Viktorról írják, mondják, írják....

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Mrhacker

Állandó Tag
Állandó Tag
A megállapítás (mármint, hogy foci őrült) stimmel! De akkor is igaza lett volna a weekend magazinnak, ha ebből a megállapításából,. A focit kihagyja!
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
A semmiből – a semmibe – keresztül a seholon…

a felcsúti kisvasút

„…a magyar miniszterelnököt vizsgál(hat)ják egy kétmillió eurós EU-támogatás „abszurd” vasútvonalra költése miatt” – nagyjából így lehetne lefordítani a brit The Daily Telegraph online kiadásában megjelent cikkében írtakat. A konzervatív brit lap budapesti tudósítója szerint vizsgálat indulhat Brüsszelben, azért, mert a pályázatban a kormány az EU-nak azt ígérte, hogy a kisvasút turisztikai vonzerő lesz majd és naponta több ezer utasra lehet számítani. 2 500-7 000 napi utast ígért, ám az első hónapban napi szinten mindössze 30 utas vette igénybe a felcsúti nosztalgia járatot.

Az Európai Unió a projekt nyolcvan százalékát finanszírozta.

„A magyar kormány szándékosan hamis adatokat jelentett, mivel a kérelem benyújtásának idején a becsült számok teljesen abszurdak és irreálisak voltak. Ez csalás, a csalásokat ki kell vizsgálni az uniós szerveknek” –ezt és így írta meg Jávor Benedek EP képviselő, a Párbeszéd Magyarországtól az EU korrupcióellenes szevezetének az OLAF-nak. Brüsszel e bejelentés miatt vizsgálódhat, az ellenzéki politikus szerint abszurd, hogy a kisvasút a miniszterelnök gyerekkorának két fontos faluját köti össze. A felcsúti kisvasút után újabb milliárdos támogatású projekttel fejlesztenék az Etyek környéki turizmust.

A részletes terv szerint 3,7 milliárd forintért bicikliút épülhet Etyek, Bicske és Tarján között, valamint gasztro sétányt alakíta(ná)ak ki a borvidéken. A napokban megjelent kormányhatározat szerint 2,2 milliárd forintot szánnak a kerékpárút terveinek elkészítésére, az első ütemre és a kapcsolódó fejlesztésekre, valamint a gasztro sétány első ütemére. A fejlesztések második ütemére Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek kell előteremtenie további csaknem 1,5 milliárd forintot.

Most vizsgálód(hat)nak.
De nemcsak ezért, a másik vonal, amit szintén górcső alá vehetnek, az a felcsúti 3 500 férőhelyes stadion. Ennek pedig az az érdekessége, hogy Felcsúton a népesség száma 1 700 fő.
Mind a két eset tény, s nagyon is elgondolkoztató. Az egykori román despota Nikolai Ceausescu nyomdokait követi jelenlegi kormányunk?
Tagadhatatlanul jogos az UNIO vizsgálódása…
A miniszterelnök elutasította a „vádakat”.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Búcsúbeszéd
a Józan Ész halálára...


Ma egy szeretett barátunk elvesztését siratjuk:
Józan Ész-t, aki sok éven át volt közöttünk. Senki sem tudja biztosan, hány éves volt, mivel születési adatai már régen elvesztek a bürokrácia útvesztőiben.
Emlékezni fogunk rá, mert olyan értékes leckéket adott nekünk, mint “dolgozni kell, hogy tető legyen a fejünk felett” és “mindennap kell olvasni egy keveset”; hogy tudjuk, miért lel aranyat, aki korán kel, és hogy felismerjük olyan mondatok érvényességét, mint “az élet nem mindig igazságos” és “lehet, hogy én vagyok a hibás”. Józan Ész egyszerű és hatásos parancsok “addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér” és megbízható szülői stratégiák “nem a gyerek, hanem a felnőtt dirigál” szerint élt.
Egészsége akkor kezdett gyorsan romlani, amikor fura szabályokat kezdtek alkalmazni: jelentéseket egy hatéves kisfiúról, akit szexuális zaklatással vádoltak, mert megpuszilta egy osztálytársát; kamaszokról, akiknek iskolát kellett változtatniuk, mert feljelentették drogot áruló társukat és a fegyelmezetlen diákját megdorgáló tanítónő elbocsátása csak rontott az állapotán. Józan Ész akkor kezdett háttérbe szorulni, amikor szülők csak azért támadtak a tanárokra, mert azok végezték el azt a munkát, amelyben a szülők csődöt mondtak: fegyelmezetlen gyermekeik fegyelmezését. Még tovább hanyatlott, amikor az iskoláknak szülői engedélyt kellett beszerezniük ahhoz, hogy beadjanak egy aszpirint, bekenjenek egy gyereket naptejjel, de tilos volt tájékoztatniuk a szülőket, ha egy diák drogozott, egy diáklány teherbe esett,pláne ha abortuszt akart csináltatni. Józan Észnek elment a kedve az élettől, amikor a tízparancsolat nevetség tárgyává vált, némely “egyház” üzletté aljasult, és amikor a bűnözők kezdtek különb elbánásban részesülni, mint áldozataik. Józan Ész számára kemény csapás volt arról értesülni, hogy az ember már nem védheti meg magát egy tolvajtól a saját házában, ellenben a tolvaj beperelheti őt, ha kezet emel rá és ha egy rendőr megöl egy bűnözőt, még akkor is, ha ez utóbbinál fegyver volt, azonnal eljárás indul ellene aránytalan védekezés miatt. Józan Ész halálát megelőzte szüleié: az Igazságé és a Bizalomé, a feleségéé: a Bölcsességé, a lányaiké: a Felelősségé és a Törvényességé, a fiúké: az Ésszerűségé.

De élnek szörnyű mostohatestvérei: Hívják az ügyvédemet, Nem én voltam, Ne szólj bele, és a Társadalom áldozata vagyok. Nem vagyunk sokan a temetésén, mivel nagyon kevesen fogták fel, hogy elment.
Nyugodjék békében!
*
Lori Borgman amerikai újságírónő eljátszott a gondolattal, mi lenne akkor, ha a Józan Ész egy jó barátunk volna. Vajon észrevennénk a halálát? És mit mondanánk a temetésén?
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Mindenért megfizetünk...

minden tettünkért megfizetünk, no ennek tudatában teszek és veszek, no meg intézkedek.
Egy dolog ami vigasztal, hogy Miniszterelnökünk sem lesz ez alól a kivétel. Remélem és bízom, majd ha eljön az ideje, keményen megfizettetik vele minden tettét és agyament ötletét. Mert ezekből van elég, szinte kifogyhatatlan az újabb és újabb az istentelen ötleteiből. Ilyen károkat a habsburgok és az oroszok együtt véve sem tettek kis hazánkkal, mint ez a jelenlegi kormány. No igen, hogy a törököket ki ne felejtsem.
Hová is vezeti kormányunk a magyar népet? A válasz egyértelmű: a susnyásba, a kilátástalanságba és közben verik a mellüket, hogy megmentenek minket. Kiktől is? No a migránsoktól, azoktól, akiknek eszükbe sincsen itt maradni. Még a világ legszörnyűbb helyén is tudják, hogy itt nincs jövő, innét csak menni, futni kell, de mielőbb.
No, de nem összpontosítsunk. Mi is az újabb agyament ötlet, amelyet a vezető pártjának segítségével ismét keresztül ver.
Még most sem tudom megemészteni. A Fejér megyei településről – Felcsútról – még mi hiányzik?
No, kedves Olvasóm, nem hiszed el. Egy 6 milliárd forintba kerülő luxus sportcsarnok.
Mi is van eddig miniszterelnökünk szülőfalujában?
No csináljunk egy aprócska leltárt: kocsma, templom, egy 3.500 főt befogadó csilivili stadion.
Mindez nem elég.
Miniszterelnökünk kútfejéből kipattant az újabb "hatalmas ötlet",


ne tagadjuk, a kisvasút is hasonló pénzherdálás volt. No, de folytatom: az általa alapított Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány a szűken mért 2 milliárdból felépíti a falu következő nevezetességét. Mi is légyen ez? Egy parketta borítású és műfüves focipályával felszerelt, konferencia központtal rendelkező sportcsarnok.
S, mint általában ember tervez, no és ebben az esetben nem az Isten, de ismét az ember tovább is számolta, így a „szűken mért”
a 2 milliárdos kiadásból – 6 milliárd forintos lesz.
S, feltennénk a kérdést, hogy „miből” építik ezt az ismételten szükségtelen építményt? A válasz természetesen az, hogy közpénzből. A mi pénzünkből. Olyan, de olyan csilivili lesz, hogy a 3,8 milliárdba kerülő Pancho Arénánál is többe kerül, no igen, szerényen és szűken mérve, annak a másfélszerese. Most erre és ezért büszkének kellene lennünk?!
*
Brüsszelnek üzenném, vegyék már fel azt a szemüveget és nézzenek már bele a Magyarországon folyó pénzügyekbe.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Más szemében a szálkát – a magáéban a gerendát sem…
Írhatnám ezt másként is, a mind többieknek – kötelező - a snájdig külső, a fogyókúra – önmagára ezt nem vonatkoztatja.
Miniszterelnökök, királyok vigyáznak a külcsínükre, ezt ő, nem tartja fontosnak.
A mikrofon egyszer a díszszemle közben, véletlenül bekapcsolva maradt. A miniszterelnök akkor elégedett véleményt fogalmazott meg a díszegység tagjairól, miután ellépkedett a katonák előtt. Akkor többször is elismételte, hogy a katonák nagyon jól néztek ki. „Nincs köztük kövér, az a halálom, pocakos tábornokok, jól néztek ki nagyon” – mondta az őt kísérő parancsnoknak.
orban_bendo_444.jpeg


Mindezt nem megszólásként írom, csak tényként. S, ez légyen a befejező mondatom itt, amíg a más szemében a szálkát, addig a sajátjában a gerendát – sem látja meg. Ha ő gurulhat, akkor a többiek miért nem?! Ezt nevezik döbrögi-demokráciának, ami nincs és nem is lesz...
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Igaz, igaz, igaz - háromszor is IGAZ!

Éles szemű munkatársunk hívta fel erre az írásra a figyelmünket. Úgy éreztem, ezt nem tarthatjuk meg magunknak, közzé kell tenni. Nem mintha erről az országban élők nem tudnának, tudunk, nap, mint nap a történésekkel - szembesülünk. S, minden marad a régiben. Kérdés, hogy meddig? Meddig lehet még feszegetni azt a bizonyos húrt, amely már legtöbbünkben a szakadás előtt van. Sőt, ha itt, az országhatáron belül élők, másként, másképpen gondolkodunk, országunk vezetője - kiröppen és - határainkon túl osztja az észt. Annyira ám, hogy az ott élők, már aki rendelkezik magyar igazolvánnyal, visszatarthatatlan ingert érez arra, hogy belemásszon, bele szóljon a mi, az országunk határán belül élőknek az életébe.
Hogyan és miként?
Szavazással.
Méghozzá olyan szavazással, amely jelenlegi vezetőink ténykedését rögzíti, sőt félő, hogy még hány évre?!
No, akkor lássuk is, mi az, amit folyamatosan -
-békán-ként, le akarnak és le is nyeletnek velünk, az itt, honon belül élőkkel.
*
Az Isten pénzét is propagandára költené a fideszes bagázs. Most 3 milliárd forintból indítanak gyűlöletkampányt a menekültek ellen. Hogy újabb hónapokra eltereljék a szájtáti nép figyelmét az égbekiáltó belföldi problémákról, a saját bődületes korrupciójukról és kudarcos kormányzásukról.
És most hagyjuk is, hogy abból a sok millió forintból hány gyereket lehetett volna évekig jóllakatni, hiszen már a jó keresztény Harrach Péter is megmondta, hogy a magyar gyerekek azért nem esznek, mert nem éhesek.

Viszont a jó cserkész ahol tud, segít - ezért összegyűjtöttük azt a 10 tényt, amely szerintünk a leghitelesebben mutatja be az Orbán-rezsim elmúlt 6 éves teljesítményét. Reméljük, ezekkel is találkozunk a plakátokon!

szegyen2.png



1. Hazugság volt az egymillió új munkahely
A beígért egymillió új munkahelyet már csak gúnyból említi bárki is. A foglalkoztatottsági adatokat a felduzzasztott közmunkás-állománnyal kozmetikázza a kormány. Csakhogy ezek nem piaci munkahelyek, hanem az adófizetők által eltartott kamuállások. Valójában 1 millió értéktermelő polgárral van kevesebb nálunk, mint a velünk azonos méretű Csehországban, és ez meglátszik minden nyomorunkon.
2. Nincs beruházás, menekülnek a befektetők
Piaci álláshelyek pedig nem is lesznek, mert a kiszámíthatatlan gazdasági és jogi környezet úgy taszítja a befektetőket, mint kacsa tolla a vizet. Senki nem fog olyan országba beruházni, ahol egy vállalkozást államosíthatnak, vagy vasárnapi boltbezárással, visszamenőleges törvénykezéssel, a piac újraosztásával önkényesen csődbe taszíthatnak.
3. Egekben az államadósság, pedig lenyúlták a magánnyugdíjat
Hazugság volt minden fideszes ígéret az adósságcsökkentésről. Hat év Fidesz-kormányzás után az államadósság 25 ezer milliárd forint: magasabb, mint amikor átvették Bajnaitól a kormányzást. Pedig időközben lenyúltak az emberektől 3000 milliárd forint magánnyugdíj-megtakarítást is, hogy betömködjék a lyukakat.
4. Az Európai Unió legmagasabb, 27%-os ÁFA-ját fizetjük
Az egész EU legmagasabb, 27 százalékos forgalmi adóját fizetteti az Orbán-kormány a keményen dolgozó kisemberekkel. Fontos tudni, hogy a magas ÁFA a szegényeket sújtja a legjobban, mert a jövedelmük legnagyobb hányadát ők kénytelenek élelmiszerre, fogyasztási cikkekre költeni.
5. 80-90 ezer nettóért güriznek a szociális dolgozók
A súlyos munkaerő-hiánnyal küzdő ágazatot már csak azéhbérért dolgoztatott ápolónők, szociális munkások lelkiismerete és emberfeletti munkabírása tartja össze. Sokat elárul az Orbán-kormány értékrendjéről, mi minden volt fontosabb számukra az elmúlt 6 évben (a kisvárosi focistadionoktól az MNB-nek sokmilliárdért vásárolt kastélyokig), mint a megalázó egészségügyi bérek rendezése.
6. Erőszakos dilettantizmussal tönkretették az oktatást
Agyonhajszolt diákok és pedagógusok, megfélemlítések, versenyképtelen tudás, rohadó tornatermek és WC-k, a tanárok nyakába ültetett komisszárok, a tanszabadság durva csorbítása, brutális forráskivonás - dióhéjban ez jellemzi Orbánék oktatáspolitikáját. Emiatt tüntetnek tanárok és diákok tízezrei hónapok óta.
7. Katasztrófa szélén az egészségügy, halni járunk a kórházakba
Egy csípőprotézis-műtétre akár éveket, de egy rákszűrésre is kemény hónapokat kell várni. A várólisták miatt sokan leromlott vagy már gyógyíthatatlan állapotban jutnak el a terápiáig. Életüket végigdolgozó emberek kapnak moslékot enni az állami kórházakban. Darált löncshús, kefír, szelet kenyér a mindennapos menü. A botrányos forráskivonás miatt a legalapvetőbb eszközökre, fertőtlenítőszerekre sincs pénz. Húsevő baktérium falja a betegeket, évente több százan halnak meg kórházi fertőzésekben.
8. Félmillióan menekültek el az országból
Legalább 500 ezer magyar honfitársunk menekült (gazdasági emigránsként) Nyugatra és eszük ágában sincs hazajönni. Ők jellemzően a nyelveket beszélő, magasan képzett, versenyképes tudással rendelkező fiatalok, akikre pont a legnagyobb szükség lenne itthon. Csak 2014-ben minimum 31.500 magyartávozott külföldre, másfélszer annyi, mint egy évvel korábban, vagyis gyorsul a kivándorlás üteme.
9. Minden objektív listán csúszunk lefelé
Minden objektív listán romlik Magyarország helyezése. A Transparency International jelentése szerint Európalegkorruptabb harmadáhoztartozunk és csak süllyedünk lefelé. Romlott a helyzetsajtószabadság-ügybenis, az RSF szerint: "a kormány továbbra is zaklatja azokat a médiumokat, amelyek nem állnak a politikai ellenőrzése alatt". A Freedom Housejelentésea "nem megszilárdult demokráciák" kategóriába sorolta vissza hazánkat.Gyermekszegénységbenrosszabbul állunk, mint Románia. Egész Európában csak Bulgáriában éhezik a gyerekek nagyobb százaléka, mint nálunk.
10. A fideszesek gennyesre keresik magukat
Andy Vajna lenyúlta a teljes szerencsejáték-piacot és csak adókedvezményben több milliárd forintot kap puszira. A dohánypiac újraosztásával több ezer trafikos vesztette el az állását, hogy a haverokat helyzetbe hozzák. Gázos Lőrincnek milliárdok esnek ki az ingujjából, a "saját lábán álló" Orbán Ráhel férje pedig állami megbízásokból lett 30 éves korára milliárdos. A miniszterelnök eltitkolt, 5 kúriás majorsága semmilyenvagyonbevallásban nem szerepel, és Orbán legális jövedelméből nem is futhatta rá. Rogán Antalra lassan hetente vallanak a magyar alvilág legnagyobb maffiózói, de vagyonokat szakított a letelepedési kötvényekkel is, miközben az államot milliárdos kár érte.
Hát ezek azok a „sikerek”, amelyekbe minden nap bele kellene dörgölni a Fidesz rajongóinak orrát.

*
(Forrás: Nyugati Fény)
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Az Emigrációban Élő Magyarok Szövetségének az elnöke rövid levelet irt Orbán Viktornak.
(A levél 2016. október 04-én fel lett téve Orbán Viktor Facebook oldalára).

Tisztelt Orbán Viktor Úr!

Egy nagyon kedvelt német közismert személy szavaival fordulok, Önhöz.

Ön nagyon jól tudja, már régóta szinte mindenhol Ön a fő téma.
Orbán úr! Önnek igaza van, vannak terrorista migránsok.
De vannak bűnöző rendőrök is. Szüntessük meg zárjuk ki ezért a rendőrséget?
Vannak politikusok akik nem jól működnek. Szüntessük meg ezért a politikát, szüntessük meg a demokráciát? Vannak gyerekek is akik nem jól működnek. Szüntessük meg őket is?
Mindig csak mindent megszüntetni, eltüntetni?
Az embernek már kedve sincs Önről beszélni vagy Önről tréfálkozni.
Tisztelt Orbán úr! - én a fent említett közéleti személy szavaival élve, most nem mint az Emigrációban Élő Magyarok Szövetségnek az elnöke, de nem is mint kormányoknak, országoknak tanácsot adó pénzügyi szakember, és nem is mint újságíró, hanem csak mint egy egyszerű ember, indulatok nélkül szeretnék Önhöz szólni.
Ön az üldözötteket, a migránsokat legszerencsétlenebbeket, legszegényebbeket használja fel a propagandájára. A menekültek, az emigránsok, a menekültség, a migráció Önnek teljesen mindegy!
Önnek csak az a fontos, hogy az országban uralkodó súlyos problémákat eltussolja, elterelje a figyelmet a korrupciókról az Ön politikai tehetetlenségéről és az ország vezetés hozzá nem értéséről.
Kik lesznek a következők, akik ellen Ön az embereket uszítja?
Orbán úr! - Ön talán elolvassa ezt az írásomat, de az is lehet, hogy nem, de Ön Magyarország miniszterelnöke. Az emberek is, és én is azt szeretnénk, hogy az ország miniszterelnöke olyan valaki legyen, aki felelősség teljes és lehetőleg még emberséges is. Ön egyik sem! Kérem, menjen, távozzon el a politikából. Ön nélkül mi nagyon jól megleszünk.

Üdvözlettel
Balogh Dezső
Az Emigrációban Élő
Magyarok Szövetsége
Elnöke.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Ez is megvolt: Orbán egy akciófilmben szerepel
A hajnali TEK-es gyakorlatról egy parádés videó készült Orbán Viktor főszereplésével, van benne minden: lövöldöző terroristák, művér cunami és korláton mászó rendőr. Nem hittük volna, hogy még lehet fokozni a propagandát, de ezzel az alkotással filmfesztiválokra kellene nevezni.
A terroristák elszánt emberek, és nekünk legalább olyan elszántnak kell lennünk - erről beszélt Orbán Viktor a Puskás stadion metrómegállónál, ahol az éjjel terrorelhárítási gyakorlatot tartottak. A TEK egységei mellett lengyel, szlovák és cseh kommandósok is ott voltak, és egy gépfegyveres terrortámadást szimuláltak.
A szimulált támadásban a terroristák egyszerűen besétáltak a Stadion autóbusz állomáson a váróba, fegyvert rántottak, és másodpercek alatt szinte mindenkivel végeztek. A támadók a kiérkező járőrre is rálőttek, majd a metróállomás irányába mentek, folyamatosan tüzelve mindenkire, aki az útjukba került. A riasztás után rövid időn belül a helyszínre érkezetek a Terrorelhárítási Központ (TEK) egységei, cseh lengyel és szlovák kollégáikkal együtt.

D__YT201610060016.jpg


Orbán Viktor miniszterelnök (b2), Tarlós István főpolgármester (j), Hajdu János, a TEK főigazgatója (j2) megtekinti a Terrorelhárítási Központ (TEK) terrorelhárítási gyakorlatát a Stadion autóbusz-pályaudvarnál 2016. október 6-án éjjel.
MTI Fotó: Illyés Tibor

A szimulált terrorelhárítási akció a metróalagútban folytatódott. Az egyik támadó túszul ejtett egy ott dolgozó munkást, a TEK egységei azonban ártalmatlanították a fegyverest. A következő helyszín a metróperon volt: a megállóban több, súlyos sérültet hagytak maguk után a támadók, akik a metrókocsiba húzódtak vissza, fedezékül használva a járművek utasait. A TEK egységei lerohanták a metrókocsikat. Hogy pontosan hogyan foglalták el a járműveket, azt nem mutathatjuk meg, mert azzal kiadnánk a terrorelhárítók taktikáját. A terroristák ártalmatlanításával egy időben az egészségügyisek hozzáláttak a sérültek ellátásához.

D__YT20161006024-1024x575.jpg


Bár a terroristák már nem jelentettek veszélyt a civilekre, egy elhagyott gyanús csomag még aggodalomra adott okot, a robbanószer-kereső kutya jelezte is, hogy valószínűleg pokolgép lehet a hátizsákban. A TEK szakemberei nem kockáztattak: egy robotot irányítottak a csomaghoz, és egy nagynyomású vízlökettel semmisítették meg a táskában lévő robbanószerkezetet.
A terrorelhárítási gyakorlatot Orbán Viktor miniszterelnök, a belügyi, a honvédelmi miniszter, valamint Budapest főpolgármestere is megtekintette. A miniszterelnök azt mondta, nem egyszerű végignézni egy ilyen gyakorlatot, hiszen régen a mozifilmekben láttuk ezeket a jeleneteket, most pedig az esti híradásokban. Hozzátette: ha nem vagyunk legalább olyan jók, mint az elkövetők, akkor nem is tudjuk megakadályozni és megtorolni a velünk szemben elkövetett cselekményeket.
http://24per7.info/hatborzongato-kepeket-hoztak-nyilvanossagra-orban-viktorrol/
(Forrás: 24per7.info, valamint M1 Híradó)
 

Charly2016

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez is megvolt: Orbán egy akciófilmben szerepel
A hajnali TEK-es gyakorlatról egy parádés videó készült Orbán Viktor főszereplésével, van benne minden: lövöldöző terroristák, művér cunami és korláton mászó rendőr. Nem hittük volna, hogy még lehet fokozni a propagandát, de ezzel az alkotással filmfesztiválokra kellene nevezni.
A terroristák elszánt emberek, és nekünk legalább olyan elszántnak kell lennünk - erről beszélt Orbán Viktor a Puskás stadion metrómegállónál, ahol az éjjel terrorelhárítási gyakorlatot tartottak. A TEK egységei mellett lengyel, szlovák és cseh kommandósok is ott voltak, és egy gépfegyveres terrortámadást szimuláltak.
A szimulált támadásban a terroristák egyszerűen besétáltak a Stadion autóbusz állomáson a váróba, fegyvert rántottak, és másodpercek alatt szinte mindenkivel végeztek. A támadók a kiérkező járőrre is rálőttek, majd a metróállomás irányába mentek, folyamatosan tüzelve mindenkire, aki az útjukba került. A riasztás után rövid időn belül a helyszínre érkezetek a Terrorelhárítási Központ (TEK) egységei, cseh lengyel és szlovák kollégáikkal együtt.

D__YT201610060016.jpg


Orbán Viktor miniszterelnök (b2), Tarlós István főpolgármester (j), Hajdu János, a TEK főigazgatója (j2) megtekinti a Terrorelhárítási Központ (TEK) terrorelhárítási gyakorlatát a Stadion autóbusz-pályaudvarnál 2016. október 6-án éjjel.
MTI Fotó: Illyés Tibor

A szimulált terrorelhárítási akció a metróalagútban folytatódott. Az egyik támadó túszul ejtett egy ott dolgozó munkást, a TEK egységei azonban ártalmatlanították a fegyverest. A következő helyszín a metróperon volt: a megállóban több, súlyos sérültet hagytak maguk után a támadók, akik a metrókocsiba húzódtak vissza, fedezékül használva a járművek utasait. A TEK egységei lerohanták a metrókocsikat. Hogy pontosan hogyan foglalták el a járműveket, azt nem mutathatjuk meg, mert azzal kiadnánk a terrorelhárítók taktikáját. A terroristák ártalmatlanításával egy időben az egészségügyisek hozzáláttak a sérültek ellátásához.

D__YT20161006024-1024x575.jpg


Bár a terroristák már nem jelentettek veszélyt a civilekre, egy elhagyott gyanús csomag még aggodalomra adott okot, a robbanószer-kereső kutya jelezte is, hogy valószínűleg pokolgép lehet a hátizsákban. A TEK szakemberei nem kockáztattak: egy robotot irányítottak a csomaghoz, és egy nagynyomású vízlökettel semmisítették meg a táskában lévő robbanószerkezetet.
A terrorelhárítási gyakorlatot Orbán Viktor miniszterelnök, a belügyi, a honvédelmi miniszter, valamint Budapest főpolgármestere is megtekintette. A miniszterelnök azt mondta, nem egyszerű végignézni egy ilyen gyakorlatot, hiszen régen a mozifilmekben láttuk ezeket a jeleneteket, most pedig az esti híradásokban. Hozzátette: ha nem vagyunk legalább olyan jók, mint az elkövetők, akkor nem is tudjuk megakadályozni és megtorolni a velünk szemben elkövetett cselekményeket.
http://24per7.info/hatborzongato-kepeket-hoztak-nyilvanossagra-orban-viktorrol/
(Forrás: 24per7.info, valamint M1 Híradó)
Minek volt ott? Nézelődni? Ez egy színjáték volt, nevezhetjuk ujjgyakorlatnak is, az eredetit másként vezénylik le. Ne tudja meg Magyarország, hogyan.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Popper Péter 2015-ben írt, de azóta még aktuálisabbá vált írása Orbán Viktorról.
Az írás 2015-ben jelent meg teljes terjedelmében.
Azóta az újság online felületéről eltávolításra került. (De az internet nem felejt!)

http://hungarianszamizdat.blogspot.hu/2016/11/utokozles.html
*
Köszönöm, hogy feltetted és lehetővé vált, hogy elolvashassam. Popper Péterben soha nem csalódtam, most sem. Orbán Viktorban sokan csalódtak, s mégis újból és újból rá szavaznak. A miértet nem tudom megérteni, bármennyire is keresem az okát. Próbálnék udvariasan fogalmazni, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze... meg hasonló okosságokat leírni. Ez viszont nem igaz, de csak annyiban, hogy O.V. nem szent. Soha nem is volt az, sziszifuszi módon szedte össze a vagyont, a birtokait, mindent tarol és a lelkiismeretét már régen elveszítette.
 

gödipista

Állandó Tag
Állandó Tag
Rendkívül figyelemre méltó írást, blogot olvastam a Facen. Áthoztam, nem hiszem, hogy csak számomra érdekes...




Nehogy már azt gondolja az ország hatalomba jutott politikai vezetése a saját akarata szerint a kénye kedvére meghatározhatja az ország majdnem minden lakosának az hogyan éljen. Nehogy már megmondja Orbán Viktor csak az a helyes amit ő elgondol az emberek mindennapi életével kapcsolatban. Ne üljön már fordítva a valóságon magát nemzetinek nevező, az ország adójából élősködő kormány az emberek többségnek a véleményével szemben csak azért, mert meg lett választva a maga javára átírt törvények szerint. Ne az legyen már egy választott hatalom alapvetése, ha már ott van a helyén akkor onnan azt csinál amit akar a maga elképzelése szerint.

Orbán Viktor azt merészelte kijelenteni a szokásos rádiós magömlése keretében, Ő ( igen, Ő) azon az állásponton van vasárnap minél több ember legyen a családja körében, és ne munkával kelljen töltenie azt a napot. Igen? És még mit szeretnél ha megtenne vasárnap az ország a kedvedért? Menjen mindenki focimeccsre az üres stadionokba? Álljon meg az élet arra a napra mindenhol az országban, ne lehessen tankolni, ne legyen nyitva az állatkert, zárjon be a tömegközlekedés, ne legyen színház, mozi sem nyitva? Mert ott is emberek dolgoznak, azoknak is van családjuk, és lehet ők is szeretnének velük tölteni egy egész napot. Ez csak néhány kiemelt példa a kijelentés képtelenségének a bemutatására, és Orbán Viktor elmeállapotának a helyzetére.

Egy ország életét a benne élők szabják meg a rendes körülmények között. Mindennapjaikat törvények és szabályok határozzák meg, amelyeket be kell tartani. Azonban mikor egy hatalommániás a saját akarata szerint használja a törvénykezést az ország elemi érdekével ellentétben, és ehhez a törvényalkotó többség lelkesen csatlakozik, akkor ott olyan képtelen helyzet áll elő amikor egy szűk kisebbség igyekszik a maga elveit rákényszeríteni a többségre. Ehhez még hozzájön a hatalmat gyakorló részéről némi bosszúvágy is, csak azért mert hosszú ideig mellőzték a hatalomból, és azt csak ordas hazugságok segítségével sikerült megszereznie, és a hazudozást utána lelkesen folytatja a továbbiakban annak megtartása érdekében. De még a kormányzása alatti hibákból eredő ellenkezést is igyekszik megtorolni az olyan törvényekkel mint a vasárnapi boltzár, ahol a kialakult helyzet ellentmondása arra mindenképpen jó, sok embernek pusztán bosszúságot okozzon a mindennapjaiban. “Nem kellett nektek a netadó? Na akkor itt van az útdíj, és még a boltokat is bezárom vasárnapra csakhogy érezzétek a törődést! Okot találok eleget az útdíj mellett, és a vasárnapi bolt bezárása indoklására, nem számít hogy az mennyire valós, a lényeg az én akaratom érvényesülése.” Persze a politikai játszma is része a vasárnapi boltbezárásnak ha a nagyon kicsi koalíciós partner szavazatára is szükség van a hatalom megtartásához.

A vasárnapi boltzár már nem is annyira a kereskedelmi dolgozók pihenéséről szól, inkább a hatalmi erő bemutatásának az eszköze. Ezt is megtehetem, szól az üzenet. Aki a kereskedelemben, vagy egyéb területen dolgozik, annak a munka törvénye határozza meg a lehetőségeit. Az Orbán Viktor vezette kormány már több esetben bebizonyította számára nem lényeg a munka rendes megfizetése, nincs jelentősége a dolgozó akaratának, nem számít a belőle élő család nehéz sorsa. Ez még akkor sem fontos ha a vasárnapi boltzárral sok dolgozó jövedelme tovább csökken. Igen, fontos a család, fontos az együttlét, fontos az is, ezt megfelelő körülmények között tehessék meg az érintettek. Ne utólag legyen már róla vita, ne utólag kelljen már változtatni rajta, ahogy az majdnem minden esetben megtörténik a Fidesz kormány számtalan rossz döntése miatt.

