Váljak? Ne váljak? és amivel jár....

cinci68 témája a 'Nő és férfi' fórumban , 2009 November 8.

 1. cinci68

  cinci68 Állandó Tag

  Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

  A canadahun nem enged, bemutatni, vagy a megtalálásához irányítást adni olyan tartalmú anyagoknak, amelyek a copyright (szerzői jog) által védettek,
  csak akkor ha a szükséges legális engedély megvan rá.
  Sziasztok! Tudom, senki se tud helyettem döntést meghozni,de azért szeretnék véleményeket ,tanácsokat kérni!Az a helyzet ,hogy 22 éves házasok vagyunk. Az egy dolog, hogy ellaposodott a kapcsolatunk,és nem tudom, szeretem-e még a férjem,és ő szeret-e még.De .... Ti mit tennétek?
   
 2. cinci68

  cinci68 Állandó Tag

  Hozzá kell tennem,eddig még nem volt agresszív, és józanul nem rossz ember.de nagyon unalmas, nincs humora, ésnagyon bizonytalan mindenben. A gyerekeket soha nem fegyelmezte,mindig kimaradt ilyenekből,hogy "jó" Maradjon a szemükben. Eddig a gyerekeket különösebben nem zavarta, hogy iszik,élték az életket, de ez az utolsó incidens elég rosszul jött ki.Valamilyen szinten úgy érzem még ennek ellenére is ragaszkodnának hozzá, remélik, most végre észhez tér...De én már adtam sok esélyt neki...Érdemes még egyet adnom?
   
 3. papesz_

  papesz_ Állandó Tag

  Igazából szerintem az a kérdés, hogy alapvetően számíthatsz-e rá?!? Azért mondom ezt, mert ahogy utaltál rá, a gyerekek tényleg "nagyok", a továbbtanulás révén lassan ki is szakadnak az otthoni közegből, tehát még kevésbé fogják Őket érinteni a férjed esetleges jövőbeli kilengései. Ti ketten viszont ott maradtok egymásnak, és akkor tudtok-e mit kezdeni majd ezek után ezzel a dologgal, egymással?
  Ha unalmas ember, nyilván kiszámítható, talán befolyásolható is. Kicsit még esetleg irányítható is emellett... Talán részben emiatt is találtatok egymásra. A válás sok mindent megoldana, de ahogy munkát találni se könnyű manapság, az új kapcsolatra sincs garancia. És még ha össze is jönne esetleg valakivel a dolog, lehetséges, hogy rosszabbra cseréled le a meglévőt.
  Ha viszont mellette maradsz, meg kellene próbálni megtalálni benne újra azokat a dolgokat, amik miatt beleszerettél. Mert azok ott vannak benne még most is.
   
  Sweet Honey kedveli ezt.
 4. baratkriszta

  baratkriszta Állandó Tag

  Azért ketté kell választani a részeg és a józan állapotot. A ha józan állapotban tudtok hatni egymásra akkor le tudjátok győzni az alkoholista hajlamát is.
   
 5. csik

  csik Állandó Tag

  A hajlamot nem lehet legyőzni, kerülő utakon más formában felbukkan. Lehet hogy le tudsz győzni valamilyen rossz tevékenységet, de egy másik formában utat tör magának, és az lehet hogy belül rombolóbb. Gondolj arra, hogy milyen küzdelem a kábítószeres tisztává tétele, milyen terápiát, napi elfoglaltságot igényel: legtöbbször ki kell vonulni a "társadalomból", és ha magára marad a paciens elhasal.
  Tehát hagyni kell mindenkit, hadd igyon, hadd kábítószerezzen, a saját életét élje!
   
 6. cinci68

  cinci68 Állandó Tag

  Köszi,hogy válaszoltatok. Akkor ti adnátok még egy esélyt? Holnap fogunk leülni ,és megbeszélni a dolgokat. 1 hete volt, hogy elgondolkodjon.Tudom én is, hogy nehéz új, esetleg jobb társat találni,(egyenlőre ez a legkisebb gondom,ha soha az életben se lesz másik férfi az életemben ,az se zavarna.) meg anyagi téren is nehezebb lesz. De nem éri meg a nyugalom, hogy ha újra kedvet kap berúgni,legalább nem látom? Kiváncsi leszek ő majd hogy áll hozzá?
   
 7. kektom

  kektom Állandó Tag

  Kedves Cinci !
  A családi élet egy "befektetés " is , és egyben létforma .
  Nyilván mindent egy lapra tettek fel, ami értelmet , célt adott és közösséget jelentett korábbi életeteteknek.
  Ezt mind megtagadja az, aki válik...
  sajnos sok esetben marad számára a kiüresedés, a nihil.
  Ez lehet az egyik választásod .

  A másikhoz úgy juthatsz el, ha belegondolsz, mi hiányozhat annak az embertársadnak az életéből, aminek hiánya gyötrő a számára és ami miatt KÉNYTELEN időnként kilépni ?
  Miben kap ilyenkor töltést, vagy egyszerűen csak ilyenkor tud fellélegezni, hiszen a lelki nyomást nem érzi a bódulatában.
  Az alkoholizmus szerintem betegségi tünet.
  Sok sikert a jó megoldáshoz !
  Üdv
  Kektom
   
 8. baratkriszta

  baratkriszta Állandó Tag

  Ha tudtok róla beszélni akkor jó. Viszont a beszélgetés kevés, meg kell állapodni és ki kell tűzni egy újabb beszélgetés idejét is ahol végig nézitek, hogy amiben megállapodtatok az hogyan teljesült.
   
 9. baratkriszta

  baratkriszta Állandó Tag

  Na ne.
   
 10. csik

  csik Állandó Tag

  Miért ne? Megy szép szóval, könyörgéssel? Érdemes akkora anyagi és egyéb erőket mozgósítani a megakadályozására? Becsapás az egész.
  A szerek hamarabb elpusztítanak. Tudja, aki ezzel él. Mégis csinálja. Akkor?
   
 11. kektom

  kektom Állandó Tag


  Igen, kedves Baratkriszta !
  A kommunikáció a két ember között, olyan számunkra, amire fűzzük a kapcsolatunkat.
  Ahogy nem lehet autót vezetni, ha teli csapják sárral a szélvédőt, nem lehet közös úton járni, ha megszűnik a kommunikációs kapcsolat .
  Hogy is énekelték anno a Gibb fivérek?

  " Words are all I have, to take your hart away"

  http://www.youtube.com/watch?v=0BbDoa16fpw
  kiss
   
 12. kektom

  kektom Állandó Tag

  Becsapás ?
  Mit jelent ?
   
 13. jovana

  jovana Állandó Tag

  nem én nem válnék

  Ha már így ide feltetted az eseményt és amin nem tudsz dönteni.
  Én adnék még egy esélyt. Viszont te magad fogod eldönteni melyik az az " utolsó "
  Szeretettel jovana
   
 14. csik

  csik Állandó Tag

  Azt, amit leírtam: ha nem küzd keményen a család, a szervezet a szerhez menekülő ember tisztára mosásáért, ha nem áll erőn felül mögötte, ha nem pátyolgatja,ha nem ellenőrzi, akkor visszaesik. Felesleges időpocsékolás ez.
  Ennek semmi köze a gyógyító tevékenységhez, ami emberi kötelesség, legyen az kórházban, elfekvőben, családban.
   
 15. kektom

  kektom Állandó Tag

  Miért nyúlna ártó szerekhez az, aki jól érzi magát nélkülük is ?
  Ezek a fájdalmat elnyomó, az örömérzést - ami fiziológiai szükségletünk pótló "szerek"
  Én pont arra céloztam, hogy az eredeti okot kell feltárni, vagy abban segíteni, hogy a "beteg" azokat feltárhassa
   
 16. csik

  csik Állandó Tag

  Dehát az a gond, hogy kell neki a szer. Nem érzi jól magát, ha nem iszik, eszik, szúr.
  Egy kívülálló magyarázza el neki, hogy szép az élet, hagyd már abba....
  Persze, van akiknek sikerül, ők klubot alakítanak, mert kell a megerősítés továbbra is, kell a hasonszőrűek csapata. Az energia nem vész el....

  Ha a fájdalmat kábszerrel nyomja el valaki, akkor főleg nem szabad megvonni tőle, mert vannak elviselhetetlen testi kínok.
   
 17. cinci68

  cinci68 Állandó Tag

  Köszi ezt a gyönyörű számot, már 1000 éve nem hallottam,a könny kicsordult a szememből...
   
 18. cinci68

  cinci68 Állandó Tag

  Köszi a hozzászólást,legalább Te a kérdésre válaszoltál....Könyörgöm, ne egymást próbáljátok meggyőzni...Én feltettem egy kérdést nektek,mert Ti ismeretlenül lehet hogy tisztábban látjátok a dolgokat, mint én most....NEKEM válaszoljatok légyszi! Kíváncsi vagyok még a véleményetekre!!!
   
 19. cinci68

  cinci68 Állandó Tag

  Holnap már lehet,hogy okosabb leszek, és megtudom végre, ő mit akar, mit forgat a fejében....
   
 20. csik

  csik Állandó Tag

  A 160 rongy kivételével nyomós érvek szólnak a külön háztartás mellett. A válás mellékes formaság.
   

Megosztás