Van egy uniós lista, de Magyarország nincs rajta

További négy uniós ország helyreállítási tervét fogadta el a tagországok gazdasági és pénzügyminisztereinek tanácsa, az Ecofin. A zöld utat kapott országok: Horvátország, Szlovénia, Litvánia és Ciprus, ezzel pedig 16-ra bővült az uniós forrásokat gazdaságuk koronavírus-járvány utáni helyreállítására felhasználó országok listája.

Magyarország e lajstromról hiányzik, ugyanis az Európai Bizottság mindaddig nem hagyja jóvá az Orbán-kormány által írt gazdasági helyreállítási tervet, amíg a kabinet nem hajtja végre az igazságügy reformját, és nem garantálja, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által feltárt korrupciós ügyeket megfelelően ki is vizsgálják.

Július közepén a 27 uniós tagállam közül az elsők között Ausztria, Belgium, Dánia, Franciaország, Görögország, Németország, Olaszország, Lettország, Luxemburg, Portugália, Szlovákia és Spanyolország kapott zöld utat ahhoz, hogy vissza nem térítendő támogatásokra és hitelekre vonatkozó, legfeljebb 13 százalékos előfinanszírozást engedélyező megállapodásokat írjon alá. A további négy tagállam is előfinanszírozást kért.

A további kifizetéseket az uniós bizottság attól tette függővé, hogy a nemzeti kormányok teljesítik-e a zöld és digitális reformokra vonatkozó kötelezettségvállalásokat, illetve az elköltött pénzek megfelelnek-e az EU által előre meghatározott céloknak.
  • Horvátország e célok elérése érdekében olyan reformokat és beruházásokat tervez, amelyek kiterjednek a víz- és hulladékgazdálkodás javítására, a fenntartható mobilitásra történő átállásra és a digitális infrastruktúrák finanszírozására a távoli vidéki területeken.
  • Ciprus többek között a villamosenergia-piacát kívánja megreformálni, illetve elősegíteni a megújuló energia alkalmazását, továbbá javítani szándékozik az e-kormányzati megoldásokat.
  • Litvánia olyan intézkedéseket sorolt fel a helyreállítási tervében, mint például a helyben előállított, megújuló energia mennyiségének növelése, a zöld közbeszerzési intézkedések és a nagyon nagy kapacitású hálózatok további kiépítése.
  • Szlovénia azt tervezi, hogy az uniós támogatás egy részét a fenntartható közlekedés fellendítésére, a megújuló energiaforrásokban rejlő lehetőségek kiaknázására és a közszféra további digitalizálására fordítja.
Valdis Dombrovskis gazdaságért és kereskedelmi kapcsolatokért felelős uniós biztos Magyarországról szólva azt mondta: folytatódnak a megbeszélések a bizottság és a magyar kormány között a magyarországi helyreállítási tervekről, amelynek határidejét szeptember 30-ig hosszabbíthatják meg.


Az EU a 750 milliárd eurós helyreállítási alap létrehozásáról szóló rendeletben hat szakpolitikai pillérhez kapcsolódóan határozta meg a pénzek elköltését. E területek közé tartozik a zöld és a digitális átállás, az intelligens, fenntartható és inkluzív növekedés, valamint a társadalmi és területi kohézió. Ugyancsak fontos reformterület az ipar dekarbonizálása, az épületek felújítása, a közigazgatás digitalizálása és a munkaerő átképzése.


(MTI)

Van egy uniós lista, de Magyarország nincs rajta.jpg
 
A rendszer legnagyobb haszonélvezője egyértelműen Ausztria, Németország és Hollandia. A 2007–2013-as időszakban Ausztria számára a cseheknek, lengyeleknek, magyaroknak és a szlovákoknak adott felzárkóztatási támogatások 331 százalékkal térültek meg, azaz nyugati szomszédunk bőven megháromszorozta a támogatásként odaadott pénzét. Németország ennél gyengébben teljesített, de ők sem panaszkodhatnak, hiszen 150 százalékos megtérülést értek el, Hollandia pedig tőlük alig elmaradva 145 százalékot.
 
Sajnos ezt az utóbbi 10 évben kaptuk.
Természetesen feltételekkel, de ebből kötve hiszem, hogy a Strabag vagy a Swetelsky kapott volna nagybb összeget. Nem úgy, mint Mészáros, Szíj vagy Garancsi...
Van olyan ember a Föld bolygón, aki elhiszi, hogy "ingyen" pénzt kap? Hogy egy keleti ország szeretetből, segíteni akarásból kap pénzt????
 
Van olyan ember a Föld bolygón, aki elhiszi, hogy "ingyen" pénzt kap? Hogy egy keleti ország szeretetből, segíteni akarásból kap pénzt????
Persze, azt is tudjuk, a nagy nyugati gazdaságoknak csak a szenvedés jár a tagságért, még szerencse, hogy van a munkavállalók szabad mozgása.

Németországban kb. 40 ezer kelet-közép-európai húsipari dolgozó van:
https://azuzlet.hu/nemetorszag-magyarok-munkasok-elnek-rabszolgasorban/

The 21st-century slavery propping up Sicilian farming (rabszolgák az olasz mezőgazdaságban)
https://www.theguardian.com/global-...farming-raped-beaten-exploited-romanian-women
 

Thomas Piketty francia sztárközgazdász tanulmánya azt állítja, hogy az EU fejlett nyugat-európai tagállamai igencsak jól járnak a 2004 után csatlakozott államoknak folyósított kohéziós támogatásokkal, hiszen a befizetéseiknél több tőkét visznek haza tőlük. Piketty állítása, hogy az EU-s támogatások nem könyöradományok, hiszen a nettó befizető nyugat-európai országok a cégeiken keresztül több tőkét szivattyúznak ki a keleti tagállamokból, mint amennyit idepumpálnak az államok az EU intézményrendszerén keresztül.
HAmar meg fog oldodni a problemad Orban kiszallt az Eu kozossegbol azt majd meglatjuk mire mentek.
Tiborc es Lorinc fog majd munkat adni akinek meg nem jut az igy jart. Ugy mellesleg nyakig el vagytok adosodva , ha nem fog megjonni az Eus penz fogod erezni hianyat.
Szep kis jovot akarsz.
JO lene ha nem masra mint a KSH adataira tamaszkodnal mert valamivel hitelesebb.
Azert kivancsi lennek milyen tobb toket szivattyuznak ki MO-rol? GDP eredmenyek eus toke beruhazasok nelkul szohoz se lehetne jutni mint ano KGST szisztemaval.
 
Ez egy régebbi cikk, most ezt találtam hirtelen. Nagyon hosszú, csak a legelejét másolom be. Siralmas számok olvashatóak:
"Független gazdasági elemzők (pl. Varga István, Bogár László, Lóránt Károly, Z. Kárpát Dániel, Zágrábi László, Tellér Gyula, és mások)
Már elnézést, de ők mitől függetlenek?
Bogár aki az mszmp-ből dobbantott az mdf-be, hogy ogy képviselő lehessen?
Vagy Tellér, aki szdszes ogy képviselőből hogy-hogynem fideszes ogy képviselő lett mihelyst a fidesz nyert?
Esetleg a hivatkozott Zágrábi Lászlo, aki álneven ír, mert MNB főtanácsadó.
Persze, ha a függetlent néptől függetlennek értelmezzük...
az igazságot keresve kísérletet tettek annak számszerűsítésére, hogy Magyarország mennyit fizet az Európai Uniónak, és ténylegesen mennyit kap onnan? A budapesti kormány 1994-ben kötött megállapodást az EU-val, amely az 1994. évi I. törvény formájában került be a magyar törvények közé. Ennek értelmében Magyarország a fejlődő országokhoz hasonló elbírálásban részesült, azaz ipari termékeinek jelentős része vámmentesen juthatott az EU piacaira. Ugyanakkor az EU-ból hazánkba importált ipari termékek vámkötelesek voltak. Ezt követően azonban olyan ütemű és mértékű vámleépítést kényszerített Magyarországra az EU, hogy következményeként a normális - évi két milliárd dollár - cserearány-veszteségen felül további irreális cserearány-veszteséget kellett a magyar államnak és gazdaságnak elszenvednie. Az EU-ból érkező import mennyisége 1994-től 2003-ig a 2,7-szeresére nőtt. Ennek ellenére a vámbevételek bruttó összege az egytizedére csökkent."
Tehát, ha jól értelmezem, eltöröltették az egyoldalú vámot.
Arról persze nem szól az írás, hogy a tíz év alatt majd háromszorosára nőtt import mellett mekkora volt az export növekedés.
Most így hirtelenjében csak az jut az eszembe, hogy az epp nalunk tartózkodó forma1 kapcsán mind a jobb, mind a baloldal kijelentette anno, hogy, bár milliárdokat kell ra költenünk, de a presztízs mellett a közvetett hatasban (pl szállodaipar/turizmus) ez jócskan megtérül.
Itt ez diszkreten el lett hallgatva (marmint az export haszonnövekedése).

"Az úthasználati díj kieséséből származó magyar veszteség 1992 és 2003 között 3,5 milliárd eurót tett ki. Más szóval ekkora összeggel támogatta Magyarország az EU-nak azt a prioritását, hogy az áruk teljesen szabadon mozoghassanak. Ez egyben azt is jelenti, hogy Magyarországnak elő kellett segítenie a súlyos károkat okozó egyenlőtlen cserét.
Ha jól emlékszem 2004 óta vagyunk EU tagok. Akkor hogy is van ez?
Ja az a "rákényszerített" valójában azt jelenti, hogy a 3 Ft/km (kamion utado) díjat valamilyen közvetett úton (barterként) lehetett kiegyenlíteni...
A közúti áruszállítás támogatásával egyidejűleg jelentős pénzeszközöket - összesen 1340 milliárd forintot - vontak el a vasúttól.
Ez a gonosz EU!
Ja nem! Ezt a magyar allam töketlen vezetése tette. Csak akkor mi köze ehhez az EU-nak?
Ezzel megsokszorozták a vasút hátrányos helyzetét, noha a vasúti szállítás sokkal jobban kíméli a környezetet. A MÁV-nak még a legalapvetőbb fenntartási eszközei sem voltak biztosítva. 2003-ra is csak hitelből tudta működési költségeit biztosítani."

"Érdemes idézni Varga István már említett előadásából a 2006. évi költségvetési törvényjavaslat néhány számát. A beruházások támogatására 309 milliárd forint, a visszatérítésekre pedig 15 milliárd forint jut. Ez összesen 324 milliárd forint bevételt jelent. Magyarország kötelező évi (tagdíj jellegű) befizetése az EU-ba 217 milliárd forint, a nettó többletbevétel tehát 107 milliárd forint Magyarország javára. Ez a "többletünk" azonban csak látszat, amely kreatív könyvelésből adódik. Megróvást azért nem kapunk érte, mert ezúttal a brüsszeli bürokrácia ügyeskedett szemfényvesztő könyvelési trükkökkel.
Aha a Hold meg sajtból van. Megénekelték Bergendyék. Konkrétumok?
EU belépésünket megelőző évben - 2003-ban - a költségvetés 145 milliárd forint vám- és importbefizetéssel számolt. Ez az összeg az Európai Unió költségvetésébe folyik be a belépés után.​

Na most hogyisvanez?
Eccer nem vámolunk, máskor meg odaaggyuk az EU-nak?
Ebből az átengedett vám- és importbefizetésből 2005-ben mindössze 10 milliárd, 2006-ban pedig 7 milliárd forintot kapunk vissza a vámbeszedés költségeinek a megtérítésére. A magyar illetékesek lemondtak a korábbi 145 milliárd forintról
Már megint ez az altalanosítás.
Talan, ha már kritizálunk, illene konkretizalni, ha nem is a személy, de a beosztást (pl külügy allamtitkára, pénzügyminiszter...)
(ez ma 160 milliárd forintra tehető), és Magyarország nettó 107 milliárd forintot kap vissza, amiből 15 milliárd költségtérítés. Azaz kapunk nettó 92 milliárd forintot, így a veszteség 68 milliárd forintot tesz ki."
Érdekelne, hogy a csehekkel, lengyelekkel, máltaiakkal,... is így kicsesztek?
Ha igen, miért éri meg a mai napig bentmaradniuk? Ha nem, akkor miert az EU hibás miért nem az alkalmatlan magyar vezetés?
 
Persze, azt is tudjuk, a nagy nyugati gazdaságoknak csak a szenvedés jár a tagságért, még szerencse, hogy van a munkavállalók szabad mozgása.

Németországban kb. 40 ezer kelet-közép-európai húsipari dolgozó van:
https://azuzlet.hu/nemetorszag-magyarok-munkasok-elnek-rabszolgasorban/

The 21st-century slavery propping up Sicilian farming (rabszolgák az olasz mezőgazdaságban)
https://www.theguardian.com/global-...farming-raped-beaten-exploited-romanian-women
Ezzel az én érvelésemet támasztod alá. A nyugati országoknak a szabad munkaerő áramlása is jól jön, hiszen azokat a munkákat, amiket senki nem vállal be a saját polgárai közül, a csóró országok csóró munkavállalóival végeztetik el. Ki más dolgozna éhbérért például a németeknél? Így viszont vannak a rabszolgákkal egyenértékű munkavállalóik, pár euróért.
 