Orbán Viktort azonban az érvek, vélemények általában nem érintik meg. Soha nem is hallgat rájuk, egy esetben nem kérdezi meg az adott szakmai terület illetékeseit. Néha bohóckodik a saját maga által létrehozott konzultációkkal, de érdemi vitát soha nem folytat le egy kérdésben sem. Mert Ő úgy gondolja mindent jobban tud, és mindenhez jobban ért, és soha nem téved. Majd ő megmondja mit csináljanak az emberek az országban az életükkel, azt hogyan éljék meg még az akaratuk ellenére is. A saját tévedhetetlenségének a fenntartása számára minden esetben fontosabb mint a többség akarata.

Nem kötelező vasárnap dolgozni. Nem kötelező vasárnap a boltoknak nyitva lenni. Nem kötelező lecsökkenteni a munka után járó pótlékokat, emelni az adókat. Nem kötelező a közpénzt naponta milliárdos nagyságrendben ellopni a családi összefogás segítségével. Nem kötelező letelepedési kötvényt árulni a saját zsebre a haveroknak, nem kötelező az állami földeket szemérmetlenül lenyúlni. Kötelező lenne viszont olyan törvénykezés ami a többség érdekét szolgálja, és létrehozását valódi szakmai egyeztetés előzi meg. Kötelező lenne független igazságszolgáltatás, ami nem engedi a hatalomnak elvenni az adóforintok közpénz jellegét. Kötelező lenne a megfelelő egészségügyi ellátás a beteg gyógyulása és a benne dolgozók érdeke szerint. Ja, ők is dolgoznak vasárnap. Kötelező lenne megfelelő oktatás, ahol nem a butaság fenntartása a fő szempont, és nem nő ki vízfej a tudás megszerzésének a megakadályozására.

Úgyhogy Orbán Viktor nyugodtan békén hagyhatja a vasárnapot, az ország nagy része birtokában van annak a szellemi képességnek amivel képes eldönteni mit szeretne csinálni azon a napon. Neki nem feladata ennek meghatározása. Hozzon olyan törvényeket, amelyek az ország valódi érdekét szolgálják, nem a saját társaság meggazdagodását. Erre viszont képtelen, ezért is alkalmatlan. BANDITA
 

gödipista

Állandó Tag
Állandó Tag
Nos, hogy az ország nagyobbik fele tisztában van a helyzettel:ez valószínű... Ennek ellenére O.V. támogatottsága igen jelentős, még a tárgyilagos közvéleménykutatók szerint is. Milyen következtetés vonható ebből le?.. gyáva népnek nincs hazája...
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
*
A vasárnapról már leszállt Döbrögi és a keresztények... De forr az üstjükben a további "csemege", a bevásárlóközpontok ellen. Most a parkolóhelyeket célozzák és még ki tudja még mit? Nem bírják elviselni, hogy az egyszerű, hónapról, napról-napra élő emberek olcsóbban tudnak vásárolni. Örömöm, hogy nem látnak az agyamba, milyen gondolatok forrnak ott, ha tudnák, talán nem élném meg a másnapot sem.:dr_9:
 

gödipista

Állandó Tag
Állandó Tag
Igaz, igaz, igaz - háromszor is IGAZ!

Éles szemű munkatársunk hívta fel erre az írásra a figyelmünket. Úgy éreztem, ezt nem tarthatjuk meg magunknak, közzé kell tenni. Nem mintha erről az országban élők nem tudnának, tudunk, nap, mint nap a történésekkel - szembesülünk. S, minden marad a régiben. Kérdés, hogy meddig? Meddig lehet még feszegetni azt a bizonyos húrt, amely már legtöbbünkben a szakadás előtt van. Sőt, ha itt, az országhatáron belül élők, másként, másképpen gondolkodunk, országunk vezetője - kiröppen és - határainkon túl osztja az észt. Annyira ám, hogy az ott élők, már aki rendelkezik magyar igazolvánnyal, visszatarthatatlan ingert érez arra, hogy belemásszon, bele szóljon a mi, az országunk határán belül élőknek az életébe.
Hogyan és miként?
Szavazással.
Méghozzá olyan szavazással, amely jelenlegi vezetőink ténykedését rögzíti, sőt félő, hogy még hány évre?!
No, akkor lássuk is, mi az, amit folyamatosan -
-békán-ként, le akarnak és le is nyeletnek velünk, az itt, honon belül élőkkel.
*
Az Isten pénzét is propagandára költené a fideszes bagázs. Most 3 milliárd forintból indítanak gyűlöletkampányt a menekültek ellen. Hogy újabb hónapokra eltereljék a szájtáti nép figyelmét az égbekiáltó belföldi problémákról, a saját bődületes korrupciójukról és kudarcos kormányzásukról.
És most hagyjuk is, hogy abból a sok millió forintból hány gyereket lehetett volna évekig jóllakatni, hiszen már a jó keresztény Harrach Péter is megmondta, hogy a magyar gyerekek azért nem esznek, mert nem éhesek.

Viszont a jó cserkész ahol tud, segít - ezért összegyűjtöttük azt a 10 tényt, amely szerintünk a leghitelesebben mutatja be az Orbán-rezsim elmúlt 6 éves teljesítményét. Reméljük, ezekkel is találkozunk a plakátokon!

szegyen2.png



1. Hazugság volt az egymillió új munkahely
A beígért egymillió új munkahelyet már csak gúnyból említi bárki is. A foglalkoztatottsági adatokat a felduzzasztott közmunkás-állománnyal kozmetikázza a kormány. Csakhogy ezek nem piaci munkahelyek, hanem az adófizetők által eltartott kamuállások. Valójában 1 millió értéktermelő polgárral van kevesebb nálunk, mint a velünk azonos méretű Csehországban, és ez meglátszik minden nyomorunkon.
2. Nincs beruházás, menekülnek a befektetők
Piaci álláshelyek pedig nem is lesznek, mert a kiszámíthatatlan gazdasági és jogi környezet úgy taszítja a befektetőket, mint kacsa tolla a vizet. Senki nem fog olyan országba beruházni, ahol egy vállalkozást államosíthatnak, vagy vasárnapi boltbezárással, visszamenőleges törvénykezéssel, a piac újraosztásával önkényesen csődbe taszíthatnak.
3. Egekben az államadósság, pedig lenyúlták a magánnyugdíjat
Hazugság volt minden fideszes ígéret az adósságcsökkentésről. Hat év Fidesz-kormányzás után az államadósság 25 ezer milliárd forint: magasabb, mint amikor átvették Bajnaitól a kormányzást. Pedig időközben lenyúltak az emberektől 3000 milliárd forint magánnyugdíj-megtakarítást is, hogy betömködjék a lyukakat.
4. Az Európai Unió legmagasabb, 27%-os ÁFA-ját fizetjük
Az egész EU legmagasabb, 27 százalékos forgalmi adóját fizetteti az Orbán-kormány a keményen dolgozó kisemberekkel. Fontos tudni, hogy a magas ÁFA a szegényeket sújtja a legjobban, mert a jövedelmük legnagyobb hányadát ők kénytelenek élelmiszerre, fogyasztási cikkekre költeni.
5. 80-90 ezer nettóért güriznek a szociális dolgozók
A súlyos munkaerő-hiánnyal küzdő ágazatot már csak azéhbérért dolgoztatott ápolónők, szociális munkások lelkiismerete és emberfeletti munkabírása tartja össze. Sokat elárul az Orbán-kormány értékrendjéről, mi minden volt fontosabb számukra az elmúlt 6 évben (a kisvárosi focistadionoktól az MNB-nek sokmilliárdért vásárolt kastélyokig), mint a megalázó egészségügyi bérek rendezése.
6. Erőszakos dilettantizmussal tönkretették az oktatást
Agyonhajszolt diákok és pedagógusok, megfélemlítések, versenyképtelen tudás, rohadó tornatermek és WC-k, a tanárok nyakába ültetett komisszárok, a tanszabadság durva csorbítása, brutális forráskivonás - dióhéjban ez jellemzi Orbánék oktatáspolitikáját. Emiatt tüntetnek tanárok és diákok tízezrei hónapok óta.
7. Katasztrófa szélén az egészségügy, halni járunk a kórházakba
Egy csípőprotézis-műtétre akár éveket, de egy rákszűrésre is kemény hónapokat kell várni. A várólisták miatt sokan leromlott vagy már gyógyíthatatlan állapotban jutnak el a terápiáig. Életüket végigdolgozó emberek kapnak moslékot enni az állami kórházakban. Darált löncshús, kefír, szelet kenyér a mindennapos menü. A botrányos forráskivonás miatt a legalapvetőbb eszközökre, fertőtlenítőszerekre sincs pénz. Húsevő baktérium falja a betegeket, évente több százan halnak meg kórházi fertőzésekben.
8. Félmillióan menekültek el az országból
Legalább 500 ezer magyar honfitársunk menekült (gazdasági emigránsként) Nyugatra és eszük ágában sincs hazajönni. Ők jellemzően a nyelveket beszélő, magasan képzett, versenyképes tudással rendelkező fiatalok, akikre pont a legnagyobb szükség lenne itthon. Csak 2014-ben minimum 31.500 magyartávozott külföldre, másfélszer annyi, mint egy évvel korábban, vagyis gyorsul a kivándorlás üteme.
9. Minden objektív listán csúszunk lefelé
Minden objektív listán romlik Magyarország helyezése. A Transparency International jelentése szerint Európalegkorruptabb harmadáhoztartozunk és csak süllyedünk lefelé. Romlott a helyzetsajtószabadság-ügybenis, az RSF szerint: "a kormány továbbra is zaklatja azokat a médiumokat, amelyek nem állnak a politikai ellenőrzése alatt". A Freedom Housejelentésea "nem megszilárdult demokráciák" kategóriába sorolta vissza hazánkat.Gyermekszegénységbenrosszabbul állunk, mint Románia. Egész Európában csak Bulgáriában éhezik a gyerekek nagyobb százaléka, mint nálunk.
10. A fideszesek gennyesre keresik magukat
Andy Vajna lenyúlta a teljes szerencsejáték-piacot és csak adókedvezményben több milliárd forintot kap puszira. A dohánypiac újraosztásával több ezer trafikos vesztette el az állását, hogy a haverokat helyzetbe hozzák. Gázos Lőrincnek milliárdok esnek ki az ingujjából, a "saját lábán álló" Orbán Ráhel férje pedig állami megbízásokból lett 30 éves korára milliárdos. A miniszterelnök eltitkolt, 5 kúriás majorsága semmilyenvagyonbevallásban nem szerepel, és Orbán legális jövedelméből nem is futhatta rá. Rogán Antalra lassan hetente vallanak a magyar alvilág legnagyobb maffiózói, de vagyonokat szakított a letelepedési kötvényekkel is, miközben az államot milliárdos kár érte.
Hát ezek azok a „sikerek”, amelyekbe minden nap bele kellene dörgölni a Fidesz rajongóinak orrát.

*
(Forrás: Nyugati Fény)
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére