Végigsöpört a világsajtón a felvetés Magyarország kizárásáról az EU-ból

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 Szeptember 14.

Melitta - 2016 Szeptember 14, 03:44
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Elég nagyot szól Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter javaslata, aki kizárná Magyarországot az Európai Unióból. Nemcsak Szijjártó Péter kapott rá, hanem a fontosabb világlapok nagy része is.

  A Guardian vezető anyagban ír a sztoriról:
  [​IMG]
  Címlapon van a BBC-n is:
  [​IMG]
  A Financial Times-nál:
  [​IMG]
  A DW-n:
  [​IMG]
  De még a baráti Oroszország állami újságjában is:
  [​IMG]

  hung.jpg
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 Szeptember 14.

  1. setni
   setni
   Már a cigányok is félnek....
   migránsellenes szervezetbe tömörülnek Borsodban, féltik a gyerekeket feleségeiket, féltik a mun kahelyeiket mert a bevándorlók ugyanolyan képzetlenek mint ők így elvehetik azokat előlük.
   Soproni Ede, cdurmol, tuncu és 1 másik tag kedveli ezt.
  2. comicsbubu
   comicsbubu
   ...munkahelyeiket...? Inkább segélyeiket....
  3. tuncu
   tuncu
   Az a helyzet,az Ő kultúrájukban annyira nem lényeges a tanulás. Ezért van,hogy hiába "szeretnének" dolgozni, nincs megfelelő képesítésük. Ezért marad a közmunka... (mert culáger munkához "valószínű azt gondolják" bizonyítvány szükséges) .Így marad a ceglédi kanna,ahhoz nem kell papír.
  4. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Konkrétan a Duna csatornán mennek a mexikói és egyéb néphülyítő sorozatok... Amiről beszéltem, az a turista csatornán megy, mármint a hoteles, de ott szeretek elidőzni, mert nagyon szép dolgokat mutatnak. No igen, a borzadvány sorozatok továbbá valóban a kereskedelmi tévékben vannak.
   Ami a félelmet illeti, voltak itthon is ám dolgok, amit itt és most nem említek, de írtunk róla. Különös halál- és balesetek. Bizony mondom, megállt bennem az "ütő".
  5. Jaszladany
   Jaszladany
   Azt hiszem, ez a mai hír idekapcsolódik:
   Kormányfője elhatárolódik a luxemburgi külügyminiszter kirohanásától

   Nem felelnek meg a luxemburgi kormány hivatalos irányvonalának azok a bírálatok, amelyeket Jean Asselborn külügyminiszter fogalmazott meg Magyarországgal szemben - jelentette ki pénteken Pozsonyban Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök.

   Huszonhét európai uniós tagország állam-, illetve kormányfőinek találkozója előtt Bettel leszögezte, hogy a miniszter - aki egyebek között Magyarország unióból való kizárásáról tett említést - nem a kormány álláspontját fogalmazta meg. Hozzátette, hogy meglátása szerint Asselborn általánosságban az európai értékekről beszélt. Hangoztatta, hogy az Európai Unió egy nagy család, amelyen belül azonban vannak problémák, és ezeket a problémákat - ugyancsak a családon belül - meg is kell vitatni.

   Jean Asselborn a Die Welt című német lapban még kedden közölt interjúban egyebek között azt mondta, hogy elfogadhatatlan az uniós alapértékek súlyos sérelme, ezért ideiglenesen vagy véglegesen ki kell zárni az EU-ból az olyan tagokat, mint Magyarország, ahol "kerítéseket építenek háborús menekültek ellen", vagy ahol megsértik a sajtószabadságot és az igazságszolgáltatás függetlenségét.

   Bettel pénteken kijelentette, hogy később maga Asselborn is túlzónak minősítette bírálatát.....

   ...................................

   A lényeg, hogy az lett, ami várható volt: azaz ez megint csak Orbán népszerűségét fokozta. Ugyanis még az EU vezetői is kénytelenek voltak állást foglalni a nagyokos Ass... megnyilvánulása kapcsán, és mind Orbán mellett foglalt állást, beleértve magát a Luxemburgi főnököt is.
   (magyarán: rászóltak Ass... bácsira, hogy ne beszéljen hülyeséget!)
  6. Jaszladany
   Jaszladany
   És tényleg hülyeségeket beszélt a szerencsétlen, mert többek között ilyen tudott kijönni a száján:

   "Az Európai Unió "meghal", ha uniós kérdéseket népszavazással döntenek el - mondta Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter."

   Én úgy tudtam, az EU demokratikus közösség, a népszavazás pedig a demokrácia egyik fontos alappillére.
   Tényleg kommunista ez a krapek, igaza van Orbánnak :D Nem tudtam, miért nevezi annak.
   Orbán: Egy luxemburgi kommunista oktat minket

   Hát hogyan lehet nevezni azt, aki a népszavazást "halál"-nak tartja?
   Kilógatta a lólábat Brüsszel "demokráciájáról", gyorsan vissza is takarták!
  7. eniko61
   eniko61
   nem véletlenül...

   van a választóknak az a része, amelyik tűzközeli, részt kap a pecsenyéből...
   van az a része, amelyiket megetették ilyen-olyan ígéretekkel és el is hitték...
   van az a rész, amelyiket megvették kilóra...

   és van egy kis rész, amelyik szintén nem akar már ebben élni, csak még nincsenek meg a szükséges dolgok a lépéshez - na ők az általad is említett kevés kivétel

   az első háromra mégis milyen jelzőt lehet használni?
  8. Theodora9
   Theodora9
   És annak a kis résznek milyen dolgok kellenek, hogy lépjen?
  9. comicsbubu
   comicsbubu
   Jelzőt? Ami közös? Nekem a Magyar jut az eszembe... És a többi kategóriára ami nincs az első 3-ban....?
  10. comicsbubu
   comicsbubu
   Jól látod: bármi jelenik meg OV-ról csak erősíti. A legrosszabb az lenne neki, ha izolálnák, és semmi nem jelenne meg róla a médiában. De ez nem következik be, mert ezzel ő is tisztában van, és gondoskodik róla, valami aktuális "Üzenettel" Brüsszelnek, hogy újra téma legyen.
  11. graver
   graver

   Éppen ide vág az itt előszeretettel citált 444 cikke a választókról, még 2014-ből:

   http://velemenyvezer.444.hu/2014/02/20/hulyek-e-a-magyar-valasztok/

   Egyébként szerintem az átlagos magyar választó semmivel sem hülyébb, mint más országok átlagos választója. Természetesen akik általában lehülyézik őket, maguk nem választók... ;)
   cdurmol, Soproni Ede és setni kedveli ezt.
  12. jenny1
   jenny1

   Sziasztok !! Bocs hogy reagálok , de arról a lelkészről csak annyit hogy: van egy mondás felénk " Halottról jót vagy semmit" na erre a lelkészre is ez vonatkozik, annyi kivétellel hogy ő még él !!
  13. setni
   setni
   Mi felénk a mondás úgy szól hogy a ˝halottról vagy igazat vagy semmit˝...
   jenny1 kedveli ezt.
  14. Piti Sándor
   Piti Sándor
   Hallo,kíváncsi lennék ha itt,Európában lenne háború és nekünk kellene menekülni Ázsia felé,hogy fogadnának bennünket "hitetleneket" Szíriában,Afganisztánban,Irak,Iránban?AZ EU már egy jó ideje haldoklik,a társadalom elöregedőben,nem tudnak mit kezdeni az EU.-ból való kivándorlással sem,...
   graver és cdurmol kedveli ezt.
  15. Melitta
   Melitta
   Ha ezzel a gondolattal eljatszol, akkor abba is erdemes lenne belegondolni, milyen nehez lehet egy szirai vagy afgan menekultnek fel venni az Eu eletvitelt a szokasokat a nyelvet a munkat.
   A menekult vilag nagyon nehez es kemeny embert probalo feladat. Az emberek nem joszantukkol menekulnek. Ez az ut nincs rozsakkal kirakva.
   Annyi keseruseg csalodas kudarc eri a menekulteket es most teljesen mindegy ki honan jott ha az emberi oldalat nezuk csak.

   Oldalakat tudnak irni mi csalodason es nehezsegeken mentunk mi is keresztul ano, talan ezert is sokkal jobban aterezuk a helyzetuket.
  16. Piti Sándor
   Piti Sándor
   Kedves Melitta,természetesen ez így igaz,de szerintem aránylag kevés lesz a menekültek között,aki felveszi az európai szokásokat,nyelvet,életvitelt.Én kint dolgozom Ausztriában,tele van török,arab emberekkel,látok néha atrocitásokat az osztrák idősek és a török,arab fiatalok között.Mindenki a menekültekről beszél,de már nem olyan nagy "szeretettel"szív mutatással mint amikor megindult a hullám.A külföldiek között látni pár koldust,hajléktalan kinézetű embert.Aki persze hajlandó tanulni németül,dolgozni akar az talál és kap munkát..kb 4-5 Euros órabért fizetnek,ebből lejön a szállás ami kb. 300 Euro havonta.Sajnos Magyarországon és sok más szegényebb keresetű országban azt gondolják,hogy otthon mindent eladok,kimegyek és pikk-pakk veszek egy lakást,mert "alig" kell hozzátenni.Kint meg kiderül,hogy nincs csirkeláb,csirkefarhát,15 Ft-os zsemle és az ingatlanok kb.8-szor annyiba kerülnek,mint odahaza.Laktam együtt török vendégmunkásokkal egy házban,rendes dolgozó emberek voltak.Aki be akar illeszkedni,keményen dolgozni kell,tanulni a nyelvet,elviselni a sok kisebb nagyobb konfliktust a munkahelyen.Sok magyar "nem a napon barnult" ember kiment Svédországba,Angliába,de nem dolgozni,hanem a gyerekek utáni segélyt támogatásokat felvenni.Több ismerősöm él Angliában és rendes munkából két keresetből megélnek,fent tudnak tartani egy albérletet.Aki tud és akar az megél bárhol a világon.
   Szép napot Ausztriából,Kaprunból.
   Piti Sándor
  17. comicsbubu
   comicsbubu
   Olyannyira nehéz, hogy meg se próbálja. Inkább hívja a kuzinjait, s ha többen lesznek nekünk kell felvenni az ő szokásaikat. De ezt csak hiszik, mert ezt megakadályozzuk. Bármi áron.
   cdurmol kedveli ezt.
  18. Piti Sándor
   Piti Sándor
   A szír és afgán,nigériai és egyéb menekültnek-német területen menekültnek nevezik,Magyarországon migránsnak... nem célország Magyarország.Ahogy kikerül a szabad ég alá pillanatok alatt továbblép Ausztria,Németország,Skandináv térség,Franciaország és Anglia felé.
   graver, Soproni Ede, cdurmol és 1 másik tag kedveli ezt.
  19. comicsbubu
   comicsbubu
   Ez igaz, de én nem akarok olyan EU-hoz tartozni, ahol lakosság többsége a keleti-bazárból származik.
   cdurmol és sung kedveli ezt.
  20. CasaLoma
   CasaLoma
   Ha van alternatíva. Magyarországon nincs.
   graver és cdurmol kedveli ezt.

Megosztás