Végre értelmet nyerhet az ország legértelmetlenebb körforgalma

„A sajószentpéteri körforgalommal talán még az is találkozott, aki Borsod közelében sem járt soha.”

Az épülő Sajószentpéter-Berente elkerülő út kényelmesebbé, gyorsabbá és biztonságosabbá fogja tenni a közlekedést Miskolc és Kazincbarcika között - írta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

"A sajószentpéteri körforgalommal talán még az is találkozott, aki Borsod közelében sem járt soha. Fényképe az elmúlt években két-háromhavonta bejárta az internetet. Akadt, aki körberöhögte, mások felbosszantották magukat rajta, de most végre betöltheti eredeti küldetését. Az első ránézésre tényleg némiképp szokatlannak tűnő műszaki megoldás ugyanis a település elkerülőjének kiindulópontja lesz - jelentette be Schanda Tamás.

Közlése szerint a kormány a múlt év végén biztosított forrást három másik közúti beruházás mellett a Sajószentpéter-Berente elkerülő út megépítésére. A munkálatok már zajlanak, igazán látványos szakaszukba augusztusban érnek el.

A több mint 10 kilométeren, új nyomvonalon megépülő szakasszal kényelmesebbé, gyorsabbá és biztonságosabbá válik a közlekedés Miskolc és Kazincbarcika között. A 2024 elejéig befejeződő beruházásban a Sajó folyó mentén árvízvédelmi funkciókat ellátó töltések korrekcióját is elvégzik - írta.
Az államtitkár kiemelte, a fejlesztésnek köszönhetően csökken a belterületi szakaszok forgalma, az utazási idő. A településeken mérséklődnek a baleseti kockázatok, a tehergépjárművek okozta zaj- és egyéb környezeti terhelés.

A térségből gyorsabban lehet majd eljutni a megyeszékhelyre, az M30-M3-M25 gyorsforgalmi utakra és a fővárosba is. Egy harmadik ággal végre rendes körforgalommá egészül ki a sajószentpéteri - tette hozzá Schanda Tamás.

sajoszentpeteri-korforgalom-resized-970.jp2.jpg
 
Nektek mindent be lehet adni. Kell a korforgalom mert meg ha epulne is masik ut enelkul nem lehet jobbra vagy balra fordulni.

Ez a bicigli ut is a semmibe vezet, de varom a magyarazatot milyen utat fog mivel osszekotni.

Csatolás megtekintése 1806904


Csatolás megtekintése 1806905

Ut a semmibe

Csatolás megtekintése 1806907

Csatolás megtekintése 1806909
Útépítési szokás Mo-n, hogy a körforgalmak építésekor a fejlesztési terveknek megfelelően egy rövid kijárati szakaszt is megépítenek, amik betonelemekkel le vannak zárva. Lesz ott út, majd, valamikor. Sok ilyen van a környékünkön is.
Az egyik pl. egy mezőre vezet. Az ókos autósok megoldották okosba, hogy a kutyákat sétáltatni ne kelljen sokat messzire vinni, ezért megkerülik és megállnak benn a mezőn a torlasztól 300-400 méterre. (A kutya sétáljon póráz nélkül, a gizda gazdi meg csak nézze, trécseljen a többiekkel; az nem olyan fárasztó.) Azonban a város ott, azon a környéken egy új lakótelepet tervez, az előmunkálatok folynak, folydogálnak. Az erdősávot kivágták, helyén útrendezés folyik, a nagyobb gödröket szintbe hozzák, az utcákat kijelölték, meg ilyenek. Tehát a bevezető út kezdete megvan és később a közforgalom zavarása nélkül a bevezető út megépíthető lesz.
Ennek van értelme.
Node a sajószentpéteri körforgalomra tervezett út-csonk nincs kiépítve. Majd ha kell, az csak a közforgalom zavarásával lesz megépíthető.
 
Sok minden van ami első ránézésre értelmetlen. Utána vagy elhisszük a magyarázatot vagy sem.
Csatolás megtekintése 1807173
Ez egy ekkorka kerékpár út. A kerékpárosok védelmét szolgálja.
Ha hiszed, ha nem, ez egy életmentő hely!
Ha meg akarsz pusztulni, (mert valamiért úgy érzed), csak add át földi poraidat a gazdádnak (szándékosan nem Istent írtam), jó a település hulladék elszállítási programja, oszt ha nem állsz ellen a gonosznak, lásd hogy jártál! El is visznek! Vagy csak a fotó miatt volt ez az egész? De unom már a silány magyarázkodásokat!
 
Ha ennyire egyszeru lenne akkor a '80-as évektol nem lenne igazan probléma pedig van!
Akkor még nem volt eu mégsem történt semmi!
Aztán azóta folyamatosan nem!

Ok és okozat forditott! Merrre tudnanak menni a kamionok szerinted?
Csak ott tudnaki, mert mésfelé nincs ut!
Ami meg van az kriminális!
Mucsony felé???
Kátyu hatan katyu!


A hetvenes években korán sem volt ennyi auto, de busszal menni miskolcra akkor sem volt leanyalom!
A vonat szinten!
A 105-ősből mikor kiáradtak a gyerekek a kisallomasra kabare volt! Átkelni a főuton mig odaérsz kész életveszely volt!


Demeter, Riz és a többiek hosszu évek ota próbálják elérni az uitépitest, de ...
A sajo ugyan ott folyik, de egy volgyben, ami nagyon nehezze teszi az utepiteswt!
Meg olyan helyek is ami a masik oldal, pl a hatvan salgotarján ut, sokaig csak 20-25 kilomoterenként volt 1 kilometeren negysavos, de mar az is sokat segitett!

A térség egyik átka a vasut és közutak !
Ezért nehét idehozni komo9lyabb vállalkozasokat, mert hol szallit!
Munkaero lenne, hisz a munkanelkuliseg nagy!
Adott az infrastruktura, de a szallitas miatt nagyon nehez!
Fel vetettél egy dolgot, ami fölött egyszerűen elsiklanak a tájékozatlanok, agymosottak, ideológialiag zoknik, etc.
Miskolc mellett éltem, cca.40 év-et. Miskolc és környéke a szemétgyűjtő! És ezt tudatosan alakították így az aktuális hatalmon lévők, a birka tömeg effektus alapján, Aki most azért sír, mert neki nincs szerencséje, jusson a rövid (nem létező) eszébe, az egész országot érintő vajda-intézkedések sora. Akkor hol volt, hova sorolja most magát?! Síró csecsemő, vad fityiszes barom, le sem merem írni: lokálpatrióta? (bár félek, a mimóza lelkükbe taposok, nem szeretnék. Inkább a fizikai valóságban, ami nektek szaros fityisz álomvilág. Egy dolog biztos! ÁLOMVILÁG
(s ha kell az altatódalt akár én is el dúdolhatom ezeknek (már ha minket "azoknak" hívtok.
 
Ha hiszed, ha nem, ez egy életmentő hely!
Ha meg akarsz pusztulni, (mert valamiért úgy érzed), csak add át földi poraidat a gazdádnak (szándékosan nem Istent írtam), jó a település hulladék elszállítási programja, oszt ha nem állsz ellen a gonosznak, lásd hogy jártál! El is visznek! Vagy csak a fotó miatt volt ez az egész? De unom már a silány magyarázkodásokat!
Köszönöm örökbecsű szavaidat igazán építő és hasznos mondatokkal gyarapítottad a hozzászólásokat.
 
Na, eddig még ez a legértelmesebb értelmezése a jogszabálynak. Ha már a jogszabály úgy hülye, ahogy van.
Hülyének hülye, de biztos megvan az oka.
Pl ha le kell szállni a bringáról, akkor ő már gyalogosnak számít es a gyalogos közlekedési szabályok a mervadóak irányába (nem kell visszakapcsolni tompítottra sem a szembejövő autósnak).
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Mészáros B. Tamás wrote on Ivan Szorokov's profile.
Szia
Valóban kihagytam a listából. Majd javítom.
Ha be tudod szkennelni a hiányzó novellát, akkor megcsinálom.
Köszönöm.
Sziasztok! Tudnátok segíteni? 7.osztály Gondolkodni jó tankönyv megoldások keresem Köszönöm előre is a segítséget. Felmérő megoldásokat találtam, tlk kellene
Amanda33 wrote on Fidji's profile.
Dr Bernard Spock könyvei engem is érdekelnének, ha még megvannak
Marcipanos wrote on caviking's profile.
Szia, évekkel ezelőtt a Játsszunk beszédet könyvet feltetted. Tudom, sokan kerestek ez ügyben. Tudnál segíteni, szükségem lenne rá!
Köszönöm!
get to the top 3 test új verzióját keresem. Nagyon köszönöm, ha tudtok segíteni.

Statisztikák

Témák
36,990
Üzenet
4,514,371
Tagok
597,601
Legújabb tagunk
AndikaU
Oldal tetejére