Hírek Vigyázz, Orbán! Drasztikus lépésre szánták el magukat a Nyugatra vándorolt magyarok – ezrével utaznak majd szavazni

Az április 3-i országgyűlési választásra készülnek az angliai magyarok egy új kezdeményezéssel, amelynek célja, hogy minden szavazni vágyó angliai magyart eljuttassanak valamelyik szavazóhelyiségig buszokkal, vagy más eszközökkel.

A crowfunder.co.uk adománygyűjtő oldalon megjelent felhívásban a következőket írják:

“Civilek egy csoportja létrehozott egy angliai magyarokat segítő civil közhasznú egyesületet DIASPORA AID néven.

Ez a civil szervezet most nem kevesebbre vállalkozik, minthogy a társadalmi mobilitás jegyében lehetőséget teremt a gondtalan szavazásra minden olyan magyar választónak, aki a magára hagyott csomóponti nagyvárosokban és azok környékén él, politikai hovatartozástól függetlenül.

Arra vállalkozunk, hogy ezekből a nagyvárosokból ezrével juttatunk el olyan szavazókat az urnákig ingyen, akik már régen letettek arról, hogy áprilisban szavazzanak.

Ehhez külön buszokra, szendvicsekre, ásványvízre, a szavazási helyszínek közelében /igénytől és élethelyzettől függően/ szállások biztosítására, más alternatív közlekedési módok anyagi támogatására lesz szükségünk, ami pénzbe kerül.”

Az adománygyűjtést Láng Balázs, az Angliai magyarok a 2022-es kormányváltásért csoport aktivistája szervezi. Ők voltak azok, akik azért indítottak petíciót, hogy az NVB és NVI illetékesei több szavazóhelyiséget nyissanak Nagy-Britanniában, és több városban biztosítsák a szavazás lehetőségét időszakos külképviseleti választási irodák és szavazóhelyiségek létesítésével.

Azért van szükség erre a drasztikus lépésre, mert ahogy Oláh Miklós, a Jobbik angliai regionális szervezője elmondta: a szigetországban élők többsége ellenzéki, ezért az Orbán-kormány nem tekint rájuk a nemzet tagjaként.

1644317171156.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,835
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére