Választási csalás 13+1 pontban, egy informatikus szemével

Azoknak szól a cikk, akik nem hisznek abban az elméletben, miszerint a Fidesz elcsalta a 2018-as választásokat, vagy hisznek benne, de szeretnének tisztán látni, valójában mi történhetett!

cim1.png


Katt ide is:Teljesen igaza van azoknak, akik más okokat is keresnek és találnak az ellenzék vereségére. Igen, rengeteg tájékozatlan, megtéveszthető választó van, akiket ijesztegetni lehet fantomellenségekkel, elnéznek minden lopást, és elhisznek minden hazugságot, és ez mélységesen kiábrándító. És igen, súlyos tévedésben volt az ellenzék, amiért külön-külön próbáltak szembeszállni a túlerővel, az egyéni stratégiáját erőltette mindegyik párt, összefogás helyett.

De!

Azért kell mégis tisztán látnunk az esetleges csalás kérdésében (és nem elintézni az egészet egy legyintéssel), mert nagyon nem mindegy, hogy a valós eredmény 40% volt a Fidesznek, vagy 48%. Az előbbinél ellenzékbe, majd jó eséllyel börtönbe vonulhat az egész csapat, az utóbbinál teljhatalommal uralkodhat felettünk.

A kettő közötti különbség 8%, azaz kb. 400 ezer szavazat. Soknak tűnik? Nézzük csak!

1. Eleve elviselhetetlen médiafölényük van (ahogy ezt a nemzetközi megfigyelők is aláhúzták), többnyire közpénzből finanszírozva, vagy lopott pénzből létrehozva és fenntartva (miközben agresszívan legyalulták most már majdnem a teljes független sajtót). Ilyen körülmények között vajon egyenlő esélyük van a pártoknak eljutni a vidéki emberek millióihoz? Hazugságokat terjesztve az ellenfelekről (tévében, rádióban, újságokban, plakátokon, interneten), miközben a bemocskolt ellenfelek nem kapják meg a lehetőséget, hogy akár csak reagáljanak a hamis vádakra, ez így tisztességes? Vajon jelenthet ez néhány százezer plusz szavazatot? Attól még, hogy sajnos már régen hozzászoktunk, ez még bizony a választási csalás kategóriája a javából! Ezt külön is szeretném aláhúzni még egyszer mindazoknak (ellenzéki politikusoknak, politológusoknak és szakértőknek), akik arról nyilatkoznak vasárnap óta a sajtóban, hogy ha voltak is gyanús esetek, a Fidesz győzelme nem ezen múlott, és nem kérdőjelezhető meg.

2. Erőszakosan, önkényesen, konszenzus nélkül megváltoztatták a választási törvényt, hogy 48%-al is (de 4 éve 44%-al is) 67%-os parlamenti többségük legyen, azaz ne legyen felettük semmi kontroll. Ha arányos rendszer volna, még ezzel a 48%-al is kisebbségbe szorulnának, az új kormány felállíthatna egy független ügyészséget a 8 év összes sötét Fideszes lopásának kivizsgálására, és máris óriási bajban lennének.

3. Persze nagyon kevesen mernek kibeszélni, de egyértelmű, hogy a közalkalmazottak (sok százezren, mind választójoggal) meg vannak félemlítve, és a Fideszre kell szavazniuk (mindannyian láthattuk, milyen szorgalmasan osztogatták a migránsos videókat is a kampány során, feltehetően nem mind meggyőződésből). Megvannak rá a bejáratott módszerek, hogy a szavazatukat leellenőrízzék (láncszavazás, fénykép a leadott szavazatról).

4. Ugyanez igaz a közmunkásokra, ők sem kevesen vannak (közel kétszázezren), még kiszolgáltatottabb élethelyzetben.

5. Ugyanez igaz a roma társainkra, ők is sok százezren vannak, sokszor könnyen megfélemlíthető vagy egy zsák krumpliért megvásárolható emberek. Számtalan eset volt dokumentálva most is, hogy szervezetten viszik őket, amikor egy újságíró próbálta bemutatni, még a szervezőknek állt feljebb, nagyon erőszakosan nekitámadtak és elkergették az újságírót. Életszerű az, hogy roma polgártársaink tömött sorokban, szabad akaratukból igyekeznek további felhatalmazást adni pl. Farkas Flórián kiváló munkájához? Összeadva már, hány szavazatnál is tartunk az összes pont alapján?

6. Az ukrán "vendégnyugdíjasok" esete. Igaz, hogy csak néhány ezer, legfeljebb 20 ezer szavazóról van szó (tegyük hozzá: most még, hiszen csak most debütált a módszer, majd nézzük meg mennyien lesznek 2022-ben), de az eset pontosan rávilágít a gátlástalanságukra: disznóólba bejelenteni embereket, egy romos házba 200 embert, majd a választáson busszal hordani őket, aztán szegények megérnek segítséget kérni a cirill betűk miatt, mert nem tudják, melyik a Fidesz: mi ez, ha nem egy orbitális csalás? (Ha nem hiszed: Hír TV) Bele egyenesen az arcunkba, ország-világ szeme láttára. Ha ezt gond nélkül megcsinálják, akkor miért kételkedünk abban, hogy adott helyen, ahol nincs kontroll, simán átírják az eredményeket?

7. Határon túli magyarok levélben szavazása. Előtte évekig a mi adóforintjainkból támogatják őket. Konkrétan efölött az ellenzéknek semmi kontrollja nincs, gátlástalanul visszaélhetnek számtalan módon, halottak nevében küldhetnek be szavazatot, kedvükre érvényteleníthetik azokat a lapokat, amik nem tetszenek nekik, stb. A végeredmény: a beérkező lapok 15%-át megsemmisítik (formai okokra hivatkozva), mit ad isten, a fennmaradó szavazatok 95%-a a Fideszé. Újabb kb. 200 ezer szavazat. Mennyinél tartunk már összesen?

8. Külföldön dolgozók szivatása. Nem elég, hogy egy szándékosan agyonbürokratizált adminisztráción kell keresztülverekedned magadat, nem elég, hogy el kell utaznod mondjuk Manchester-ből Londonba, nem elég, hogy órákat állsz az esőben a sorban, 7 órakor becsukják az orrod előtt az ajtót, mert csak. Ez így rendben van? Jogorvoslat: nincs. Kérdésem: amennyiben meghallja a kormány az ellenzék követelését, miszerint külföldön dolgozó honfitársaink is levélben szavazhassanak, elképzelhető-e, hogy a mostani 58 ezer helyett mondjuk 580 ezren szavaztak volna, méghozzá döntő mértékben a kormányváltásra? Tehát nyugodtan hozzáadhatsz az eddigi összesített számhoz még néhány százezret.

9. Sokan jelezték (ki tudja, hányan lehetnek összesen, mindig csak egy töredék meri névvel vállalni), hogy mozgóurnát kértek, kaptak is róla visszajelzést, hogy rendben, aztán hiába várták egész nap. Jogorvoslat: nincs. Ugye hallottatok már a Kubatov-listáról? Valószínűleg nem bízták a véletlenre, kihez felejtenek el odaérni.

10. Ugyanígy többen jelezték, hogy 100%-ig biztosak benne, hogy egy adott pártra adták le a voksukat, a szavazóköri eredményben az adott párt mellett azonban 0 szerepel. Ez vajon hogyan lehet, és hány szavazat semmisült így meg? De ez csak a jéghegy csúcsa, ha a számokat nem x-ről 0-ra, hanem x-ről y-ra (y tetszőleges pozitív szám) korrigálták lefelé, akkor nyilván fel sem merül hasonló reklamáció, pedig így is elvesznek szavazatok. Hány szavazat veszett így el, mi rá a magyarázat? Jogorvoslat: nincs.

11. Egy fura választási szabály miatt, amennyiben az urnába pluszban (azaz a voksolók számán felül) kerülnek be listás szavazatok, akkor valamennyi párt eredményéből le kell vonni a plusz lapok számát. Azaz ha valaki bedob az urnába 20 darab Fideszes lapot (simán megoldható még szigorú ellenzéki felügyelet mellett is, csak a boríték mögé kell rejteni a jó előre gondosan lepecsételt és kitöltött lapokat), akkor 7 ellenzéki párt esetén összesen 140 ellenzéki szavazat megy a kukába, miközben a Fidesz marad ugyanannyi. Már bőven 200 fölött jár a feltárt esetek száma, nagyrészt egy irányba mutatva, és nem minden esetben fogták magukat vissza 20 lapnál, maradjunk annyiban. Hogy ez összesen mennyit hozott a Fidesznek, senki sem tudja, lehet találgatni.

12. Több száz szavazatot egyszerűen elvesznek valamelyik ellenzéki párttól, és beírják valamelyik kamupárt neve mellé. Több eset is feltárásra került már, van olyan szavazókör, ahol a Jobbik 0 szavazatot kapott, míg a Netpárt kétszázvalamennyit. Mondjuk erre legalább van még esély, hogy jogorvoslattal élve kijavítják majd. Ha ennyire nyilvánvalóan döbbenetes hibák előfordultak nagy tömegével, hogyan bízhatunk többé a rendszer egészének megbízhatóságában, működésének tisztaságában?

13. Arra is számtalan példa van, hogy egy ellenzéki jelölt egyéniben több száz szavazatot kap, míg listán a pártja 0-t. Ez vajon mennyire életszerű? Miért nem adott rá senki hiteles magyarázatot? Hogyan fordulhat elő, mennyi szavazat került így elcsalásra?


Lehetne még hosszan sorolni, a legfontosabbakat talán összeszedtük (ami még kimaradt például: visszalépett ellenzéki jelölteket elfelejtenek kihúzni, külföldre nem érnek oda időben az ívek, rossz bélyegző miatt érvénytelenített ellenzéki szavazatok, a nemzetiségi listákkal való bűvészkedés, a Fideszes számlálóbiztos "elfelejti" lepecsételni az ellenzéki választó szavazólapját, nem kap valaki időben visszajelzést az átjelentkezési kérelméről, stb.). Több ezer tehát a gyanús ügyek száma, és szinte mind a Fidesz felé billentik a mérleg nyelvét. Igyekeztem tényszerűségre törekedni, de nincs módomban mindennek utánajárni, így kisebb pontatlanságok lehetnek az adatok között, a lényegen azonban ezek nem változtatnak. A felsorolt pontok szinte mindegyike alaposan dokumentált, nyilvánvaló bizonyítékok vannak rájuk bőséggel. Már eddig is látható, simán összeharácsolható a szükséges 400 ezer, ami nélkül egészen máshová menne most a díszes banda, de nem a teljhatalomba. De még csak most jön a lényeg. Az eddigi pontokat alighanem már régóta alkalmazzák, csak nem ennyire durván, hogy ennyi visszaélés lásson napvilágot (idén úgy látszik minden módszert ki kellett maxolni, mert tudták pontosan hogy mennyire ellenük fordult a közhangulat). Valószínű mindezekkel együtt érték el már 4 éve is a kétharmadot, 2,1 millió szavazattal. Csakhogy! Úgy néz ki, hogy idén mindez együttvéve sem lett volna elég, a rekordszámú ellenzéki szavazó miatt a 2,1 millió most kevés lett volna, a Fidesz bukását hozta volna. Ezért be kellett vetni a csodafegyvert, a 14. pontot is. Bizonyítani nem tudom, de nagyon sok gyanús körülmény utal rá, hogy valami ilyesmi történhetett. Nézzük őket!

14. Az ellenzéki kontroll nélküli szavazókörök eredményeinek (mintegy 5000, az összes szavazókör fele), vagy azok egy részének egyszerű meghamisítása.
A teória: a Kubatov lista alapján a pártközpontban már a kora délelőtti órákban láthatták, hogy milyen végeredmény várható nagyjából estére, hiszen óriási számban mentek választani az emberek, és ők elég pontosan be tudták lőni, hogy mi a helyzet: nagy a baj. Ekkor jött a B-terv. Rejtélyes okokból elérhetetlenné vált a választás weboldala. Eddig ilyen soha nem fordult elő, fel lehettek rá készülve, hogy mekkora forgalom lesz rajta, vajon mi lehet a háttérben?
palffy.png

A választ csak este kapjuk meg Pálffy Ilonától: "elromlott a számítógép" (bármit is jelentsen ez), ezért ki kellett cserélniük egy régebbi, sok éves gépre és programra. Az újságírók kérdésére, hogy ez így rendben van-e, auditálva van-e egyáltalán rajta a szoftver, jön a válasz, kérem én nyugdíjas vagyok, nem értek a számítógépekhez, az az informatikusok dolga. Képes volt ezt nyilatkozni a választásért felelős vezető! Most akkor ő irányította a választásokat, vagy néhány ismeretlen és számonkérhetetlen informatikus? Egyáltalán magyarul beszéltek azok az informatikusok vagy netán oroszul? De folytatja az elnökasszony: sajnos két kerületben még hosszú sorok állnak, amíg nem szavaz le mindenki, addig nem hozhatják nyilvánosságra az adatokat (Tóth Zoltán választási szakértő különben cáfolta ezt, hogy nincs ilyen törvény), eltarthat még órákig. Az újságírók kérdésére, hogy ki a felelős ezért, a kormányra mutogat Pálffy. Pár perccel később Kovács Zoltán kormányszóvivő ugyanerre a kérdésre, visszamutogat az NVI-re. Végül közel 4 órát kell várnunk a hivatalos eredmények nyilvánosságra hozatalára, egyből az arcunkba kapjuk: Fidesz kétharmad!