HAmar meg fog oldodni a problemad Orban kiszallt az Eu kozossegbol azt majd meglatjuk mire mentek.
Tiborc es Lorinc fog majd munkat adni akinek meg nem jut az igy jart. Ugy mellesleg nyakig el vagytok adosodva , ha nem fog megjonni az Eus penz fogod erezni hianyat.
Szep kis jovot akarsz.
JO lene ha nem masra mint a KSH adataira tamaszkodnal mert valamivel hitelesebb.
Azert kivancsi lennek milyen tobb toket szivattyuznak ki MO-rol? GDP eredmenyek eus toke beruhazasok nelkul szohoz se lehetne jutni mint ano KGST szisztemaval.
Orbán nem fog kiszállni az Eu-ból, ezt sokszor elmondta. Nyilván a mostani globalizált rendszerben nem is lehet kiszállni, de nem is erről volt szó. Csak arról, ne essünk térdre felhőtlen örömünkben, hogy mi mennyi mindent kapunk. Kapunk, de mindennek kőkeményen megadjuk az árát. Nincs ajándék.
 
Már elnézést, de ők mitől függetlenek?
Bogár aki az mszmp-ből dobbantott az mdf-be, hogy ogy képviselő lehessen?
Vagy Tellér, aki szdszes ogy képviselőből hogy-hogynem fideszes ogy képviselő lett mihelyst a fidesz nyert?
Esetleg a hivatkozott Zágrábi Lászlo, aki álneven ír, mert MNB főtanácsadó.
Persze, ha a függetlent néptől függetlennek értelmezzük...

Tehát, ha jól értelmezem, eltöröltették az egyoldalú vámot.
Arról persze nem szól az írás, hogy a tíz év alatt majd háromszorosára nőtt import mellett mekkora volt az export növekedés.
Most így hirtelenjében csak az jut az eszembe, hogy az epp nalunk tartózkodó forma1 kapcsán mind a jobb, mind a baloldal kijelentette anno, hogy, bár milliárdokat kell ra költenünk, de a presztízs mellett a közvetett hatasban (pl szállodaipar/turizmus) ez jócskan megtérül.
Itt ez diszkreten el lett hallgatva (marmint az export haszonnövekedése).


Ha jól emlékszem 2004 óta vagyunk EU tagok. Akkor hogy is van ez?
Ja az a "rákényszerített" valójában azt jelenti, hogy a 3 Ft/km (kamion utado) díjat valamilyen közvetett úton (barterként) lehetett kiegyenlíteni...

Ez a gonosz EU!
Ja nem! Ezt a magyar allam töketlen vezetése tette. Csak akkor mi köze ehhez az EU-nak?

Aha a Hold meg sajtból van. Megénekelték Bergendyék. Konkrétumok?

Na most hogyisvanez?
Eccer nem vámolunk, máskor meg odaaggyuk az EU-nak?

Már megint ez az altalanosítás.
Talan, ha már kritizálunk, illene konkretizalni, ha nem is a személy, de a beosztást (pl külügy allamtitkára, pénzügyminiszter...)
Érdekelne, hogy a csehekkel, lengyelekkel, máltaiakkal,... is így kicsesztek?
Ha igen, miért éri meg a mai napig bentmaradniuk? Ha nem, akkor miert az EU hibás miért nem az alkalmatlan magyar vezetés?
Lábjegyzet: 2004—ben Medgyessy és Gyurcsány kormányzott.
 
Ezzel az én érvelésemet támasztod alá. A nyugati országoknak a szabad munkaerő áramlása is jól jön, hiszen azokat a munkákat, amiket senki nem vállal be a saját polgárai közül, a csóró országok csóró munkavállalóival végeztetik el.
De minek a törökök meg a volt jugoszlávok mellé még több?
Nem is számítva a "nem szabadon áramló" oroszokat, ukránokat, albánokat...stb.
Ki más dolgozna éhbérért például a németeknél? Í
Karikó Katalin?
gy viszont vannak a rabszolgákkal egyenértékű munkavállalóik, pár euróért.
Mint a világ sok masik orszagaban. (Az oroszoknál Moszkvában pl az üzbégek a török utcaseprők és takarítók).
 
De minek a törökök meg a volt jugoszlávok mellé még több?
Nem is számítva a "nem szabadon áramló" oroszokat, ukránokat, albánokat...stb.
Azért lássuk be, aki teheti messzire elkerüli az EU -t (Svájc, Norvégia, Egyesült Királyság ...) ezeket az államokat is csupán a kereskedelem érdekli az EU -val kapcsolatban, a többi abberációtol igyekeznek távol maradni

az alábbiakon kívül mi haszna van a nagy Uniónak?
1. Nem vámköteles az EU országai közötti belső áruforgalom.
2. Egységes vámtarifák érvényesek a világ más részeiből az EU területére behozott árukra.
3. A legálisan behozott áruk forgalma szabad az egész EU-n belül, és nem szükséges azokat további vámellenőrzések alá vetni.

rabszolgamunkára most is símán mehetnek a nem EU tagországok polgárai, úgyhogy ebben semmi változás nem lenne.
 
Nekem tetszik a világ amiben itt most élek. Nem akarok a múltban amikor szinte minden hiánycikk volt és külföldi katalógusokat böngésztem hogy lássam mikről maradok le....
Kivéve aki PÁRT funkcionális volt ....
Ez igaz.
És?
Attól még ogy képviselők és parttagok voltak... (Z Kárpat pl a mai napig az)

Amugy Gyurcsany csak 2006-tol kormanyzott.
Első Gyurcsány kormány 2004. október 4-én rajtolt.
 
Orbán nem fog kiszállni az Eu-ból, ezt sokszor elmondta. Nyilván a mostani globalizált rendszerben nem is lehet kiszállni, de nem is erről volt szó. Csak arról, ne essünk térdre felhőtlen örömünkben, hogy mi mennyi mindent kapunk. Kapunk, de mindennek kőkeményen megadjuk az árát. Nincs ajándék.
Gondolom akkor TE is már várod a mai bejelentését a miniszterelnök úrnak?
A miniszterelnök azt írta a Facebookon, hogy kitöltötte a nemzeti konzultációt, és további részleteket ígért.
Én már kitöltöttem. Hamarosan jövök a részletekkel!
– írta Orbán Viktor a rövid posztban.
 
Azért lássuk be, aki teheti messzire elkerüli az EU -t (Svájc, Norvégia, Egyesült Királyság ...) ezeket az államokat is csupán a kereskedelem érdekli az EU -val kapcsolatban, a többi abberációtol igyekeznek távol maradni

az alábbiakon kívül mi haszna van a nagy Uniónak?
1. Nem vámköteles az EU országai közötti belső áruforgalom.
2. Egységes vámtarifák érvényesek a világ más részeiből az EU területére behozott árukra.
3. A legálisan behozott áruk forgalma szabad az egész EU-n belül, és nem szükséges azokat további vámellenőrzések alá vetni.

rabszolgamunkára most is símán mehetnek a nem EU tagországok polgárai, úgyhogy ebben semmi változás nem lenne.
Mivel a magyar exportok 82 százaléka az EU-ba megy, a vámkötetlensségböl profitál Magyarország is.

Ha ténylegesen rabszolga munka lenne, nem mennének el olyan sokan és nem tudnának ennyi pénzt hazaküldeni.

"Több mint háromszorosára nőtt az elmúlt szűk évtizedben az Unióból Magyarországra érkező hazautalások összege. Tavaly ez a mutató már a 113 milliárd forintot is meghaladta. Ezalatt a Lengyelországba és Csehországba érkező hazautalások stagnáltak, illetve csak jóval enyhébb mértékben emelkedtek - írja blogbejegyzésében Hegyesi Zsolt, a Concorde elemzője."

 
Lista..
Lista?
Orbán Viktor egy szerda esti kormányhatározattal elrendelte, hogy távolítsák el a közintézményekből a 11 éve ott lógó Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát.
(természetesen mindig este kell az ilyeneket kihirdetni)
Pedig milyen szép és megható lehetett sajna vagy ki tudja de, soha nem néztem meg most már nem is fogom...
Nem véletlen, hogy a kormány annyira fontosnak tartotta a szöveget, hogy külön rendeletben helyeztette ki legalább ötvenszer hetven centis színes nyomatként a közintézményekben.
(kötelező volt!!)
Azonban ennek a a korszaknak most vége, a szerdai kormánydöntés szerint a NENYI helyében az Alaptörvény preambulumaként működő Nemzeti Hitvallás kerül 500×700 mm méretű, álló téglalap alakú keretbe foglalt színes formátumban. A közintézmények vezetőinek pedig gondoskodniuk kell a korábban kihelyezett Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatok levételéről.
(óóóóó...lesz újabb...)
Ennek a szövegét Szájer József Gulyás Gergellyel közösen írta.
(ne haragudjatok de, ennek a szövegét nem tudom bemásolni mert más dolgom is van de, ha sokan kérik természetesen megteszem csak a számítógépes ismereteim eléggé alapok így sok időbe is telhet míg ide másolom........)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,713
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére