán hiába várták egész nap. Jogorvoslat: nincs. Ugye hallottatok már a Kubatov-listáról? Valószínűleg nem bízták a véletlenre, kihez felejtenek el odaérni.

10. Ugyanígy többen jelezték, hogy 100%-ig biztosak benne, hogy egy adott pártra adták le a voksukat, a szavazóköri eredményben az adott párt mellett azonban 0 szerepel. Ez vajon hogyan lehet, és hány szavazat semmisült így meg? De ez csak a jéghegy csúcsa, ha a számokat nem x-ről 0-ra, hanem x-ről y-ra (y tetszőleges pozitív szám) korrigálták lefelé, akkor nyilván fel sem merül hasonló reklamáció, pedig így is elvesznek szavazatok. Hány szavazat veszett így el, mi rá a magyarázat? Jogorvoslat: nincs.

11. Egy fura választási szabály miatt, amennyiben az urnába pluszban (azaz a voksolók számán felül) kerülnek be listás szavazatok, akkor valamennyi párt eredményéből le kell vonni a plusz lapok számát. Azaz ha valaki bedob az urnába 20 darab Fideszes lapot (simán megoldható még szigorú ellenzéki felügyelet mellett is, csak a boríték mögé kell rejteni a jó előre gondosan lepecsételt és kitöltött lapokat), akkor 7 ellenzéki párt esetén összesen 140 ellenzéki szavazat megy a kukába, miközben a Fidesz marad ugyanannyi. Már bőven 200 fölött jár a feltárt esetek száma, nagyrészt egy irányba mutatva, és nem minden esetben fogták magukat vissza 20 lapnál, maradjunk annyiban. Hogy ez összesen mennyit hozott a Fidesznek, senki sem tudja, lehet találgatni.

12. Több száz szavazatot egyszerűen elvesznek valamelyik ellenzéki párttól, és beírják valamelyik kamupárt neve mellé. Több eset is feltárásra került már, van olyan szavazókör, ahol a Jobbik 0 szavazatot kapott, míg a Netpárt kétszázvalamennyit. Mondjuk erre legalább van még esély, hogy jogorvoslattal élve kijavítják majd. Ha ennyire nyilvánvalóan döbbenetes hibák előfordultak nagy tömegével, hogyan bízhatunk többé a rendszer egészének megbízhatóságában, működésének tisztaságában?

13. Arra is számtalan példa van, hogy egy ellenzéki jelölt egyéniben több száz szavazatot kap, míg listán a pártja 0-t. Ez vajon mennyire életszerű? Miért nem adott rá senki hiteles magyarázatot? Hogyan fordulhat elő, mennyi szavazat került így elcsalásra?


Lehetne még hosszan sorolni, a legfontosabbakat talán összeszedtük (ami még kimaradt például: visszalépett ellenzéki jelölteket elfelejtenek kihúzni, külföldre nem érnek oda időben az ívek, rossz bélyegző miatt érvénytelenített ellenzéki szavazatok, a nemzetiségi listákkal való bűvészkedés, a Fideszes számlálóbiztos "elfelejti" lepecsételni az ellenzéki választó szavazólapját, nem kap valaki időben visszajelzést az átjelentkezési kérelméről, stb.). Több ezer tehát a gyanús ügyek száma, és szinte mind a Fidesz felé billentik a mérleg nyelvét. Igyekeztem tényszerűségre törekedni, de nincs módomban mindennek utánajárni, így kisebb pontatlanságok lehetnek az adatok között, a lényegen azonban ezek nem változtatnak. A felsorolt pontok szinte mindegyike alaposan dokumentált, nyilvánvaló bizonyítékok vannak rájuk bőséggel. Már eddig is látható, simán összeharácsolható a szükséges 400 ezer, ami nélkül egészen máshová menne most a díszes banda, de nem a teljhatalomba. De még csak most jön a lényeg. Az eddigi pontokat alighanem már régóta alkalmazzák, csak nem ennyire durván, hogy ennyi visszaélés lásson napvilágot (idén úgy látszik minden módszert ki kellett maxolni, mert tudták pontosan hogy mennyire ellenük fordult a közhangulat). Valószínű mindezekkel együtt érték el már 4 éve is a kétharmadot, 2,1 millió szavazattal. Csakhogy! Úgy néz ki, hogy idén mindez együttvéve sem lett volna elég, a rekordszámú ellenzéki szavazó miatt a 2,1 millió most kevés lett volna, a Fidesz bukását hozta volna. Ezért be kellett vetni a csodafegyvert, a 14. pontot is. Bizonyítani nem tudom, de nagyon sok gyanús körülmény utal rá, hogy valami ilyesmi történhetett. Nézzük őket!

14. Az ellenzéki kontroll nélküli szavazókörök eredményeinek (mintegy 5000, az összes szavazókör fele), vagy azok egy részének egyszerű meghamisítása.
A teória: a Kubatov lista alapján a pártközpontban már a kora délelőtti órákban láthatták, hogy milyen végeredmény várható nagyjából estére, hiszen óriási számban mentek választani az emberek, és ők elég pontosan be tudták lőni, hogy mi a helyzet: nagy a baj. Ekkor jött a B-terv. Rejtélyes okokból elérhetetlenné vált a választás weboldala. Eddig ilyen soha nem fordult elő, fel lehettek rá készülve, hogy mekkora forgalom lesz rajta, vajon mi lehet a háttérben?
palffy.png

A választ csak este kapjuk meg Pálffy Ilonától: "elromlott a számítógép" (bármit is jelentsen ez), ezért ki kellett cserélniük egy régebbi, sok éves gépre és programra. Az újságírók kérdésére, hogy ez így rendben van-e, auditálva van-e egyáltalán rajta a szoftver, jön a válasz, kérem én nyugdíjas vagyok, nem értek a számítógépekhez, az az informatikusok dolga. Képes volt ezt nyilatkozni a választásért felelős vezető! Most akkor ő irányította a választásokat, vagy néhány ismeretlen és számonkérhetetlen informatikus? Egyáltalán magyarul beszéltek azok az informatikusok vagy netán oroszul? De folytatja az elnökasszony: sajnos két kerületben még hosszú sorok állnak, amíg nem szavaz le mindenki, addig nem hozhatják nyilvánosságra az adatokat (Tóth Zoltán választási szakértő különben cáfolta ezt, hogy nincs ilyen törvény), eltarthat még órákig. Az újságírók kérdésére, hogy ki a felelős ezért, a kormányra mutogat Pálffy. Pár perccel később Kovács Zoltán kormányszóvivő ugyanerre a kérdésre, visszamutogat az NVI-re. Végül közel 4 órát kell várnunk a hivatalos eredmények nyilvánosságra hozatalára, egyből az arcunkba kapjuk: Fidesz kétharmad!

Informatikusként a leghatározottabban cáfolni tudom az e körül keringő pletykák jó részét: nem, a szoftver nem manipulálható, egyszerű adatösszegzést végez csak, utólag ellenőrízhető természetesen, és nyilvánvalóan kiderülne egy ilyen típusú csalás. Továbbá azt is cáfolni tudom, hogy más számokat írnak be a programba egy-egy szavazókör eredményeként, mint ami a hivatalos, végső jegyzőkönyvben szerepel, hiszen napokon belül az is lelepleződne. Nagyon rossz helyen keresgél mindenki, aki itt sejti a "turpisságot".

Azonban, itt jön az, ami viszont lehetséges: a kizárólag Fideszes pártkatonák felügyelete alatt álló szavazókörök vezetőit (még egyszer: akár az összes szavazókör fele, képzelhetjük, hogy 8 év mennyi helyen elég lehetett már nekik a tisztességes, független szavazatszámlálók kiszorítására), megkérjük, hogy várjanak még egy kicsit. Bevárjuk a többi (ellenzék által kontrollált) szavazókör eredményét, összesítjük, majd egy ügyes szoftver kikalkulálja, hogy mennyinek is kellene kerülnie az egyes rubrikákba a még fennmaradó körökben, hogy külön-külön hihető is legyen (és összességében se okozzan később statisztikai módszerekkel kimutatható torzulást), de azért a végén csak kijöjjön a kétharmad is. A művelet végeztével szépen bediktálják az egyes delegáltaknak a számokat, hogy melyik párt neve mellé milyen számot tessék beírni a jegyzőkönyvbe. Voilá, kész a mestermű, nincs más hátra, mint megnyomni a publikálás gombot a számítógépen, és már indulhat is a Kossuth nóta a nemzet főkeresztény rénszarvasvadászával.

Még egyszer mondom, konkrétan bizonyítani nem tudom (hogyan is tudnám egy mezei állampolgárként), de ezernyi jel utal arra, hogy ilyesmi történt, ennyi véletlen egybeesés egyszerűen nem lehetséges. Tengernyi a kérdés, megnyugtató válaszok nélkül:


 • Leáll egy milliárdokból kifejlesztett rendszer, amikor nem történik semmi előre nem látható esemény? Informatikusként ezer százalékig állíthatom, a mai technika mellett erre csak kétféle magyarázat képzelhető el: vagy valami döbbenetesen hanyag, amatőr munka vagy pedig a szándékos leállítás. Előbbi önmagában felveti a választási rendszer megbízhatóságába vetett hitet, utóbbi viszont erősíti a gyanút: netán csak ürügy kellett, hogy ki lehessen cserélni a szoftvert egy nem auditált szoftverre?
 • Tegyük fel, tényleg történt egy ilyen szerverleállás szándékolatlanul. Rengeteg aggályt vet fel önmagában, súlyosan erodálja a választás tisztaságába vetett hitet, hogy mit csinált az a rejtélyes szoftver a gépen 19 és 23 óra között. Ezért elemi érdeke lenne az NVI-nek, hogy azonnal független szakértők vizsgálhassák át a gépet, megbizonyosodva róla, hogy csupán rendeltetésszerű funkcióját látta el. Ez nem történt meg, az azóta eltelt napokban simán el lehetett tüntetni a nyomokat. Pálffy Ilona megtagadta a lehetséges bizonyítékul szolgáló logfájlok kiadását a bizottság szocialista képviselőjének, Litresits Andrásnak. Nem pont az ellenkezője lett volna az érdeke, ha tényleg rendben volt minden, hogy erről minél hamarabb meg is győzzön mindenkit?
 • Ugyanezen okból elemi érdeke lenne az NVI-nek, hogy az egyes szavazókörök jegyzőkönyveit is azonnal nyilvánosságra hozzák (ahogy ez történt minden korábbi választáson), de ez csak szerdán történik meg (akkor is csak részben), amíg bőven van idő azokat meghamisítani (ráadásul a jogorvoslati határidők is lejárnak közben). Miért nem történt meg ez sem? Pálffy magyarázata abszurdum, informatikusként egyszerűen nevetséges, hogy ezt nem lehetett még vasárnap este megoldani (kb. 3 perc alatt elvégezhető feladat egy átlagos képességű programozónak).
 • Magabiztosan nyilatkozik már 7 óra körül (4 órával az eredmény kihirdetése előtt) több kormánypolitikus és politológus is, arról beszélnek, hogy meggyengült az ellenzék, stb. Honnan tudták, önmagában a magas részvételi adatból pont az ellenkezőjére lehetett számítani?
 • Miért nem tudták megoldani a két budapesti kerület zökkenőmentes szavazását, hiszen pontosan tudható volt előre a létszám? Mindössze 2-3 plusz fülkét és urnát kellett volna üzembe helyezni. Vagy csak alibi kellett arra a 4 órás várakozásra? Pálffy elnökasszony egyébként már 20 óra után (azaz urnazárás után több mint 60 perccel) azzal a képtelen, hajmeresztő magyarázattal is előállt, hogy egyébként sincs még részeredmény, mert az idő még nem volt elég egyetlen szavazókörben sem az összeszámolásra: miközben számtalan szavazókörben, kis faluban néhány tucat ember szavazott csak, van ahol csak 10-en. Ez így hihető?
 • Az egész ország láthatta, milyen elképesztő adatokat volt képes közzétenni a részvételről az NVI ebben a kérdéses 4 órában. Hiszen az utolsó jelentés (18:30, kicsivel 68% fölött) után milliók várták izgatottan a végső, 19 órás adatot, vajon mennyivel megy 70% fölé, a szakértők 71%-ra tippeltek. Ehhez képest mindenki láthatta, hogy 19 és 23 óra között a végső adatra minimum 3 teljesen különböző verziót tett közzé a választási iroda: ezek közül több egészen döbbenetes módon jóval alacsonyabb volt, mint a 18:30-as érték! Ez pontosan alátámasztja a központi szavazatmanipuláció teóriáját. Az elnökasszony erre vonatkozó magyarázatkísérletei elképesztő módon zavarosak, ellentmondásosak, hiteltelenek.
 • Miért védték katonák az NVI épületét egész este, talán valakik tudták előre, hogy sokkolni fogja az országot a végeredmény?
 • Több független szavazóbiztos jelezte, hogy nem engedték oda őket az adatok központi betáplálásakor, a helyi választási irodákba (volt, akiket órákra óvodába zártak például, minden előzetes magyarázat nélkül). Holott a törvény szerint jelen kellene lenni nekik is. Korábban soha nem volt erre példa, most hogyan fordulhatott ez elő? Csak nem zavaró lett volna a jelenlétük a nagy akció végrehajtása közben?
 • Nem gyanús, hogy éppen pont annyi képviselőjük lett (133), ami pont elég a teljhatalomhoz? Nem gyanús, hogy pont ugyanez történt 4 éve is? Pont azon a két választáson, amikor már abszolút kontrolljuk volt a teljes választási folyamat felett? Létezik ekkora véletlen?
 • Feltétlenül ide kívánkozik a helyszínen dolgozó kollégám döbbenetes, szakmailag abszolút helytálló nyilatkozata: Klub Rádió
 • Mi a magyarázata annak, hogy ilyen Fidesz dominancia mellett a 4 év valamennyi nagyobb és fontosabb időközi választását meglehetősen fölényesen az ellenzék nyerte? Igen, mind a 6-ot! Sorban: Ózd, Újpest, Veszprém, Tapolca, Salgótarján és Hódmezővásárhely. Igen, jól látjuk: Fidesz-Ellenzék 0-6! Újpest volt csak fővárosi és Vásárhelyen volt csak teljes összefogás, azaz 4 körzetben vidéki városról és széthúzó ellenzékről, a Fidesz számára leginkább kedvező forgatókönyvről beszélhetünk. Csak nem arról van szó, hogy az ellenzék képtelen megszervezni hatékony felügyeletet egyidejűleg 10 ezer szavazókörben, de 50-et még sikerül valahogy megoldani (Vásárhelyen is csak budapesti civil önkéntesekkel sikerült biztosítani a megfelelő kontrollt). Csak nem arról van szó, hogy nagyobb médiafigyelem és hatékonyabb kontroll alatt sokkal korlátozottabban lehet csak az első 13 pontot érvényesíteni, a csodafegyvert pedig egyáltalán nem lehet bevetni?
 • Közvetett bizonyíték: életszerű az, hogy hatalmas új tömegek állnak a Fidesz mellé, miközben semmi másról nem szólt a 4 évük, csak az égbekiáltó botrányaikról? Életszerű az, hogy másfélszeres ellenzéki fölényből néhány hét alatt döntő kormányfölény lesz Hódmezővásárhelyen, ha igen, akkor vajon Kósa anyukájának 800 milliója, vagy pedig Semjén illegális háziállatvadászata nyerte-e el a kérdéses idő alatt óriási tömegek szimpátiáját a városban (merthogy más lényeges új fejlemény nem történt ebben a hat hétben)? Elhiszi ezt valaki? Életszerű az, hogy ténylegesen ekkora támogatottsága van a Fidesznek, miközben szinte kivétel nélkül minden embernek az a hétköznapi tapasztalata (igen, még vidéken is), hogy kevés kivétellel az összes ismerőse a pokolba kívánja őket?


banda.png

a jeles csapat egy jeles része

Összegezve: több, mint megalapozott a gyanú, hogy a fiúk nem bízták ennek a választásnak az eredményét a választók bölcs döntésére. Pontosan tudták, miről dönt a 40% és 48% közötti különbség: nem arról, hogy ellenzékből vagy hatalomból tengetik tovább az életüket a magyar emberektől ellopott pénzből szerzett kastélyaikban, stadionjaikban, medencéikben, luxusvadászatokon, helikopteres túráikon, ibizai luxusprostik között, hanem arról, hogy szépen kézenfogva börtönbe vonulnak (netán elmenekülnek az országból), vagy pedig továbbra is teljhatalmat gyakorolnak fölöttünk, amit felhasználva végképp szétzúzhatják az ellenállás megmaradt bástyáit. A totális megsemmisülés vagy a totális győzelem volt tehát a tét.


Nem bízhatták a véletlenre. Nem is tették, a jelek szerint.Íme a folytatás: Hogyan tovább a csalás után?
 
Az informatikus szemével

Hogyan tovább a csalás után?

Az ország túlnyomó többségét egyszerűen lesokkolta a vasárnapi eredmény, az első döbbent reakcióként a legtöbben külföldre vagy depresszióba menekülnének, az ellenzéki pártok a padlón vannak, vezetőik sorban mondanak le, a maradék független sajtó az utolsókat rúgja, a civil szervezetek ellen elégtételt, leszámolást hirdet az új kormány. Éppen ez volt a céljuk, hogy fogadja el mindenki, törődjünk bele, hogy itt ők az urak, és mindenki másnak kuss a neve!

cim2.pngCsakhogy! A legtöbben pontosan érzik, tudják, hogy itt valami nagyon nem stimmel. A legtöbben tisztán látják, mivel állunk szemben: egy gátlástalan, elképesztően hatékonyan szervezett, 8 év alatt az állam valamennyi intézményét a hűséges katonáival megszálló bűnszervezettel, diktatúrával. 2,6 milliós támogatottságukat nem egy tisztességes program mellett folytatott tisztességes kampánnyal gyűjtötték össze, hanem aljas hazugságokkal megtévesztett emberek szavazataival, megfélemlített emberek szavazataival, lefizetett emberek szavazataival, és a voksokkal történő manipulációk egészen megdöbbentő arzenáljának bevetésével. Mindenre elszántak, körömszakadtukig védeni fogják a hatalmukat, a zsákmányukat.

Csak teljes összefogással győzhetők le! Mégpedig most azonnal, vagy soha! A magyar nép elképedve nézte végig az elmúlt 4 év ámokfutását, rengeteg keserű csalódást megélve, egyetlen reménye az volt, hogy a szabad választáson elkergeti majd hazug és korrupt kormányát. Ezt a reményt látszik most elveszíteni, méghozzá végképp. Ha most még ezt az utolsó békát is lenyeljük, ha beletörődünk, hogy márpedig ez így természetes, elcsalhatják még a választásokat is következmények nélkül, akkor már semmi nem állíthatja meg őket a továbbiakban. 4 év múlva, 8 év múlva is véletlenül pont annyit mutatnak majd a számok, amennyi szükséges nekik. És kontroll nélkül uralkodhatnak felettünk egészen az Orbán-Tiborcz klán kihalásáig. Ezt akarjuk?

Egyetlen esélyünk van velük szemben: ők néhány ezren vannak, mi viszont több millióan! Sarokba tudjuk szorítani őket! Gátlástalan módszerekkel tartják sakkban az országot már hosszú évek óta, de ahogy Márki-Zay Péter példája megmutatta: azért a víz az úr!

Már szerveződik a forradalom hétvégére, ez maradt az utolsó reménye azoknak a magyaroknak, akik nem szeretnének külföldre menekülni még ebben a helyzetben sem. Szimpátiával figyelem, drukkolok nekik, de nagyon kérem a szervezőket, tanuljanak az előző próbálkozások hibáiból, különben ugyanarra a sorsra jutnak: elfárad és elhal az ellenállás mozgalma. Óriási tömeg várható, óriási a szervezők felelőssége! Az elmúlt 4 évben háromszor is ott volt a kormány torkán a kés, mindháromszor elég volt a kritikus tömeg nagysága és dühe, hogy eredményt lehessen elérni (először az amerikai kitiltás és netadós tüntetéshullámon, aztán a Pukli féle tanártüntetésen, majd a CEU volt a harmadik apropó). Hogy nem sikerültek (pontosabban az első elért valamit, a netadó visszavonásával azonban le is szerelték az elégedetlenséget), nem az emberek elszántságán, hanem nagyrészt a szervezők hibáin múlott. Ezért a következők a javaslataim a szervezők felé:


 • Nem szabad hagyni, hogy üres orbántakarodjozásba, vagy elvesztetteközpénzjellegétezésbe fulladjon bele a demonstráció! Konkrét követelésekkel kell előállni a tüntetés végén. Persze az elején időt és lehetőséget kell hagyni minél több felszólalónak, hogy mindenki mondhassa el a magáét, találjon egymásra és hangolódjon egymásra a tömeg, el lehet nyugodtan sokszor énekelni a már említett rigmusokat is. De a végén nem szabad magára hagyni a felhergelt tömeget, mindenki változást akar, meg kell fogalmazni a konkrét követeléseket!
 • Könyörgöm, ne legyen 12 pont, meg 25 pont, meg 39 pont, tele szakpolitikai részletkérdésekkel. Senki nem tudja megjegyezni, már a felsorolás felénél elalszik mindenki, a Fidesz sajtó pedig könnyedén hitelteleníti az egészet. Kettő, maximum három pont kell, amit a sajtó (és a nemzetközi sajtó is) könnyen tud idézni. Világosak legyenek és konkrétak, minden tüntető számára elfogadhatóak. Sőt, továbbmegyek: olyan pontokkal kell előállni, amik a Fidesz szavazók részéről sem támadhatók, ne legyen rájuk erős ellenérvük, miért ne fogadja el őket a kormány. És mégis megroppantsa a kormányt, amennyiben elfogadja őket. Az én javaslataim: az első pont egy független ügyészség legyen a korrupció felszámolására. Ugyan mi komoly ellenérve lehet erre az egyszeri Fidesz szavazónak, aki hisz a kormánya ártatlanságában? És mi komoly ellenvetése lehet annak a kormánynak, aki azt állítja magáról, hogy tiszta, mint a hó? A másik pont pedig a független közmédia, független köztájékoztatás követelése legyen, ahol egyenlő esélye van eljutni a pártoknak az emberekhez. A harmadik természetesen egy megismételt választás, vagy legalábbis egy tisztességes, egyenlő feltételeket biztosító választási törvény kikényszerítése, de erről az a véleményem, hogy túl nagy falat, ebbe nagyon nehéz lenne belekényszeríteni a kormányt, és a Fidesz szavazók is nagyon nehezen fogadnák el a jelenlegi helyzetben (hacsak szombatig nem kerülnek elő még nyilvánvalóbb bizonyítékok a csalásról). Az első kettő pont viszont kikezdhetetlen, támadhatatlan igény. És ha megvalósulnak, automatikusan bukik a kormány is, napok kérdése (a független ügyészség felállításának pillanatában azonnal össze fog omlani kártyavárként az egész maffia).
 • Erősíteni kell a tömegben a kitartást és az elszántságot, hogy szentül fogadjuk meg egymásnak, addig ennek a demonstrációnak márpedig vége nem lesz, amíg ezeket a pontokat nem fogadja el a kormány, az első kettőt feltétel nélkül, nem alku tárgya egyik sem. Senkinek nincs már veszítenivalója, nincs hova hátrálni, össze kell kapaszkodni és kiharcolni végre az ellopott szabadságunkat! Higgyétek el, nem csak az a 100 ezer ember kívánja a kormány bukását, akik vélhetően ott lesznek a szombati kezdésen. Milliók drukkolnak nektek a tévé mögül, mert egyelőre félnek kimozdulni és megmutatni magukat! Higgyétek el, hogy ugyanez igaz vidékre is, nem azért tarolt ott a Fidesz, mert ennyire elsöprő a támogatottságuk, hanem mert ott gátlástalanabbul ment a csalás, mint a fővárosban! Milliók néznek bennetek reménykedő szívvel, de egyelőre félnek kimozdulni. Nem tudják, meddig lesz még a fejük felett ez az elviselhetetlen hatalom, mindenki félti a munkáját, a családját, a jövőjét! Azt várja mindenki, hogy végre ne haljon el a dolog néhány órás kiabálásban, hanem legyen végre egy életképes akció, roppanjon meg végre a hatalom. Ha képesek lesztek konkrét, okos követeléseket és erős elszántságot felmutatni, mellétek fog állni az egész ország!
 • Nagyon vigyázzatok a beépülni és belülről bomlasztani igyekvő Fideszesek próbálkozásaira! Ismerjük már a módszereiket nagyon jól. Ne engedjétek, hogy bárki összezavarja vagy bomlassza a tömeg egységét, eltérítse a figyelmét a kijelölt célokról! Azonnal szabaduljatok meg attól, aki a legkisebb jelét adja ilyesmi szándékának.
 • Ameddig csak lehet, igyekezzetek a tüntetés békés jellegét megőrízni. Viszont adjatok konkrét (rövid, legfeljebb 48 órás) határidőket a kormánynak. Ismerjük őket nagyon jól, tudjuk, hogy a kivárásra, kifárasztásra fognak játszani, eszük ágában sem lesz először tárgyalni sem, nemhogy elfogadni a követeléseket. Amennyiben elérkezik a határidő, azonnal lépni kell mindig egy szintet, egyre jobban sarokba kell szorítani őket. Egy óriási tömeggel például körbeállással blokkolni lehet szimbolikus intézményeket (pl. parlament, köztelevízió, ügyészség), útblokádot, polgári engedetlenséget és általános sztrájkot kell hirdetni, kiterjeszteni az ellenállást vidékre is. Le fog bénulni az egész ország néhány napra, megáll a munka és az élet, rajtunk lesz az egész világ figyelme, a végén pedig nem marad más választása a kormánynak, mint a meghátrálás!
 • Szóval tervezzétek és szervezzétek meg az egészet nagyon okosan és alaposan, vonjatok be minél több kreatív és tapasztalt embert, kerüljétek az erőszakos cselekményeket, de járjátok végig határozottan az elkezdett utat!
 • Nem kell félnetek a hatalom fegyveres erőitől! Ameddig békések maradtok, nem lesz semmi okuk támadni. Ha mégis megteszik, az csak olaj lesz a tűzre, minden jóérzésű ember, még a Fidesz szavazók is elfordulnak tőlük végérvényesen abban a pillanatban, és ezt ők is pontosan tudják.


Veletek az egész ország, hajrá, szabadítsátok fel végre mindannyiunk agyongyötört, de gyönyörű szép szeretett hazáját!parlament.png
 
Még egy adalék... Írtam már , hogy a Nemzeti Parkban lakom.. Az országos kék túra a házam előtt megy el.. Jobban mondva a jelzései csak mentek el , mert ami házat megvettem tavaly az évekig lakatlan volt , s a telefon oszlopokat a betongyámmal együtt ellopták.. Na azon volt a jelzés.. De igazából amiről beszélnék az az, hogy a túrázok a szép idő beköszöntével megjelentek, s ahogy lenni szokott a jelzés hiányában nem tudják hol is vannak.. Én folyamatosan küzdök a természettel, amely vissza akarja szerezni az általam "parkosított" részeket, így kint vagyok a kertben reggeltől estig.. Így én vagyok a turisták információsa is.. Beszélgetés közben óhatatlanul mindenről szó esik, még a politikáról is.
Nem is értem miért van dézsavú érésem ilyenkor.. 2002-ben minden ismerősöm, és mind azok akkikkel szóba elegyedtem szinte kizárólag a Fideszre szavazott, mégis a szocik győztek.. Most pedig akárkivel szóba állok mindenki az ellenzékre szavazott.. Tényleg ki is hazudik?....
Hogy jön ki az a plusz 8%?.... Hisz olvasom a KÉSZ is , na meg a Profeszorok Batthyany Köre is érted haragszunk, nem ellened kritikát fogalmazott meg a kormánnyal szemben. sőt egyesek azt is kijelentették , így nem tudnak a folytatásra szavazni.. De akkor kik azok a 2.5 millió?
 
Vajon hány ezer pártdelegált vett részt a szavazatszámláló bizottságok munkájában? Ezek szerint nagyon ügyesek ezek a fideszesek, mint Rodolfó "figyeljétek a kezemet mert csalok"

Azért az tényleg furcsa, hogy még nem voltak hivatalos eredmények csak a több ezer pártdelegált kezdte a saját pártvezetésének megtelefonálni a részeredményeket ... a pártvezérek elkezdtek lemondani
 
Vajon hány ezer pártdelegált vett részt a szavazatszámláló bizottságok munkájában? Ezek szerint nagyon ügyesek ezek a fideszesek, mint Rodolfó "figyeljétek a kezemet mert csalok"

Azért az tényleg furcsa, hogy még nem voltak hivatalos eredmények csak a több ezer pártdelegált kezdte a saját pártvezetésének megtelefonálni a részeredményeket ... a pártvezérek elkezdtek lemondani

Hát a lemondásnál volt némi idő eltolódás.. Még a Jobbik sem tudott mindenhova delegálni.. A kisebb pártok pedig végképp nem.. Az a több ezer, az Fidesz delegált volt...
Akkor hogy is van ez?...
 
Azoknak szól a cikk, akik nem hisznek abban az elméletben, miszerint a Fidesz elcsalta a 2018-as választásokat, vagy hisznek benne, de szeretnének tisztán látni, valójában mi történhetett!

cim1.png


Katt ide is:Teljesen igaza van azoknak, akik más okokat is keresnek és találnak az ellenzék vereségére. Igen, rengeteg tájékozatlan, megtéveszthető választó van, akiket ijesztegetni lehet fantomellenségekkel, elnéznek minden lopást, és elhisznek minden hazugságot, és ez mélységesen kiábrándító. És igen, súlyos tévedésben volt az ellenzék, amiért külön-külön próbáltak szembeszállni a túlerővel, az egyéni stratégiáját erőltette mindegyik párt, összefogás helyett.

De!

Azért kell mégis tisztán látnunk az esetleges csalás kérdésében (és nem elintézni az egészet egy legyintéssel), mert nagyon nem mindegy, hogy a valós eredmény 40% volt a Fidesznek, vagy 48%. Az előbbinél ellenzékbe, majd jó eséllyel börtönbe vonulhat az egész csapat, az utóbbinál teljhatalommal uralkodhat felettünk.

A kettő közötti különbség 8%, azaz kb. 400 ezer szavazat. Soknak tűnik? Nézzük csak!

1. Eleve elviselhetetlen médiafölényük van (ahogy ezt a nemzetközi megfigyelők is aláhúzták), többnyire közpénzből finanszírozva, vagy lopott pénzből létrehozva és fenntartva (miközben agresszívan legyalulták most már majdnem a teljes független sajtót). Ilyen körülmények között vajon egyenlő esélyük van a pártoknak eljutni a vidéki emberek millióihoz? Hazugságokat terjesztve az ellenfelekről (tévében, rádióban, újságokban, plakátokon, interneten), miközben a bemocskolt ellenfelek nem kapják meg a lehetőséget, hogy akár csak reagáljanak a hamis vádakra, ez így tisztességes? Vajon jelenthet ez néhány százezer plusz szavazatot? Attól még, hogy sajnos már régen hozzászoktunk, ez még bizony a választási csalás kategóriája a javából! Ezt külön is szeretném aláhúzni még egyszer mindazoknak (ellenzéki politikusoknak, politológusoknak és szakértőknek), akik arról nyilatkoznak vasárnap óta a sajtóban, hogy ha voltak is gyanús esetek, a Fidesz győzelme nem ezen múlott, és nem kérdőjelezhető meg.

2. Erőszakosan, önkényesen, konszenzus nélkül megváltoztatták a választási törvényt, hogy 48%-al is (de 4 éve 44%-al is) 67%-os parlamenti többségük legyen, azaz ne legyen felettük semmi kontroll. Ha arányos rendszer volna, még ezzel a 48%-al is kisebbségbe szorulnának, az új kormány felállíthatna egy független ügyészséget a 8 év összes sötét Fideszes lopásának kivizsgálására, és máris óriási bajban lennének.

3. Persze nagyon kevesen mernek kibeszélni, de egyértelmű, hogy a közalkalmazottak (sok százezren, mind választójoggal) meg vannak félemlítve, és a Fideszre kell szavazniuk (mindannyian láthattuk, milyen szorgalmasan osztogatták a migránsos videókat is a kampány során, feltehetően nem mind meggyőződésből). Megvannak rá a bejáratott módszerek, hogy a szavazatukat leellenőrízzék (láncszavazás, fénykép a leadott szavazatról).

4. Ugyanez igaz a közmunkásokra, ők sem kevesen vannak (közel kétszázezren), még kiszolgáltatottabb élethelyzetben.

5. Ugyanez igaz a roma társainkra, ők is sok százezren vannak, sokszor könnyen megfélemlíthető vagy egy zsák krumpliért megvásárolható emberek. Számtalan eset volt dokumentálva most is, hogy szervezetten viszik őket, amikor egy újságíró próbálta bemutatni, még a szervezőknek állt feljebb, nagyon erőszakosan nekitámadtak és elkergették az újságírót. Életszerű az, hogy roma polgártársaink tömött sorokban, szabad akaratukból igyekeznek további felhatalmazást adni pl. Farkas Flórián kiváló munkájához? Összeadva már, hány szavazatnál is tartunk az összes pont alapján?

6. Az ukrán "vendégnyugdíjasok" esete. Igaz, hogy csak néhány ezer, legfeljebb 20 ezer szavazóról van szó (tegyük hozzá: most még, hiszen csak most debütált a módszer, majd nézzük meg mennyien lesznek 2022-ben), de az eset pontosan rávilágít a gátlástalanságukra: disznóólba bejelenteni embereket, egy romos házba 200 embert, majd a választáson busszal hordani őket, aztán szegények megérnek segítséget kérni a cirill betűk miatt, mert nem tudják, melyik a Fidesz: mi ez, ha nem egy orbitális csalás? (Ha nem hiszed: Hír TV) Bele egyenesen az arcunkba, ország-világ szeme láttára. Ha ezt gond nélkül megcsinálják, akkor miért kételkedünk abban, hogy adott helyen, ahol nincs kontroll, simán átírják az eredményeket?

7. Határon túli magyarok levélben szavazása. Előtte évekig a mi adóforintjainkból támogatják őket. Konkrétan efölött az ellenzéknek semmi kontrollja nincs, gátlástalanul visszaélhetnek számtalan módon, halottak nevében küldhetnek be szavazatot, kedvükre érvényteleníthetik azokat a lapokat, amik nem tetszenek nekik, stb. A végeredmény: a beérkező lapok 15%-át megsemmisítik (formai okokra hivatkozva), mit ad isten, a fennmaradó szavazatok 95%-a a Fideszé. Újabb kb. 200 ezer szavazat. Mennyinél tartunk már összesen?

8. Külföldön dolgozók szivatása. Nem elég, hogy egy szándékosan agyonbürokratizált adminisztráción kell keresztülverekedned magadat, nem elég, hogy el kell utaznod mondjuk Manchester-ből Londonba, nem elég, hogy órákat állsz az esőben a sorban, 7 órakor becsukják az orrod előtt az ajtót, mert csak. Ez így rendben van? Jogorvoslat: nincs. Kérdésem: amennyiben meghallja a kormány az ellenzék követelését, miszerint külföldön dolgozó honfitársaink is levélben szavazhassanak, elképzelhető-e, hogy a mostani 58 ezer helyett mondjuk 580 ezren szavaztak volna, méghozzá döntő mértékben a kormányváltásra? Tehát nyugodtan hozzáadhatsz az eddigi összesített számhoz még néhány százezret.

9. Sokan jelezték (ki tudja, hányan lehetnek összesen, mindig csak egy töredék meri névvel vállalni), hogy mozgóurnát kértek, kaptak is róla visszajelzést, hogy rendben, aztán hiába várták egész nap. Jogorvoslat: nincs. Ugye hallottatok már a Kubatov-listáról? Valószínűleg nem bízták a véletlenre, kihez felejtenek el odaérni.

10. Ugyanígy többen jelezték, hogy 100%-ig biztosak benne, hogy egy adott pártra adták le a voksukat, a szavazóköri eredményben az adott párt mellett azonban 0 szerepel. Ez vajon hogyan lehet, és hány szavazat semmisült így meg? De ez csak a jéghegy csúcsa, ha a számokat nem x-ről 0-ra, hanem x-ről y-ra (y tetszőleges pozitív szám) korrigálták lefelé, akkor nyilván fel sem merül hasonló reklamáció, pedig így is elvesznek szavazatok. Hány szavazat veszett így el, mi rá a magyarázat? Jogorvoslat: nincs.

11. Egy fura választási szabály miatt, amennyiben az urnába pluszban (azaz a voksolók számán felül) kerülnek be listás szavazatok, akkor valamennyi párt eredményéből le kell vonni a plusz lapok számát. Azaz ha valaki bedob az urnába 20 darab Fideszes lapot (simán megoldható még szigorú ellenzéki felügyelet mellett is, csak a boríték mögé kell rejteni a jó előre gondosan lepecsételt és kitöltött lapokat), akkor 7 ellenzéki párt esetén összesen 140 ellenzéki szavazat megy a kukába, miközben a Fidesz marad ugyanannyi. Már bőven 200 fölött jár a feltárt esetek száma, nagyrészt egy irányba mutatva, és nem minden esetben fogták magukat vissza 20 lapnál, maradjunk annyiban. Hogy ez összesen mennyit hozott a Fidesznek, senki sem tudja, lehet találgatni.

12. Több száz szavazatot egyszerűen elvesznek valamelyik ellenzéki párttól, és beírják valamelyik kamupárt neve mellé. Több eset is feltárásra került már, van olyan szavazókör, ahol a Jobbik 0 szavazatot kapott, míg a Netpárt kétszázvalamennyit. Mondjuk erre legalább van még esély, hogy jogorvoslattal élve kijavítják majd. Ha ennyire nyilvánvalóan döbbenetes hibák előfordultak nagy tömegével, hogyan bízhatunk többé a rendszer egészének megbízhatóságában, működésének tisztaságában?

13. Arra is számtalan példa van, hogy egy ellenzéki jelölt egyéniben több száz szavazatot kap, míg listán a pártja 0-t. Ez vajon mennyire életszerű? Miért nem adott rá senki hiteles magyarázatot? Hogyan fordulhat elő, mennyi szavazat került így elcsalásra?


Lehetne még hosszan sorolni, a legfontosabbakat talán összeszedtük (ami még kimaradt például: visszalépett ellenzéki jelölteket elfelejtenek kihúzni, külföldre nem érnek oda időben az ívek, rossz bélyegző miatt érvénytelenített ellenzéki szavazatok, a nemzetiségi listákkal való bűvészkedés, a Fideszes számlálóbiztos "elfelejti" lepecsételni az ellenzéki választó szavazólapját, nem kap valaki időben visszajelzést az átjelentkezési kérelméről, stb.). Több ezer tehát a gyanús ügyek száma, és szinte mind a Fidesz felé billentik a mérleg nyelvét. Igyekeztem tényszerűségre törekedni, de nincs módomban mindennek utánajárni, így kisebb pontatlanságok lehetnek az adatok között, a lényegen azonban ezek nem változtatnak. A felsorolt pontok szinte mindegyike alaposan dokumentált, nyilvánvaló bizonyítékok vannak rájuk bőséggel. Már eddig is látható, simán összeharácsolható a szükséges 400 ezer, ami nélkül egészen máshová menne most a díszes banda, de nem a teljhatalomba. De még csak most jön a lényeg. Az eddigi pontokat alighanem már régóta alkalmazzák, csak nem ennyire durván, hogy ennyi visszaélés lásson napvilágot (idén úgy látszik minden módszert ki kellett maxolni, mert tudták pontosan hogy mennyire ellenük fordult a közhangulat). Valószínű mindezekkel együtt érték el már 4 éve is a kétharmadot, 2,1 millió szavazattal. Csakhogy! Úgy néz ki, hogy idén mindez együttvéve sem lett volna elég, a rekordszámú ellenzéki szavazó miatt a 2,1 millió most kevés lett volna, a Fidesz bukását hozta volna. Ezért be kellett vetni a csodafegyvert, a 14. pontot is. Bizonyítani nem tudom, de nagyon sok gyanús körülmény utal rá, hogy valami ilyesmi történhetett. Nézzük őket!

14. Az ellenzéki kontroll nélküli szavazókörök eredményeinek (mintegy 5000, az összes szavazókör fele), vagy azok egy részének egyszerű meghamisítása.
A teória: a Kubatov lista alapján a pártközpontban már a kora délelőtti órákban láthatták, hogy milyen végeredmény várható nagyjából estére, hiszen óriási számban mentek választani az emberek, és ők elég pontosan be tudták lőni, hogy mi a helyzet: nagy a baj. Ekkor jött a B-terv. Rejtélyes okokból elérhetetlenné vált a választás weboldala. Eddig ilyen soha nem fordult elő, fel lehettek rá készülve, hogy mekkora forgalom lesz rajta, vajon mi lehet a háttérben?
palffy.png

A választ csak este kapjuk meg Pálffy Ilonától: "elromlott a számítógép" (bármit is jelentsen ez), ezért ki kellett cserélniük egy régebbi, sok éves gépre és programra. Az újságírók kérdésére, hogy ez így rendben van-e, auditálva van-e egyáltalán rajta a szoftver, jön a válasz, kérem én nyugdíjas vagyok, nem értek a számítógépekhez, az az informatikusok dolga. Képes volt ezt nyilatkozni a választásért felelős vezető! Most akkor ő irányította a választásokat, vagy néhány ismeretlen és számonkérhetetlen informatikus? Egyáltalán magyarul beszéltek azok az informatikusok vagy netán oroszul? De folytatja az elnökasszony: sajnos két kerületben még hosszú sorok állnak, amíg nem szavaz le mindenki, addig nem hozhatják nyilvánosságra az adatokat (Tóth Zoltán választási szakértő különben cáfolta ezt, hogy nincs ilyen törvény), eltarthat még órákig. Az újságírók kérdésére, hogy ki a felelős ezért, a kormányra mutogat Pálffy. Pár perccel később Kovács Zoltán kormányszóvivő ugyanerre a kérdésre, visszamutogat az NVI-re. Végül közel 4 órát kell várnunk a hivatalos eredmények nyilvánosságra hozatalára, egyből az arcunkba kapjuk: Fidesz kétharmad!

