Váljak? Ne váljak? és amivel jár....

cinci68 témája a 'Nő és férfi' fórumban , 2009 November 8.

 1. Bors Máté

  Bors Máté Állandó Tag

  Az alkoholista ember is lehet jó ember, ha nem iszik. De ugyebár iszik, mert alkoholista. És akkor általában nem jó ember. Nagy szüksége van a család támogatására, de elsősorban orvosi segítségre van szüksége. Ezt nem könnyű belátni és szembenézni vele, mire általában ez megtörténik, már rámegy a család. Nem ismerek pozitív példát.
   
 2. Bors Máté

  Bors Máté Állandó Tag

  A válástól nem kell tartani. A változás általában nehéz és általában jobbat hoz. De rossz kapcsolatban leélni egy életet nagy pazarlás. Én is elváltam. Egyszerűen elidegenedtünk. Nehéz ezzel szembesülni, tehetetlenül próbálkozni, hátha helyrehozható. De ha a másik ebből nem érez/lát semmit, akkor nincs mit tenni. Két gyermeket hagytam ott és a férni sohasem a nőtől válik (mire otthagyja, lelkileg lezárta a kapcsolatot) hanem a gyerekeitől. És ez sokkal nehezebb. A válás után 8 évvel az akkor 12 éves kisebbik lányom saját elhatározásából hozzám költözött, 4,5 éve együtt élünk. Nem egyszerű egy kamasz lányt egyedül nevelni, de hálát adok érte a fentieknek, hogy így történt. :)
   
 3. ameszti

  ameszti Állandó Tag

  Szia.Én 10 év után váltam el.Van 1 gyerekünk.Az én férjem nem ivott ,viszont többször megcsalt.Még a terhességem alatt is.Én nem bántam meg adtam még egy esélyt magamnak.Most van egy csodálatos párom és boldog vagyok.A volt férjemmel mindent megbeszéltünk és azóta is jó a kapcsolatunk,így a gyerek sem sínyli meg.Nem bíztatok senkit válásra,már csak azért sem,mert vallásos vagyok,de csak egy életünk van.Nem könnyű,de ha tényleg boldogtalan vagy érdemes megfontolni.Kutyából nem lesz szalonna,ne is várd.
   
  naivbalek kedveli ezt.
 4. tibor63

  tibor63 Állandó Tag

  Valóban nehéz a kérés: ha valami nem működik, menni vagy maradni?
  Sajnos még tanácsot sem igazán mernék senkinek adni messziről.
  Találkoztam már olyannal is, hogy a problémás fél megváltozott és sok évig nagyon jó házasságban élt a pár a problémás időszak után.
  Ehhez viszont kevés embernek van lelki tartása, ereje.

  Azt mindenképpen fontos szerintem tudni, hogy egy ember alkalmazkodni tud egy másik ember másfajta, neki idegen elvárásaihoz, de ha ezt a változást nem tudja magában belülről elfogadni hanem a másik kedvéért teszi, akkor abból hosszú távon csak feszültségek lesznek.

  Egy kapcsolat szerintem akkor és attól működik, hogy mindkét fél önmaga tud lenni benne és együtt is jól érzik magukat.

  Az egyik legjobb megfogalmazás erre: azt válaszd párodnak, akit szívesen elfogadnál barátodnak is.
   
  Eszter Szilágyi és naivbalek kedveli ezt.
 5. monci28

  monci28 Állandó Tag

  válófélben vagyok, hideg zuhanyként ért 7 hónapja férjem bejelentése, 3 gyerekünkkel maradtam magamra 17év után. Azóta nem volt olyan éjszakám, hogy ne álmodjak "róluk", minden nap hiányzik. Mikor lesz már könnyebb, mikor tudok felejteni és új életet kezdeni, úgy érzem, talán soha, pedig nagyon igyekszem. Mennyi időnek kell még eltelnie?
   

Megosztás