Valami nagyon nem stimmel a magyar házasságokkal

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusz Hombárfej ,
már neis haragudj , de minek pörögsz be ? Nem hiszem , hogy megbántóan irtam , ha ugyveszed elnézést kérek mert nem volt szándékomban ! Hidjedd én magam csak saját magamból indultam ki ! Gondolom , hogy ha olyan betegségröl van szó azt talán a partner is megérti /néha/, de én itt a cikkre gondolván jeleztem , hogy ahhoz nem kell olyan férelépö hivatal vagy válalkozás . Azt másképpen is ellehet intézni . Mondom én nagyon maradivagyok és felfogásom is más . Igazad van , mindenki a "nagyokat a celebeket"másolja . Nagyon eltolodtak az értékek manapság .
 

Lacika69

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem akarok vitázni,csak próbálom kitalálni hogy mit nem értesz.
Van a dugás és van a szeretkezés. Szeretkezni azzal lehet akit szeretünk. Ha nincs mellettem vagy bármilyen korlát van nekem akkor sem kell a másik megoldás mert tudom a kettő között a különbséget. Azért nem fekszem össze egy vadidegennel,hogy a gőzt kiengedjem, arra ott a futás és a vasdarabok a sarokban.
 

phoenyx

Állandó Tag
Állandó Tag
Amennyiben nem alárendelt szerepben, hanem egyenrangú félnek tekinti egymást a pár, akkor szeretetük bármilyen problémát át tud hidalni. Az egymás iránti kölcsönös szeretet és figyelem csökkenése bármely fél részéről megbontja az összhangot, és megszűnik a "mi", lesz a"te" meg az "én", ilyenkor már be tud férkőzni egy harmadik, vagy akárhanyadik személy is...
 
M

magdusis

Vendég
És akkor megint eljutottunk a szeretet fogalmának a definiálásához.
Nekem a legjobban az a definició tetszik,ami szerintem a legtöbbet foglalja magába,hogy a szeretet az az ember életterének és saját magának a megosztását jelenti azzal,akit szeret.
Az élettér itt nem csupán fizikai tér,hanem az adott lehetőségek,gondolati dolgok is;és saját maga sem csak fizikailag,hanem gondolatilag is értendő.Pl.a titkolózás,a gondolatok nem megosztása már nem fér bele a szeretetbe.
De van,aki máshogy értelmezi a szeretetet.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem akarok vitázni,csak próbálom kitalálni hogy mit nem értesz.
Van a dugás és van a szeretkezés. Szeretkezni azzal lehet akit szeretünk. Ha nincs mellettem vagy bármilyen korlát van nekem akkor sem kell a másik megoldás mert tudom a kettő között a különbséget. Azért nem fekszem össze egy vadidegennel,hogy a gőzt kiengedjem, arra ott a futás és a vasdarabok a sarokban.
A félrelépés az nemcsak "göz leadás", ahogy mondod azt meglehet tenni kiséret nélkül is a zuhany alatt. Nem igaz, hogy a kuplereiba mindenki az ágyra vágja a prostituáltat mind egy nagykabátot, olyat csak betegek teszik, valoszinüleg csak egyszer mert rögtön kilesznek tiltva.
-
A profik remekül tudnak flörtölni (flirten) ami pedig nem más mind az egymáshoz közeledés nagyon finom, rafinált játéka, a másik megbecsülésén nyugszik. A legtöbb félrelépés kimerül ilyen élményekkel.
-
Ugy a nök mind a férfiak szeretnék kikutatni, hol állnak még a másik nemnél, ovatosan méricskélik az értéküket. Néha elmennek együtt vacsorázni, és megjátszák azt amik lenni szeretnének. Sokkal jobb mind a Facebook.
-
Vannak foglalkozások amik sok lehetöséget nyujtanak egy potentiális kalandhoz, egy fodrász vagy irodában dolgozo, másoknak nincs ilyenre alkalmuk munka közben.
-
En nem látom problematikusnak, hogy ha néha átengedjük magunkat illuzioknak, ha flirtöl valaki, ha édessé tesszük az életet néhány orára valakivel.
-
Hangsulyozom, attol még nem ment tönkre egy család sem, hogy a férj, vagy a feleség kielégülten jött haza "tulora" után.
-
A félrelépés nem egy recept de nem is egy "halálos bün". Aki atraktiv tud maradni egy a házastársán kivüli személy számára is az valoszinü otthon is értékelt.
-
Erdemes elgondolkodni azon, hogy a Tizparancsolatban az áll, hogy "ne kivánjuk mások feleségét", a Szentlélek ennek ellenére egy jegyben állo lánykát nézett ki magának és ejtette teherbe. Jozsef ugyan megbocsájtott a kedvesének de egész életében nem feküdt hozzá az ágyban.
 