Informatikusként a leghatározottabban cáfolni tudom az e körül keringő pletykák jó részét: nem, a szoftver nem manipulálható, egyszerű adatösszegzést végez csak, utólag ellenőrízhető természetesen, és nyilvánvalóan kiderülne egy ilyen típusú csalás. Továbbá azt is cáfolni tudom, hogy más számokat írnak be a programba egy-egy szavazókör eredményeként, mint ami a hivatalos, végső jegyzőkönyvben szerepel, hiszen napokon belül az is lelepleződne. Nagyon rossz helyen keresgél mindenki, aki itt sejti a "turpisságot".

Azonban, itt jön az, ami viszont lehetséges: a kizárólag Fideszes pártkatonák felügyelete alatt álló szavazókörök vezetőit (még egyszer: akár az összes szavazókör fele, képzelhetjük, hogy 8 év mennyi helyen elég lehetett már nekik a tisztességes, független szavazatszámlálók kiszorítására), megkérjük, hogy várjanak még egy kicsit. Bevárjuk a többi (ellenzék által kontrollált) szavazókör eredményét, összesítjük, majd egy ügyes szoftver kikalkulálja, hogy mennyinek is kellene kerülnie az egyes rubrikákba a még fennmaradó körökben, hogy külön-külön hihető is legyen (és összességében se okozzan később statisztikai módszerekkel kimutatható torzulást), de azért a végén csak kijöjjön a kétharmad is. A művelet végeztével szépen bediktálják az egyes delegáltaknak a számokat, hogy melyik párt neve mellé milyen számot tessék beírni a jegyzőkönyvbe. Voilá, kész a mestermű, nincs más hátra, mint megnyomni a publikálás gombot a számítógépen, és már indulhat is a Kossuth nóta a nemzet főkeresztény rénszarvasvadászával.

Még egyszer mondom, konkrétan bizonyítani nem tudom (hogyan is tudnám egy mezei állampolgárként), de ezernyi jel utal arra, hogy ilyesmi történt, ennyi véletlen egybeesés egyszerűen nem lehetséges. Tengernyi a kérdés, megnyugtató válaszok nélkül: • Leáll egy milliárdokból kifejlesztett rendszer, amikor nem történik semmi előre nem látható esemény? Informatikusként ezer százalékig állíthatom, a mai technika mellett erre csak kétféle magyarázat képzelhető el: vagy valami döbbenetesen hanyag, amatőr munka vagy pedig a szándékos leállítás. Előbbi önmagában felveti a választási rendszer megbízhatóságába vetett hitet, utóbbi viszont erősíti a gyanút: netán csak ürügy kellett, hogy ki lehessen cserélni a szoftvert egy nem auditált szoftverre?
  Tegyük fel, tényleg történt egy ilyen szerverleállás szándékolatlanul. Rengeteg aggályt vet fel önmagában, súlyosan erodálja a választás tisztaságába vetett hitet, hogy mit csinált az a rejtélyes szoftver a gépen 19 és 23 óra között. Ezért elemi érdeke lenne az NVI-nek, hogy azonnal független szakértők vizsgálhassák át a gépet, megbizonyosodva róla, hogy csupán rendeltetésszerű funkcióját látta el. Ez nem történt meg, az azóta eltelt napokban simán el lehetett tüntetni a nyomokat. Pálffy Ilona megtagadta a lehetséges bizonyítékul szolgáló logfájlok kiadását a bizottság szocialista képviselőjének, Litresits Andrásnak. Nem pont az ellenkezője lett volna az érdeke, ha tényleg rendben volt minden, hogy erről minél hamarabb meg is győzzön mindenkit?
  Ugyanezen okból elemi érdeke lenne az NVI-nek, hogy az egyes szavazókörök jegyzőkönyveit is azonnal nyilvánosságra hozzák (ahogy ez történt minden korábbi választáson), de ez csak szerdán történik meg (akkor is csak részben), amíg bőven van idő azokat meghamisítani (ráadásul a jogorvoslati határidők is lejárnak közben). Miért nem történt meg ez sem? Pálffy magyarázata abszurdum, informatikusként egyszerűen nevetséges, hogy ezt nem lehetett még vasárnap este megoldani (kb. 3 perc alatt elvégezhető feladat egy átlagos képességű programozónak).
  Magabiztosan nyilatkozik már 7 óra körül (4 órával az eredmény kihirdetése előtt) több kormánypolitikus és politológus is, arról beszélnek, hogy meggyengült az ellenzék, stb. Honnan tudták, önmagában a magas részvételi adatból pont az ellenkezőjére lehetett számítani?
  Miért nem tudták megoldani a két budapesti kerület zökkenőmentes szavazását, hiszen pontosan tudható volt előre a létszám? Mindössze 2-3 plusz fülkét és urnát kellett volna üzembe helyezni. Vagy csak alibi kellett arra a 4 órás várakozásra? Pálffy elnökasszony egyébként már 20 óra után (azaz urnazárás után több mint 60 perccel) azzal a képtelen, hajmeresztő magyarázattal is előállt, hogy egyébként sincs még részeredmény, mert az idő még nem volt elég egyetlen szavazókörben sem az összeszámolásra: miközben számtalan szavazókörben, kis faluban néhány tucat ember szavazott csak, van ahol csak 10-en. Ez így hihető?
  Az egész ország láthatta, milyen elképesztő adatokat volt képes közzétenni a részvételről az NVI ebben a kérdéses 4 órában. Hiszen az utolsó jelentés (18:30, kicsivel 68% fölött) után milliók várták izgatottan a végső, 19 órás adatot, vajon mennyivel megy 70% fölé, a szakértők 71%-ra tippeltek. Ehhez képest mindenki láthatta, hogy 19 és 23 óra között a végső adatra minimum 3 teljesen különböző verziót tett közzé a választási iroda: ezek közül több egészen döbbenetes módon jóval alacsonyabb volt, mint a 18:30-as érték! Ez pontosan alátámasztja a központi szavazatmanipuláció teóriáját. Az elnökasszony erre vonatkozó magyarázatkísérletei elképesztő módon zavarosak, ellentmondásosak, hiteltelenek.
  Miért védték katonák az NVI épületét egész este, talán valakik tudták előre, hogy sokkolni fogja az országot a végeredmény?
  Több független szavazóbiztos jelezte, hogy nem engedték oda őket az adatok központi betáplálásakor, a helyi választási irodákba (volt, akiket órákra óvodába zártak például, minden előzetes magyarázat nélkül). Holott a törvény szerint jelen kellene lenni nekik is. Korábban soha nem volt erre példa, most hogyan fordulhatott ez elő? Csak nem zavaró lett volna a jelenlétük a nagy akció végrehajtása közben?
  Nem gyanús, hogy éppen pont annyi képviselőjük lett (133), ami pont elég a teljhatalomhoz? Nem gyanús, hogy pont ugyanez történt 4 éve is? Pont azon a két választáson, amikor már abszolút kontrolljuk volt a teljes választási folyamat felett? Létezik ekkora véletlen?
  Feltétlenül ide kívánkozik a helyszínen dolgozó kollégám döbbenetes, szakmailag abszolút helytálló nyilatkozata: Klub Rádió
  Mi a magyarázata annak, hogy ilyen Fidesz dominancia mellett a 4 év valamennyi nagyobb és fontosabb időközi választását meglehetősen fölényesen az ellenzék nyerte? Igen, mind a 6-ot! Sorban: Ózd, Újpest, Veszprém, Tapolca, Salgótarján és Hódmezővásárhely. Igen, jól látjuk: Fidesz-Ellenzék 0-6! Újpest volt csak fővárosi és Vásárhelyen volt csak teljes összefogás, azaz 4 körzetben vidéki városról és széthúzó ellenzékről, a Fidesz számára leginkább kedvező forgatókönyvről beszélhetünk. Csak nem arról van szó, hogy az ellenzék képtelen megszervezni hatékony felügyeletet egyidejűleg 10 ezer szavazókörben, de 50-et még sikerül valahogy megoldani (Vásárhelyen is csak budapesti civil önkéntesekkel sikerült biztosítani a megfelelő kontrollt). Csak nem arról van szó, hogy nagyobb médiafigyelem és hatékonyabb kontroll alatt sokkal korlátozottabban lehet csak az első 13 pontot érvényesíteni, a csodafegyvert pedig egyáltalán nem lehet bevetni?
  Közvetett bizonyíték: életszerű az, hogy hatalmas új tömegek állnak a Fidesz mellé, miközben semmi másról nem szólt a 4 évük, csak az égbekiáltó botrányaikról? Életszerű az, hogy másfélszeres ellenzéki fölényből néhány hét alatt döntő kormányfölény lesz Hódmezővásárhelyen, ha igen, akkor vajon Kósa anyukájának 800 milliója, vagy pedig Semjén illegális háziállatvadászata nyerte-e el a kérdéses idő alatt óriási tömegek szimpátiáját a városban (merthogy más lényeges új fejlemény nem történt ebben a hat hétben)? Elhiszi ezt valaki? Életszerű az, hogy ténylegesen ekkora támogatottsága van a Fidesznek, miközben szinte kivétel nélkül minden embernek az a hétköznapi tapasztalata (igen, még vidéken is), hogy kevés kivétellel az összes ismerőse a pokolba kívánja őket?


banda.png

a jeles csapat egy jeles része

Összegezve: több, mint megalapozott a gyanú, hogy a fiúk nem bízták ennek a választásnak az eredményét a választók bölcs döntésére. Pontosan tudták, miről dönt a 40% és 48% közötti különbség: nem arról, hogy ellenzékből vagy hatalomból tengetik tovább az életüket a magyar emberektől ellopott pénzből szerzett kastélyaikban, stadionjaikban, medencéikben, luxusvadászatokon, helikopteres túráikon, ibizai luxusprostik között, hanem arról, hogy szépen kézenfogva börtönbe vonulnak (netán elmenekülnek az országból), vagy pedig továbbra is teljhatalmat gyakorolnak fölöttünk, amit felhasználva végképp szétzúzhatják az ellenállás megmaradt bástyáit. A totális megsemmisülés vagy a totális győzelem volt tehát a tét.


Nem bízhatták a véletlenre. Nem is tették, a jelek szerint.Íme a folytatás: Hogyan tovább a csalás után?
*
Egész Európa tudja, sőt az egész világ, hogy Magyarországon óriási csalással sikerült újból a bársony székbe beülniük. S, "ezek" büntetlenül pöffeszkednek a bársonyos székekben... No igen, az, hogy a "fej" a "test" összes "alkatrészét" kicseréli, attól még ő maradt a fej, s ez egyáltalán nem válik országunk hasznára.
 
Minthogy én magam is amolyan informatikusféleség volnék, elgondolkoztam ezen a cikken. Természetesen, az simán lehetséges és még csak nem is nehéz, hogy a végleges(nek tűnő...) eredmény közlése előtt kikalkulálják, hova mennyit kell hamisítani ilyen vagy olyan végeredményhez. Ez annyira végtelenül könnyű, hogy ehhez egyetlen fő is elég, és még csak nem is kell hogy profi legyen hozzá. Pláne mert egy effélét kikalkuláló segédprogramot hónapokkal előbb is össze lehet eszkábálni. (még egy kezdőnek is...)

A gond ott van, hogy ezeket a kikalkulált adatokat ugyebár vissza kéne vezetni az eredeti jegyzőkönyvekbe is, hogy ne történjen meg az, hogy a két érték közt különbség van. Akkor ugyanis lebuknak. Na most, ehhez azonban nagyon sok embert kéne már beavatni. És itt látom az elmélet gyenge pontját, mert tudjuk hogy amit 2 ember tud, az már nem titok. Ide meg nagyon sok ember kéne. És valaki biztos fecsegne.

Tehát, én csak 2 lehetőséget látok:

1. Ilyen csalás igenis nem történt.
2. A csalás megtörtént, de nem avattak bele annyi embert amennyi kellett volna hozzá, ergo, igenis az úgy lett végrehajtva hogy kikalkulálták az eredményt, aztán a kikalkulált értékeket írták be input adatként, MIKÖZBEN A JEGYZŐKÖNYVEKEN MÁS ADATOK SZEREPELNEK. Vagy legfeljebb néhány jegyzőkönyvet hamisítottak meg, azon esetekben amikor nagyon megbíztak a segítőben, de számos esetben ez nem történt meg, tehát a jegyzőkönyv mást tartalmaz mint a gépbe bevitt adat.

Technikai értelemben nekem is baromi gyanús a hosszas leállás, de eddig úgy voltam vele hogy pancserek, oké. E cikk olvastán viszont igencsak elkezdtem ráncolni a homlokomat, mert rámszállt a gyanakvás, és egyetlen mondata miatt: HOGY NEM ADTÁK KI A LOGFÁJLOKAT.

Na ez több mint gyanús! Ezt informatikusként mondom. A logfájlok semmi olyasmit nem tartalmazhatnak ami megsértene valamiféle személyiségi jogot vagy államtitkot. Az kizárólag arra jó, hogy detektálni lehessen belőle a leállás okát, idejét, esetleges szoftver- vagy hardverhibákat. Na most ha nem adják ki, annak oka kell legyen. Például hogy nem volt hiba, ugyebár... (bár még ekkor is pancserek, mert ha előre készülnek a csalásra, simán megoldható lett volna a logfájlok meghamisítása is valami hihetőre, persze, ehhez már tényleg és igazán kéne érteni, szóval oda már nem elég egy kezdő, hanem igazi szakértő kell, akit istentelenül meg kell fizetni hogy tartsa a száját aztán...)

Szóval nekem emiatt a pont miatt kezd igazán bűzleni a dolog. Oké, későn kezdett bűzleni, elismerem, de annál inkább! Mentségemre szolgáljon, eszembe se jutott eddig hogy bár állítólag hiba volt, de még a logfájlokat se adták ki. Szakmabeliként nekem egészen természetes, hogy hiba (pláne rendszerleállás) esetén az ELSŐ dolgom a vonatkozó logfájlok végigböngészése. Az hogy ehhez nem lehet hozzáférni, körülbelül olyan furcsa, mintha valaki azt mondja, tegnap eltörött a lába, erre látom hogy ma mégis marathoni futáson indul, és a lába sincs begipszelve. Kissé meglepő, hogy nagyon polkorrektül fogalmazzak.
 
Technikai értelemben nekem is baromi gyanús a hosszas leállás, de eddig úgy voltam vele hogy pancserek, oké.

a szavazás most volt pár hete ... tisztázni kellene, hogy tulajdonképpen mi állt le.

1. a szavazókörzetek nem tudták továbbítani Nemzeti Választási Irodának, hogy pillanatnyilag hányan adták le a szavazatukat?
2. a Nemzeti Választási Irodában nem tudták összesíteni a napközben beérkezett adatokat, hogy éppen hányan voltak szavazni?

jó tudni, hogy a szavazókörzetek, számítógépek nélkül is kell tudják továbbítani az adatokat.
És most a nagy kérdés .... minek leállítani a rendszert, ha adatokat akarok megváltoztatni?????
 
Utoljára módosítva:
a szavazás most volt pár hete ... tisztázni kellene, hogy tulajdonképpen mi állt le.

1. a szavazókörzetek nem tudták továbbítani Nemzeti Választási Irodának, hogy pillanatnyilag hányan adták le a szavazatukat?
2. a Nemzeti Választási Irodában nem tudták összesíteni a napközben beérkezett adatokat, hogy éppen hányan voltak szavazni?

jó tudni, hogy a szavazókörzetek, számítógépek nélkül is kell tudják továbbítani az adatokat.
És most a nagy kérdés .... minek leállítani a rendszert, ha adatokat akarok megváltoztatni?????

Legalábbis az utolsó kérdésedre azt hiszem tudok válaszolni. Amennyire tisztában vagyok a szavazás folyamatával, amikortól elkezdik közzétenni a részeredményeket - álalában véve bármiféle eredményt, de még nem a véglegeset - onnantól kezdve az ugyebár folyamatosan történik. Mutatja például a feldolgozottsági százalékot, stb. Na most, ha valaki csalni akar, elég nehézkes ám belenyúlni egy folyamatosan változó adatbázisba, és azt konzisztens módon meghamisítani, pláne hogy közben ország-világ láthatja a folyamatosan változó, és esetleg ellentmondásosan változó eredményeket! Ilyenkor NYILVÁNVALÓAN az a „helyes” módszer, hogy ideiglenesen felfüggesztik a működését valamilyen ürüggyel, beleírják/kitörlik amit akarnak, aztán visszakapcsolják. Még így is történhetnek bakik, amint szerintem történtek is, hiszen tudvalevő, hogy voltak pillanatok amikor a masina kisebb számokat mutatott mint korábban, ami azért eléggé nonszensz.
 
Legalábbis az utolsó kérdésedre azt hiszem tudok válaszolni. Amennyire tisztában vagyok a szavazás folyamatával, amikortól elkezdik közzétenni a részeredményeket - álalában véve bármiféle eredményt, de még nem a véglegeset - onnantól kezdve az ugyebár folyamatosan történik. Mutatja például a feldolgozottsági százalékot, stb. Na most, ha valaki csalni akar, elég nehézkes ám belenyúlni egy folyamatosan változó adatbázisba, és azt konzisztens módon meghamisítani, pláne hogy közben ország-világ láthatja a folyamatosan változó, és esetleg ellentmondásosan változó eredményeket! Ilyenkor NYILVÁNVALÓAN az a „helyes” módszer, hogy ideiglenesen felfüggesztik a működését valamilyen ürüggyel, beleírják/kitörlik amit akarnak, aztán visszakapcsolják. Még így is történhetnek bakik, amint szerintem történtek is, hiszen tudvalevő, hogy voltak pillanatok amikor a masina kisebb számokat mutatott mint korábban, ami azért eléggé nonszensz.

az idei választásokkor viszont még reggel állt le az NVI honlapja a sok látogatótól (tehát nem a számítógépes rendszer) ... ebben nem látok semmi különöset, viszont ezt állítják be mint "óriási csalás".
 
Utoljára módosítva:
Minthogy én magam is amolyan informatikusféleség volnék, elgondolkoztam ezen a cikken. Természetesen, az simán lehetséges és még csak nem is nehéz, hogy a végleges(nek tűnő...) eredmény közlése előtt kikalkulálják, hova mennyit kell hamisítani ilyen vagy olyan végeredményhez. Ez annyira végtelenül könnyű, hogy ehhez egyetlen fő is elég, és még csak nem is kell hogy profi legyen hozzá. Pláne mert egy effélét kikalkuláló segédprogramot hónapokkal előbb is össze lehet eszkábálni. (még egy kezdőnek is...)

A gond ott van, hogy ezeket a kikalkulált adatokat ugyebár vissza kéne vezetni az eredeti jegyzőkönyvekbe is, hogy ne történjen meg az, hogy a két érték közt különbség van. Akkor ugyanis lebuknak. Na most, ehhez azonban nagyon sok embert kéne már beavatni. És itt látom az elmélet gyenge pontját, mert tudjuk hogy amit 2 ember tud, az már nem titok. Ide meg nagyon sok ember kéne. És valaki biztos fecsegne.

Tehát, én csak 2 lehetőséget látok:

1. Ilyen csalás igenis nem történt.
2. A csalás megtörtént, de nem avattak bele annyi embert amennyi kellett volna hozzá, ergo, igenis az úgy lett végrehajtva hogy kikalkulálták az eredményt, aztán a kikalkulált értékeket írták be input adatként, MIKÖZBEN A JEGYZŐKÖNYVEKEN MÁS ADATOK SZEREPELNEK. Vagy legfeljebb néhány jegyzőkönyvet hamisítottak meg, azon esetekben amikor nagyon megbíztak a segítőben, de számos esetben ez nem történt meg, tehát a jegyzőkönyv mást tartalmaz mint a gépbe bevitt adat.

Technikai értelemben nekem is baromi gyanús a hosszas leállás, de eddig úgy voltam vele hogy pancserek, oké. E cikk olvastán viszont igencsak elkezdtem ráncolni a homlokomat, mert rámszállt a gyanakvás, és egyetlen mondata miatt: HOGY NEM ADTÁK KI A LOGFÁJLOKAT.

Na ez több mint gyanús! Ezt informatikusként mondom. A logfájlok semmi olyasmit nem tartalmazhatnak ami megsértene valamiféle személyiségi jogot vagy államtitkot. Az kizárólag arra jó, hogy detektálni lehessen belőle a leállás okát, idejét, esetleges szoftver- vagy hardverhibákat. Na most ha nem adják ki, annak oka kell legyen. Például hogy nem volt hiba, ugyebár... (bár még ekkor is pancserek, mert ha előre készülnek a csalásra, simán megoldható lett volna a logfájlok meghamisítása is valami hihetőre, persze, ehhez már tényleg és igazán kéne érteni, szóval oda már nem elég egy kezdő, hanem igazi szakértő kell, akit istentelenül meg kell fizetni hogy tartsa a száját aztán...)

Szóval nekem emiatt a pont miatt kezd igazán bűzleni a dolog. Oké, későn kezdett bűzleni, elismerem, de annál inkább! Mentségemre szolgáljon, eszembe se jutott eddig hogy bár állítólag hiba volt, de még a logfájlokat se adták ki. Szakmabeliként nekem egészen természetes, hogy hiba (pláne rendszerleállás) esetén az ELSŐ dolgom a vonatkozó logfájlok végigböngészése. Az hogy ehhez nem lehet hozzáférni, körülbelül olyan furcsa, mintha valaki azt mondja, tegnap eltörött a lába, erre látom hogy ma mégis marathoni futáson indul, és a lába sincs begipszelve. Kissé meglepő, hogy nagyon polkorrektül fogalmazzak.
*
Ma Brüsszelben "keresztre feszítik" a miniszterelnököt. Vejecskéjének és egyéb üzletei miatt. Az OLAF jelentést nem lehet semmissé tenni, de semmibe sem venni. Bízom és remélem, nem bánnak döbrögivel kesztyűs kézzel. Ezek után mit fog prüszkölni? Ismét a jól bevált mondókáját fújja majd?! Kötve hiszem. Ezt már kiérdemelték, a hideget és a meleget is. Remélem forró szurokba mártogatják, majd úgy küldik vissza.
 
*
Ma Brüsszelben "keresztre feszítik" a miniszterelnököt.

ugyanezt a hírt így olvastam:
"Manfred Weber európai néppárti frakcióvezető márciusi budapesti látogatását viszonozza szerdán Brüsszelben Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, aki az új nemzeti kormány céljairól, a következő évek feladatairól tájékoztatja a Fidesz európai pártcsaládjának vezetőit"
 
Utoljára módosítva:
3. Persze nagyon kevesen mernek kibeszélni, de egyértelmű, hogy a közalkalmazottak (sok százezren, mind választójoggal) meg vannak félemlítve, és a Fideszre kell szavazniuk (mindannyian láthattuk, milyen szorgalmasan osztogatták a migránsos videókat is a kampány során, feltehetően nem mind meggyőződésből). Megvannak rá a bejáratott módszerek, hogy a szavazatukat leellenőrízzék (láncszavazás, fénykép a leadott szavazatról).

Saját tapasztalatomat tudom megírni, hogy nálunk (közalkalmazott) nem volt se megfélemlítés, se nyomásgyakorlás, se szavazatellenőrzés, úgyhogy nekem ez nem egyértelmű, ebből kiindulva tudom komolyan venni a többi 13 pontot is.
 
Saját tapasztalatomat tudom megírni, hogy nálunk (közalkalmazott) nem volt se megfélemlítés, se nyomásgyakorlás, se szavazatellenőrzés,
A családban nálunk is van közalkalmazott (középvezető), és nekik sem volt kötelező elmenni szavazni. Nem is kérték utólag sem számon, ki volt és ki nem.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss üzenetek

Friss profil üzenetek

vivant wrote on nadva's profile.
máj 14 péntek 8:47
PaSa1957 wrote on Elek János's profile.
Legalább olvasnád el a játékszabályokat!
Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!

Statisztikák

Témák
38,223
Üzenet
4,819,604
Tagok
616,722
Legújabb tagunk
Zsanriella
Oldal tetejére