Informatikusként a leghatározottabban cáfolni tudom az e körül keringő pletykák jó részét: nem, a szoftver nem manipulálható, egyszerű adatösszegzést végez csak, utólag ellenőrízhető természetesen, és nyilvánvalóan kiderülne egy ilyen típusú csalás. Továbbá azt is cáfolni tudom, hogy más számokat írnak be a programba egy-egy szavazókör eredményeként, mint ami a hivatalos, végső jegyzőkönyvben szerepel, hiszen napokon belül az is lelepleződne. Nagyon rossz helyen keresgél mindenki, aki itt sejti a "turpisságot".

Azonban, itt jön az, ami viszont lehetséges: a kizárólag Fideszes pártkatonák felügyelete alatt álló szavazókörök vezetőit (még egyszer: akár az összes szavazókör fele, képzelhetjük, hogy 8 év mennyi helyen elég lehetett már nekik a tisztességes, független szavazatszámlálók kiszorítására), megkérjük, hogy várjanak még egy kicsit. Bevárjuk a többi (ellenzék által kontrollált) szavazókör eredményét, összesítjük, majd egy ügyes szoftver kikalkulálja, hogy mennyinek is kellene kerülnie az egyes rubrikákba a még fennmaradó körökben, hogy külön-külön hihető is legyen (és összességében se okozzan később statisztikai módszerekkel kimutatható torzulást), de azért a végén csak kijöjjön a kétharmad is. A művelet végeztével szépen bediktálják az egyes delegáltaknak a számokat, hogy melyik párt neve mellé milyen számot tessék beírni a jegyzőkönyvbe. Voilá, kész a mestermű, nincs más hátra, mint megnyomni a publikálás gombot a számítógépen, és már indulhat is a Kossuth nóta a nemzet főkeresztény rénszarvasvadászával.

Még egyszer mondom, konkrétan bizonyítani nem tudom (hogyan is tudnám egy mezei állampolgárként), de ezernyi jel utal arra, hogy ilyesmi történt, ennyi véletlen egybeesés egyszerűen nem lehetséges. Tengernyi a kérdés, megnyugtató válaszok nélkül:


 • Leáll egy milliárdokból kifejlesztett rendszer, amikor nem történik semmi előre nem látható esemény? Informatikusként ezer százalékig állíthatom, a mai technika mellett erre csak kétféle magyarázat képzelhető el: vagy valami döbbenetesen hanyag, amatőr munka vagy pedig a szándékos leállítás. Előbbi önmagában felveti a választási rendszer megbízhatóságába vetett hitet, utóbbi viszont erősíti a gyanút: netán csak ürügy kellett, hogy ki lehessen cserélni a szoftvert egy nem auditált szoftverre?
 • Tegyük fel, tényleg történt egy ilyen szerverleállás szándékolatlanul. Rengeteg aggályt vet fel önmagában, súlyosan erodálja a választás tisztaságába vetett hitet, hogy mit csinált az a rejtélyes szoftver a gépen 19 és 23 óra között. Ezért elemi érdeke lenne az NVI-nek, hogy azonnal független szakértők vizsgálhassák át a gépet, megbizonyosodva róla, hogy csupán rendeltetésszerű funkcióját látta el. Ez nem történt meg, az azóta eltelt napokban simán el lehetett tüntetni a nyomokat. Pálffy Ilona megtagadta a lehetséges bizonyítékul szolgáló logfájlok kiadását a bizottság szocialista képviselőjének, Litresits Andrásnak. Nem pont az ellenkezője lett volna az érdeke, ha tényleg rendben volt minden, hogy erről minél hamarabb meg is győzzön mindenkit?
 • Ugyanezen okból elemi érdeke lenne az NVI-nek, hogy az egyes szavazókörök jegyzőkönyveit is azonnal nyilvánosságra hozzák (ahogy ez történt minden korábbi választáson), de ez csak szerdán történik meg (akkor is csak részben), amíg bőven van idő azokat meghamisítani (ráadásul a jogorvoslati határidők is lejárnak közben). Miért nem történt meg ez sem? Pálffy magyarázata abszurdum, informatikusként egyszerűen nevetséges, hogy ezt nem lehetett még vasárnap este megoldani (kb. 3 perc alatt elvégezhető feladat egy átlagos képességű programozónak).
 • Magabiztosan nyilatkozik már 7 óra körül (4 órával az eredmény kihirdetése előtt) több kormánypolitikus és politológus is, arról beszélnek, hogy meggyengült az ellenzék, stb. Honnan tudták, önmagában a magas részvételi adatból pont az ellenkezőjére lehetett számítani?
 • Miért nem tudták megoldani a két budapesti kerület zökkenőmentes szavazását, hiszen pontosan tudható volt előre a létszám? Mindössze 2-3 plusz fülkét és urnát kellett volna üzembe helyezni. Vagy csak alibi kellett arra a 4 órás várakozásra? Pálffy elnökasszony egyébként már 20 óra után (azaz urnazárás után több mint 60 perccel) azzal a képtelen, hajmeresztő magyarázattal is előállt, hogy egyébként sincs még részeredmény, mert az idő még nem volt elég egyetlen szavazókörben sem az összeszámolásra: miközben számtalan szavazókörben, kis faluban néhány tucat ember szavazott csak, van ahol csak 10-en. Ez így hihető?
 • Az egész ország láthatta, milyen elképesztő adatokat volt képes közzétenni a részvételről az NVI ebben a kérdéses 4 órában. Hiszen az utolsó jelentés (18:30, kicsivel 68% fölött) után milliók várták izgatottan a végső, 19 órás adatot, vajon mennyivel megy 70% fölé, a szakértők 71%-ra tippeltek. Ehhez képest mindenki láthatta, hogy 19 és 23 óra között a végső adatra minimum 3 teljesen különböző verziót tett közzé a választási iroda: ezek közül több egészen döbbenetes módon jóval alacsonyabb volt, mint a 18:30-as érték! Ez pontosan alátámasztja a központi szavazatmanipuláció teóriáját. Az elnökasszony erre vonatkozó magyarázatkísérletei elképesztő módon zavarosak, ellentmondásosak, hiteltelenek.
 • Miért védték katonák az NVI épületét egész este, talán valakik tudták előre, hogy sokkolni fogja az országot a végeredmény?
 • Több független szavazóbiztos jelezte, hogy nem engedték oda őket az adatok központi betáplálásakor, a helyi választási irodákba (volt, akiket órákra óvodába zártak például, minden előzetes magyarázat nélkül). Holott a törvény szerint jelen kellene lenni nekik is. Korábban soha nem volt erre példa, most hogyan fordulhatott ez elő? Csak nem zavaró lett volna a jelenlétük a nagy akció végrehajtása közben?
 • Nem gyanús, hogy éppen pont annyi képviselőjük lett (133), ami pont elég a teljhatalomhoz? Nem gyanús, hogy pont ugyanez történt 4 éve is? Pont azon a két választáson, amikor már abszolút kontrolljuk volt a teljes választási folyamat felett? Létezik ekkora véletlen?
 • Feltétlenül ide kívánkozik a helyszínen dolgozó kollégám döbbenetes, szakmailag abszolút helytálló nyilatkozata: Klub Rádió
 • Mi a magyarázata annak, hogy ilyen Fidesz dominancia mellett a 4 év valamennyi nagyobb és fontosabb időközi választását meglehetősen fölényesen az ellenzék nyerte? Igen, mind a 6-ot! Sorban: Ózd, Újpest, Veszprém, Tapolca, Salgótarján és Hódmezővásárhely. Igen, jól látjuk: Fidesz-Ellenzék 0-6! Újpest volt csak fővárosi és Vásárhelyen volt csak teljes összefogás, azaz 4 körzetben vidéki városról és széthúzó ellenzékről, a Fidesz számára leginkább kedvező forgatókönyvről beszélhetünk. Csak nem arról van szó, hogy az ellenzék képtelen megszervezni hatékony felügyeletet egyidejűleg 10 ezer szavazókörben, de 50-et még sikerül valahogy megoldani (Vásárhelyen is csak budapesti civil önkéntesekkel sikerült biztosítani a megfelelő kontrollt). Csak nem arról van szó, hogy nagyobb médiafigyelem és hatékonyabb kontroll alatt sokkal korlátozottabban lehet csak az első 13 pontot érvényesíteni, a csodafegyvert pedig egyáltalán nem lehet bevetni?
 • Közvetett bizonyíték: életszerű az, hogy hatalmas új tömegek állnak a Fidesz mellé, miközben semmi másról nem szólt a 4 évük, csak az égbekiáltó botrányaikról? Életszerű az, hogy másfélszeres ellenzéki fölényből néhány hét alatt döntő kormányfölény lesz Hódmezővásárhelyen, ha igen, akkor vajon Kósa anyukájának 800 milliója, vagy pedig Semjén illegális háziállatvadászata nyerte-e el a kérdéses idő alatt óriási tömegek szimpátiáját a városban (merthogy más lényeges új fejlemény nem történt ebben a hat hétben)? Elhiszi ezt valaki? Életszerű az, hogy ténylegesen ekkora támogatottsága van a Fidesznek, miközben szinte kivétel nélkül minden embernek az a hétköznapi tapasztalata (igen, még vidéken is), hogy kevés kivétellel az összes ismerőse a pokolba kívánja őket?


banda.png

a jeles csapat egy jeles része

Összegezve: több, mint megalapozott a gyanú, hogy a fiúk nem bízták ennek a választásnak az eredményét a választók bölcs döntésére. Pontosan tudták, miről dönt a 40% és 48% közötti különbség: nem arról, hogy ellenzékből vagy hatalomból tengetik tovább az életüket a magyar emberektől ellopott pénzből szerzett kastélyaikban, stadionjaikban, medencéikben, luxusvadászatokon, helikopteres túráikon, ibizai luxusprostik között, hanem arról, hogy szépen kézenfogva börtönbe vonulnak (netán elmenekülnek az országból), vagy pedig továbbra is teljhatalmat gyakorolnak fölöttünk, amit felhasználva végképp szétzúzhatják az ellenállás megmaradt bástyáit. A totális megsemmisülés vagy a totális győzelem volt tehát a tét.


Nem bízhatták a véletlenre. Nem is tették, a jelek szerint.Íme a folytatás: Hogyan tovább a csalás után?
 
csalás vót-e vagy sem (sokak szerint és sztem is : igen csaltak), de egy biztos ez a fickó 8 évig minelnök volt. a kampánya nem a 8 év alatt elért eredmények felmutatása volt (az nehéz is lett volna hacsak a stadionépítést és a politikai szervezett-bűnözést ide nem vesszük), hanem a legprimitívebb (és a legegyszerűbb) kampányfogás vagyis a: félelem keltés volt.
két oldal van aki ezekre szavazott: az egyik annyira buta volt hogy bekajálta ezt a maszlagot (szívemből sajnálom hogy ennyire primitívek)
a másik oldal akik benne vannak a bűnszervezetbe és hasznot kapnak abból hogy ez a szélhámos-cigánygyerek a minelnök.

egyik sem jó, mert a rendszerváltás óta azon küzdünk hogy a diktatúra eltűnjön. sajna a politikai vezetők tesznek róla hogy ne demokrácia hanem diktatúra útján folytassa magyarország az útját.

de egyszer minden diktatúrának vége szakad és eljön az amit valóban szeretnénk, és úgy fogunk erre a korszakra gondolni mint a sötét középkorra. hála orbánnak és hála azoknak akik rá szavaztak.
 
de egyszer minden diktatúrának vége szakad és eljön az amit valóban szeretnénk, és úgy fogunk erre a korszakra gondolni mint a sötét középkorra. hála orbánnak és hála azoknak akik rá szavaztak.

pedig igencsak sebesen változnak a dolgok, a választás napján este nyolcig demokrácia van ... mikor kezdenek jönni a részeredmények egyből diktatúra van és új választásokat követelnek.
De valóban rettenetes diktatúra van, ha túl meleg van vagy szemerkél az eső még tüntetgetni se megyünk.
 
ugyanezt a hírt így olvastam:
"Manfred Weber európai néppárti frakcióvezető márciusi budapesti látogatását viszonozza szerdán Brüsszelben Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, aki az új nemzeti kormány céljairól, a következő évek feladatairól tájékoztatja a Fidesz európai pártcsaládjának vezetőit"
*
Hírekben olvastam. Ha a hírforrás hazudik, akkor bocs' a félre tájékoztatásért.
 
csalás vót-e vagy sem (sokak szerint és sztem is : igen csaltak), de egy biztos ez a fickó 8 évig minelnök volt. a kampánya nem a 8 év alatt elért eredmények felmutatása volt (az nehéz is lett volna hacsak a stadionépítést és a politikai szervezett-bűnözést ide nem vesszük), hanem a legprimitívebb (és a legegyszerűbb) kampányfogás vagyis a: félelem keltés volt.
két oldal van aki ezekre szavazott: az egyik annyira buta volt hogy bekajálta ezt a maszlagot (szívemből sajnálom hogy ennyire primitívek)
a másik oldal akik benne vannak a bűnszervezetbe és hasznot kapnak abból hogy ez a szélhámos-cigánygyerek a minelnök.

egyik sem jó, mert a rendszerváltás óta azon küzdünk hogy a diktatúra eltűnjön. sajna a politikai vezetők tesznek róla hogy ne demokrácia hanem diktatúra útján folytassa magyarország az útját.

de egyszer minden diktatúrának vége szakad és eljön az amit valóban szeretnénk, és úgy fogunk erre a korszakra gondolni mint a sötét középkorra. hála orbánnak és hála azoknak akik rá szavaztak.
*
Az utolsó bekezdésed nagyon igaznak tartom.
 
Kedves hozzászólók! Én is közalkalmazott vagyok és a munkahelyemen soha senki célzást sem tett arra, kire vagy mire szavazzak, egyáltalán elmegyek-e. Az ismerőseimtől sem hallottam semmi ilyenről. Nem tudom, honnan veszik ezt a hülyeséget. Egyébként azért jók az internetes cikkek, mert bárki bármilyen következmény nélkül, akár név nélkül is bármit feltehet. Aztán mindenki kiválasztja az éppen neki tetsző hírgyárat, és annak hisz feltétel nélkül. Mert így a legegyszerűbb.
 
Minthogy én magam is amolyan informatikusféleség volnék, elgondolkoztam ezen a cikken. Természetesen, az simán lehetséges és még csak nem is nehéz, hogy a végleges(nek tűnő...) eredmény közlése előtt kikalkulálják, hova mennyit kell hamisítani ilyen vagy olyan végeredményhez. Ez annyira végtelenül könnyű, hogy ehhez egyetlen fő is elég, és még csak nem is kell hogy profi legyen hozzá. Pláne mert egy effélét kikalkuláló segédprogramot hónapokkal előbb is össze lehet eszkábálni. (még egy kezdőnek is...)

A gond ott van, hogy ezeket a kikalkulált adatokat ugyebár vissza kéne vezetni az eredeti jegyzőkönyvekbe is, hogy ne történjen meg az, hogy a két érték közt különbség van. Akkor ugyanis lebuknak. Na most, ehhez azonban nagyon sok embert kéne már beavatni. És itt látom az elmélet gyenge pontját, mert tudjuk hogy amit 2 ember tud, az már nem titok. Ide meg nagyon sok ember kéne. És valaki biztos fecsegne.

Tehát, én csak 2 lehetőséget látok:

1. Ilyen csalás igenis nem történt.
2. A csalás megtörtént, de nem avattak bele annyi embert amennyi kellett volna hozzá, ergo, igenis az úgy lett végrehajtva hogy kikalkulálták az eredményt, aztán a kikalkulált értékeket írták be input adatként, MIKÖZBEN A JEGYZŐKÖNYVEKEN MÁS ADATOK SZEREPELNEK. Vagy legfeljebb néhány jegyzőkönyvet hamisítottak meg, azon esetekben amikor nagyon megbíztak a segítőben, de számos esetben ez nem történt meg, tehát a jegyzőkönyv mást tartalmaz mint a gépbe bevitt adat.

Technikai értelemben nekem is baromi gyanús a hosszas leállás, de eddig úgy voltam vele hogy pancserek, oké. E cikk olvastán viszont igencsak elkezdtem ráncolni a homlokomat, mert rámszállt a gyanakvás, és egyetlen mondata miatt: HOGY NEM ADTÁK KI A LOGFÁJLOKAT.

Na ez több mint gyanús! Ezt informatikusként mondom. A logfájlok semmi olyasmit nem tartalmazhatnak ami megsértene valamiféle személyiségi jogot vagy államtitkot. Az kizárólag arra jó, hogy detektálni lehessen belőle a leállás okát, idejét, esetleges szoftver- vagy hardverhibákat. Na most ha nem adják ki, annak oka kell legyen. Például hogy nem volt hiba, ugyebár... (bár még ekkor is pancserek, mert ha előre készülnek a csalásra, simán megoldható lett volna a logfájlok meghamisítása is valami hihetőre, persze, ehhez már tényleg és igazán kéne érteni, szóval oda már nem elég egy kezdő, hanem igazi szakértő kell, akit istentelenül meg kell fizetni hogy tartsa a száját aztán...)

Szóval nekem emiatt a pont miatt kezd igazán bűzleni a dolog. Oké, későn kezdett bűzleni, elismerem, de annál inkább! Mentségemre szolgáljon, eszembe se jutott eddig hogy bár állítólag hiba volt, de még a logfájlokat se adták ki. Szakmabeliként nekem egészen természetes, hogy hiba (pláne rendszerleállás) esetén az ELSŐ dolgom a vonatkozó logfájlok végigböngészése. Az hogy ehhez nem lehet hozzáférni, körülbelül olyan furcsa, mintha valaki azt mondja, tegnap eltörött a lába, erre látom hogy ma mégis marathoni futáson indul, és a lába sincs begipszelve. Kissé meglepő, hogy nagyon polkorrektül fogalmazzak.
logfájlok.
Ha informatikus vagy, akkor tudod, hogy a logfájlok egyszerű dos, vagy hasonló txt fájlok. A fő különbség a védelmükben van. Ha valaki jó szakember és miért ne lettek volna azok, akik kezelték a szervereket, egyszerűen átírhatták. Védelem kikapcs, átírás, védelem bekapcs. Ennyi. Majdnem, mert a logfájlban megjelenik az átírás utáni első, azaz az utolsó bekapcsolás is.
Egy kisvállalati szerver, amivel én dolgoztam, 2 hónap alatt akkorára tudta növelni a log fájlját, hogy folyton törölgetni kellett az utolsó egy-két problémamentes hetet. 1-2 millió sor egy országos szerveren, az semmi. mert nemcsak a leállásokat, bekapcsolásokat detektálja, hanem a külső és belső ki és bejelentkezéseket, net protokollokat is. Átírni ütközésmentesre, az már valami. Erre volt 4 napjuk és, mint mondják, vagy 3000 emberük.
Az, hogy átírás után se adták ki, az természetes, legalábbis számukra. Ha valaki sűrű fésűvel átvizsgálja, biztos akad benne egy-két hibás sor. Ezt nem engedhetik meg maguknak.
Annak mondom, aki nem ért hozzá: a logfájlok zároltak, de olvashatók bárki (admin) által. Lehet belőlük menet közben is kismillió másolatot gyártani. Ha valaki abban hibát talál, azt összehasonlítják az érintetlen eredetivel és ha ott is megvan a hiba, akkor és csak akkor válik igazolttá.
Hát ez az, amit mindenki hiányol.

Még valami: miután a log fájl tartalmaz minden külső kapcsolódást is (mert pl., ezzel is utána lehet járni némely vírus fertőzés kezdetének), ezzel le lehet ellenőrizni azt is, hogy melyik szavazási részadat mikor, melyik számítógépről (IP cím) került be a rendszerbe. Mivel olyan hírek is terjedtek, hogy némely adatot kézzel írtak be, az is kiderülne, mert akkor nem lehetett kapcsolódás a megfelelő külső szgéppel. Vagy ha igen, akkor a kapcsolódás ideje hosszabb lenne az elvártnál.
 
pedig igencsak sebesen változnak a dolgok, a választás napján este nyolcig demokrácia van ... mikor kezdenek jönni a részeredmények egyből diktatúra van és új választásokat követelnek.
De valóban rettenetes diktatúra van, ha túl meleg van vagy szemerkél az eső még tüntetgetni se megyünk.
ki beszélt este nyolcig demokráciáról? ki és hol állította ezt? én nem az biztos. csűröd-csavarod a szavakat és közben a mondanivalódnak semmi köze az igazsághoz. tipikus fidesz szatymaz.

tudod barátom a diktatúra nem csak a régi diktatúra fogalmát jelenti, hanme azt is hogy egy fickó a saját akarata szerint vezet egy országot, úgy hogy azt az emberek többsége nem akarja.
 
tudod barátom a diktatúra nem csak a régi diktatúra fogalmát jelenti, hanme azt is hogy egy fickó a saját akarata szerint vezet egy országot, úgy hogy azt az emberek többsége nem akarja.

valóban rettenetesen nagy a diktatúra, rémes.
Alig mernek tüntetgetni az emberek ...először vala a gigatüntetés, aztán jött az óriástüntetnés ..... ma már csak egy picike tüntetés sikeredett. Maholnap két ember kiabálja "mi vagyunk a többség", "vesszen a kétharmad", lehet 4-5 hétbe is beletelik míg feldolgozzák a csúfos választási vereséget.

ilyen az mikor nyóc éve élvezik a diktatúrát és még kérnek belőle. Sőt a diktatúrára jellemzően letölthetőek a választási jegyzőkönyvek, amiket a diktatúrának megfelelően a pártok delegáltjai (tudod akik a választókörzetekben ott lehettek és ellenőrizhettek bármit) aláírtak.

http://www.valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/szkjkvxls.html
 
Utoljára módosítva:
valóban rettenetesen nagy a diktatúra, rémes.
Alig mernek tüntetgetni az emberek ...először vala a gigatüntetés, aztán jött az óriástüntetnés ..... ma már csak egy picike tüntetés sikeredett. Maholnap két ember kiabálja "mi vagyunk a többség", lehet 4-5 hétbe is beletelik míg feldolgozzák a csúfos választási vereséget.

ilyen az mikor nyóc éve élvezik a diktatúrát és még kérnek belőle. Sőt a diktatúrára jellemzően letölthetőek a válsztási jegyzőkönyvek, amiket a diktatúrának megfelelően a pártok delegáltjai (tudod akik a választókörzetekben ott lehettek és ellenőrizhettek bármit) aláírtak.

http://www.valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/szkjkvxls.html
te most játszod hogy hülye vagy vagy valóban az vagy?
 
te most játszod hogy hülye vagy vagy valóban az vagy?
te vagy én?

1. vannak aláírt jegyzőkönyvek, ez az alapja mindennek?
2. minden párt küdhetett delegáltakat a választókörzetekbe?
3. ha nem működik az egész számítógépes hálózat, leállt volna a szavazás?

csak picit gondolkozz, hidd el minden valamire való párt az emberein keresztül értesült a részeredményekről, folyt a párhuzamos szavazatszámlálás.
 
Utoljára módosítva:
logfájlok.
Ha informatikus vagy, akkor tudod, hogy a logfájlok egyszerű dos, vagy hasonló txt fájlok. A fő különbség a védelmükben van. Ha valaki jó szakember és miért ne lettek volna azok, akik kezelték a szervereket, egyszerűen átírhatták. Védelem kikapcs, átírás, védelem bekapcs. Ennyi. Majdnem, mert a logfájlban megjelenik az átírás utáni első, azaz az utolsó bekapcsolás is.
Egy kisvállalati szerver, amivel én dolgoztam, 2 hónap alatt akkorára tudta növelni a log fájlját, hogy folyton törölgetni kellett az utolsó egy-két problémamentes hetet. 1-2 millió sor egy országos szerveren, az semmi. mert nemcsak a leállásokat, bekapcsolásokat detektálja, hanem a külső és belső ki és bejelentkezéseket, net protokollokat is. Átírni ütközésmentesre, az már valami. Erre volt 4 napjuk és, mint mondják, vagy 3000 emberük.
Az, hogy átírás után se adták ki, az természetes, legalábbis számukra. Ha valaki sűrű fésűvel átvizsgálja, biztos akad benne egy-két hibás sor. Ezt nem engedhetik meg maguknak.
Annak mondom, aki nem ért hozzá: a logfájlok zároltak, de olvashatók bárki (admin) által. Lehet belőlük menet közben is kismillió másolatot gyártani. Ha valaki abban hibát talál, azt összehasonlítják az érintetlen eredetivel és ha ott is megvan a hiba, akkor és csak akkor válik igazolttá.
Hát ez az, amit mindenki hiányol.

Még valami: miután a log fájl tartalmaz minden külső kapcsolódást is (mert pl., ezzel is utána lehet járni némely vírus fertőzés kezdetének), ezzel le lehet ellenőrizni azt is, hogy melyik szavazási részadat mikor, melyik számítógépről (IP cím) került be a rendszerbe. Mivel olyan hírek is terjedtek, hogy némely adatot kézzel írtak be, az is kiderülne, mert akkor nem lehetett kapcsolódás a megfelelő külső szgéppel. Vagy ha igen, akkor a kapcsolódás ideje hosszabb lenne az elvártnál.

Nincs külön "dos" formátum, a dos egy régi, mára már elavult oprendszer neve, bizonyos értelemben a Windows „őse”. (a 3.11 windows csak egy a dos fölé épült grafikus felület volt, nem önálló oprendszer). A logfájl általában közönséges szövegfájl, bár bizonyos speciális esetekben ez se okvetlenül igaz, mert lehet bináris formátumu is (mondjuk az utóbbiról még én is csak hallottam de nem találkoztam olyannal, szerencsére. Rém rossz ötletnek tartom).

Ettől eltekintve, valóban kb úgy van ahogy írtad, bár még az az apró különbség hozzájön, hogy - legalábbis az általam használt Linux rendszer alatt - nem igaz hogy mindenki elől zárolva lennének írásra. Root joggal én például akármikor átírhatom bármely logfájlom bármely bejegyzését, vagy kitörölhetem az egészet is cakpakk, stb. Nyilván persze, nem rendszergazdai jogosultsággal ez nem menne ilyen egyszerűen. Na de azoknak ott a választási akármiféle irodában nyilván megvolt a rendszergazdai jog ugyebár.

Aztán, aki ért hozzá (és van rendszergazdai joga) az azt is megteheti hogy ideiglenesen letiltja a logolást. Vagy a logolás bizonyos típusát, hogy bizonyos fajta eseményeket ne naplózzon csak a rendszer. Szóval, végsősoron ha valaki rendszergazda, egyszerűen azt csinál amit akar, persze, ahhoz azért észnél kell lenni és sok tervezgetésbe kerülhet hogy úgy oldja meg, hogy utólag le ne lepleződjön. Nyilván ennek kockázata hatványozottan megnő, ha kiadná a logfájlokat és bárki elemezgethetné azokat. Másrészt ha nem adja ki, épp az a gyanús. Nekem legalábbis.
 
A Jobbik kérésének eleget téve a Kúria úgy döntött, két szavazókörben újraszámoltatja az április 8-án leadott szavazatokat – írja az Index.

A Jobbik azt kifogásolta, hogy a zalai 1-es választókerületben, Pálfiszegen 14, a Jobbikra leadott szavazatot a NET Pártnak írták jóvá, és ugyanez történt Sárospatakon, a borsodi 5-ös választókerület 7-es szavazókörében: ott 144 jobbikos szavazatot könyveltek el a NET-hez.

A Kúria elrendelte a szavazatok újraszámlálását, az eredmény összevetését az április 8-án felvett adatokkal, és az esetleges eltérések indokainak rögzítését. Az Index úgy értesült, hogy a két választókerület választási irodái kedden már újra is számolták a szavazatokat, és mindkét esetben a Jobbiknak adtak igazat.

A két szavazókör eredménye nem befolyásolja az egyéni választókerületekben elnyert mandátumok sorsát, mivel azokat a Fidesz jelöltjei nagy fölénnyel nyerték el. Ám a töredékszavazatok miatt a végleges országos listás eredmény addig nem hirdethető ki, amíg a hasonló ügyek végére pont nem került.
 
te vagy én?

1. vannak aláírt jegyzőkönyvek, ez az alapja mindennek?
2. minden párt küdhetett delegáltakat a választókörzetekbe?
3. ha nem működik az egész számítógépes hálózat, leállt volna a szavazás?

csak picit gondolkozz, hidd el minden valamire való párt az emberein keresztül értesült a részeredményekről, folyt a párhuzamos szavazatszámlálás.
fura a szavazás eredménye, mert az ismerőseim között senki (!!!) sem szavazott ezekre. és vannak jópáran.

de lehet hogy most örülsz hogy ezek futottak be, de mi jót tettek ezek neked? de hidd el amit ez a fickó nem más mint diktatúra. és előbb-utóbb ki fog nyílni a szemük és megdöntik ezt az önkényuralmat. lásd 56-ot.
amit ez a fick csinál az nem más mint: szélhámosság.
 
Nincs külön "dos" formátum, a dos egy régi, mára már elavult oprendszer neve, bizonyos értelemben a Windows „őse”. (a 3.11 windows csak egy a dos fölé épült grafikus felület volt, nem önálló oprendszer). A logfájl általában közönséges szövegfájl, bár bizonyos speciális esetekben ez se okvetlenül igaz, mert lehet bináris formátumu is (mondjuk az utóbbiról még én is csak hallottam de nem találkoztam olyannal, szerencsére. Rém rossz ötletnek tartom).

Ettől eltekintve, valóban kb úgy van ahogy írtad, bár még az az apró különbség hozzájön, hogy - legalábbis az általam használt Linux rendszer alatt - nem igaz hogy mindenki elől zárolva lennének írásra. Root joggal én például akármikor átírhatom bármely logfájlom bármely bejegyzését, vagy kitörölhetem az egészet is cakpakk, stb. Nyilván persze, nem rendszergazdai jogosultsággal ez nem menne ilyen egyszerűen. Na de azoknak ott a választási akármiféle irodában nyilván megvolt a rendszergazdai jog ugyebár.

Aztán, aki ért hozzá (és van rendszergazdai joga) az azt is megteheti hogy ideiglenesen letiltja a logolást. Vagy a logolás bizonyos típusát, hogy bizonyos fajta eseményeket ne naplózzon csak a rendszer. Szóval, végsősoron ha valaki rendszergazda, egyszerűen azt csinál amit akar, persze, ahhoz azért észnél kell lenni és sok tervezgetésbe kerülhet hogy úgy oldja meg, hogy utólag le ne lepleződjön. Nyilván ennek kockázata hatványozottan megnő, ha kiadná a logfájlokat és bárki elemezgethetné azokat. Másrészt ha nem adja ki, épp az a gyanús. Nekem legalábbis.
Csak egy-két megjegyzés:
A dos-t általában sokak ismerik. Az a fekete ablak, a sok szöveggel. Ezét írtam így.
Írhattam volna sh, bash, csh és egyéb zengzetes neveket is, de akkor magyarázhattuk volna, mi is az. (Ugyanaz a fekete ablak, csak bonyolítva egy kicsit.)
A "nem rendszergazdai jogosultsággal" sem egyszerű. A "sudo"-hoz is rendszergazdai jelszó kell, vagy valami hasonló, amit az admin (=rendszergazda idegenyül) ad ki. Ezzel ugyanott vagyunk, ahol a part szakad.
Arról nem is szólva, ha valamit változtatsz a rendszeren, akkor az életbeléptetéshez egy otthoni rendszeren nem kell újraindítás, de egy jól védett rendszeren bizony kell. És azok a jól védett rendszerek (kivehető) CD-ről indulnak, azt pedig senki nem tudja felülírni - hacsak nem ül ott a szerver billentyűzeténél. Ha pedig egy újraindítást generálsz és nincs senki, aki a szerver tetejéről berakja a CD-t az olvasóba, akkor a szervernek annyi, leáll, de nem indul ...
A logfájl írásához rendszergazda jelszó kell. Olvashatod, ha tudod, hol keresd, és olvashatóra van beállítva; de írni ... legfeljebb a saját kimásolt példányodat.
 


A választási csalások összesét eltussolták, vizsgálat nélkül! (Polgár Zoltán rekord-beadványa!) (20: 08. 88 perc)


Ha bajban van, ha információval szolgálna, ha segítene: Tel.: +36/30/919-6386.

Interjúk és Zeneszerző:
Molnár F. Árpád (ÉLI) (Világszerte ismert politikai üldözött tényfeltáró újságíró, dokumentumfilmes)

Felszólal:
Dr. Polgár Zoltán (Magyarország egyik legnépszerűbb jogásza, halhatatlanná vált nemzeti hős, a Kék Taláros Testület alapítóinak egyike)

Nyilatkoznak:
– Dr. Fórizs Eszter (Kutatást szervező orvos, polgárjogi aktivista)
– Szklenkáné Kovalcsik Enikő (Minden magyar idők egyik leghírhedtebb kilakoltatásának túlélője, családanyából lett halhatatlan nemzeti hős)
– Dr. Polgár Zoltán (Magyarország egyik legnépszerűbb jogásza, halhatatlanná vált nemzeti hős, a Kék Taláros Testület alapítóinak egyike)
– Szendáj Andrea (Egyetemista, jogvédelmi tanácsadó, a Hírháttér Multimédia és a HírAréna Online munkatársa, a Kék Taláros Testület tagja)

Executive Producers:
Molnár F. Árpád (ELI)
Domján Tibor
Emma Paradigma
Dr. Polgár Zoltán

A filmben érintett személyek (ABC-sorrendben):
– Dr. Avarkeszi Dezső (a Nemzeti Választási Bizottság tagja)
– Dr. Bodolai László (a Nemzeti Választási Bizottság tagja)
– Dr. Borbély Andrea (a Nemzeti Választási Bizottság tagja)
– Dr. Bozsóki Éva (a Nemzeti Választási Bizottság tagja)
– Dr. Buzál Attila János (a Nemzeti Választási Bizottság tagja)
– Dr. Fábián Adrián (a Nemzeti Választási Bizottság tagja)
– Dr. Fazekas Tamás (a Nemzeti Választási Bizottság tagja)
– Dr. G. Szabó Dániel (a Nemzeti Választási Bizottság tagja)
– Dr. Hajdu József Péter (a Nemzeti Választási Bizottság tagja)
– Dr. Litresits András (a Nemzeti Választási Bizottság tagja; az NVB-ből szinte kizárólag ő tett a választási csalások kivizsgálása érdekében; MSZP-delegált)
– Dr. Kelemen Anita (a Nemzeti Választási Bizottság tagja)
– Koczkáné Zsuzsa (polgárjogi aktivista, az otthonvédő történelmi rekorder Koppány Csoport egykori titkára és alelnöke)
– Kozma Tamás (a Nemzeti Választási Bizottság tagja)
– Dr. Márton Zsuzsanna (a Nemzeti Választási Bizottság tagja)
– Dr. Nemes Dénes (a Nemzeti Választási Bizottság tagja)
– Prof. Dr. Patyi András (a Nemzeti Választási Bizottság elnöke)
– Dr. Sasvári Róbert (a Nemzeti Választási Bizottság tagja)
– Dr. Szíjj-Sarkadi Zsuzsanna (a Nemzeti Választási Bizottság tagja)
– Dr. Topuzidisz Dimitrisz (a Nemzeti Választási Bizottság tagja)
– Dr. Tóta Áronné (a Nemzeti Választási Bizottság tagja)

Rendezte: Molnár F. Árpád “ÉLI” (Donald Trump óta az USA részéről a legbetiltottabb magyarországi közéleti személy, politikai üldözött újságíró és dokumentumfilmes, az Alsóörsi Hírhatár korábbi főszerkesztője, a HírAréna Online jelenlegi főszerkesztője, a HÍRHÁTTÉR MULTIMÉDIA Alapító-Főszerkesztője, a Fidesz-kormány bírálása miatt számos alkalommal elhurcolt, otthonvédelmi tudósítások és riportok miatt számtalanszor őrizetbe vett, és bíróságon többször elítélt, az ország egyik leghíresebb (és ingyenes) emberjogvédője, minden magyarok Első HAARP- és Echelon-Filmjeinek Rendezője, akit minden európai idők Legtöbb Echelon-Tanúja keresett meg)

Felvétel: 2018. 04. 14.; Budapest, Magyarország.
Készült: 2018. 04. 18.; Budapest (Bp.), Hungary.
Premier: 2018. 04. 18.

Directed by
Molnár F. Árpád “ELI” (Paramount of Echelon Witnesses)
http://www.echelon8.org/
http://www.hirarena.com/
 
Utoljára módosítva:
fura a szavazás eredménye, mert az ismerőseim között senki (!!!) sem szavazott ezekre. és vannak jópáran.
De most még legalább úgy tudtak nyerni, hogy indulni kellett nekik is a választáson. 4 év múlva meg már úgyis igazodnak a törvények a birkaiskolához.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,163
Üzenet
4,810,092
Tagok
616,195
Legújabb tagunk
Beaconarx
Oldal tetejére