hombárfej

Állandó Tag
Állandó Tag
Az egyik történet arról szól, hogy muszájból kénytelen a család szétválni, mert csak így látják a továbbjutást az életben. Az ideiglenes szétválasztás megfelelően hosszú időre szól. Ez alatt az idő alatt megengedhető-e más, ideiglenes szex partner, vagy sem - ez az egyik kérdés.
A másik történet egy élő kapcsolat megromlásáról szól, ahol egy másik kapcsolat épül, vagy épülne fel. Megengedhető-e az élő kapcsolattal és a nevelt gyerekekkel szemben egy második bevallott, vagy be nem vallott szex kapcsolat - ez egy másik kérdés.
A harmadik kérdés pedig az, hogy egyesek fejében ez a két kérdés miért azonos? Erre én sajnos nem tudok felelni.
Hát ti?

lacika69 - egyik esetben sem a dugásról, vagy szeretkezésről van szó.
Egyébként én az első esetben a félrelépést megengedhetőnek tartom. A második esetben nem, akkor inkább váljanak el, mert az a gyerekek esetében nekik tisztább ügy, mint folyamatosan hazudni "az ő érdekükben".
 
M

magdusis

Vendég
Szerintem az első történet élő kapcsolata valószínűleg magától az ideiglenes partnertől meg kell hogy változzon,és valószínűleg a romlás irányában.
Láttam már olyan -megegyezés szerint is- alkalmi viszonyt,ahol szépen lassan kibontakozott az új helyzet,hogy az új partner minden más szempontból is megfelelőbb.
Az a baj,hogy előre az ilyet nem lehet megjósolni,túl nagy a kockázat.
 

Lacika69

Állandó Tag
Állandó Tag
Sem Ernoe-nek sem Hombárfej-nek nem adok igazat. Nincs olyan, hogy kicsit hazudok, hazugság az hazugság.
Hombárfej példa 1. azért megy valamelyik fél ,mondjuk külföldre, hogy megágyazzon a családnak . Nem tehetimeg egyik sem , hogy félre lép.
Példa 2. A családomnak elkötelezet vagyok, nem lehet másik kapcsolatom.
Nem akarok személyes dolgokat mondani, egyszerüen az én élet tapasztalatom ezt mondja és kész. Ezért mondtam az értékrendet.
-
"Hangsulyozom, attol még nem ment tönkre egy család sem, hogy a férj, vagy a feleség kielégülten jött haza "tulora" után."
-és utána befekszik szépnyugodtan a párja mellé az ágyba?!
Csak nem az enyémbe! Ez az én értékrendem.
 

Lacika69

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem csipem különősen Béres Alexandrát ,de láttam egy riportot vele és tetszett amit mondot. Kérdés: Megnéznek az utcán? Kapsz ajánlatokat?
Válasz: Valamiért látják rajtam, hogy kapcsolatban élek, hogy tartozom valakihez és ez nekem elég.

Az a nő szép akit szeretnek. Ha szereted a feleséged akkor ő ezzel elégedet (kellene, hogy legyen) ez látszik rajta.
 

adidasmarzsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem nagyon ismerek olyan középkorú vagy idősebb nőt, akit ne csalt volna meg a férje,(kapuzárási pánik vagy mit szoktak erre mondani) és hiába a felnőtt gyerek a családban, nekik ugyan olyan módon fáj. Közben meg az apa hordja el a pénzt a szeretőre, szállodáznak, szórakoznak stb., a feleség meg egyedül nem tudja eltartani magát és a közös házat..., van hogy a nő egyedül marad így idős korára huszoniksz év házasság után. Áhhh nincs ez jól így.
 
Oldal tetejére